20430
-
Érdekes téma ez a "bevállalnád-e" kérdés. Szerintem természetesen, mindenki saját vérmérséklete szerint. Én például tuti, hogy csak kirándulgatnék az univerzum felfedezett tájain, és életem nagy részét egy EQ Dockban tölteném, néhány üzleti úttal fűszerezve
Aki azonban most is lehetetlen tájakon hajmeresztő kalandtúrákban vesz részt ( önállóan, nem "megszervezzük neked a biztonságot, de azért nagy kaland lesz" műbuliban), szóval az akkor sem az ismert világokat járná. Lényeg a lényeg: mindenki ugyanígy élne, csak más környezetben, szélesebb határokkal - mert bármily nagyok a lehetőségek, az emberi természet nem változik. Álmodozni pedig lehet és kell, nekem is eszembe jut sokszor a tavaszi utcán sétálva: hej, ha húsz évvel fiatalabb lennék
-
SaGa Jr #7029 Cycrow modjai között van olyan nem is egy, ami átrendezi a található hajók helyét. Szétszórja azokat véletlenszerűen a szektorokban véletlenszerű pontokra. Pont azért, hogy ne lehessen így gyorsan meggazdagodni csak azért, mert ismeri az ember az alapjátékban a hajók hollétét. plusz több hajót is betesz elhagyatottan, így jöhetnek a meglepetések és a megtalálással járó öröm. -
omg ... mindkettotoknek csak annyit hogy grow up! ... persze hogy vannak almai az embereknek, de attol meg nem kezdenek el forumokon vad idegen emberekkel arrol tarsalogni hogy "jujdeizgislennehaezigazibolisigylenne" ... az ilyen gyerekes dolgokat meg nem hiszem hogy ossze kellene keverni az altalad emlitettekkel. -
droidka #7027 Nem akarok bántani senkit! De szerinted az elkeserítő, ha az embernek vannak álmai? Azért, mert egyeseknek nem sikerül megvalósítani a sajátjukat, attól még nem kéne fikázni azokat, akik még MERNEK álmodni!!!!
És tudod miért? Mert az teszi nemessé az embert!!!! (Szerintem).
A tudományban dolgozó (igazi)kutatókat szerinted vajon mi hajta előre, ha nem az álmok, a felfedező ösztön???(Na nem mintha én az lennék.) Van akit a becsvágy, hogy kirakja a mellére, hogy neki van már két menő diplomája, és azzal itt már lehet villogni!
De én csak azokat az embereket tisztelem akik legbelül megmaradnak gyereknek: az álmodozókat! (Mert egyszer én is az voltam!) T.D. -
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy kérdésem, lehet, hogy találkozott valaki ilyen esettel... Újrakezdtem a játékot egy friss telepítés után. Az elhagyott hajók eltüntek, az új fegyver a concussion impulse generátor ami a Bala Gi küldetéssel került a játékba nem található sehol...???
Amaro oldalánról szedtem le a titok.xls-t ez alapján kerstem, a megadott szektorokban és koordinátákon nincsen semmi ???
Cycrow teljes munkássága fent van, ennek lehet köze ehhez a jelenséghez?
Előre is köszönöm a segítséget. -
fuho #7025 hány évesek vagytok? és szerintem akinek nincsenek álmai az elveszti saját magát az ember már nem ember ha nincsenek álmai mert ha nincsenek álmai akor nincs célja amit elérhetne az almok a mi céljaink ées ez hajtja elöre az ember mertz ha már nincs ami elörehajtson és ha nincs ami elörehajtson akor már nem érsz semit csak enyit szeretnék eröl mondani remélem nem sértek meg vele senkit -
ne báncsd mert még gyerek de lehet hogy igaza van kitudja látod neki még vanak álmai de ez igy van rendjén 

-
fuho #7023 nem sose nézek sztár treket nem realisztikus -
megartott a sok star trek
-
fuho #7021 ja és lene még egy kérdésem mindenkihez aki forumozik ha az x3 at valoságban létezne vagy ha kapnátok egy hajot szálitot vagy vadászt elfogadnátok bár it nem lehet elmenteni a játékot minden döntésűnk az életűnkbe kerűlhet bár nem hiszem hogy ez a kapus modszer a valoságban beválna na de mégis ki válalná hogy valoságban is az űrt járja nem kötelezö válaszolni csak kiváncsi vagyok én biztos beválalnám hisz ez az álmom hogy az űrt járjam és felfedezek uj világokat fajokat bár lehet hogy gyerekesnek tartjátok a dolgot de én gondolkodás nélkűl elválalnám egy hajo irányitását bármijen lene lécives válaszoljatok mert kiváncsi vagyok. -
fuho #7020 körűbelűl mikor? sacra? és ha kész lesz honan lehet majd letölteni nagyon hálás leszek érte 

-
ráse ráncs készitem a magyarositást hamarosan elfog készülni 

-
fuho #7018 köszönöm el olvastam de nem mindent értek mert sajnos nem tudok angolul de jo érzékem van az ijen játékokhoz és igy is elbodgogulok de ha még tudnék angolul akor nemlene ojan ember aki lebirna gyözni
de mivel nemtudok igy ki kel mindent probálnom sajna -
Hali!
