3511
A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Fürtös
    Nézd van igazság abban amit írsz.
    De! Nem ismerlek,nem ismerem az álláspontodat,és te ahelyett,hogy bemutatnád inkább szétspammeled a fórumot.
    Amit én most elkezdtem az egy nagyon fontos információgyűjtés számomra.
    Én meg már csak olyan vagyok,hogy megyek előre a célom felé és aki akadályoz azt kikerülöm.
    De ha folyton eltérünk a témától akkor a büdös életbe nem érek a végére.
    Nem egymást kell marni mert erről nem mi tehetünk,mindegy mi a munkád,muszáj vagy csinálni az életbenmaradásért.
    A lenti 2 kérdésre a te válaszodra\cáfolatodra is szükségem van.
  • remark #3470
    Kérdésekre rövid válasz:

1) Az hogy mi számít működőképesnek, az relatív. Amíg nincs totális csőd, addig működőképes? Totális csőd szerintem nem lesz. Bakugrások azok lesznek, tehát amint tarthatatlanná válik az egyik rendszer (a rendszer egyik formája, lásd később), jön a másik. De ez valóban egy másik rendszer lesz? Mert amíg lényegében ugyanaz fogja vezérleni, addig én nem nevezném másik rendszernek. De persze akkor most felmerül a kérdés, hogy mi számít lényeginek...
    Szóval a válaszom az, hogy a jelenlegi pénzrendszer az én fogalmaim szerint már akkor se volt működőképes, amikor kitalálták. (Ja igen, mert ezt kitalálták, nem a fán termett. Valaki kitalálta, valaki pedig - mivel érdeke fűződött hozzá - elterjesztette. Na és milyen érdeke? Szerinted "üzleti és gazdasági"...) Mások nézőpontjából nézve pedig ez a pénzrendszer még nagyon sokáig fenn fog maradni, akkor is, mikor a te logikád szerint már rég össze kellett volna omlania.

2) Demokrácia pedig nem tudom melyik országban lehet. Lehet hogy van valahol, de én nem tudok róla.

Egyébként pedig nem a demokrácia, hanem a kapitalizmus szabályai irányítják a társadalmunkat. Tehát a világ országaiban nem demokrácia, hanem kapitalizmus van. Vagy ahogy te írtad valami mással kapcsolatban: a világ országaiban csak és kizárólag a hatékonyság dönt. A lelkiismeret pedig nem hatékony. Mert ugye a hatékonyság mindig relatív: attól függ hogy ki és mit akar elérni. (Ami az egyik ember számára hatékony, a másiknak pont hogy nem az, sőt ellenkezőleg.) És ebben a kérdésben, hogy ki mit akar elérni, szerintem nem lehet pusztán annyi alapján tisztán látni, hogy a világban van az üzleti és a gazdasági érdek és kész-passz. Mert ha szerinted csak ez van, akkor minden mást, ami nyilvánvalóan létezik, azt hogyan illeszted a rendszerbe? "Szeretem a túrósbuktát." És miért szeretem? Üzleti vagy gazdasági érdekek miatt?
  • remark #3469
    Jó újra itt/itthon lenni.
    A betöltött szerephez annyit, hogy ugye azt gyakran hallani, hogy "csak parancsra cselekedtem". Vagy ahogy Fürtös mondaná: csak üzleti és gazdasági érdekek mentén cselekedtem. "Csak"? Mert akkor most mi is a helyzet? Lehet máshogy is cselekedni mint parancsra avagy üzleti/gazdasági érdekek mentén?
  • remark #3468
    Arra is kitérhettem volna, hogy ha ismernéd az álláspontomat, akkor tudnád, hogy nem akarok senkit se megbüntetni. És nem csak az én álláspontomat nem ismered, de úgy nézem az ún. "összeesküvés-elméletekről" se tudsz sokat. Mégis nagyon határozottan ostorozol ha épp úgy érzed erre van szükség. Hát csináld. Ez is egy szerep... :-)
  • remark #3467
    Szerintem inkább neked kellene egy kicsit megnyugodnod és finomítanod a kommunikációdon. Én nem anyáztam és nem vagyok dühös. Teljesen nyugodtan és tárgyilagosan leszögeztem, hogy Bucser egy eszköz volt valakik kezében. A te fogalmaid szerint azok kezében, akik üzleti és gazdasági érdekek mentén irányítják a dolgokat. Te is ilyen eszköz voltál (leírtad a történeted), és én is az vagyok. A különbség ott van, hogy mennyit fogunk fel eszköz mivoltunkból, és hogy meddig vagyunk hajlandóak elmenni, azaz mit vagyunk hajlandóak megtenni "parancsra" akkor is ha lelkiismeretünk berzenkedik.

