50
-
Laci #50 OK. Bocs a hosszú hozzászólásokért, nem bírok leállni. A jövőben megpróbálom nem felpörgetni magam, mondjuk ez sokszor, mint látszik nem szokott sikerülni. De volt már egy időszak amikor sikerült direkt nem írnom a fórumba, mert meg tudtam győzni magam hogy felesleges:)) Ilyen lett volna ez is, de Lola barátunk kérdését nem tudtam szó nélkül hagyni: "...Hol vagy Laci ilyenkor? :))..." - Én meg jöttem:)))) -
#49 Csak a te időddel akarok spórolni. Nem arról van szó, hogy útban lenne, csak éppen az átlag látogató az 5 sornál hosszabb hozzászólást is alig olvassa, nem a 2 oldalast.
Amíg a moderálási alapelvekbe belefér, amit írsz, addig nincs okom/jogom törölni. Meg nem is akarok.
Moderálási elvek -
Laci #48 "Esetleg írhatnál egy tanulmányt erről az egészről..."
Pontosan miről? Neki is állok, de félek akkor az lesz a baja valakinek, csak nem itt a fórumon, hanem ott ahol azt beadom:)
Szólj, ha nem írhatok a fórumba ilyeneket (bár ezt nem írtad így le), vagy moderálj ki ha olyan a hozzászólas. Nem emiatt fogok vádaskodni. A múltkori törlés ügyről csak gyanítottam, hogy te voltál a moderátor, de az sem volt szvsz baj, szerintem sem kell minden hülye vitát itt megtartani, abban szintén tévedtem téged illetően, sorry, de ezt is megbeszéltük már... Ha kárt okozok ezzel az SG-nek akkor is szólj! -
#47 Esetleg írhatnál egy tanulmányt erről az egészről, ahelyett, hogy a fórumot írod tele, amit a látogatók nagy része el sem olvas, mert hosszú... -
Laci #46 Ma nem volt semmi dolgom... Egyébként én is ideges lennék a főnök helyében ha a felvázolt helyzet valós lenne. Sok ember rengeteget dolgozik, eltartja gyakorlatilag az országot, én (még) messze nem vagyok ilyen emberke, erre nem is vagyok éppen büszke, de azért tartok tőle ez nem lesz mindig így ha érted mire gondolok:)) -
#45 Te amúgy dolgozol vagy otthon lebzselsz? Első esetben, ha a főnököd lennék, akkor rohadtul ideges lennék, hogy ennyire nem dolgozol munkaidőben. -
Laci #44 "a mai bonyolultságú rendszerek teli vannak hibákkal. MIND"
Hogy ne legyek ennyire offtopic, visszatérve az ostoba, csúsztató relativizálásra, amit egyébként nemcsak az informatikában használják előszeretettel azok az emberek, akik valami valótlant felszinesen akarnak bizonyítani (rengeteg emberre lehet így hatni egyébként, ez a baj) olvastam már régebben is a MacOS "súlyos biztonsági hibájáról" más fórumokban, ott is windózhősök kezdtek belekapaszkodni a hírbe és bizonygatni hogy minden rendszerben ugyanannyi hiba van (szó szerint ezt a képtelen baromságot írták többen ott is). Ugyanannyi hiba mi?:))) Hehh:) SZVSZ nem kéne őket utánozni...
[ÚJRA OFF]
Egyébként azokkal az arcokkal kell a legjobban vigyázni akik magukat függetlenként beállítva relativizálnak (pont mint a politikában: azt szokták mindig mondani, hogy ők egyik rendszernek sem a hívei, de szerintük minden párt ugyanazt csinálja...ők a kevésbé vagy jóval kevésbé rossz fogalmát nem akarják ismerni úgy látszik). Egy kalap alá tolják a win-t, meg a MacOS-t aztán hitelüket kétségkívülinek próbálják mutatni ilyen módszerekkel. Persze kinek tesznek jót? A kizsákmányolóbb rendszernek. Itt is az a cél természetesen, hogy az ugyanolyan szar rendszerek közül azért mégis a windózt fényezzék...
Megjelenik a winről majdnem minden hónapban többször a biztonsági résről és egyéb hibákról szóló publikus bejelentés a MacOS-ről meg megjelenik valamikor az m$ hibatumultus között egy MacOS-ről szóló, aztán mingyárt lehet mondani, hogy lám lám ez is ugyanolyan gagyi, csak nem mondják, nem kutatják, meg nincs elterjedve és nem is érdekel senkit. Érdekes, hogy a "független" Secunia jelentette be ezt is, és ha jól tudom ők vizsgálnak is. Ezek szerint az m$ rendszereket többször vizsgálják ők meg mint a Mac-ot? Biztos, hogy m$ sem fizethet le senkit? Vajon melyik cég az, amelyiknek kell a burkolt reklám is? Az amelyik gagyi terméket akar eladni, vagy amelyik jobbat? Gondolom inkább az előbbi...erről ennyit. Minimális gondolkodás kéne hozzá...