Pilótát a TerraCorp bázison ültethetsz a gépekbe. Ha Amaro oldaláról töltöd le a cuccost akkor ott benne van a magyar fordítás, de ide az egyiket bemásolom. Bár ha rákeresel akkor is megtalálod kb egy éve volt terítéken ez a téma
Combat Pilot Project
X3 Script
V1.43
"Külön köszönet a Patrol script és az Universal trader scriptek szerzőinek, ezeket használtam munkámban a kiindulópontként.
Myros"
Ez a script pilótákat ültet a vadászgépeidbe. Ők aztán az idő során lassan tapasztalatot szereznek, fejlődnek, főleg ha bevetésre küldöd őket. Ez az általuk irányított hajókon is meglátszik, kezesebbek, ügyesebbek lesznek,
és idővel flottád minden hajóján remek tiszt fog szolgálni.
Parancsok, a hajó "special" menüjében, legyen rajta Special Command Software M1, és Fight Command Software Mk2:
1. Hire new pilot:
Pilóta toborzása, csak M5 hajóosztálynál adható ki. Érthető, zöldfülű újoncot nem ültetünk pl. Centaurba. Megjegyzendő, hogy az Argon Discovery széria is M5, de a program egy hiba folytán M4-nek ismeri. Ezen könnyen lehet változtatni ezzel a scripttel: be kell parkolni 5-10 percre a Home of Light-i TerraCorp bázisra, és a technikusok ez idő alatt helyreállítják a problémát, és lehet pilótát küldeni:)
2. Combat Tour:
Bevetésre küldés, ha már van pilóta a hajóban, akkor válaszható. 4 dolgot kérdez: leader (ki vezeti a bevetést), 1st wingman (ki védi a jobbszárnyat), 2st wingman (ki védi a balszárnyat), tour sector (melyik szektorban akciózzanak a fiúk). Ebből már látszik, hogy egy alap bevetés indításához 3 M5 hajó ajánlott. Vezetőnek érdemes magasabb rangú pilótát választani (ha már van). Kezdő csapatok mehetnek bármilyen szektorba, a magasabb rangú gárdákat érdemes ellenséges területre küldeni a gyorsabb fejlődés érdekében. A bevetés útvonala a kiválasztott szektorban automatikusan elkészül, általában az ugrókapukat érintő négy fordulópontos út. Egy bevetés két órán át tart (a játék ideje szerint), végeztével üzenetet kapsz. Alapvetően hasonlít egy sima szektor patrolra, annyi különbséggel, hogy vadászgépek, belépés után szkennelnek és támadnak, a pilóták fejlődnek, és használják egyedi képességeiket. (Igen ilyen is van, nem tudom, lesz-e, aki "vele van az erő" szintű pilóta) :D A bevetésre küldött csapatok száma nincs korlátozva, tapasztalatok szerint 3 ilyen hármas team egy normál szektorban tisztán tartja a területet.
3. Move combat pilot to new ship:
A pilóta másik hajóba küldése. 3 dolgot kérdez: a srác (csaj) jelenlegi hajója, utána az a hajó, ahova küldöd, végül az állomás, ahol találkoznak. Ez látszólag ugyanaz, mint a kereskedők átküldése, de biztonságosabb script készült hozzá. A pilóta viszi magával a kellő szoftvereket, pajzsokat - ha szükséges, de a fegyvereket neked kell feltenni és konfigurálni az új hajóján. ( Végül is mendenkinek előbb-utóbb kialakul egy kedvenc összeállítása a fegyverzetben, meg egyébként is durva lett volna az összes fegyver összes kombinációját lekódolni... de nincs kizárva, hogy az újabb verziókban lesz egy optimális fegyverzet.) A pilóta tehát átcsüccsen a másik hajóba, viszi magával tapasztalatait, bónuszait, új gépe automatikusan a gyári max sebesség/fordulékonyság/raktér értékekre lesz tuningolva - mindez 50.000 creditért. Az új hajó válaszható típusa függ a pilóta rangjától, de csak harci gép lehet (lásd lejjebb), ezenkívül nem küldhetsz senkit olyan gépbe, amiben már ül valaki.
4. Combat pilot report ('additional ship commands' menüben, ha már van pilóta a hajóban)
Jelentés a pilótáról. Navigáció, bevetés, kereskedés, speciális - és látható két üres beviteli hely, (slot 1 és slot 2), az egyikre klikkelve válaszható parancsot futtathatsz, a bekérhető jelentések listája látható (ciánkékben). Ezt bármikor nyugodtan lekérheted, a pilótát nem zavarja a küldetésében :) , a generált lista a naplódba is bekerül.
