20430
-
Hubert #3710 Amúgy nincs egy valamirevaló leírás sem ebben a témában csak hivatkozások, pl. Amaro oldalára, ami nekem pl. nem jön be. :( -
Gryllus #3709 szívesen. :) -
Gryllus #3708 ja, lehet látni a harci tapasztalatukat a srácoknak.
Command Console / other commands / create report vagy valami hasonló. Ekko üzenetben megkapod a pilóta leírását.
Van vezetői tapasztalata: LEadership efficiency
és combat skillje. azt hiszem combat skill 10-nél, 25-,nél és 50-nél lépnek szintet, szóval menet közben is lehet látni, egy patrolból mennyit tanultak.
A Trouble Makerek (bajkeverő) nagyon rosszak, nekem van egy trouble makerem, aki 5-6 patrol alatt nem lépett egy szintet sem. Átküldtm egy xenon sectoron
és túlélte a majom
valami 20% hullal. azóta ott pihen egy eq dockban. Csatáztatni nem fogom, de nem is bántom, megérdemli, ha túlélte. :) Leszázalékolt közlegény. :)
Kitaláltam egy elnevezési rendszert is, hogy a patrolokat átlássam. Minden hajó ilyen nevet kap:
CPP - Patrolkód - sorszám ()
Pl.
CPP - A - 1
három darab A jelű hajó van, ezek egy csapatban patroloznak.
Ha elérte a tiszti státuszt, akkor kitüntetem, kiírom a nevét a hajóra, és ha van spéci tulajdonsága, azt is
CPP - BB - 1 - Andy Vickers, Lt - M4 *GP*
A BB jelű osztag vezetője, Liteuteant rangban, M4-es hajóban, Gifted Pilot.
Ha rangot lép, akkor átteszem másik hajóba, átírom a nevét, esetleg más beoszotttakat rendelek alá, mert valószínűleg addigra azok is legalább a Lt. szintet elérték.
CPP - CC - Andy Vickers, Cmd - M3 - *GP*
Elég sokat segít ez a rendszer, amikor 25 hajó gyakorlatozik egy szektorban.
A neveket meg csak azért írom ki a tiszteknél, mert az ő fejlődésüket figyelem, az első három kapitányom nevét és a legmagasabb rangú többi nevét fejből tudom, és figyelem a fejlődésüket.
Pl. egy born leader vezetési skillje kb 10x olyan gyorsan megy felfelé mint a harci skillje.
Na, kisregény over, megyek ebédelni. :)
-
nagyon szépen köszönöm :) -
Gryllus #3706 In/game két óra egy patrol. seta10-en 12 perc.
Attól függően, hogy milyen személyiségű a pilóta, gyorsabban ill. lassabban lép szintet.
A jobbak 2 őrjárat után meglépik az első szintet. (Ensign -> Liteuteant)
Ezután a tehetségesebbje további 2-3 őrjárat után Commander lesz. Nekem volt benne pár csata is. Nagyon sok XP-t ad nekik, ha ledarálnak 1-2 kiseb kalózhajót.
A Commandereket már csak idegen szektorokban lehet továbbfejleszteni.
Három fullra felszerelt M3-ba betettem a commandereket, és kb 3 patrolnyi idő alatt meglett az első Captain, a 4. végére mindhárom captain lett, viszont itt már végig harcoltak, darálták le a 3 fős kalóz csapatokat.
Egyszer kellett visszatöltenem. 2 nova + 2 M4 kalóz szétszedte őket.
Visszatöltés után besegítettem kicsit, mass driverrel lezúztam a novákat minimális hull-ra, aztán elugrottam a szektorból, hadd arassák le ők az XP-t.
Az M5-M4 hadra viszont nagyon vigyázni kell, ott rendszeresen mentek és ha beszabadul egy falcon közéjük, azonnal ugrok, és rakéták, overkill, mert nagyon veszélyesek.
Volt, hogy egy szóló falcon szétszedett több mint 12 m4-m5 hajómat, vissza is töltöttem.
