40647
.
  • DanielT
    Én is be akartam ezt rakni, csak hirtelen nem találtam :)
  • DanielT
    Nem néztem végig, hanem beletekergettem, mivel drift videóra számítottam :)

Kivételek mindig vannak, de ha az elsőkerekes lenne megfelelő a nagy teljesítmény átadására illetve a versenyzésre, akkor pl az F1 ben is az lenne. 200-250Le-ig jó az elsőkerekes, de 130 ló felett már élvezetesebb a hátsókerekes és mehet ugye hihetetlen teljesítményig.

Most jöhetsz a kivételes példákkal meg a 700lóerős nitrós turbós Integrákkal vagy akármivel, de a nagyteljesítményű autók (200le felett) maximum 5%-a elsőkerekes.

Mindkét fajta hajtásnak megvannak az előnyei és hátrányai, ezt kár lenne vitatni, de driftnél is előnyösebbnek minősíteni az elsőkerekest, nos, az komikus :)
  • Yoz
    Szépek a djjáááágasááágok!
  • FOXX supreme
    EZ A DRIFT.....
  • Borg
    Megnézted a videot már?
    Az NSX meg az S2000 is minden kanyarban korrigál össze vissza, rángatja a kormányt, ellenkormányoz, stb. Egyik autó sincs annyira telepakolva elektronikával, mint egy BMW. Főleg az NSX nem.
    A CRX meg halálos nyugodtsággal veszi be a kanyarokat. Szerinted miért van ez?
    Még azt sem mondhatod, hogy óvatosabban megy a CRX, hiszen toronymagasan vezet végig...

A súlyelosztásukat nemtudom, de hogy a CRX nem 50-50 az is ziher :)
  • Borg
    Igy van :) És nem véletlenül.

Amúgy az S2000 meg az NSX is jó gép, leszarnám hogy hátsókerekes ha hozzájutnék egyhez :D
  • DanielT
    Aha, neked meg elsőkerekes Hondád van :)
  • Borg
    Végülis csak 1 bmw, meg egy merci van a családban, de legyen neked igazad :D
  • DanielT
    Oké, ugyan még nem jött le a videó, de mégis meggyőztél, hogy az FWD a fasza. Mivel ezt egyetlen sportkocsigyártó és kevés kivételtől eltekintve luxusautógyártó sem tudja, így ideje jobb belátásra téríteni őket. Én pedig szépen bejelentkezek hétfőre egy műhelybe és átalakíttatom a gépet :D
  • Borg
    Végülis a szar elsőkerekes CRX csak egy kicsit picsázza el az NSX-et meg az S2000-t is :) Arról nem is beszélve, hogy kanyarban is sokkal kevesebbet korrigál, mint a másik két hátsókerekes. De biztos kivételes eset! :D
  • DanielT
    Hihetetlen mennyire vicces :DDD

Szerintem inkább erről van szó... ez a drift.
  • DanielT
    Látom megrögzött elsőkerekes vagy, 100%, hogy nem vezettél tartósabban jó hátsókerekes gépet :) Nem baj, majd ha sor kerül rá kicsit változni fog a véleményed.

Az FWD Drift pedig továbbra is vicc. Röhögnek is rajta erősen :D
  • Borg
    Szerinted, mert most éppen ezzel tudsz ál-érvelni.
    De az is ugyanúgy drift.
  • JGTC
    az 5ös is jó!!
  • DanielT
    Figyelj, az, hogy behúzott kézifékkel húzatod a kocsit a pörgő első kerekekkel inkább vicc, mint drift :)
  • FOXX supreme

• FOXX supreme

• FOXX supreme
    oks mindjárt rakok be....
  • bertino
    vagy Passat, peugeot, Hemi, Vagy Charger... Vagy Eleanor :-b
  • CSOCSO
    drift fwd vel?