A rangok :
A rangok felépítése egy módosított változata az US Navy hierarchiájának, nyugodtan változtasd meg, ha más elnevezéseket akarsz. Kezdőtől a csúcsig csak a hajóváltásra koncentrálva:
Ensign - M5 osztályú hajók
Lieutenant - M4 osztályú hajók
Commander - M3 osztályú hajók
Captain - M6 romboló és TL (azért van TL is, mert sokan harci bázisként használják)
Vice Admiral - M2 és hordozók
Admiral - M1
A rangok fejlődésének alapja a bevetések, a harc. Több lelőtt gép értelemszerűen magasabb tapasztalati pontot, gyorsabb fejlődést eredményez. A csapatok vezetői magasabb tapasztalati pontot kapnak, tehát ha valaki a kedvenced lesz (nem semmi a gyerek, hogy leirtotta a scoutokat :)) minél többször oszd be vezetőnek, akár azonos rangú pilóták közé - annál is inkább mert a nagyobb hajók vezetése vezetői tapasztalatokat is kíván. Minden pilótának van lehetősége arra, hogy kiderüljön valamilyen "tehetsége" vagy "speciális tudása",ezt a róla szóló jelentésben fogod látni, ha jelét adja. Ez lehet bármi, a született vezetői képességektől az alvilági kapcsolatig , ami ugyebár nem rossz ha kalózokat kell keresni; vagy épp lehet ügyeskezű ezermester, aki pillanatok alatt megjavítja hajóját. Ezek a bónuszok kellően kicsik ahhoz, hogy ne befolyásolják cheat irányba a harcot, de jócskán visznek színt a játékba.
A nevek és az életkor:
Minden pilóta szülei gyermeke nevét egy titkos műtárgy arhívumból, vákumban őrzött régesrégi újságokból és dokumentumokból választotta :) (448070.xml-ből - ez telefonkönyv felütésével készült) Nyugodtan írd át a neked tetsző nevekre.Nagyjából az első 90 bejegyzés a keresztnév, és az utolsó 90 a vezetéknév (meg van jelölve a kezdete és a vége)... de ne írj semmilyen extrát ide (kivéve ha a játékon belül módosítod természetesen) de szerintem kb. 10.000 kombinációt tud létrehozni a script ebből, ez talán elég lesz óriási flottádhoz :D
A pilóták öregszenek, és meghalnak. Természeteen akkor is, ha felrobban hajójuk ;p de akkor is, ha már túl öregek ... szép kort élnek meg, ne szomorkodj. Életkoruk látható a róluk készült jelentésben, és bizony az állandó harc és stressz nem hosszabítja meg életüket...de köszönhetően az inplantátumoknak,a hardweres és szoftveres kiegészítőknek, virtuális létük több mint 500 évre tehető.
Átvezényelni egy pilótát megszokott helyéről egy új hajóba bizony stresszes dolog ... Figyelmeztetlek, van rá egy kis esély, hogy belehal a műveletbe - minél öregebb a tiszt,annál nagyobb a rizikó. Tiéd a döntés, de nem javasolt egy 500 éves, alvilági kapcsolatokkal rendelkező admirálist átvezényelni, mert itt már nagy az esélye, hogy másik tisztet kell kinevezned a helyére.
Technikai információk:
Fontos megjegyzések : M5 hajók
(***** A Combat Pilots 1.4 a fix már nem szükséges, csak parkolj be a Terracorp bázisra (olvastad már feljebb, remélhetőleg, azt is, hogy miért) de ha nem akarsz a Discoverykre várni, van négy lehetőséged:
1. Csak a többi faj M5-ös hajóit használod, hogy elkezdd pilótáid kiképzését.
2. Modold a játékot, és javítsd te magad (nem javaslom, hehe)
3. Várj a jó fiúkra az Egosoft-tól hogy kijavítsák végre
4. Tettem egy külön zip fájlt a tömörítménybe, neve "cpilot_fixes.zip" ebben találsz egy fájlt, neve 'afix.for.discos.xml', ha fhasználmi akarod a Discoveryket kapásból, másold be ezt a fájlt az X3 könyvtárad \scripts könyvtárába.
Amikor vettél vagy szereztél egy Discovery-t, dokkolj be egy állomásra vele. nyisd meg a script editor-t és látni fogsz egy bejegyzést valahol a lista tetején :'afix.for.discos'. Válaszd ki, nyomj egy 'r' betűt a billentyűzeten. A felugró ablakban a 'ship or station' kérdésnél ott kattints a gombra, ahol "null" van írva,majd klikkelj a szektorra, ahol a Discovery van, és válaszd ki a listából. Új képernyő jön, mutatja választásod részleteit, nyomj egy entert és kész vagy. Kapsz egy üzit, hogy a dolog működött, vagy sem, és ha nem, miért (pl véletlenül egy állomásra kattintottál :D) A Discovery-d most már képes egy zöldfülűt fogadni, akár a többi M5-ös.
Fontos megjegyzések: UNIVERSAL TRADERS (és néhány szektor patrol).
AZ UT script és a sector patrol scriptjei egy ponton egyeznek .... a pilóta nevekben. A sztenderd 'move pilot' parancs hibás, annyiban, hogy generáláskor nem ellenőrzi, van-e már ilyen néven valaki. Ennek eredménye lehet, hogy tudtodon kívül felülírod a 25-ös szintű UT-edet egy 8-as szintűvel... Ez egy kissé dühítő tud lenni, mikor észreveszed, és ezen kívül is okoz még galibát, (amit már nincs kedvem fordítani, mert elkopik az ujjam a gépelésben -Amaro ;)
A lényeg, hogy a 'move combat pilot' biztonságos,de az alap 'move pilot' parancs az Universal Trader script-é (ami amúgy egész jó lenne). Ezért mellékeltem egy 'fixet' hogy az UT script is ellenőrizzen.
