764
Salgótarjániak irjatok!!!
-
Hidd el hogy van. Nálunk Miskolcon is azért elég nagy leépülés van / volt a vasgyár szétcseszése miatt. Mostanra szerencsére már kevesebb a hajléktalan, de kb 5 éve tele volt velük a város.
Salgótarján talán tényleg egy fokkal még lepukkantabb mint Miskolc, legalábbis nekem ez jött le amikor múlt évben jártam arrafelé. A pesti vízfej meg csak úgy dagad ... -
bár ott a táj is meg minden nem csak az számít hogy mekkora a ház hanem mik veszik körül meg stb... -
tarjába csak egy csóró szökökut van,az se müködik:D:D:D -
aha,annyira teccik,kis macskaköves utak teli butikkal,étteremmel,kávézóval egyebekkel!ettöl szép egy városrész! -
hát ja!meg is értem hogy egerben drágábbak a házak! -
Na igen Eger.... Most voltam nemrég osztálykiránduláson ott egy kis átképzésen..... Hát igen... ILYEN EGY JÓ MEGYESZÉKHELY!!!! Péntek-szombat-vasárnap embertömegek kint a sétálóutcákban, egymás hegyén-hátán a jobbnál jobb kávézók, sörözők. 1 utcában annyi lehetőséged van arra, hogy megválazd, hogy hova menjél, szerintem Nógrádba nincs annyi. Ezekl után már csak azt sajnáltam, hogy az Egálba nem tudtunk elmenni, de jobb is mert razzia volt ezerrel :D -
már faterom ki akar abből a városból költözni 5 éve!
csak itt meg az a gond hogyha eladnánk a házat annyit se kapnánk érte mint egerbe egy ugyan ekkora házat mert egerbe teljesen másak az értékek!
és ezért nincs nagy lehetőség hogy eljussunk oda! -
Másra építkeztek...:DDD Nem komolyan. Ez a térség ebbe fektetett és mikor csődbe ment minden ment. Van az országban még ilyen hely, csak az nem megyeszékhely. Nem rég.... jó 2-3 éve volt, hogy bezártak valahol egy bányát és azért ott se nagyon láttak kiútat. Bár erre már nem nagyon emlékszem, meg nem is nagyon érdekelt.... -
Ez mindenhol így van, bár engem szlovákia nem nagyon nyűgözött le. Egyik rokonom most kint él Füleken (azt hiszem), de az ott lévő várat ott is elhanyagolták, pedig az is szép lenne! -
Nos igen.... Csak ezeket a városokat (bátonycitít tuti) amiatt hozták llétre, hogy a bányászok és családjuk itt éljenek. Miután megszünt a bánya a bányás mihez kezd? Máshoz nem nagyon ért... Nagy lesz a munkanélküliség, előkerül a megélhetési bünözés (Iván haverom mennyire szereti ezt a pár szótagott :D), a cégek nem negyon akarnak emiatt jönni, elmarad a térség.... Na de földrajzóra nem itt, beszéljünk a szép helyekről: Maconkai tó szép, jó, most fejlesztik, szóval azért van fény az alagútban! :) -
meg most nem is azé,de átmész a határon,és azonnal más látvány fogad,mint itt!!! -
na most ezzel az rövel mondhatnám,hogy a többi megyeszékhelyen sincs bánya már,mégsincs leépülve!!! -
lehet hogy ez se igaz,hanem direkt leépitették az egészet!de mondjuk lehet hogy télleg ez jáccott közre,de attól hogy nincs bány,nem kéne leépülni egy városnak! -
ezt csak ugy mondtam,tudom hogy nem ide tartokzik,de szloviba iszonat szép helyek vannak! -
Nem a mennyiséggel, hanem a minőséggel volt a baj. Egyszerűen nem érte meg finanszirozni a bányászatott, olyan rossz minőségű barnaszén volt. -
De pl Szlovi milyen szép már!Elmentem Dobsinára,leesett az állam! -
miért?a bányászat se lenne izé,ha korszerüsitve lett volna!nem?ne etessék má be velem,hogy nem lehetett onnan több szenet bányászni!!!nemhiszem! -
ja!anyám testvérének a férjének van orosi rokonsága! -
Egyébként itt az a legnagyobb baj, hogy errefelé minden a bányászatra épült. Amióta az tönkrement azóta vannak ilyen állapotok (már amit hallottam ezekről) Mind bátony, mind tarján erre épült és hát mióta nincs.... -
Mi (apum, anyum tesó, én) kb 8-9 éve költöztünk ide Orosházáról.... Így belegondolva nem kis város az sem, de ezalatt az idő alatt akkorát fejlödött mint tarján, csak pont ellenkező irányba... -
Nagyalföldröl,Kunmadarasról! -
pl az tudtad hogy pálfalva alatt bányalagutak futnak?egy csomó járat van!pl a mi utcánkban is van egy berobantott lejárat,ami be van betonozva!meg volt még bejárat a katolikus templom mellett is,a vasútnál! -
nem zár be az öblös csak a nagy csődök miatt nem birnak minden embernek adni lóvét és ezért dobnak ki egy pár embert hogy hamarabb megkapják mások a lóvét -
Tudom! Pont ez az! Nézd meg pl. Kecskemétet! Egyszer voltam ott (na jó 2-szer, de az első csak repnap) és annyira megtetszet, hogy habozás nélkül visszamennék, vagy mondjuk Szeged. Na jó ez már túlzás mivel Szeged tényleg nagyon fejlet tarjánhoz képest. Írtad, hogy milyen ász környék volt ez annó. Én elhiszem neked, csak ebből nekem az derül ki, hogy a fejlesztést, ami mozgatórugó egy város életében azt nem csinálták!