Ó ők biztos soha nem akarnak az Apple ellen semmit (lejáratókampányt sem) ááá. Csak mondjuk több hírben ezt ők sem titkolják...pl az iPod-nál is:
"Az amerikai szoftveróriás nem titkolja, hogy az MSN Music fő célpontja az Apple iTunes szolgáltatása, ennek legyőzését tekintik a cégnél az elsődleges feladatnak." Lol.
Ez ám az a cég, amelyikért a becsületes ember rajong! Gratula! Bizony! Az elsődleges feladat nem az hogy jó termékeket adjunk a felhasználónak, hanem hogy a konkurenciát tönkretegyük úgy, hogy leutánozzuk az ő szolgáltatásait, amit ott meg is tudtak valósítani (kb. 20 éve ezt csinálják minden céggel). És még tőlem várják el itt egyesek, hogy ne merjek ám egy rossz szót sem szólni az ilyenekre:) Jajj bocsánat, hogy én ezzel nem értek egyet, biztos itt is bennem van a hiba:)
"Azaz dehogy vannak, ez teljesen természetes, csak te próbálod beállítani annak win esetén, minden más esetben meg elbagatelizálni."
Előttem van az a videó, ahol bemutatják az akkor új egyik windózt Bill Gates meg a haverja. Természetesen nem kell sok idő, hogy kiderüljön: A kékhalál ott is ott ólálkodik (már már loálkodik) a bemutatógépükben:)) A dicsőséges windózbemutatás közben persze elő is jön a kék képernyős hibaüzenet jó kis fagyással és lám mi történik: Mindenki felháborodását messziről lesajnálva (Billiék ugye megtehetik) elkezd vigyorogva röhögni a két jóember ugyebár vélhetőleg ELBAGATELIZÁLVA a rögtön és röhejesen szembetűnő súlyos hibát, ami a win bemutatása során fellépett. Ez még bétaverziónál is sok lenne. Én ilyenkor már nem tudok röhögni hanem ideges leszek, hogy így a pofánkba röhöghetnek azok az emberek, akik miatt ezek a jelenségek az otthonok, cégek millióiba is sűrűn jelentkezve beköltöztek... Köszönjük m$!
"A sok buta multinacionális vállalat meg csak öli bele a pénzt, pedig, ha megkérdeznének téged, máris megvilágosodnának :)))"
Vannak fényképek is különböző köztéri kijelzőkről, meg cégeknél előfordult összeomlásokról ahol a kékhalál díszeleg. Tiszta lol az egész, gondolom épp ezért csinálnak erről képeket. Úgy látszik igen, a multinacionális vállalatoknak is megéri, hogy az m$ melletti döntésük miatt ne lehessen sokszor tájékozódni a kijelzőkről, összeomoljon a számítógépes rendszer stb... De ez megint a SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ EMBEREKKEL VALÓ nemtörődés, nem pedig a cég legfőbb problémája, bár szerintem emiatt elesnek egy kis profittól, de ez sem érdekli iőket annyira... A lefizetés témája meg megint a másik, ami itt sem biztos, hogy csak puszta paranoiából kerülhet elő...
"ja igen, biztos lefizették. Tudjuk, én is a ms embere vagyok és mindenki az, aki megkérdőjelezi - uram bocsá megcáfolja konkrét tényekkel, felmérésekkel - a teljesen logikátlan elméleteidet :))"
Én nem akarok senkit bántani, meg súlyosan rágalmazni, de nem értem, akkor miért van az, hogy emberek minden kritikától megvédenek egy olyan dolgot, amiről hivatalosan is mindig kiderül valami lol és szégyenteljes hiba, persze a konkurenciát hasonló esetben, mégha csak egyszer-kétszer is fordul elő vele, azonnal ledegradálják a windóz szintjére. Az elterjedtség ellenére ismert és hivatalosan is használt az Apple rendszere is, úgyhogy az arány ettől még koránt sem nem fog a win javára mutatni. Nekik nem szokott elég lenni, ha mondjuk leírom, hogy enyhén szólva is gondok vannak a multitasking-al, vagy hogy amit az m$ ellop azt ő maga már nem tudja úgy megvalósítani, mint a megkárosított konkurencia, meg amiket már vagy ezerszer leírtam... Fennhangon technikai érveket követelnek, akármit is írhat az ember. Rendben van, sokmindenhez nem értek ezt én is tudom, de ha én kérek szakmai érveket, még annyit sem kapok, mint amennyit én írok, vagy ha igen, akkor az általában valami csúsztatásféle szokott lenni, vagy félreértésen alapul, vagy olyan szöveg, amiről eszembe jut néhány mondat, amit szinte szóról szóra úgy írtak le pl. egy win-ről szóló meglehetősen demagóg propagandairományban. Én most lehet hogy hülyén, de megpróbáltam lejjebb nagyvonalakban Mac(OS)-PC(Win) összehasonlítást írni és az ott felvetődő jelenségek, tulajdonságok nagyon alapvető problémáknak tűnnek. Ha valaki itt a windózt védi, attól hadd kérjam már, hogy ne csak úgy oktasson ki mondjuk engem, hogy "hülyeségeket írtál" meg ilyenek, mert ezek sem szakmai érvek, ez megint nem jó semmire. Én nem kötekedni akarok, de van amit én már veszek be, nekem sem tudnak mindent beadni. Szeretnék egy nálam jóval hozzáértőbbtől is egy pc(win)-Mac(OS) összehasonlítást ezekről az említett felhasználási és egyéb problémákról részletesen, a működés leírásával és akkor talán ennek a vitának is több értelme van... Persze innen már nehéz elhinnem, hogy ez majd a windóz képét még javítani fogja...