A fájl neve "plugin.autotrade.movepilot.start.xml" és ezt is megtalálod a "cpilot_fixes.zip"-ben. ami külön zip a zipben - csak rakd ezt az xml fájlt a 'scripts' könyvtárba, töröld a"plugin.autotrade.movepilot.start.pck"-t, és kész. (Persze készíts mentést róla, mielőtt törlöd).
Telepítés
Csomagold ki egy átmeneti könyvtárba a 'cpilots.zip'-et könyvtárneveket megtartva, és másold a 't' könyvtár tartalmát az X+ 't' könyvtárába, illetve a 'scripts' tartalmát az X3 'scripts' könyvtárába. Indítsd a játékot, és ha a script editorban válaszd a 'reinit scripts' parancsot.
Eltávolítás
Törölj minden 'plugin.cpilots' fájlt a scripts könyvtárból és távolítsd el a 448069.xml-t és a 448070.xmlt a 't' könyvtárból. Ezután fogd a "setup.uninstal.cpilots.xml"-t a cpilots_fixes.zip-ből, és másold a scripts könyvtárba. Töltsd be az utolsó mentésed, menj a script editorba, és 'reinit scripts', mentsd a játékot, és kész. Ez eltart max 15-20 percig, míg minden pilóta adatait kitörli, addig játssz.
FONTOS - Ne használd az uninstal fájlt amíg fut a cpilots mod, bemásolása a játék scripts könyvtárába meg fogja ölni az összes pilótádat.
Jó tanács: amíg nem döntötted el, hogy tartósan használni fogod a scriptet, ne írd felül az eddigi mentéseidet. Tesztre legjobb egy új játékot kezdeni, vagy egy külön helyre menteni, így nem kell uninstallt futtatnod.
Amennyiben bármilyen megjegyzésed vagy javaslatod, netán hibát akarsz bejelenteni, kérlek írd be a hivatalos X2/3 fórumba: http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php?t=114874
Myros
Ui.:
Itt van amit az autotrader move script-hez írtam, ha érdekel:
001 * A simple check to prevent over-writing of pilots
002 if $move.to
003 $check.cpilot = $move.to -> get local variable: name='pilotname'
004 if $check.cpilot
005 return null
006 end
007 end
Ui: by Amaro
Létezik már egy Task Force nevű kiegészítő is a scripthez, ez már a flotta egészének menedzselését is lehetővé teszi, a szakaszokat össze lehet vonni, külön kis csapásmérő egységeket lehet létrehozni, gyorsabb rangfejlődést lehet vele elérni, stb... ha van rá igény, lefordítom a leírását. Linkje: http://www.neuralstudios.com/work/cpilots/taskforce.html - persze a portálról is letölthető :)
-
SaGa Jr #7016 1. Nézd meg a billentyű kiosztást. Ott van az is benne.
2. Mit tudom én? Szerintem nem is kel lbele pilóta, hanem adsz neki parancsokat, hogy járőrözzön aztán ahogy harcolgat majd fejlődik a manus. Illetve ha ez nem az a mod, akkor olvasd el pontosan mit ír a leírása. Abban mindig szájbarágósan le van írva minden. Ha nem megy az angol, akkor szótár elő és hajrá. -
fuho #7015 és mék az a gomb és hol rakhatok pilotát a gépembe? -
SaGa Jr #7014 A launch gombbal. Ekkor tudod indítani őket, már ha egyáltalán be vannak töltve.
Ha netán arra gondoltál, hogy miként lehet levadászni a rád kilőtt lövedékeket, akkor be kell fogni és normál módon lelövöd. De a legegyszerbb ha olyan gépben vagy amelyiknek van tornya. Ekkor teszel a toronyba fegyvert és kiadod neki a missile defence parancsot. Amilyen szögben lőni tud a torony, abban a szögben levadássza a rád kilőtt rakétákat. -
fuho #7013 hogy lehet a rakétákat és a torpedokat kilöni?
-
fuho #7012 nagyábol rájötem hogy kel vetem 3 vadászt de nem tudom hogy tegyek hozá pilotát leirták az olvas el fájba de nemértem elmagyarázná nekem valaki kérem mert már nagyon idegesit 

-
droidka #7011 Én úgy vettem észre, hogy igen! A megadott ugásnyi távon belül a legjobban fizető helyre megy először, az szinte biztos! De azt, hogy közel legyen, azt tán' nem nézi!!????? -
droidka #7010 Na, jól van!Akceptálva, nincs harag!!! Egy kicsit tényleg megsértődtem! Örülök, hogy revideáltad a gondolataidat! Nincs harag!
