-
Gryllus #3706 In/game két óra egy patrol. seta10-en 12 perc.
Attól függően, hogy milyen személyiségű a pilóta, gyorsabban ill. lassabban lép szintet.
A jobbak 2 őrjárat után meglépik az első szintet. (Ensign -> Liteuteant)
Ezután a tehetségesebbje további 2-3 őrjárat után Commander lesz. Nekem volt benne pár csata is. Nagyon sok XP-t ad nekik, ha ledarálnak 1-2 kiseb kalózhajót.
A Commandereket már csak idegen szektorokban lehet továbbfejleszteni.
Három fullra felszerelt M3-ba betettem a commandereket, és kb 3 patrolnyi idő alatt meglett az első Captain, a 4. végére mindhárom captain lett, viszont itt már végig harcoltak, darálták le a 3 fős kalóz csapatokat.
Egyszer kellett visszatöltenem. 2 nova + 2 M4 kalóz szétszedte őket.
Visszatöltés után besegítettem kicsit, mass driverrel lezúztam a novákat minimális hull-ra, aztán elugrottam a szektorból, hadd arassák le ők az XP-t.
Az M5-M4 hadra viszont nagyon vigyázni kell, ott rendszeresen mentek és ha beszabadul egy falcon közéjük, azonnal ugrok, és rakéták, overkill, mert nagyon veszélyesek.
Volt, hogy egy szóló falcon szétszedett több mint 12 m4-m5 hajómat, vissza is töltöttem.
Nekem ez jött be, hogy vigyázok rájuk.
A captain rang elérésével bekapcsolható a task force, amivel összeállítasz egy sereget a captain irányítása alatt, megmondod, milyen 5 szektorba tehetik be a lábukat.
Tréning osztagnál ez az 5 szektor 1 is lehet, 5x uazt a szektort kell választani.
Ekkor a parancsnok az M5-ösöket védi, csak felderít velük, a többiekkel pedig megtámadja az ellenfelet, méghozzá annyi hajóval, hogy tuti nyerje a csatát.
Majd ez tesztelem ma este, mert erről én is csak olvastam még.
Célszerű belézertornyozni is a tréning zónákat:időt nyersz vele, ha menteni kell a csirkéket.
Harc nélkül is tűrhetően gyorsan fejlődnek a kicsik, olcsóbb így csinálni. Így is eleget kell mikrózni azzal, hogy pakolod őket jobb hajókba.
Ensign M5, Lt. M4, Commander M3, Captain M6/TL/M1 , ha jól emlékszem.
A commander szint feletti tréning már nem olyan vészes, mert 3 állig felfegyverzett M3 out of sector csatában elég zúzós tud lenni. ÉS persze nekem commander szintre olyan pilóták jutottak el először, akik ilyen pozitív jegyekkel bírnak, mint Very Tough (igen kemény), Gifted Pilot (tehetséges pilóta), stb. Jól harcolnak.
A mikrózásnak pedig remélhetőleg véget vet a task force, bár új hajóba nem fogja a vezír átültetni a srácokat, már csak azért sem, mert a task forceba csak CPP-s hajót lehet betenni. Viszont nem kell a patrolokkal foglalkozni.
Ja, amikor csak M5-öseim voltak, azaz amikor elkezdtem az egészet, minden patrol mellé odatettem kézzel protect módban egy M5-öst, vagy 2-3 M4.est. Ezzel is csak több időt adsz magadnak, ha egy pirate nova vagy falcon beszabadul a csirkeólba. :)