3942
-
#163 Dehogy csak jobban kifeszítették a txtúrákat -
Boroskóla #162 Mintha Lara fiatalodott volna. -
#161 -
#160 Pc-s képek:
Ha az irányíthatóságot jól megcsinálják, nálam tuti befutó lesz:)
A történetet nemhinném hogy elbaxák :) -
kiss73 #159 Hi!
Larának új alibi melója van:
-
#158 Én ahogy láttam a videókon igen így néz ki, én úgy vettem észre, nagyon szép lett Lara, megnőiesedett rendesen:))) -
#157 de az nagyon :)
reméljük a játékban is így néz majd ki :)) -
#156 hát nem gyönyörü?
-
#155 hát reméljük, hogy jó lesz a játékmenet, nem olyan mint az AOD-ban :( -
Gabe18 #154 Az új Lara jó,csak a játékmenet legyen majd a régi... (1-3 rész) -
#153 tetszik ez a kép :) -
#152 Lehetne már április...
Új Lara:
-
#151 úgy legyen! :) -
#150 LARA CROFT VISSZATÉR A 2006-OS ÉV JÁTÉKÁBAN!
Forrás: Official UK PS2 Magazine
Larának versenybe kell szállnia egy veszélyes ereklye felkutatásáért, körbeutaznia a világot az egzotikus helyszínek kincseiért, miközben múltjának szellemével is meg kell küzdenie.
Az Official Playstation 2 Magazine nyomtatott médiája felett őrködő bástyának sikerült kiszúrni a Crystal Dynamics műhelyeiben formálódó hetedik eljövetel, a Tomb Raider Legend: Lara Croft c. játék játszható verzióját, amely a középszerűnél jóval nagyobb hatást ért el. Az alábbiakban olvashatjátok el az OPM2 íróinak részletes beszámolóját.
Amikor először találkoztunk Larával, a bátor kalandornő éppen egy néhány száz láb mélységű szakadék felett függeszkedett. Képzeljétek magatok elé Tom Cruise belépését a Mission Impossible 2 -ben, és képben vagytok. Miközben Lara végigkúszik a perem szélén, egy idáig még ismeretlen hang recseg fel a fejhallgatójában: "Tudod, néha azt hiszem, megfeledkezel a mászó felszerelésed rendeltetéséről." Ebből rögtön megérezzük, mi a Tomb Raider univerzális jelentése. Ez valamilyen szexi extrém sport - a veszélyes környezetben való túlélés izgalma, ami még kockázatosabbá válik Lara arc poeticája révén, mely visszautasít minden olyan alapvető felszerelést, mint a biztosítókötél. Csak egy apró csúszás választ el bennünket egy néhány másodperces szabadeséstől, mielőtt a ködös mélyben hívogató sziklás talaj összezúzza a merész, ám törékeny testet.
Leküzdjük az ingatag kapaszkodókat, majd elrugaszkodunk a hegy oldalától, kinyújtott kézzel megpróbálunk elkapni egy távoli kilövellést. Mindezt pokoli sietséggel. A nehézkes irányítás és nagyrészt sírmentes jelenetek emlékei, melyeket a 2003-as év csalódásaként bemutatkozott Angel of Darkness -ben tapasztaltunk, elhalványulnak. Kicserélték őket azokkal a dolgokkal, amelyek a játékot igazán naggyá tették: a kapaszkodás, az elzártság, valamint a karakter és a környezete közötti harc roppant érzése. Hogy a hosszú sztorit rövidre zárjuk, megmásszuk az átkozott hegyet, és egy átkozott sírban találjuk magunkat. Vagy megpróbálunk meghalni ...
A sorozat alapjaként szolgáló kalandozáshoz való visszatérés célja lebeg a stuff feltámasztásán serénykedő Crystal Dynamics legénységének szeme előtt. Nincs több gyilkossággal való megvádolás, sem párizsi operaház, még csak 51-es Körzet sem, hogy csak néhányat említsünk a korábbi epizódok sztorijának csavarjai közül. Morgan Gray producer a Tomb Raider jelen változatát a Batman Begins filmhez hasonlítva így beszél: "Megpróbáltuk újraálmodni Larát; fogni azt, ami különleges volt a régi időkben, és ezúttal egy olyan Tomb Raider -t csinálni, amely mentes a korábbi részek összes sallangjától." A srácok lényegében erősen megnyomták a Reset gombot, visszatérve azokhoz a dolgokhoz, melyek sikerre vitték az első részt: hatalmas kiterjedésű, vad tájak bejárása, csapdákkal teli folyosók forgó pengéinek leküzdése, és 'hogy a pokolba jutok fel oda?'-típusú rejtvénymegoldás.