Nekem ez jött be, hogy vigyázok rájuk.
A captain rang elérésével bekapcsolható a task force, amivel összeállítasz egy sereget a captain irányítása alatt, megmondod, milyen 5 szektorba tehetik be a lábukat.
Tréning osztagnál ez az 5 szektor 1 is lehet, 5x uazt a szektort kell választani.
Ekkor a parancsnok az M5-ösöket védi, csak felderít velük, a többiekkel pedig megtámadja az ellenfelet, méghozzá annyi hajóval, hogy tuti nyerje a csatát.
Majd ez tesztelem ma este, mert erről én is csak olvastam még.
Célszerű belézertornyozni is a tréning zónákat:időt nyersz vele, ha menteni kell a csirkéket.
Harc nélkül is tűrhetően gyorsan fejlődnek a kicsik, olcsóbb így csinálni. Így is eleget kell mikrózni azzal, hogy pakolod őket jobb hajókba.
Ensign M5, Lt. M4, Commander M3, Captain M6/TL/M1 , ha jól emlékszem.
A commander szint feletti tréning már nem olyan vészes, mert 3 állig felfegyverzett M3 out of sector csatában elég zúzós tud lenni. ÉS persze nekem commander szintre olyan pilóták jutottak el először, akik ilyen pozitív jegyekkel bírnak, mint Very Tough (igen kemény), Gifted Pilot (tehetséges pilóta), stb. Jól harcolnak.
A mikrózásnak pedig remélhetőleg véget vet a task force, bár új hajóba nem fogja a vezír átültetni a srácokat, már csak azért sem, mert a task forceba csak CPP-s hajót lehet betenni. Viszont nem kell a patrolokkal foglalkozni.
Ja, amikor csak M5-öseim voltak, azaz amikor elkezdtem az egészet, minden patrol mellé odatettem kézzel protect módban egy M5-öst, vagy 2-3 M4.est. Ezzel is csak több időt adsz magadnak, ha egy pirate nova vagy falcon beszabadul a csirkeólba. :)
-
Hubert #3705 Köszi, akkor veszem a fáradtságot, mintha láttam volna hogy volt errol szó, csak nem voltam biztos abban hogy kimeríto válasz is van. De akkor visszaolvasok. :) -
Kaziking #3704 lassan én is felrakom ezt a compat pilot scriptet, már van elég vadászgépem (kb 40) -
kb mennyi idő/járörözés amíg szintet lépnek az ensignek? ... mert ha békés szektorba pakolom őket akkor semmi sem történik , vagy lehet nem vettem észre , ha The Hole , The Wall , Presidents End trioba akkor a buzzard/harrier/falcon/nova kalózok leverik őket -
Gryllus #3702 Na, összejött az első Captain rangú Combat Pilot-om.
Pontosabban az első három, mert az első három commandert küldtem ki egy kalóz zónában vadászgatni, és egy félóra eltéréssel , de mindháromnak meglett a captain rang.
A Task Force-ot még nem próbáltam ki. Viszont bepakoltam az össszes M3/M4 Combat Pilot-ot az elephantomba, és megtámadtam egy kalóz bázist.
In sector módban, azaz hogy én is néztem, a kis hajók szépen egyesével nekimentek a kalózbázisnak és elfogytak.
Out of Sector módban, azaz másik szektorból távvezérléssel 3 perc alatt szétkapták a bázist, veszteség nélkül.
