59456
banner
  • Truck Driver001
    vitsznek szántam f@szfej
  • Gerob
    Én nem mint sofőr szeretnék dolgozni. Nagyon cigány élet sajnos, ill. ha van családod, akkor nagyon szar érzés!!!

Én valami logisztikai központban szeretnék majd dolgozni, eleinte itthon és ha később lehetőségem van rá, akkor pár évet kint is lehúzni valamelyik ilyen nemzetközi cégnél!!
    Vagy esetleg még egy ilyen 30-40-50 kamionnal rendelkező cégnél mint fuvarszervező, speditőr, vagy esetleg GARNER, ez tetszik nekem ez a cég.
  • Gerob
    Köszi!
    Meg lehet hogy bemenne oda a vonat, cask adott időpontban egy konténerrel nem érné neki bemenne, ezért elküldi kamionnal a motyót.
  • MBActros1848
    Hát én nem igazán dolgoznék a Waberer's-nél, nagybratyó ott gályázik már egy jó pár éve és nem sok jot mondott róla. Én inkább egy kisebb céghez mennék el, mint például a molnár, vagy a Transdanubia.
  • daf xf
    Csá!
    Én itt magyarországon a Waberer's-nél!
  • qper
    Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, hát igen :) Szóval nagy rablás megy sajnos jogsi téren:(((

Egyébként sz.tem ha valaki közületek mostanában nekimegy a C-D jogsiknak, javaslom hogy nézzen át a környező Úniós országokba is. A jogsi teljesen kompatibilis az itthoniakkal, viszont pl. Szolvákiában feleannyiba kerül pl. egy B-s jogsi letétele, mint itthon. Gondolom, akkor a nagyobb vasakra sem lehetetlen, hogy olcsóbb a jogsi....

Üdv!

Q/
  • Szabi84
    itthon külföldi fizetésért
  • CB Dávid 18
    Jó estét mindenkinek? Ti hol dolgoznátok szivesen külföldön vagy itt Magyarországon?

• daf xf
    Truck Driver 001!
    Todd vannak olyan helyek ahová a vonat nemtud bejutni szal én gerobék mellett szavazok!
  • RaST
    Rast vágja a németet, mégse ülne be egy irodába görcsölni. Elhiheted. Jelen felállás szerint sokkal szivesebben fuvaroznék. Igaz, már csak 1 évem van, és bekerülök, de nem vonz már annyira. Max addig amíg nincsen család ..
  • RaST
    Hőő .. Veszprém Sziti ..
  • Magnumrolcsi
  • Magnumrolcsi
  • Magnumrolcsi
    Hali
  • Truck Driver001
    pff...most erre mit mondjak...nem kell itt okoskodnod...nem vagy te fönök
  • MBActros1848
    Azta de vicces ! Komolyan kérdeztünk akkor légyszi komolyan szólj hozzá ne csak lámáskodjál.
  • Truck Driver001
    a konténerekre ott vannak a vonatok
  • Magnumrolcsi
    Ismeritek ezt az oldalt? http://speed.externet.hu/
  • Gerob
    Nah skacok akit érdekel az olvassa el bátran, akit nem, az hunnyon szemet felette.

Az este folyamán Alexxal kicsit filóztunk egy esetleges cégen, fuvarokon, tevékenységen és kipattant egy talán érdekes ill. használható szikra a fejönkből. És ez a KONTÉNEREZÉS lenne. Hogy miért?? Mert baromi egyszerű, tesz a daru egyet aztán tűűz vele, levesz, tesz helyére egy másikat.
    Helyszín az sztem legfrankóbb a BILK (Budapesti Intermodális Logisztikai Központ) lenne.
    1. mert magyar
    2. Bp. könnyen elérhető úgymond
    3. ha jól tudom, akkor a BILK-nek egy ilyen fordítókorong szerepe is van, ha pl.: jön egy vonatnyi konténer mondjuk Amszterdamból és teszem azt 10 megy Bukarestbe, 3 Athénba, és 2 Zágrábba, akkor azokat ugye szét kell bonatni, és itt jövünk mondjuk mi a képbe!! Felvesszük mondjuk a zágrábi konténert és levisszük, visszafele meg hozunk valami üresset.

Így hirtelen ezt sütöttük ki. Vélemény???
  • Gerob
    Bőven elég lenne a cukorhoz egy ilyen aszfaltpattanásnyi kis furgon is sajnos, vagy esetleg egy 3,5 tonnás Iveco Daily, bár már ez is sok lenne sajnos.