ha a drift valoban csak keresztbeautozast jelenti akkor megsygom en mar drifteltem elso kerekes autoval homokos aszfalton...nem kicsit..hanem egy rendel parkolonyis visszafordulot...es nagyon zsir volt..igaz hogya hatso kerek a kezifekezve volt..de az elso kerek ugy porgott ahogyan a hatso tette volna ha rwd lett volna az auto
  • FOXX supreme
    pl AUDI
  • bertino
    NE CSAK BMW-t légyszíves! annyi más szép autó van még a világon!
  • FOXX supreme

• MikX
    FWD??
    Hmm...
    Nézz meg még párat, és rájössz, hogy amit te driftnek látsz, az egy kézifékes fordulás, semmi köze a powerslidingnak, ami a drift végülis, mert azt csakis hátsókerekessel lehet csinálni, az elsőkerekesnél fizikailag képtelenség, hogy a motor erejével csúsztassa a hátó kereket kanyarban!
  • DanielT
    Megsúgom visszavinni az ívre gázelvétellel kell :D Akkor újra tapadni kezd és szépen húzza be az orrát. Gázadással a hátsőkerekes autón tudsz segíteni, elsőkerekesen csak tovább tolja magát.
  • MikX
    akkor az nem 70-30, hanem 30-70, ugyanis nem a hátulját írják előre mindíg, de ezt is tudnod kellene...
  • DanielT
    Drift fwd vel? :D Befejeztem a "vitát" :D
  • Borg
    Biztosan az FWD Civic-ek is azért húznak a kanyar belső íve felé, mert az elsőkerekes autó tipikusan nem tud éles kanyart bevenni.

Próbáltál már sodródó elsőkerekes autót visszavinni az ívre? Megsúgom, visszaváltva kövér gázzal kell. Próbáltad ezt már hátsókerekesnél, elektronika nélkül? Mert az meg semmi mást nem fog csinálni, mint kidobja a seggét.

Majd nézz meg azért egy ilyen drift moviet, amit tipikusan FWD autókkal csinálnak.
  • Borg
    "egy 70-30 as autónál értelemszerűen fékezéskor is több súly marad a hátsó kerekeken"

Tényleg? Ezt gondold át szerintem mégegyszer... Ha 70% súly elöl van, akkor fékezéskor, amikor megintcsak előre koncetrálódik a súly, miért is hátul maradna több súly?
  • Borg
    Pedig milyen fasza egy warnyúval csapatni :D
  • DanielT
    Elsőkerekes autóval, legyen mondjuk Audi(hogy a minőségben és az árban ne maradjon el), nem lehet úgy bevenni egy élesebb kanyart mint egy BMW -vel, ezt csak az vitatja aki nem próbálta. Sodródik, tolja ki az orrát az ívről, míg egy Bömösben úgy rá lehet karcolni, hogy elképesztő.
  • MikX
    De az!
    egy 70-30 as autónál értelemszerűen fékezéskor is több súly marad a hátsó kerekeken, tehát sokkal idálisabb az 50-50!
    Kanyarviselkedésre?
    De miért ne lenne!
    Nem értem, hogy hogy hiheted azt, hogy egy előkerekessel jobban lehet venni egy kanyart, mivel egy kisebb gáznál is elmegy az eleje kifelé az ívből, leesel az ívről, és azt nem lehet visszahozni egykönnyen, ellenben egy hátsókerekessel, ahol befelé indul el, de sokkal kérőbb, nagyobb sebességnél, és egy kis korrigálással vissza lehet hozni!
    erre azt mondom, hogy minek egy elsőkeresben annyi elekrtonika, ha annyira über? Akkor most kvittek vagyunk?
    Tulajdonképpen te sem magyaráztad el, hogy nekem mi az elméleted erről, csak cáfolsz minden ép mondatot, meg ismert dolgokat, amiket már kicsit okosabbak felállítottak magyon régen, számos tényyel bizonyítva!
  • Borg
    Ez minden, csak nem magyarázat arra, hogy miért jobb az 50-50%.

Egy 70-30-as autónál is előre megy a súly fékezéskor, és hátra gyorsításkor. Az autókon létezik fékerő elosztás is, ezért nem ugyanakkora fék van elöl, és hátul. Egy ilyen autón logikusan előre nagyobb tárcsát raknak, és kész. Gyorsításkor pedig még mindig elöl lesz a többletsúly, ahol a hajtott kerék van.