A "parancs" meg ugye sokféle lehet: "Sem gyarmatpolitikában sem hadipolitikában sem gazdaságpolitikában nem tudjuk felvenni ezen országokkal a versenyt jelenleg több okból sem." vagy éppen: "Ha akarnak valamit\valakit akkor megveszik kilóra." vagy éppen: "nem vagyok tőle boldog de valamiből élnem kell"...
  • Fürtös
    Arra is ki fogunk térni.
  • ManoNegra
    Az azért érdekelne, hogy szerinted kik az igazi bűnösök.
  • Fürtös
    Nagyon jól megfogalmaztad.
    Demokráciának az nevezzük, amikor az egyénnek joga van beleszólni a közösség alakulásába.
    Azt hiszem kijelenthetjük,hogy ma Magyarországon nincs demokrácia.
    Kijelenthetjük szerintem azt is ,hogy a jelenlegi gazdasági berendezkedés nem fenntartható hosszútávon.(legalábbis az emberek életminőségének romlása nélkül.)
    Ma éjfélig még várok más hozzászólásokra,vagy cáfolatokra,aztán feldobom a következő kérdést.
  • horthy
    Na én a másodikra szeretnék válaszolni !
    Az hogy demokrácia az ugyanolyan maszlag politikai " idényszó " mint a szocializmus . A demokrácia alatt mit értenek mondjuk azt hogy egy ember egy szavazat amivel nincs is gond . De sajna sajnos nem igy müködik az érdeérvényesités ott az a lényeg hogy ki mennyi termelői vagy gazdasági vagyonnal rendelkezik . Akinek sok a vagyona az nagy érdekérvényesitőképességgel rendelkezik akinek kevés a vagyona az kicsi érdeérvényesitőépességgel rendelkezik tehet az emberek töbsége az egy kissebség az érdekérvényesités szempontjából . Igazi demokrácia az nem létezik maximum nagyon silány , korcs verzióban . Egy rendszer müködése nem azon mulik hogy milyen rendszer , kommunizmus , királyság , demokrácia stb hanem azon hogy milyen emberek müködtetik . Silány emberanyaggal silány kommunizmus , korcs emberanyaggal korcs demokrácia .
    És a nemzetközi pénzkartell és korporácios hatalom mindig keresi a pajzson a rést ha talál lefizethető kollaboráns helyi elittet a közöség kárára akkor maximálisan kihasználja az ebben rejlő üzleti lehetőségeket . Ők az enberi gyarlóságból élnek .
  • Fürtös
    Maradjunk meg a kérdéseknél,ha folyamatosan bejön valaki és érdemi megalapozás nélkül beömleszti ide a véleményét akkor az életben nem jutunk előrébb...
    Tehát a 2 kezdőkérdés:

A jelenlegi pénzrendszer hosszútávon működőképes?
    Próbálj tárgyilagosan és tömören válaszolni,meddig életképes:10 év 20 év 100 vagy örökké?
    Második a Demokrácia kérdése,Szerinted ma bármelyik országban a földön van demokrácia?