Ebben a játékban pont az a jó, hogy olyan sokféle lehetőség van!!! Olyan fokú, igazi cselekvési szabadság, amit én még nem láttam!!! Persze, hogy ez egy jóval bonyolultabb, összetetebb játék, mint a megyek oszt' mindenkit szétlövök, és ez a jó! (Bár a végén, milliárdoknál már ha lesz hatalmas flotta, akkor majd lehet háborúzni...)
Olyan probléma, ami szerintd tök felesleges. Hát ez a szubjektív az egészben!!!Mert nekem azért nem az!!! Mert minél több és több pénzt akarok, minél kisebb vesződségel, minél hatékonyabban!!!!! És szereintem ennek tán' ez lenne elvileg a legokosabb módja!!!!! Mert a talládiumból konkurencia nélkül elértem a százmilliós szintet, de ezzel már rövidebb idő alatt MILLIÁRDOKBAN, MILLÁRDOKBAN $$$$$$$
gondolkodhatom!!!!! Ha hiszed, ha nem!!!!!Ott pedig a rastarból telített a piac, nagy a verseny.(Most még
!)Én pedig gyorsabban szeretnék fejlődni!!!
Ez sokkal-sokkal jobbnak néz ki, mint az UT!!! MIND(!!!) megölette magát, úgyhogy tényleg megnézem a javítást hozzá!!!A komplex egyenlőre még nem kell.Azzal sajnos még több a meló!
És ma ki is fogok próbálni egy új trükköt. -
fuho #7009 kösz letöltötem a combat pilota scriptet hogy vehetek hozá pilotát,

-
SaGa Jr #7008 Állomás vásárláshoz egy shipyardra kell bedokkolni egy TL hajóval és abba tudod megvenni a neked tetsző állomást. Utána a TL hajót elirányítod ahová neked tetszik és a kitelepítés paranccsal kihelyezed belőle az állomást. -
SaGa Jr #7007 Ha nem vagy ellenséges egy fajjal, de a kérdéses faj egy szektorában megtámadnak, akkor jelöld ki a legközelebbi állomást és kérj segítséget rádión. Ha haver vagy kiküldenek pár hajót a megsegítésedre, feltéve hogy akad éppen erre alkalmas hajó a dokkolóálláson. -
fuho #7006 egyre joban szeretem ezt a játékot az argonokal egyre joban vagyok multkor például segitetek megvédeni a szálito hajomat nagyon klasz bár lehet hogy csak azért mert magukat védték vagy nekem segitetek?
az az uj kiegészités mikor jönki és hol lehet majd beszerezni,
letöltötem azt a scriptet ami álitolag pilotát tesz a hajomba de nem tudom hogy hogy kel hozá pilotát teni hogy kel?
van már magyarositás ajátékhoz avgy még csak készűl?
ja és egy kaloz bázist semisitetem meg de tul gyorsan tűnt el a rang megváltozását jelölö ikon.
hogy lehet megveni álomásokat? elöre is kösz a segitséget -
befejeztem az 1. 17000.sor forditását még átt kell néznem utána jőhet a kővet kező 17000. sor akárki találta ki a sztorit ügyes volt az bisztos mert joll áttvan gondolva azé de lehetne bőviteni még. -
Meg kell hogy kövesselek Droidka, kicsit túlreagáltam a dolgot:) Elnézésedet kérem a kirohanásért.
Az "bosszantott" fel, ahogy napok-hetek óta "szenvedtél" egy olyan problémával ami szerintem tök felesleges, ráadásul amint írtad a gép "megoldotta", mert odébb lögdöste a hajódat:))
Annyi mellett viszont kitartanék, hogy ez továbbra sem a "lőjünk le mindenkit" típusú játék. Természetesen mindenki a maga kénye-kedve szerint játszik, de maga a program fog büntetni akkor ha mindenkit ész nélkül lelövünk. Tapasztaltam:))
Megragadtál egy mondatnál és nem olvastad tovább amit írtam. Persze, hogy egy jó gazdaság megalapoz egy nagyratörő háborút. Ezt én is leírtam.
Ezenkívül ebben a játékban igazi konkurenciáról nem beszélhetünk, nincsenek nagy trösztök-vállalatok. Én úgy vettem észre, hogy rajtunk kívül nincsenek "vállalkozók". A Kalózok talán, de ők amúgy sem kereskednek, a többi meg lényegében állami cég, azaz minden fajnak vannak saját gyáraik, saját hajóik, saját hadseregük, Ők egységes masszaként léteznek. Nemhiába van az, hogy bárhol kinyírsz egy Split-et, akkor azt az egész Univerzumban körbekürtölik és ezzel romlik a fajnál a megítélésed.
Kicsit kisebb árréssel dolgozva bármikor bármennyi árút el tudsz adni. Ha már 1-2 kredittel alá illetve fölémész az átlagárnak, már nagyon sok lóvét tudsz csinálni. Igaz, nem gyorsan, de hosszútávon igen. Ha gyors lóvé kell, akkor meg UT-ket kell kiképezni és nem szabad túlságosan szabadjára engedni őket (1-2 script megoldja). Nekem is volt velük gondom, de egy idő után rájön az ember hogy kell csinálni.