A játék első néhány percében teljesen egyedül vagyunk környezetünkben, miközben megpróbálunk néhány, fokozottan idegtépő ugrást kivitelezni a lélegzetelállítóan gyönyörű táj felett. Az egészet még lenyűgözőbbé teszi az, hogy tényleg valódi világnak érezzük, amit látunk. Amikor Lara úszik, a vízből csuromvizesen száll ki, a ruhái lassan száradnak, és ha keresztülmászik egy járaton, piszkosan jön ki belőle. Amikor előhúztuk a hölgy ismertető jegyeként elhíresült Desert Eagle-t, és szétlőttünk néhány, az utunkban álló szikladarabot, a kőhulladék pontosan úgy pattogott lefelé a hegyoldalon, ahogy azt egy valós környezettől az ember elvárná. A sziklás szcenárió élvezetétől csupán egyetlen dolog terelte el a figyelmünket, mégpedig Lara fejhallgatója. Ez tartja az összeköttetést közte és a háttércsapat között, akik a távoli Angliában álló Croft Kastélyban serénykednek. A fülünkben időről-időre felrecsegő információ hasznos, ám a headset könnyen megtöri a hely varázsát. Sajnálatos módon nincsen "taposd össze!" gomb.
PERZSIA HERCEGNŐJE
Amint az egyik, nehezen kivehető kapaszkodóról a másikba fogózva haladunk felfelé, kezdjük érezni a finomított irányítási rendszert, a futások és lendülések rövid szekvenciája során. A korábbi játékok darabos, állandóan megállásra és forgásra késztető szisztémája már csak emlék. A múltban a probléma gyökerét az a rácsszisztéma jelentette, ahol Lara állásból csupán egy négyzetnyit tudott ugrani, vagy nekifutásból kettőt.
Ez a finomított irányítási rendszer jóval nagyobb teret ad a szabad stílusú és engedékeny szisztémának. A rosszul kiszámított ugrások továbbra is fájdalmas konfrontációk forrásai lehetnek a szerető anyafölddel, tehát a kihívás nem változott. Egyszerűen nagyobb élvezetet jelent a lehetséges halálugrás és a következő lépés között manőverezni. Ha pedig elrontod az ugrást, lehetőséged van egy "mentő kapaszkodásra". Vagyis megjelenik egy gomb a képernyőn, és ha elég gyorsan nyomod meg, Lara az utolsó pillanatban megmenekül a megváltó haláltól. (Korábban az a hír járta, hogy az új trendhez alkalmazkodva Lara nem fog tudni leesni a peremről. Petúnia)
Vannak interaktív kisfilmek és ütemes gombnyomkodó mini-játékok, mely rosszul leplezett lopás a Resident Evil 4 -ből, vagy a God of War -ból. Például, amikor keresztülmentünk egy szűk, összeomlással fenyegető átjárón, egy sor jel jelent meg. Miközben a padló elkezd omladozni a lábunk alatt, rángatjuk az analóg kart, és agyba-főbe nyomkodjuk a képernyőn felvillanó gombokat. Erre a kamera Lara körül ugrál, aki az egyik zuhanó szikláról a másikra szaltózik, olykor meg is kapaszkodik, csupán fél kézen lógva a biztos pusztulást jelentő mélység felett.
A sírok további kihívásokat jelentenek. Az egyik percben Lara rúdról ugrik ki egy párkányra, hogy elérjen egy távoli bejáratot, a következőben pedig két mozgó lánc között szökell, megpróbálva egyensúlyba hozni a gyors mászást a pontosan kivitelezett lendülésekkel.
KÉTÖKLŰ MESE
Lara harci képességeit is fejlesztették. Továbbra is képes arra, hogy egy kétségkívül attraktívabb Yoda bőrébe bújva szaltózzon az ellenfele körül tűzpárbaj közben, ám ezúttal néhány új trükk is áll a rendelkezésére; egy oldalrúgás, mellyel az opponens felszáll a levegőbe, valamint egy hátraszaltós rúgás. Ha jól csináljuk, Lara egy bullet time pillanatra tesz szert, mely során még több kárt tehet az ellenségben. Oké, ez sem meghökkentő újítás, ám fantasztikus látvány, no és jó látni, hogy az öreglány tartja a versenyt az új játékok híróival. Változatosságban sem szenvedünk hiányt, számos út és mód kívánkozik a fájdalom előidézésére. Az egyik tűzharcban lehetőségünk nyílt kipróbálni az új, jobb váll felett célzó rendszert, hogy eltaláljuk a sziklát egy katona feje felett, amely így maga alá temeti őt. Vidáman gyilkolászhatunk úgy is, hogy rosszakaróinkat a mágneses lánc segítségével csapdákba rántjuk.