Mondjuk az,hogy 2 napja nem érkezett válasz az azért sejteti,hogy az itteni emberek inkább csak okoskodni szeretnek de vitához már nem elég az agykapacitás...
  • COOLancs
    Ez az egész katyvasz a liberális gazdaságpolitika eredménye, az államnak kellett volna szabályoznia a hitelkihelyezést. A hitelező cégek csak abban érdekeltek hogy valami balekra rásózzák a terméket, aztán ha másnem akkor árverezésből ugyis visszajön a lóvé. Eddig minden gazdasági válság a rossz szabályozásra vezethető vissza. Sajnos a gazdaságtudomány még gyerekcipőben jár, sokan még azt hiszik hogy a föld lapos, és a szabad piac minden problémáját megoldja regularizáció nélkül is.
  • Saintgerman
    Üdv újra itt/otthon Remark !
    Erről a betöltött szerepről a nünbergi per jut eszembe. Ugyan azok, akik a "cirkuszt" megcsinálták, rendeztek egy kirakat pert és folytatták a tevékenységüket máshol tovább a világban. Logikusan nézve, ha a felháborodás nagy lesz, most is kell majd vessenek valami cafatot a tömegnek... vajon kik lesznek ezek ez alkalommal is ?
  • Fürtös
    Te is,megtetted ami tőled telik trollkodtál, anyáztál egy kicsit és végre levezetted valakin a dühödet.Ennyi.
    Bucser tehet róla? ha Bucsert megbüntetjük akkor helyre áll a rend? Nem.
    Tartogasd a dühöd az igazi bűnösöknek.
    Lentebb volt 2 kérdés arra válaszolj inkább, mi a véleményed.
  • remark #3458
    Betöltötted a neked szánt szerepet. Ennyi.
  • remark #3457
    Angliában ami köztudottan túlbürökratizált 1 papírral meg van oldva az egész csak be kell küldened a közlekedési minisztériumban.

Nemrég adtam el az autómat Hollandiában egy magánszemélynek. Bementünk ketten a postára (az ABC sarkában üzemelő posta-pontra, mert a posták többségét bezárták mára Hollandiában), és a tulajdonlást igazoló lapot az ügyintézőnek adva azt mondtam hogy ez az autó mostantól ezé az emberé aki itt áll mellettem. 5 perc volt az ügyintézés és pár euró. Ennyi. Azt is fontos megjegyezni hogy nekünk egyetlen papírt se kellett kitölteni.
  • Fürtös
    Jah és holnap megpróbálom kiagyalni hogyan lehet ékezetes betüt varázsolni a telefonomra,hogy a melóhelyről is be tudjak jelentkezni,mert így csak olvasni tudok.
  • Fürtös
    Mondtam már,üzlet,csak amíg nem fájt addig senki nem sírt hanem mindenki nagyot akart szakítani
    Most persze sírnak meg anyáznak azokra akik ebben dolgoztak.
    Van egy nagyon jó barátom,aki szintén ezzel szív,szintén pénzügyben utazott és most mindenki őt anyázza...
    Javaslom zárjuk le ezt és hagyjuk figyelmen kívül a trollokat...
    Nekem kell egy ember aki elég jártas abban ,hogy megdöntse az elméleteimet,és beléd botlottam.
    Ha téged meg tudlak győzni,akkor akár még kezdeni is lehet valamit itt a nagy szarságban.

Angliával meg ne gyere itt, aki nem tapasztalta annak fogalma sincs rólla MK62PJ már ha érted:D
  • Fürtös
    No de vissza a témához.
    Én általában tervszerűen elemzek,és gondolkodom.
    Javaslom kezdjük az elején,Bucser te mint hozzáértő és Pénzügyekben jártas személy mit gondolsz: A jelenlegi pénzrendszer hosszútávon működőképes?
    Próbálj tárgyilagosan és tömören válaszolni,meddig életképes:10 év 20 év 100 vagy örökké?
    Második a Demokrácia kérdése,Szerinted ma bármelyik országban a földön van demokrácia?