Még hosszabb távon meg előbb-utóbb úgyis komplexet fogsz csinálni amik természetesen csak saját felhasználásra termelnek, a saját flottádnak, a saját "kis" háborúdhoz:)))
Egyáltalán nem akartalak megbántani csak szerettem volna felnyitni a szemed, hogy rossz úton jársz szerintem.
Visszaolvastam pár hsz-t és azt látom, hogy már van 120 millád (vagy volt), igaz ahogy írtad manuális kereskedéssel, de hát ez kit érdekel, kicsit tovább tartott gondolom. Ekkora vagyonnál meg különösen nem foglalkoznék azzal, hogy milyen a konkurencia....pfff Ezek szerint sem túl nagy:)
Nekem 12 millám nem volt egyszerre, jó mondjuk azért, mert folyamatosan vettem a hajókat-gyárakat, csak 1-2 milla maradt mindig, hogy legyen készpénz is.
Pár hónapja leálltam és mással játszom amíg nem jön ki az extended, amit már nagyon várok, mert kurvajónak tűnik:) -
ez jó kérdés, mert ha egy sima kereskedő dokkol be hozzád, akkor értelemszerűen azért teszi, mert Te 13 Kreditért árulod a portékát. Viszont ha saját hajóba pakolsz - vagy pakoltatsz ha már automata- , na ekkor már Én sem tudom, de logika azt diktálná, hogy nem nézi az árat, hanem ahol már 13 adnak érte és legközelebb van, akkor odaviszi, tehát ez akár 19-20 is lehet, ha az adott állomás üresen kong. Hangsúly a legközelebbi ÉS MÁR 13-ért eladhatom szavakon és összekötőszavakon van. Gondolom Én :))
legegyszerűbb az lenne, ha letesztelnéd. megnézed mennyit pakol be és mikor eladja mennyivel nő a lóvé, osztol-szorzol és kijön. -
ezt a honlapot most találtam evel forditatam mert kiváncsi voltam rá de elég ügyesen csinálja a forditást..http://onlinefordito.micom.hu/fordito.php..ez az angol oldalakat is forditja igaz nem tőkéletesen de kilehet hámozni belőle elég sokat amit irnak.. -
Ha a station traderben az állomásnak (mondjuk SPP) megadom hogy az eladási ár minimum 13 legyen attól még mindig a legjobb árban átvevő gyárat választja, ugye? először ahol 18 at adnak érte, 17 és így lejjebb, vagy rosszul tudom és az első 13-at kínáló gyárba löki le a cuccost?
-
kisviku #7000 Egész jó ez a fordítás!
Már majdnem olyan, mint egy kézikönyv, amit kínaiak fordítottak.
A "DVD-Játékos" már el is bújhat szégyenében.
No, de nem azért jöttem, hogy fikázzak, hanem, hogy több időt töltsek ismét a szeretett játékommal.Igaz, hogy a CNC3 (amiben elmélyültem vala) még mindig erősen korlátoz ebben, de megint sok újítás közeleg, így visszatérek kedves barátaimhoz.
Háát, őszinte legyek (mi köze a legyeknek ehhez!?), kicsit elhúztam az M2-es hajók tesztjét, és el is feledtem, no meg lusta is voltam, de hamarosan látható lesz. -
droidka #6999 Egy szó, mint száz: amivel ti vádoltok enegem az szerintem kimondottan az ellenkezője valamilyen szinten annak, mint amire én gondoltam!!!... -
droidka #6998 Ezen még nem tudtam túllépni:
"Ez nem holmi FPS, ahol mindenkit lelövünk aki él és mozog!!"
Pont ez az, hogy itt a SZELEKTÁLT skalpolásról beszéltem!!!!Hogy EBBEN az esetben már nem pusztán az ész nélküli öldöklés, annak élvezete az elsődleges cél.Hogy itt végre van lehetőség a kellemest más hasznos célokkal összekötni!!!!He-he! És ez azért szerintem nagy poén!! Még ha veszít is az ember némi reput!Bár igaz, hogy állomás kilövése esetén tán' túl sokat.!???) -
droidka #6997 Jó, persze szmomra is élvezet nézni önmagában, harc nélkül is, ahogy MŰKÖDNEK a dolgok, ahogy ÉL, lélegzik az egész univerzum a kereskedelemből és a gyártásból kifolyólag. Nyilván a háború nélkül is poénos, szemet gyönyörködtető, örömteli dologok ezek!!! De hosszabb távon a harc változatosságot visz ezekbe a célokba! És vica versa...
Még mielőtt teljesen hülyének néztek, hogyha a gyáraim nem működnek olyan jól, mondván: akkor meg miért raktam oda? Azok meg legalább növelik a spliteknél a bizalamt, és ez is kellő.Direkt az ő hajóik kellenek! És az argonoké, a fegyvereikkel együtt!!! Ezeket a bányáimat
nem is termeltetem, EC-t nem viszek bele, néha áthozom manuálisan a teladi bányából az ércet. Eladatom a split szektorban a repu miatt...
Később meg tervezek rápakolni 1megás pajzsgyárat... Legalább addig se fogyassza az aszteroidát.
Ugye előbb-utóbb kifogynak, nem?????