Nem vagyok elégedett ezzel az ütközésvédelemmel. A Combat pilot tréning zónákban sem szabad sok időt töltenem, mert a kis M5-ösök minden szir sz.rnak nekimennek. Viszont néha beszabadul közéjük egy Falcon falka, és azokat ki kell rakétázni, mert az M4-M5 tanulókat nagyon gyorsan szétszedik. -
Etele1 #3701 Sikerült...jó pár embernek. Nekem mondjuk pont nem, de részletkérdés. Vagy 1 tucat bejegyzés foglalkozott már ezzel korábban. Vedd a fáradtságot és olvasd el a korábbi bejegyzéseket. Többen leírták,h pontosan hogy kell megközelítened. Tudom-tudom rengeteget kellene már olvasni, de én is végigolvastam és mindenre választ kaptam. Köztük arra is,h lehetett volna kihozni onnan a Mamba-t (ugyanis én nem tudtam,h ott van 1 hajó és még a játék elején szétlőttem a mine-okat. Később olvastam,h azok miért voltak ott de én már nem kezdtem újra emiatt a gémet). -
Hubert #3700 Hali !
SPOILER
Ismételten kérdem, hátha valakinek beugrik. Biztos sokan nem szaroznak ilyen piti ügyekkel, de sikerült valakinek a CEO's Doubt-tól délre levo szektorban kihozni a Mamba Raider-t a Squash Mine-ok közül ? Az a szektor ahol van egy Pirate Anarchy Port.
A Mamba körül, nagyon közel van vagy 4 SM, amelyek elég k6zel vannak hozza meg egymáshoz ahhoz hogy ha bármleyiket szétlövöm, mind felrobban, a hajóval együtt.
Amúgy ez egy kemény szektor egy magányos Nová-nak. Sorozatban jönnek, Falcon Vanguard, Buzzard, Harrier, Nova csoportok, ha nem a kijelölt úton haladsz, aknára is futhatsz, sötét van, tele van aszteroidával, emiatt a játék is belassul néha. -
Kaziking #3699 Nekem 3 szektorban is járöröznek, ezzel a parancsal vadászaim kb 2 hete, soha nem mentek még át másik szektorba. Igaz abban a szektorban is van szatelitem amiben járőröznek. -
lammaer #3698 Hááááátttt.....
Ugye ez nem szektorspecifikus command, tehát gondolom azt csinálja, hogy megnézi, melyik szektorban van ellenség és elindul oda. Nem lehetséges hogy a parancs kiadásakor csak abban a szektorban látsz piros hajókat ahol az a 8 szatellit van? -
Kaziking #3697 Ez nem ürrepülős szimulátor, az ehhez képest semmi, ez 1 Univerzum szimulátor, amiben külömböző fajok, külömböző ürhajóit is irányithatod.
Meg gyárakat építhetsz, kereskedhetsz, háboruhatsz, meggazdagothatsz stb.......
ja és itthon (MO) kereskedelmi forgalomban nem kapható.
De megszerezni meg lehet
-
F16 #3696 És honnan lehet hozzájutni :D -
F16 #3695 Sziasztok. Ez tényleg egy űrrepülős szimulátor? Mikori játék? -
tényleg jó ez a Combat Pilots Project , igaz elég hamar halnak a kis M5-k de már ígyis nagyon hasznos...
...más , feltettem egy race invasions mode nevű dolgot ami elsőre elég jól hangzott , miszerint a birodalmak egymást is fogják írtani , de nekem valószínűleg ettől megbolondultak a reputáció kijelzőim ... kaptam egy üzenetet hogy az Argon flotta segítséget kér a Paranid határnál , odamentem , de egy marék Centaurt meg Titant találtam , gondolom már végeztek ... de egyszercsak elkezdtem özönleni ha "megtámadták egy hajódat" meg a "reputációt vesztettél" üzenetek ... körbelestem és minden járőröző hajóm megtámadta a paranid hajókat , pár perc alatt én lettem az abszolút gonosz ... közben jópár helyen mentettem mert elösször nem érdekelt hogy kik és mit támadnak ... elkezdtem minden hajómon friendnek állítani a paranidokat , erre jön az üzenet hogy az Argon flottát megtámadták a Teladik ... nem érdekelt folytattam a hajók buzerálását , erre üzenet "reputációt vesztettem" de most a Teladikkal ... persze egy mentésem sem volt már az addon elöttről , szal start new game :O ... nem baj legközelebb nem másolgatok mindenféle hülyeséget össze-vissza :Ð ... most custom game-ben kezdtem , nincs túl sok kedvem a storyline "ügyességi" hülyeségeihez :) -
goyo2 #3693 Szerintetek mitől vagy, hogy amikor kiadom a centauromnak a parancsot, hogy attack all enemy, akkor elindul (jump nélkül) egy messzi szektorba, (abba ahol először pakoltam ki a discoval 8 satelittet scriptből)
-
Gryllus #3692 nekem ezek a scriptek vannak fenn:
Station Trader
Complex Manager
Combat Pilots Project
Combat Pilots Task Force
XAI Corp. Fleet Support Software
Az első kettő gyönyörűen kiegészíti egymást, bár bonyolult komplexumok néha leállnak így is.