Elsőre ezt a 2 kérdéskört vesézzük ki és jussunk valamilyen megállapodásra,tudom bagatellnek tűnik de muszáj az alapokat tisztázni ha a rendszer müködését meg akarjuk érteni,ne adj isten javítani akarunk rajta.
    Szükség van ezekben a kérdésekben közös megállapodásra jutnunk,mert ha az alapokat kihagyjuk akkor csak simán hülyeségnek fogjátok tartani a további mondandómat.
    Ez az eljárás nagyjából olyan mint a tudományos kutatás módszertana,bár kicsit lassú de nagyban elősegíti a vitás kérdések megoldását.
  • Bucser
    Kockázatkezelő és Kockázat menedzser voltam Magyarország egyik vezető lízingcégénél. Magánszemélyes és vállalati hitelkérelmeket bíráltam el napi szinten évi 100 milliárd FT értékben kb. + elemeztük a portfoliót.

Nem mentegetem magam, csak hozzátenném, hogy amíg ment a szekér addig mi voltunk a hülyék ha vissza akartuk fogni.
  • Fürtös
    No megjöttem,Saintgerman postjára nem reagálnék most,aki nem lát tovább a saját kis rózsaszín\árpádsávos világán azzal nem lehet vitatkozni.
    De annyit azért megjegyeznék,hogy azok a hitelesek akik most szívnak aláírtak egy szerződést amiről fogalmuk sem volt mit jelent...
    Nem ismerem Bucsert nem tudom ki ő de azért mert végezte a munkáját amit a főnöke kiosztott neki még nem feltétlenül kell agyonlőni,nem hiszem ,hogy élvezte a szerződéskötéseket a tudatlanokkal...

Én prototipus autókkal dolgozom,tisztában vagyok vele,hogy átkurjuk a vásárlókat és hazudunk nekik nem vagyok tőle boldog de valamiből élnem kell. Mellesleg amikor próbálom elmagyarázni valakinek,hogy miért jár jobban egy régebbi autóval akkor hülyének néz,de 15 év autós tapasztalatát nem lehet elmagyarázni egy laikusnak 5 perc alatt,pláne úgy hogy ő még rá is van gerjedve a design-ra...
    Biztos vagyok benne ha te olyan feladatot kapnál a munkahelyeden amiről tudnád,hogy ártasz vele az ország lakóinak megcsinálnád,bár nem esne jól...
  • Bucser
    Akkor most és utoljára elmondom. A lízingcég ahol én dolgoztam Euro és CHF forrással fedezte a pozícióit amelyet a német anyabankján keresztül szerzett be a váslág alatt a válság előtt pedig piaci forrásokból.

Ha pedig nem hiszed el, hogy történt a bankok között CHF-ben történő devizaadásvétel akkor mivel magyarázod az éveken keresztül csökkenő CHF árfolyamot, ami milyen furcsa egybecsapott a CHF alapú hitelek volumennövekedésével is. De asszem az MNB statisztikái között is találhatsz devizavolumen indikátort.
  • Bucser
    Azt sem tudod kinek dolgoztam, azt sem tudod mit tartalmaztak a szerződések amiket aláírtam, azt sem tudod hogyan történt egy szerződés aláírása. Vádaskodsz a levegőbe mikor SEMMIT nem tudsz a körülményekről csak amit bloggerjózsiktól összeszedsz. Hány ÁSZF-et és hány Banki Kölcsönfelvételi szerződést olvastál át? Mit tudsz a devizaalapú szerződések számítási metódusáról??

Jó lenne ha abbahagynád a névtelen rágalmazást végre, vagy pedig felvállalnád a neveddel.