Amúgy álmom, hogy egy ilyen kocsit vezethessek egyszer!!!
  • MBActros1848
    Hát Gerob tuttommal te vágod ezeket a dolgokat hogy melyik cégforma lenne a legjobb. Telephelyet szerintem találnánk valami jó helyet, lehetöleg a Dunántúlon vagy Budapest környékén. Nem rossz ötlet a Haribo egy kis 7,5-es autoval el lehetne kezdeni, vagy kettővel.
  • Gerob
    A faterját, ő már öeg motoros, a bratyója meg jönne hozzánk amit akar csinálna...:DDD
  • Gerob
    ŐŐŐŐ

Mennyi pénz kéneeee??????
    Amúgy én benne lennék, de milyen cégforma? Bt., kft. vagy esetleg rt.?? Telephely, tevékenység, fuvarok, stb-stb. Az tuti, hogy én magamra vállalnám a logisztikai dolgokat!! Először is mi szállítanánk a főnökömnek a HARIBO-t nyaranta, mert szerencsétlennek a majmok mindig össze-vissza hozzák az árut.
    Angolul tudok (elvileg, papírom legalábbis van róla), Rast meg németet vágja, övé a dojcs, enyém meg az inglis terület...:DDD
  • MBActros1848
    Tanító söfőrnek jó lenne fater meg ha benne lenne Rast akkor a bátyát vagy az ő faterját is felvennék
  • Gerob
    Amúgy innen kikkel alapítanák céget??

A villám tudja, aki akar jöhet! Csak vigyázzon a kocsira, mert ha töri, akkor röpül a piccsbe!!!
    Sőőőőt felvennék 1-2 "öreg" sofőrt, azokat, akiket korábban megismertem, hogy neveljék ki rendessen az emberkéket!!!!!!! És ha ők azt mondják, hoghy ez a srác nem alkalmas, akkor az felejtse el nálunk a sofőrködést, menjen Gyuri bácsihoz!!
  • MBActros1848
    Gerob és Rast lenne egy kérdésem hozzátok. MIt szolnátok ha én most alapítani akarnék egy saját céget, és azt mondanám hogy bevennélek titeket társtulajnak. Beszállnátok ?
  • Gerob
    Úgyvan, hogy 28 nap adataid tartja meg magában és mikor túllépte a 28 napot, akkor a legelső nap törlődik róla, mint egy végtelenített magnószalag úgy kell érteni.

Amúgy meg ki kell venni a vezetls után, ha lejár a műszak asszem (mármint a munkaidő-vezetési idő).
  • MBActros1848
    Teljes mértékig igazad van, mindenben, de én ugy emlékszem a CTM-ben lévő cikkben azt írték hogy csak akkor veheted ki mikor 4 kezesben vagy, meg mikor a rendőr kéri máskor nem. De ebben nem vagyok biztos 100%-ra. Csak azt nem értem hogy az a kis mágnes kártya egyszer nem telik meg? De majd ennek még utánna olvasok a napokban.
  • Gerob
    Valami közösségi engedély vagy mi a retek kell, kemény pénzekért!!

Digit tacho: nagy határ szarság vazze!!!! Őrizgetni azt a hülyekártyát, esetleg elhagyod, b*szhatod. Csináltatni kell újat. Pl.: kimész valami hosszú útra, esetleg elhagyod pótolni kell, mert addig nem tudsz továbbmenni ugye, így csúszik a fuvar akár több napot is. Nekem egyenlőre nem tetszik.
    Amúgy ezekből a ratyi kártyákból van egyenlőre a problem, hogy hogyan készítsék el a különböző országok, ki a felelős érte, stb.
    Franc tudja, ha nem hagyod el, akkor talán nincs vele gond.
    Viszont az tetszik, hogy "segít" a tacho a dologban, csipog, hogy menniy időd van vissza, vagy ilyesmik. Pl.: mikor mi spanyolban voltunk, akkor párszor jól jött volna a dolog, hogy mennyi van még vissza, mert ha nem írtuk fel a startot, akkor néha bajban voltunk, hogy most van-e még 15 percünk vagy nincs?? És ez franciában sok-sok €-ba kerül, ha a rendőrbácsi meglátja...
  • MBActros1848
    Tudtommal tevékenységi engedély még most is kell. Ja mellesleg mi a véleményetek az uj tachográfokról ?
  • Gerob
    Amúgy ha ezek a jogsik megvannak, akkor végülis nem csinálhatsz semmit elvileg. Mert kell hozzá a papír (belföldi+nemzetközi, ahogy Rast mondja). Ha van jogsid, akkor (simán C), akkor azzal még nem szállíthatsz árut hanem max. így üresben furikázhatsz egy fehér rendszámos kocsival.