Az utolsó három is jónak tűnik együtt, a task forceot még nem tudtam tesztelni, mert nincs captain rangú pilótám.
A fleet supportban az nagyon ütős, hogy veszek mondjuk 10 db. paranid M5-öt, pilótaképző hajónak. Viszont nincs rendesen felszerelve egyik sem, mert csak S-est lehetett kapni a shipyardon.
Telepakolok egy TS-t 1MJ pajzsokkal és IRE fegyverekkel, és megmondom neki a XAI fleet support paranccsal, hogy ezt a hajócsoportot lássa el X pajzzal és Y fegyverrel. A transporter deveice-t használva mindet megpakolja, és szól ha kész.
Ha közben elfogy a pajzs, vagy a fegyver, elugrik, és vesz. teljesen korrekt script. -
Kaziking #3691 Na azt nem tom, mert én mindig 1 szál magamban Centaurral irtom őket. De valószínú úgy van ahogy irtad. -
Gryllus #3690 ehhe de nagy kár, pedig számítottam rá, hogy közelebb visz egy M1-hez ha lepusztítok pár kalózbázist a flottámmal...
XI küldetéseknél csak azok a xenon hajók számítanak bele a profitomba, amiket én magam irtok ki igaz? Hiába állítanám be a flottámat, hogy irtsák az ellenfelet, nem járna érte semmi plusz igaz? -
Kaziking #3689 Én úgy láttam, hogy a kalóz bázisok szétlövéséért nem jár repultáció növekedés. A harci rang valamennyit emelkedik oszt kész. -
saba30 #3688 Nekem a CPP nem akar működni, egyszerűen eltünek a piloták a gépekről, vagy meg se jelennek rájuk, kiperkálom a lóvét értük és kész. Most úgy állok, hogy két Argon Discoveryn van, de többet az istennek se tudok begyűjteni.
Pedig nagyon tetszene a dolog.
Gyanítom, hogy egy másik scriptel összeveszik, vagy a jóég tudja... -
Gryllus #3687 remélhetőleg nemsokára szolgálhatok némi leírással a Combat Pilots Task Force gyakorlati használhatóságáról.
Most ott tartok, hogy a sima CPP (Combat Pilots Project) scripttel nevelgetek minál magasabb szintű pilótákat.
Captain szintű pilótától kezdve lesz használható a CP Task Force script.
Itt flottákat lehet rábízni a kapitányokra. Ezek aztán önállóan védenek területeket, képezik az újoncokat a magasabb rangok felé. Őrjáratokat szerveznek, és ha ellenséget találnak, támadásokat indítanak ellene.
Személyiségi jegyeket rendelnek az egyes pilótákhoz. Ezek valamennyire számítanak is a játékban. Pl egy bajkeverő pilóta lassan fejlődik, míg a tehetségesebbek gyorsabban. külön van vezetői és harci tapasztalat. Vannak, akik vezetésben nagyon jók, de harcban nem, és fordítva.
Pl. a well connected (alvilági kapcsolatok) commanderem időnként nekivezeti az őrjáratát olyan kalóz csapatoknak, amik nem látszanak a radaron! Azaz olyan ellenségekről is tudomást szerez időnként, akiket egyébként nem lehet látni.