Egyébként símán mehetsz vissza a zártosztályra.
  • Palinko
    te gyíkokon átlátó, az olcsó Demeter féle reklám nem veri ki a szemed?
  • Saintgerman
    Nem volt elég érthető amit Tamás Demeter elmondott ? Nem veszed még mindig észre, hogy semmiféle önálló gondolkodásra nem vagy képes, csak azt szájkózod, amivel kimosták az agyadat ? Korábban volt még itt 1-2 tanulógyerek, aki még csodált is érte, de úgylátszik már ők is felébredtek, csak még te nem. Vedd már észre, amíg nem késő, hogy akiknek dolgoztál, azok mind bûnözők, és ha a nép ráeszmél erre a gigantikus átverésre, akkor te sem leszel majd büszke arra, hogy nyilvánossá tetted az indentitásodat.
  • Bucser
    Az évszázad banki csalása olyanok számára akik azt sem tudják hogyan működik a treasury funkció és a bulk short es bulk long pozíció felvétele és mit szükséges tenni hogy fedezett legyen a pozíció.

Amint el tudod nekem magyarázni hogyan történik az egész devizafedezete létrehozása el is hiszem, hogy tudod miről szól a per. Mert hogy a jogász nem tudja abban tuti biztos lehetsz.
  • Saintgerman
    Na most akkor én dolgoztam a banknál és vertem át a honfitársaimat, vagy te Bucser ??!
    Már akkor is figyelmeztettelek, amikor még nagylóról beszéltél, mostmár behúzzátok a farkatokat, mert érzitek, hogy bíróság előtt fotok fizetni tetteitekért !

Tamás Demeter : Az évszázad banki csalása a deviza alapú hitel
  • Bucser
    Igazából ha megfigyeled az EU gazdasági ösztönzőrendszerét, ők 5-6 éves gazdaság fejlesztési tervekben gondolkodnak országokra/ régiókra lebontott stratégiával. Specializálnának gazdaságokat, hogy a helyi előnyöket kihasználva eredményes fejlesztések valósulhassanak meg a magántőke és a támogatások részvételével.

Egy általános támogatási szerződés úgy néz ki, hogy Magántőke, helyi/központi kormányzat adja felét vagy 70%-át a beruházásnak a maradékot meg kapják az EU-tól.

MAgyarországon azt várják, hogy a magántőke fújja fel a beruházást adja bele a pénzt hitelből és kormánygaranciával aztán az EU meg tolja bele a lóvét, majd a lóvéból visszaosztunk a hivatalra korrupcióra. Itthon ha kivitelező vagy akkor minden budgetben legalább 10-15% el van különítve 100 millás érték felett helyi érdekű politikusok és hivatalnokok megkenésére, hogy minden flottul és gyorsan menjen. Agyrém. Egy autóeladási folyamat 3-4 napig tart ugy hogy át kell menni 3-4 hivatalnokon...

Angliában ami köztudottan túlbürökratizált 1 papírral meg van oldva az egész csak be kell küldened a közlekedési minisztériumban.

Munkahelyváltás kilépőpapír olyan paksamétát kaptam mintha a sittről engedtek volna ki és jómagaviseleti jelentést kaptam volna. Itt meg kapok egy P45-öt és ennyi, megyek másik melóhelyre. Az adómat meg intézi a cég és évente megkapom az egyenleget a havi payslip mellett. Kivéve ha egyéni vállalkozó vagyok mert akkor jelentenem kell és ha valami elszúrok (haverom csinálja) nem azonnal a bűntetéssel jönnek ki, hogy "te csaló gazember tudom, hogy titkolsz valamit", hanem megkérdik, hogy nem-e nem volt világos valami a formanyomtatványon.)

Ezért hívom Magyarországot Abszurdisztánnak és ezért valószínű, hogy soha nem fogok már hazamenni.
  • Bucser
    Igazából nem értem, hogy kinek mi problémája van az EU-val mint szervezettel.

Túlpolitizált? igen.
    Megpróbál egységes külpolitikát csinálni? IGen.