A Tomb Raider Legend -et totálisan újraformálták 2006-ra. Minden benne van, amire számítunk - rejtvények, csapdák, a halállal dacoló ugrások -, de ezeket minden szinten átalakították és felújították. Ám további meglepetések is rejlenek a hátizsákban, mint például géppuskaállások, rejtett kincsek, melyekkel új felszerelést nyithatunk meg, a későbbi pályák városi tetőkön játszódnak, és még motorral is tudunk ugratni épületről-épületre. A Crystal Dynamics a forgatókönyvet (melynek írásában Lara kreátora, Toby Gard is részt vett) továbbra is hét lakat alatt tartja, ám annyit tudunk, hogy a történések részét fogja képezni Lara múltjának egy tragédiája, mely Afrikában, egy Seguo nevű helyen játszódott le.
Croft kisasszony szoros versenyben fog állni egy James Rutland Jr nevű, másik arisztokratával, mindketten ugyanazon ereklye nyomában. Hogy mi az, vagy miért fontos az a két valami, amiről a Crystal Dynamicsnak még le kell rántani a leplet, ugyan nem tudjuk, de az eddig látottak alapján nyilvánvaló, hogy Lara jó kezekben van. Ez az egyik legszebb játék, amit valaha láttunk, a játékmenet pedig még a vizualitást is párbajra hívja a tökéletesség trófeájáért. Ugyan a Tomb Raider feltámasztása csak a PS2 alkonyán sikerült, ám mi valamennyien egyetértünk abban, megérte a várakozást.
Megjelenés: 2006. március - PSP / PS2 / PS3 -
#149 azt hiszem lesz -
#148 ebbe a részbe szerintetek lesz már egeres irányítás??? -
Vlala #147 Azt mondják, ez az eredeti, tehát a TombRaider 1 méltó utódja lesz, és elfelejtik végre az AoD szörnyedelmeit (mondjuk, nekem azzal sem volt semmi gondom.)
Reméljük, sikerülni fog... -
#146 Heh tényleg április 18
nah akkor még várhatok jó sokáig.. :((
megjelenés -
Gabe18 #145 Hát a Gamespoton már "Release Date: Apr 18, 2006 "
Illetve a GameFaqs szerint is:
Tomb Raider: Legend Eidos Interactive TBA EU
Tomb Raider: Legend Eidos Interactive 04/18/06 US
-
#144 naigen, azt nagyon elszurták, de ez már bizti hogy jó lesz, nekem tetszenek a videók amit láttam amúgy.:)) -
#143 hát reméljük nem halasztanak!
és bízom benne, hogy sokkal jobb lesz mint az AOD!
Mert az elég rosszul sikerült! -
#142 Én is így tudom, aztán remélem nem halasztanak, bár sosem tudhatjuk, szerintem meglesz akkor :)))) -
#141 igen
Wed Feb 1 2006 PC Tomb Raider: Legend Eidos -
#140 Tudod mikor adják ki?
én úgy tudom, hogy 2006. február 1-jén, igaz ez? -
#139 Én annál is nagyobban -
#138 ki várja a Legend-et? én nagyon :)) -
#137 várom már :)) -
#136 húhh, ne is mondd, ahogy a lépcsőn is futott, mint egy pipiskedő kényeske, hát azthittem megbolondulok, olyan idegesítő volt.:(
Najó, azért szépen lejátszottam, mert szeretem -
#135 Igen tudom, és nagyon elhamarkodták, hogy kiadják, az AOD-ot, de a Legend már tuti jó lesz mindenképp, láttam a videókat jópárat, most meg jó gyors mozgása van Larának, de az jó:))) -
#134 hát az Angel of darkness szerintem is nagyon rosszul sikerült és egy nagy csalódás volt!
remélem a Legend más tészta lesz és sokkal jobb lesz, mint a 6. -
Hoz_Hun #133 Hát izlések és pofonok.
Számomra a leg illúzióromboló azaz öregasszonyos mozgása volt, na meg az, hogy villogva eltüntek a hullák. -
haxoror #132 Fura nekem a TR6 jött be eddig a legjobban :) -
Hoz_Hun #131 Mondjuk inkább csúsztassák, mint kiadjanak egy olyan félig kész programot, mint a TR6. Ráadásul az nem is sikerült jól. Még én is kénytelen voltam ezt elismerni mint nagy fan, de hát ha egyszer ez az igazság. -
#130 Akkor még úgy volt, de meghosszabbították az időpontot, állítólag februárban fogják kiadni, persze, ha nem fogják megint hosszabbítani mondjuk húsvétra:DD
De márcsak simitások vannak, és készen van a játék -
#129 engem nagyon bánt, hogy nem adják ki idén a TR Legendet!
pedig volt egy videó, amiben egy csávóval volt interjú és azt mondta, hogy 2005 telén adják ki.. akkor nem tudom miért mondta... -
#128 És hol? Mert Nforce-on semmi nyoma. -
#127 ps2? -
#126 mármint ps-re már kijött? -
ricsimaster #125 ps-re már megjelent
-
#124 Nagyon jó lesz a játék, én sok videót láttam már róla, persze azok már nincsenek a neten olyanokat láttam, és már nagyon várom ezt a részt