Kellemes script, feldobta nekem a játékot. Leálltam a gyárépítéssel, most azzal makkolok, hogy egy CPP flottát összehozzak, és elkezdem a kalóz bázisokat legyúrni.
Erről van valakinek tapasztalata? megéri a kalóz bázisokat irtani? kapok érte jó sok reputáció pontot? Újra termelődnek, vagy ha teljesen kiirtom őket akkor kevesebb kalóz lesz az univerzumban? -
kisviku #3686 Oksa, megnézem, habár eddig egyetlen scriptet sem próbáltam ki, nem vagyok híve...
Ha ennek van értelme vagy jól működik, akkor jelentkezek róla. -
A flottát tényleg önálóbbá lehetne tenni - mondjuk a Combat Pilot scripttel :D Valaki nyúzza már meg, akinek van nagyobb flottája, több mint egy hete nem volt időm játszani, azóta meg már új verziók vannak a scriptekből.
A Phoenix-ed meg biztos ütközött az mindeddig ismeretlen Xenon M0-al
-
kisviku #3684 Igen.Azok a csúnya aggresszív állomások :)
Namost, ez egy tök üres szektor, sem egy aszterodia, sem egy állomás, sem semmi.Ott álltam mellette sokáig és néztem ahogy küzd.Aztán meguntam és magára hagytam, majd jött az ominózus üzenet.
Lehet, hogy a kapitány felrobbant mérgében, mert otthagytam és a robbanása a hajót is elvitte...
-
lammaer #3683 Nekem a bérelt TL csinált ilyet. Ha jól emlékszem, lefejelte a csillagkaput. -
lammaer #3682 Gyárilag nincs ilyen lehetőség. Az owned ships állomások esetén azt jelenti, hogy az állomáshoz milyen hajók vannak hozzárendelve, de ezek nem működnek együtt flottaként.
Van viszont "nemhivatalos" mod/script, ami azt csinálja amit szeretnél. Olvass visszább, ketten forditottuk a Combat Pilot Projekt névre hallgató modcsomag használiati utasitását.... -
Gryllus #3681 ja, én is kapok időnként az SF-ekről üzeneteket, hogy ebben és ebben a szektorban elpusztult,de hogy mi okozta, nem írja ki. Rakétára gyanakszom. -
Gryllus #3680 Én inkább egy replikátor támadásra gyanakszom. :)
Nagyon idióta hetem volt, szombat vasárnap is melóznom kellett.
Kb két órára tudtam leülni. A Combat Pilot Project pilótáim közül sikerült hármat commander rangra emelni korábban. Innentől muszáj őket ellenséges területen gyakorlatoztatni.
A közlekedés megkönnyítése végett úgy döntöttem, hogy megveszem az első TL-emet. Ha összejön a következő rang, akkor úgyis be lehet a captaint ültetni a TL-be, és indul a CPP Task Force.
Sikerült összehoznom, hogy televásároltam távvezérléssel egy SF1-et BPPC, APPC, HEPT, 125G shielddel. Megvettem egy herculest, 14 hajó belefér.
Fleet support software-rel átpakoltam a fegyvereket és a pajzsot. Belepakoltam a 3 commandert, akik M3ban ültek, átugrasztottam őket Bala-Gi's joy-ba.
A 3 commander szépen elkezdte abárolni a kalózokat, növekedik a skilljük. Ami poén, hogy úgy kellett kilépnem a játékból, hogy egy órája megvolt a TL-em, de még nem volt időm megnézni. Remélem egyszer majd összfutok vele. :)
Másik bug szerű dolog, hogy amikor fleet support szoftverrel átadok pajzsokat egy hajónak, akkor utána a hajó konzoljában nem tudom installálni a pajzsokat valamiért.
