kisviku#3674
Apropó csatahajók.
Tegnap eltöltöttem néhány órát csatázgatással, mégpedig úgy, hogy egy Colossus, egy Titán, egy Phoenix és egy Odysseussal mentem Xenon takarításra.
Sajnos a flotta önállósága egyenlő az előző részben megszokottal.
Az Odysseus kiválóan alkalmas vadászgépek igen gyors likvidálására, de csak akkor ha egyedül van, ugyanis a GPSG-k elég veszélyesek a saját hajókra is.A nagyobbak gond nélkül kibírják, de a vadászoknál észnél kell lenni.
A Phoenix szinte sérthetetlen, csak arra meg nem nagyon szerelhető vadászok elleni fegyverzet, még akkor sem ha a BPSG-t ide vesszük, mert a nagyobb L-hez már nem elég.Esetleg az Alpha és Beta HEPT jöhet még szóba.
A Colossus önmagában jó teljesítményt nyújtott, de elősorban a "hasában" rejlő több tucat vadászomnak köszönhetően.
A Titán eddig sem okozott csalódást, és köszönhetően az AFAA fegyvereknek, elmondhatom, hogy egy "multi-purpose" (több célú,univerzális) csatahajónak fogható fel.
A hajóknak kiadva az Attack... parancsot szépen támadnak is egy K-ra vagy J-re, de nem úgy ahogy elképzelem.Túl sokat pöcsölnek, mire irányba állnak és az ágyúik sincsenek teljesen kihasználva.
Az érdekesség, hogy a múltkor egyedül hagytam a Phoenix-et egy relatív üres Xenon szektorban 10-15 Xenon vadásszal.Tíz perc múlva jött az üzenet, hogy megsemmisült az M2-őm.Kicsit érdekes volt, így beletekintettem a jelentésbe, ahol nem az állt, hogy ...destroyed by Xenon...., hanem csak simán, hogy "Destroyed". De mitől? Csak úgy? Vagy a nagy üresség végzett vele?