Próbál az Világ nagyhatalmaival szemben egy blokként fellépni? Igen ez a célja, mert máshogy az oroszokkal Kínaiakkal és az USA-val meg Indiával nem lehet versenyezni. Aki kimarad az lemarad. Méretgazdaságosság. Sem gyarmatpolitikában sem hadipolitikában sem gazdaságpolitikában nem tudjuk felvenni ezen országokkal a versenyt jelenleg több okból sem.

Másrészt "a földünk eladó lesz": A magyar föld tulajdonlása a Magyar állam szuverén joga. Ergó bármikor rendkívüi helyzetben rekvirálhat. Külfölditől belfölditől akárkitől, csak rekvirálnia kell ha szükség hozza. Ezért cserébe fizetni is fog. Jogszerűen. Attól, hogy egy külföldi tulajdonjogot szerez egy földterület felett, az nem azt jelenti, hogy azon a földterületen a külföldi jog fog érvényesülni. Attól az még Magyarország része.

Azt pedig, hogy "éhen pont nem halnánk" ha kilépnénk az únióból, nem éppen a jólét szintje és a szüleimnek inkább nem ezt az életformát kívánom, pláne, úgy hogy apám olyan cégeknek csinál beruházásokat akik német exportra termelnek. Mert a magyar cégek általában sehova nem termelnek, csak az államkasszába meg a politikusi zsebekbe... (Közelről volt "szerencsém látni" hogy pl a Zsolnay porcelánmanufaktúra milyen "eredményesen" működött... Lehet hogy ha a valódi tulajdonosok megérik, hogy ilyen állapotban lássák a vállalkozásukat felakasztották volna magukat, mert szégyen... mintha a 80-as évek kommunizmusába mentem volna vissza...
  • Palinko
    még a végén értelmes beszélgetés kerekedik a topicban? :O pedig azt hittem ezt már nem élem meg.
  • ManoNegra
    Várom a javaslataidat, jelenleg nem gondolkodom világ/ország megváltásban, mert be kell valljam, nekem ez erőn felüli volna. De ha van van valami jó javaslatod, azt szívesen olvasnám, támogatnám. Egyébként éhen pont nem halnánk ha kilépnénk az únióból, de a sok elégedetlen biztos csörgetné a láncát, hogy miért van vám az ipodon, és miért kerül ezer forintba a gázolaj, viszont ha a földünk eladó lesz, és felvásárolják (mert fel fogják, kétsége senkinek ne legyen) onnantól az éhhalál sem lesz elképzelhetetlen...
  • Fürtös
    Azért megvan rá a módszer ,hogy ezt anélkül lehessen kivitelezni,hogy nagyon pofozgatnának minket.Az a baj,hogy mindenki polgárháborúban meg parasztlázadásban gondolkodik,meg EU kilépésen...
    De megkérdezném mi a jobb kapni 2 pofont és életben maradni vagy pofonokat elkerülve éhen dögleni?
  • ManoNegra
    Nem arról van szó, hogy nem keresem a változás lehetőségét, de azt azért mindenkinek illik tudnia, mekkora hatást tud gyakorolni a körülötte levő világra. Ha ez megvan akkor a célt is ahhoz kell igazítani.
    Szerinted ha Orbán tényleg a lehető legjobbat akarná ennek az országnak, mennyi idő alatt futna bele egy nagy pofonba?
  • Fürtös
    Nem barátom,senki nem születik lánccal a lábán.
    Csak elhitetik veled,hogy lánccal a lábadon születtél.
    És tudod mit?
    Sok embernek kényelmesebb láncon élni mint keresni a dolgok megváltoztatásának lehetőségét.
    Kényelmesebb felelősség nélkül élni.
  • Fürtös
    Na, te vagy az én emberem!
    Javaslom kezdjük itt a vitát, aztán ha nagyon trollkodnak akkor majd privát.
    Kis időt kérek,had szedjem össze a gondolataimat aztán válaszolok.
  • ManoNegra
    Pedig először nem a rendszert kell megváltoztatni, hanem magad. És majd talán változik a rendszer is szép lassan. Egyébként igen, lánccal a lábunkon születünk, és jelenleg nagyon úgy néz ki így is halunk meg.
  • Bucser
    Ezt általában azok az emberek mondogatják akik mindenhez így állnak hozzá. "láncal a lábomon születtem nem léphetek én innen előre sehova..."...
  • Bucser
    Nem igazán értem mit akarsz elérni.

