26244

Garfield-böngészde

--

• Cat 02 #10742
    Aki spanyolul akar tanulni megnézi az oldalon spanyolul
    Aki tanulni akar angolul rákattint a linlre és nem görgeti le

ezen mit kell parázni ennyit?
  • ihobpgf
    Tessék, egy rettenet garfieldmentes garfield , így csak Jon skizofréniáján és társadalmi elszigeteltségén lehetne röhögni, de számomra ez inkább komor...
    Fantázia azért van benne. (ha volt már akkor elnézést)
  • Casillas
    spanyolok miért teszik a mondatvégi írásjelet a mondat elejére is fejjel lefelé?
  • VinylToy #10739
    Szerintem meg hadd döntse el az aki berakja, hogy hogyan, milyen formában! A többieknek beleszólásuk nem sok van, le lett írva, hogy lehet korán kelni és berakni úgy ahogy szeretné az illető maga.
  • modellmaker
    Kezd itt is az lenni, mint sok más topikban. Vkinek nem tetszik vmi, kitatálja, hogy mostmárpedig Ő szeretné, hogy úgylegyen, és totál elkefélődik az egész. Eddig olyan jól elvoltunk itt, semmi flame, stb. Nem zavarnak az új dolgok (spanyol kép, spoileres fordítás) de nem lehetne, hogy csak simán be legyen téve a kép, alá meg a fordítás? Aki angolt akar gyakorolni (sic!) az megnézi a garfield.com-ot, utána meg eljön ide, és megnézi jól gondolta-e.
  • RelakS
    Kicsit fura :)

A spanyol ellen ágálóknak meg mehetne linkbe a kép ^^
  • CattiBrie
    Lááááááááááááál!!! :DDDDDDDDDD
  • Dzsini

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    -Megjött Liz üdvözlőlapja!
    .Lássuk!
    -Ez személyes!
    .Személyes?!
    .ÉN vagyok az, akit meg szokott hőmérőzni!

(próba, hogy milyen lesz spoilerezve a fordítás... nem tartom rossz ötletnek, ha nem néz ki túl hülyén, én megpróbálom tartani magam hozzá)
  • modellmaker
    Meg lehet nézni a garfield.com-on is, ott van egyből a bannerban a Napi Képregény linkje, le sem kell görgetni a hozzászólásokhoz.
  • North
    Rendszeres olvasója vagyok a topiknak. Köszi az eddigi és a jövőbeni fordításokat. Szerintem az adott linkelő döntése, hogy milyen formában teszi be a dolgokat, de őszintén szólva engem is zavar a spanyol nyelvű jelenléte. A szemem az angol után automatikusan a színesebb spanyolra ugrik és egyeltalán nem a fordításra. Sokkal jobb volt régen, és nem érzem azt a hű de nagy előnyt sem, amit esetleg a minimális spanyolul tudóknak jár, főleg hogyha anynira érdekli őket, nem sokból tart meglelni a neten. De spanyollal vagy anélkül ugyanúgy látogatni fogom ezt a topikot minden nap, és jókat mosolygok a képsorokon.
  • Requiem88
    engem nem érdekel hogy van-e spanyol vagy nincs, csak egy kérésem van: a fordítást tegyétek már spoilerbe pls ^^
    abból az egyszerű indokból kiindulva hogy így saját kútfőből megértem-e rögtön. köszönöm!
  • herczeg
    >mama2: nem, nemigazán, sry nemnyertél hangszórót

>RelakS: valamelyik nap rákerestem japán Grafieldra, de sajna nemtaláltam (akartam berakni spanyol mellé)
  • RelakS
    Egy büdös szót nem tudok spanyolul, de engem nem zavarnak ezek a stripek, ¿estar en caja amigos?