Pl hasonló dolog: még EU előtt volt ugye az, hogy mindenkocsinak kellett tevékenbységi engedélye lennie, mert így került talán csak rá sárga rendszám, vagy legalábbis valahogy így volt gondolom. Nahmost hiába vettél te csúcsszuper gépet, ha nem volt hozzá tevékenységid, akkor max. üresben furikázhattál vele szépen-kényelmessen.

De erre a dologra nem veszek mérget, lehet nem így van!!
  • MBActros1848
    Figyú ezt egyszer régen kitárgyaltuk Gerobékkal. Akkoriban én is cégalapításon törtem a fejem. Ja és még annyit hogy vannak itt egy páran akiket kedvelek, de dolgozni nem tudnék vele együtt, kivéve Gerobot, és Rastot. De egy hogy jobban bele gondolok őket csak vezető pozicióban tudnám elképzelni, vagy társ tulajdonos ként. A többiket csak sofőrként, de az itt lévök közül is leginkább azokat akiket a topic indításakor ismertem meg.
  • Gerob
    Amúgy jogsik!

C1 - bármilyen jármű 3,5-7,5 tonna között (de nem személy szállítójármű) - ennek szinte semmi értelme
    C - 3,5 tonnát meghaladó gépjármű könnyűpóttal (nyerges, sima teherautó, kisfurgon - pl.: merci sprinter v. iveco daily).
    D1 - 9 fő fölötti busz (valahány főig vagy súlyig korlátozva)
    D - bármilyen busz
    E - nehézpótkocsi (750 kg-ot meghaladó súlyú bármilyen pótkocsi-utánfutó) pl.: ilyen kis 2 tengelyes autómentő utánfutó

C+E - nyerges v. teherautó-pótos szerelvény
    D+E - az meg gondolom csuklósra vonatkozik

Volt még régebben (szoci rendszer) asszem ilyesmi hogy F. kategória: ez ilyen különleges jármű pl.: hótoló, autódaru, ilyesmik.

Nagyjából ennyi, ha kérdés van, akkor idevele.
  • MBActros1848
    Teljes métrékig igazad van.
  • Gerob
    Szeva!

Egy kis infó innen Siófokról jogsi árral kapcsolatban: itt nálunk 1 vezetési óra C-ből ill. E-ből 4.200 ft. És a C-nél minimum 30 órát venni kell (úgy mint a B-nél), tehát csak a vezetési ktg. része itt felénk 120.000 ft minimum +még a sallangok elég rendessen!!
    Egyszóval ki**szott drága!!!

Az MHSZ-es idők kellenének ide!!! 30-ból C-s jogsi, meg esetleg E is mellé.

Amúgy E-re csak akkor mehetsz, ha megvan már a C-d.
  • Gerob
    Miből vazze???

Amúgy 1 tipp. Ha nincs fix melód pl.: nagykocsira, akkor érdemes 12 tonnás kocsit venni, mert erre sok kedvezmény jár (pl.: német autópályadíj) és az üzemeltetése-vételára közel azonos a 7,5 tonnás kocsival. De viszont ezzel 7 tonna motyót tudsz vinni, míg a kiskocsival csak 3,5 max. 4 körül!! Azért nem mindegy a dolog.
    A kamionstop meg nem annyira befolyásoló dolog sztem.
  • Scania Dáci
    Kivéve ha nem alapítasz saját céget
  • ÁjjLe BoBBi
    köszi szépen! akkor lehet mégiscsak nekiugrok
  • RaST
    Xmas: Akárhány állás hírdetést olvasok, feltételek közé tartozik a 2 év gyakorlat. Friss jogositvánnyal, szerintem először 7.5-es kisautóra kaphatsz helyet, 4kezesben. Utánna ha nincs probléma, talán kapsz egy külön kisautót. Hosszú folyamat ez ..
  • xmas
    Hy! Én most csináltam a "C" kat-át, Bp-en a legolcsóbb suliban, ott 149.500 Ft volt, mindennel együtt! Utánna csináltam a belföldit az volt 20.000 Ft, majd a nemzetközit, ami 39.450 Ft! Most csinálom a "C+E" kat-át, ami 91.450 Ft!
    Szerintetek milyen lehetőségek vannak az elhelyezkedésre friss jogsival, mint az enyém??? thx