Az EQ-dockot meg akkor tervezném megvenni, ha már lesz flotta, meg harc... Tapasztalat hiányában arra apellálok, hogy a javításokon így lesz némi spórolás... Vagy nem???? Vagy az EQ-dock anélkül is hatékony??? Pénzt termel rendesen????? Nem tudom, még nem próbáltam.
Lopott-e már valaki vonósugarat??????????????
-
droidka #6996 Szerintem páran alaposan félreértenek engem, de mindegy...
Ha én akkora nagy FPSakciómájer lennék, ahogy most egyesek azt gondolják, hogy én annak gondolom magam, akkor vajon miért nem fejvadászatból kerestem eddig a pénzt??? Csak a gyárakkal foglalkoztam. Szinte nem is harcoltam... Direkt kerültem eddig a harcot. Minek, ha nincs még igazán nekem tetsző, jó fegyver??? A Cod-2 nem nekem való...
"Ez egy gazdasági-szimulációs játék, akcióval fűszerezve, de csak azért, hogy ne unatkozz annyira:)"
Ez nézőpont kérdése... Szerintem pedig a gazdaság működése végső soron a háborút szolgálja, mi mást?? Ha-ha! Persze ez csak játék... Ez szubjektív.
A konkurencia kiütése pedig számomra nemcsak szimplán szórakoztató lenne, ha lehetne.A kellemest összekötni a hasznossal egy nagyon is reális cél lenne, hiszen a valóságban is erre törekszenek a riválisok... (Kivéve persze amikor a hátunk mögött megegyeznek az árakról, mint ahogy azt a M...v és a H........l cégek tették itt felénk másfél éve... Azonos napon közölték az akciós szolgáltatásaikat "véletlenül", előtte hónapokig semmi nem volt.) Pont az tetszik nekem is ebben a játékban, hogy hihetetlenül összetett gazdasági rész van az akcióval jól keverve!!! Szóval én abszolút nem vagyok ilyen fpsbuzi!!! Hidd el! Néha kell az akció is, de abban nincs sok változatosság. Néha meg az ilyen összetettebb dolgok kellenek, mint a kereskedelem, gyártás stb...
Más: a gyáraimat nyilván úgy pakolom le, hogy egymással lehetőleg ne konkuráljanak (szisztematikusan kb.4 ugrásnyira). Mind az eladni kívánt cuccban fajtájában, mind az EC vásárlásnál. Ha az SPP pár rivális gyárba nem vinne EC-t igaz, hogy picit csökkenne a forgalama, de az szinte elhanyagolható lenne! Főleg ahhoz a bevételhez, amit a rastar max. áron való kipengetése ígérne... A talládiumból is pont azért gazdagodtam meg, mert ahová raktam, ott SEMMI konkurencia!!! A splitben lévő bányáim pedig eléggé veszteségesek, akadozóak a riválisok miatt. (A TL hajókat meg végülis úgy vettem, hogy valamire csak lehet majd használni azokat is... Még ha az nem is tejel annyit. Bányászat, raktár stb. mittudomén... Igaz, hogy egy kicsit sajnáltam, de végül is annyi pénzem azért már volt, hogy ne haljak bele az árába.He-he) Szóval ha ki tudnám ütni a riválisokat a rastar üzletben, annak hosszú távon nagyon-nagyon kedvező hatásai lennének összességében véve, úgy vélem... Hisz' ez rengeteg pénzt ad, és relatíve nagyon hamar kifogynak a vevők készletei!!!
Na, ha tényleg van ilyen letiltó script, az talán tényleg nagy segítség lenne, köszönöm a tippet!!!
Mondom mégegyszer: én összességében véve tényleg nem vagyok egy ilyen fpsagyú izé!!! Csak azért, mert ki akarnám valahogy ütni a riválisaimat???!!! (Ha párat fel lehetne vásásárolni, nekem az is jó lenne. Nyilván ne engedje mindet!De legalább az egyötödét, még ha jó drágán, akkor is!!!)
-
én jobet tudok neki látogason el a szigeti molotov granyo szerver CoD2 ott igazán kitőmik a fejét olomal ott meg lehet mutatni mit tudsz 

-
Droidka, szerintem sűrgősen változtass a szemléleteden!
Ez nem holmi FPS, ahol mindenkit lelövünk aki él és mozog!! Ha ilyet akarsz, akkor gyere CoD2 multizni:)
Ez egy gazdasági-szimulációs játék, akcióval fűszerezve, de csak azért, hogy ne unatkozz annyira:)
Ha meg annyira pusztítani akarsz, akkor ess neki az igazi ellenfeleknek (bővebb információt az X-universum történelmében találod) és ha minden szektort kiírtottál, akkor nyertesnek tekintheted magad, lépj ki és kezdj el egy új kalandot nehezebb fokozatban.
Ehhez viszont nagyon sok lóvé kell vagy legalábbis hatalmas gazdasági háttér saját gyárakkal. Ezt viszont csak úgy tudod elérni ha előtte nagyon sokat kereskedsz a többi fajjal. Nekem sosem volt gondom azzal, hogy hol adjam el a cuccaimat amit termeltem. Ez egy ÉLŐ univerzum, itt minden amit megtermelsz az előbb-utóbb el is fogy. Megeszik, feldolgozzák, elhasználják, "elrakétázzák", szétrobbantják stb. Ergo folyamatosan kell az utánpótlás és azt beláthatod te is, hogy egy saját haderőt felépíteni és fenntartani nem kis dolog.