Nagyapád honnan jött ide? -
de mivel az üveggyapot termel,ezért a kiköltözöl a millomos negyedbe pálfalván,ott fulladsz meg este a gyárfüsttöl,mivel egy szintbe van a gyárkéménnyel! -
igy hogy bezár lehet a tüzhelygyár meg bezár az öblös,a siküveggyár meg alig termel,igy a lépülés miatt,már nincs annyira szennyezve viszont,mint pl 20 évvel ezelött,amikor még szinte gözerövel folyt a termelés! -
figy de itt nem csak az van hogy ilyen meg olyan szar salgótarján itt az is hogy eléggé szenyezett a környezet is! -
jó,de mennyél már el egy másik megyeszékhelyre!ott nem látsz ilyet,ott nem ez van! -
pl nagyapám ugy került ide,hogy alföldröl ide jött dolgozni!!!sok volt ittt régen a munkalehetöség! -
Nem itt nem arról van szó, hogy hány múzeum, szálloda van valahol! Mert pl én nem azért fogom kedvelni tarjánt, terenyét, pásztót mert van ott szálloda vagy múzeum, hanem mert el tudok oda úgy menni, hogy az kultúrált, nem kell azon aggodnom, hogy ugyan milyen "jómunkásember" száll fel a buszra (ez még a kissebb rossz) és persze van-e értelme, van-e miért oda mennem. Ok tarjánba van 5-10-15 hely ahova be lehet ülni a haverokkal, csajokkal beszélgetni meg miegymás, de pl itt bátonycityben már bajba lennék ha 5-nél több helyet kéne mondanom... Jó most lehet mondani, hogy biztos velem van a hiba, de azért gondolom, Ti is megválasztjátok a helyet ahova a haverokkal bemásztok dumálni. -
láttam régen a tarjáni tv-n,hogy tarjánt 1920-ban alapitották várossá,és 20-as felvételeket láttam a városról!hát akkor mien szép volt!vazze még villamos is volt!teli volt bányával,mindennel!kisvasutakkal,a 20. százd elején a tarjáni vasut volt a legkorszerübb!és mára mi lett ebböl?uristen!rossz belgondolni! -
ez meg a másik!egy park nincs itt má!leülsz a padra,ráragad a rágó a gatyádra!nincs tisztitva semmi! -
ja meg tele jó ladákkal meg tarbikkal,meg moszkvicsokkal!!!faintos verdák,igaz-e?:D:D:D 

-
meg bazdmeg bemegyek egy kurva parkba és leülök a székre rágó ragad a gatyámra :D
meg örülnék hogy van egy tiszta hely a parkban közbe meg előttem fújófestékezik össze -
egy normális szinház nincs a városban!az 1 ami van,az a józsi,de az is egy nagy nulla!az se nevezhetö szinháznak! -
még az is nagyon bejön ebbe a városba hogy nincs szinte egy kurva munka hely se :D
hehe -
olyan szép volt ez a város,és leromboltak mindent ami szép volt!dolinkából lett egy nagy nulla! -
de különben az ebben a városban nemsemmik a verdák tele vannak jó kocsikkal!
pl mazda rx8 meg jaguar meg stb... -
és azt tudtátok hogy az sbtc volt nb1-es élvonalbeli csapat régen?érdekes mi?:D -
persze nem csak szidni kell a várost,de ilyen leépülésböl kimászni...