Nem tetszik a mostani rendszer? rendben. Ismered a mostani rendszert?

Ha igen, tudod pontról pontra, hogy hol vannak a hibái és buktatói?
    Ismersz korábbi rendszereket amik ezeken a buktatópontokon máshogy működtek? Ismersz korábbi rendszert ami más kérdéseket máshogy kezelt?

El tudod dönteni hogy ezek a korábbi rendszerek, az adott pontokon különbözésen kívül, a saját morális premisszáid számára megfelelőbben működtek-e vagy sem? Támogatod-e bármelyik korábban létező rendszert?

Mit változtatnál meg a mostani rendszerben ami a korábbi rendszerekben ugyanígy voltak és az emberiség még nem volt képes a folyamatos változás útján, olyan megoldásra találni ami jobban működne?

Egy dolgot mondanak a demokráciára (legyen az akármilyen többség alapú vagy reprezentatív), hogy nem a legjobb rendszer, nem hibátlan, de jelenleg ez működik a legjobban.

Ha a fentiekre megvannak a válaszaid beszélgethetünk, ugyanis már meguntam az ezen és ezen topic társtopikjában az ingyen oktatást olyan dolgokról, amiket több évig tart megérteni, kikristályosítani magadban, hogy aztán az emberek igazán el sem gondolkodva rajta rádsüssék az agymosott bélyeget.

+ unom a parttalan vitát amik során a másik féllel elbeszélünk egymás mellet mert a másik félnek még az is nehéz, hogy az alapfogalmaknak utánanézzen. És pl ne az alapokról kelljen vitázgatni. mert ahhoz nincs kedvem, hogy a 2+2=4-et bizonygassam.
  • ManoNegra
    Persze, én sem gondolom, hogy egy politikus halálával bármi változna, ahogy egy kormányváltással se fog. A rendszer rossz, ez számomra is világos, de a felelősséget nem venném teljes mértékig a nyakamba. Mindannyian ebbe születtünk bele, egy emberöltő nagyon kevés ahhoz, hogy nagy változásokat lehessen megvalósítani. Mindenki hozzáteszi a maga kis tégláját a változáshoz, akkor már lehet valami belőle, de a történelem menete alapján sajnos azt kell látni, hogy az egyszerű embert szinte végig az orránál fogva vezették, alulról szervezve sem lehet ezt rendbe tenni. Mondjuk az is igaz, hogy ilyen lehetőség sem volt még a kezünkben mint az internet, bár ez is kétélű fegyver...
  • Fürtös
    Helyesen: Magyarország Románia Görögország lesz a következő egy tál rizsért melózó ország. Ukrajna csak azért nem mert még időben rájött,hogy akkor cselekszik helyesen ha az Oroszok felé nyit.
  • Fürtös
    Az,hogy Viktorka "szabadságharcol" az IMF ellen az sem a saját hülyesége.
    Magyarországon le kell vinni az életszínvonalat,és a morált(igen ennél is lejjeb)
    Emlékszem mikor azt mondtuk jó hogy olcsó mert a kínaiak egy tál rizsért legyártják.
    A Kínaiak ma már nem nagyon dolgoznak 1 tál rizsért,viszont olcsó gyártókapacításra szükség van:D
    Magyarország,Görögország,Románia,Ukrajna csak azért nem mert még időben rájött,hogy akkor cselekszik helyesen ha az Oroszok felé nyit.
    Mi roppant okosak voltunk ismét, és egy pár ezer kilométerrel arrébb lévő állammal szervezkedünk a határunkon lévő katonai nagyhatalom ellen.

Gratulálok.