No, ha ezeket belátod és így ülsz le legközelebb játszani, akkor mindjárt másképp látod a dolgokat. Egyébként megvan már a HQ? Ha nem akkor máris van egy új cél amit el kellene érned:)) -
Próbáld meg ezt a scriptet felrakni,Manageforbiddensectors,ha jól emlékszem ezzel le tudsz tiltani szektort(okat) a hajód(id)számára és messze elkerülik.
Konkurensek mindig vannak, és lesznek,nélkülük szegényebb lenne a játék is.Ha olcsóbban árulod töled fognak venni, vagy telepitsd át(Station_Complex_Relocator-ezzel a scriptel) egy másik szektorba a gyárad ahol nagyobb a kereslet. Arra pazarölni a creditek millióit,hogy a monstrumok egy helyben parkoljanak?????
Azzal ha kinyirod a vetélytársaid, a reputációd esik az adott fajnál, pl:az UT-id kevesebb helyen tudnak kereskedni,a te gyáraidnak is megcsappan a vevőköre,ettöl nem leszel gazdagabb.
Azt hiszem a játék irói elfelejtettek számolni a ténnyel, lesz olyan játékos aki leparkolja hajóját más gyárai elött,szerintem akadálynak véli a hajóidat a dokkolópályán,arréb teszi, mindig jobb mintha beleszállna egy két hajó.
Az M2-hez egy tipp a Paranid faj gyöngyszeme az Odysseus,a legdrágább hajó (ha lenne hajó szépségverseny ott is nyerő lenne),de egy böven elég felcuccolva!!!

A túzijáték gyufaláng hozzá képest mikor ontja az áldást (ajánlom Kisviku helyszini beszámolóját).
Ezzel a hajóval és négy kisérővel(M6+3db M3) pucoltam ki egy xenon szektort,ráment egy éjszakám a Centaurom meg két Novám,de nyertem egy saját szektort (ehez is van script,sector takeover).
-
droidka #6992 Ja, igen és Spp-t próbáltam lerakni eléjük,(simán a kidobás paranccsal) de annak a lamelláiba beleütközötek és felrobantak, ráadásul egy csomó civil is!!!... De akkor sem adom fel!!! 

Nem, nem és nem és nem!!!! Soha!!! 

Majd másmilyen gyárral hátha!!!! Mert amikor bányára akartam rakni, akkor pontosan BELETETTE a közepébe!!! És azzal működnie kellett volna a dolognak, asszem'!!!Mert nem ment neki, nem ütközött bele, csak kerülgette percekig, amikor dokkoltatni akartam... (Csak ugye a rastar üzem az nem olyan, mint a egy aszteroida... De lehet, hogy azt is elvette volna onnét, amint elugrok?) -
droidka #6991 Hmm.. Az UT-im szinte mind kinyiratták magukat, visszatöltögetni meg rájuk figyelni nagyon, de nagyon nincs kedvem!!!... Csináltam vagy hatot, abból ha egy maradt, akkor jó... Nem tudom, hogy mi a ... ... ért megy be azokba a szektorokba ahol nincs műholdam, meg ahová én nem akarom hogy bemenjen!!!! 

Próbálom kiiktatni a konkurencia rastar gyárait, vettem több tízmillióért TL hajókat, leparkolok a bázisaik előtt hogy ne tudjon senki bededokkolni. Nézem hogy mi történik: ott körözget körülötte egy csomó hajó! Erre a többi három TL-t is beparkoltatom a megfelelő pozícióba. Elugrok, visszajövök, és nem arréb ment magától mindegyik .. .... ... !!! Idegesítő!
Az nyilván nem számítana ekkora csalásnak a részemről, ha legalább a gyárak egynegyedét, egyötödét fel lehetne vásárolni! De ebben ezt nem lehet! Ha meg egy bázisát szétlövöm, akkor meg szerintem irreálisan sokat veszít a bizalmából! Bázist meg nem tudok elé vontatni, mert vonósugarat nem ad...
De mivel a gép elmozdítja a hajóimat, az nagyobb csalás az ő részéről!!!
Múltkor azt rosszul írtam, hogy már csak egy szintre vagyok a csatahajótól, mert ebben nem írja ki a szinteket rendesen.. Minek is?? hadd higgyem, hogy mindjárt jó lesz!Aztán nézem Amaró oldalán, hogy még messze vagyok én attól!!!!
1:
De vajon ha kifigyelem és kilövöm a rivális hajóit, akkor fogja pótolni???????
2:
Vagy vonósugarat lehet lopni???????(Hogy bázist pakoljak elé.)
Ha tudtok valami hasznosat akkor segítsetek már léci, mert ezekkel a TL hajókkal is rengeteget kínlódtam itt a büdös nagy semmiért, feleslegesen!!! Ez nagyon fontos lenne!!!