És mivan a kanyarviselkedéssel? Arra nincs ilyen elmés magyarázat?
    És hol van az elektronika szerepe ebben a magyarázatban? 50-50%-hoz vajon minek egy vagon menetstabilizáló elektronika a BMW-kben, ha annyira über elosztás?
  • MikX
    Akkor megint:
    #2061: egy sportkocsi általában közel 50-50, akkor fékezésnál előre megy a súly, mert oda kell a több fékerő, gyorsulásnál, meg hátra a súly, így nagyobb lesz a tapadás a hátsó keréken, de ez sem az elsőkerekes javára persze...

• Borg
    Látod, te is csak ennyit csinálsz.

Te:"Le lett írva 5000x, hogy miért jobb az 50-50 es elosztás,"

Én (megint) :"Én meg az ilyen "csakmert az" szintű magyarázatokat nem szoktam felvenni..."
  • MikX
    Már megbocsáss, de ezek a dolgok nem így vannak...
    Le lett írva 5000x, hogy miért jobb az 50-50 es elosztás, meg az is, hogy miért a hátsókerékhajtás!
    Ezt a mondatod viszont így kellett volna kiollózni nem? "Hóban, normál körülmények között elektronika nélkül hátrányosabb a hátsókerékhajtás"
    Így kicsit más, hogy hóban!!!!! De sztem elsőkerekessel sem könnyebb hóban sokkal...
  • Borg
    Miért kéne nekem utánanézni ennek? Ezzel csak te példálózól, de magad sem tudod megmagyarázni, hogy miért lenne az 50-50% az über.
    Én meg az ilyen "csakmert az" szintű magyarázatokat nem szoktam felvenni...

Itt a lényeg, #2087: "elektronika nélkül hátrányosabb a hátsókerékhajtás"

Talán nem is véletlenül, a nagyobb lóerővel rendelkező igazi sportkocsik nem is hátsókeresek, hanem összkerékmeghajtásúak (pl Lamborghini is).
  • MikX
    Egyébként nem tom pontosan, hogy a BMW-nél hogy van, de pl a Corvette-nél, meg egy csomó FR (front engined, rear wheel drive) autónál a váltó hátul, a differencálműnél van, és azért 50-50!
    Meg nyagyon is számít, leírtam hogy miért!
    Ez, meg hogy a hóban mi jó... hát nemtom... szerintem ugyanúgy beragadsz egy elsőkerekessel is...
    Meg szerintem nem véletlen, hogy a versenysportban a hátsókerékhajtás dominál!
    Az meg nem feltátlen előny, ha egy autó középmotoros, főleg ha a súlyelosztás nem 50-50, akkor ha nincs az elején súly, sokkal érzéketlenebb, közvetlenebb a kormányzás, tehát inkább az elől motoros ok a jobbak, persze sok szupersportkocsi, pl ferrari ra ez nem igaz, mivel ott szinte tökéletes a súlyelosztás!
  • Loál János #2088
    Visszaolvasva látom, hogy alapfogalmakkal nem vagy tisztában. Annak kéne utánanézned, hogy milyen összefüggés van a hajtás (első, hátsó, össz), és a kanyarban mutatott kormányozottsági tulajdonságok között (alul-, felül-, vagy túlkormányozottság, semleges), illetve hogyan befolyásolják ezt az autó egyéb tulajdonságai (tengelytáv, súlyeloszlás, különböző differenciálművek).
    Utána már lehetne terelgetni arra is a beszélgetést, hogy télen mi az előnyösebb, és technikailag hogyan érhető el az ideális (50-50 százalékos) súlyeloszlás, tisztázni olyanokat, hogy "hátmotor" nem létezik, a szupersportkocsik nem "majdnem középmotorosak", stb, stb.
  • DanielT
    Nem orrnehéz 70% -osan, azért akad el. Hóban, normál körülmények között elektronika nélkül hátrányosabb a hátsókerékhajtás. Ugyanakkor ha ott lenne a súly (tele a csomagtartó) akkor kevésbé gázos.