A többi nyelvre meg Dzsini megmondta a választ: Azok nincsenek a hivatalos oldalon! (pedig japánul demegnézném )
  • mama2
    Hogy miért? Azért, mert ha az ember, olvassa az angol alatti szöveget, és nem látszik teljesen a lefordított szöveg, akkor az ember, görget egyewt lefele, erre meglátja a spanyolt is. És qvára összefolyik az egész, és hirtelen az ember, így izél....na mindegy, remélem érted:P. Meg +-ba, tényleg, az idejárók kb. 5% tanul spanyolt, a többi 95%, meg angolt:P. Ez elég lesz?
  • Super Saiyan
    akkor franciául, olaszul, kinaiul, németul is kérjuk...
  • herczeg
    csak 1 azaz egy darab ésszerű magyarázatot adj arra hogy miért baj az ha két különböző nyelven szúrom be a napi stripet és soha többet nem teszem...

mellékesen és nagyonhallkan jegyzem meg a spanyol garfield bannolása a topicból az rasszizmus *behúzott nyakkal elszalad*
  • Kanál
    ha csak az angol érdekel, megnézed, ha kell elolvasod a fordítást, de bazz, a fordítás még csak nem is a spanyol alatt van, rá se kell nézned.
  • Super Saiyan
    ...Ha nem teccik, ne gyere be, ennyi... ?
  • modellmaker
    De zavar, hogy ott van? Idézhetek a humorosaranyos banneréből?
  • Bucser
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    régen rossz ha valaki comic stripen gyakorolja a nyelvet...
  • Kicsikiraly
    de mint le lett írva, vannak akik ezzel is gyakorolnak. téged zavar, hogy ott van még egy kép?
  • Bucser
    Mert tudtommal nálunk nem teszi ki a lakosság 20%-át a spanyolajkúak közössége... Ráadásul tök felesleges, mert szerintem kb ha 3-an értenek itt spanyolul akik idejárnak és még talán sokat mondtam... Az angol meg le van fordítva és azért van az angol betéve, mert néha jobb az angol poén. Nm hiszem, hogy spanyolra fordítva mindig ugyanaz lenne.
  • modellmaker
    Miért is?
  • Bucser
    mert felesleges...
  • Twetr0x
    mert nem japánban vagyunk
  • Kicsikiraly
    miért ne?
  • mama2
    ikszdé, csak kérlek, ne szurjátok már be a spanyol változatot is! Kösz.
  • herczeg

- Kellemes Ünnepeket Fiam. A dolgok jól mennek itt a tanyán...

- Doki Fiút a múlt héten fejbe rúgta egy tehén, de szerencsére..

- Bessie patája már szépen gyógyul
    - Ezek a tehenek sosem tanulnak?

• RelakS
    ?

Mivan?
  • kenéz fruzsina
    szíp
  • RelakS
    Tulajdonképpen csak a manót hiányoltam, de mind1 =]
  • Dzsini
    és "röviden", tudom - szerintem belefér a fordítás szabadságába.

(és csak hogy borzoljam az idegeket, az 'elf' itt 'gnomo' spanyolul, a régebbiben 'duende', ráadásul magyarul tündér, törpe, meg csomó ilyesmi is...)
  • RelakS
    -Feltételezem, hogy ez a manó már találkozott veled.
  • Dzsini

-Üdvözöllek "Télapó meseországában". A sor vége arr..
    -ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
    -Azt hiszem találkozott már veled
    .Futólag.

(mert a vasárnapi képregényből nincs spanyol változat ;) )
  • kenéz fruzsina
    na végre nincs spanyol fordítás
  • Dzsini

KLIKK
    -VEDD MEG!
    -FOGD ÉS TÖMD BE A SZÁDBA!
    -RÁGD MEG! NYELD LE!
    -szóval VEDD MEG!
    -és EDD MEG! EDD MEG! EDD MEG!
    -KÉÉÉÉÉÉRLEK VEDD MEG!
    .Ed nemzetközi gyümölcskenyér-háza.

(a fruitcake egyszerre jelent gyümölcskenyeret és bolondot, úgyhogy