Ha viszont kidobok egy pajzsot a hajóból, akkor automatikusan berakja a legjobb pajzsokat. Ezt úgy vettem észre, hogy egy elkoboztt falconban 5MJ-s pajzs volt. áttettem bele a 2 25-öst, és nem engedte feltenni. (távvezérlésben persze, nem akarok minden hajómba átszállni). Kínomban kihajintottam az 5-öst az űrbe, és hopp, feltette magának a 25-ösöket.
Remélem ma este körberepülhetem a herkules (vegy elephant?) a Split, nem tudom hogy hívják, de tuti a split mert abba fér bele 14 hajó a hangárba. Asszem.
-
én a kereskedőhajóimnál kaptam olyan okos üzeneteket, hogy "destroyed by solar power plant m alpha", stb.
igen agresszív SPP lehetett :))
(gondolom valami féle ütközés tehette tönkre) -
nem gondoltam hogy ilyen nehezet kérdezek :P -
Etele1 #3677 vagy kapott egy unknown missile-t...de az is lehet,h beugrottak a Goauld-ok a rendszerbe és Hataak-okkal levadászták míg nem figyeltél, utána pedig nyom nélkül elpucoltak :) -
modoshawan #3676 Köszi! -
Kaziking #3675 megölte az unalom
-
kisviku #3674 Apropó csatahajók.
Tegnap eltöltöttem néhány órát csatázgatással, mégpedig úgy, hogy egy Colossus, egy Titán, egy Phoenix és egy Odysseussal mentem Xenon takarításra.
Sajnos a flotta önállósága egyenlő az előző részben megszokottal.
Az Odysseus kiválóan alkalmas vadászgépek igen gyors likvidálására, de csak akkor ha egyedül van, ugyanis a GPSG-k elég veszélyesek a saját hajókra is.A nagyobbak gond nélkül kibírják, de a vadászoknál észnél kell lenni.
A Phoenix szinte sérthetetlen, csak arra meg nem nagyon szerelhető vadászok elleni fegyverzet, még akkor sem ha a BPSG-t ide vesszük, mert a nagyobb L-hez már nem elég.Esetleg az Alpha és Beta HEPT jöhet még szóba.
A Colossus önmagában jó teljesítményt nyújtott, de elősorban a "hasában" rejlő több tucat vadászomnak köszönhetően.
A Titán eddig sem okozott csalódást, és köszönhetően az AFAA fegyvereknek, elmondhatom, hogy egy "multi-purpose" (több célú,univerzális) csatahajónak fogható fel.
A hajóknak kiadva az Attack... parancsot szépen támadnak is egy K-ra vagy J-re, de nem úgy ahogy elképzelem.Túl sokat pöcsölnek, mire irányba állnak és az ágyúik sincsenek teljesen kihasználva.
Az érdekesség, hogy a múltkor egyedül hagytam a Phoenix-et egy relatív üres Xenon szektorban 10-15 Xenon vadásszal.Tíz perc múlva jött az üzenet, hogy megsemmisült az M2-őm.Kicsit érdekes volt, így beletekintettem a jelentésbe, ahol nem az állt, hogy ...destroyed by Xenon...., hanem csak simán, hogy "Destroyed". De mitől? Csak úgy? Vagy a nagy üresség végzett vele? -
kisviku #3673 Nem igazán jött össze még nekem sem.De Khaak hajó sem.Pedig az Ex2-ben még csatahajókat is el lehetett fogni... -
lammaer #3672 Aha... dokkolj be mindkettővel ugyanarra az állomásra, és akkor átszállhatsz (lesz valahol egy change ship menüpont). Ürben is megoldható a dolog, csak icipicit macerásabb: a két hajóval állj egymás közelébe, katapultálj (shift-e), közelitsd meg a másik hajót és mássz be (olyan 30-40 méter környéként lesz egy enter ship parancs). CSak nyugis helyen csináld, mert az űrruha nem véd a fegyverek ellen. -
modoshawan #3671 Hali! A játék legelején tartok...
Van rá mód, hogy az argon busteremből átszálljak a mercury - ba?