Az anyagi érdekekről meg annyit, hogy nemcsak azokról van szó, akik az m$-nél dolgoznak, hanem rengeteg olyan informatikában dolgozó alkalmazottról, akik win felületen használnak, írnak programokat. Nekik is anyagi érdekük védeni ezért a wint, mert úgy biztos ez a rendszer, ha mindenhol megmarad az m$ uralma. Ezzel csak az a baj, hogy mindenkit ezen a szintan akarnak tartani, aki nem kiváncsi a kacat windózra, azt is. Nekik ez így is jó. Van akinek viszont nem elég, ha egy tíz-húsz éve meghaladott rendszert erőltetnek rá még mindig folyamatosan és ehhez kéne jó pofát vágnia...
A másik az, hogy az ilyen helyen dolgozók windózzal foglalkoznak, ahhoz mérnek minden más rendszert is, azt hiszik az ottani hibák természetesek, vagyis nem is hibák és ha valakinek az ővéiknél nagyobb és több problémájuk van vele, azt lámernek titulálják és biztosak benne, hogy ők azért elégedettek vele, mert értenek hozzá és nincs vele semmi problémájuk. NEKIK. Sokszor a lehetőségek maximuma is a windózban lévő lehetőségeket jelentik számukra. Így nem csoda, ha az m$ maga mellé tud állítani embereket...
"Én egyébként dolgoztam mac szervízben (nem én szereltem) hát láttam 1-2 dolgot (nem hardverhibát) amióta én csak mosolygok a sok sültbolondon aki 6-800e-ket dob ki egy ilyen gépre :))"
Én meg nem tudok mosolyogni, mert a legnagyobb sültbolondság az volt hogy magunkat is átverve, másokat is kárhoztatva áttértünk a csili-vili hazugságok hatására a csodának titulált ibm típusú meg "kompatibilis" pécékre. Ehh, ezt a "kompatibilis" szót is pont jó helyen említették:)) Persze később derül ki igazán, hogy az ember miből is vásárolt be... -
#43 En csak azt nem ertem, hogy milyen arlistarol van szo? en 12e Ft-ert vettem vadiuj billentyuzetet, es 20-ert lattam kekfogast. A 900e-res G5-ot, meg valami atom Dual P4-hez kene hasonlitani, ott meg mar arban nem lesz ekkora a kulomseg. Ja es a 900 az brutto osszeg. (750 netto) Dual 1.8-ast ami elegge hasit mar nett 479-ert kapsz. Tehat annyira azert nem draga. Es tudok ajanlani olyan Apple boltot, ahol nagyon segitokeszek az eladok:) (asszem van apple polojuk:) -
Laci #42 "FOLYAMATOS játékélményt...FOLYAMATOS multimédia..."
A folyamatost itt nemcsak úgy kell érteni, hogy nem lassú és azért nem akadozik, hanem hogy nem csúszik szét és nem "rángatózik" darabonként a kép, amikor mozgás van a képernyőn...
Egyébként meg a kompatibilitás egy Apple-nél megvalósított dolog, mert eleve úgy állítják össze, hogy ról átgondolt rendszer legyen és jó legyen az integráltsága. Pécén ezt már nem is nagyon lehet megcsinálni, mert nem túl szabványos, de ha mégis sikerül, még mindig ott vannak a lentebb említett szinkron/hatásfok/stabilitás problémák, amit (szerintem persze, mert majd azért is én kapom a flémet a pofámba mert ezt le merem írni) a létjodosultságát is megkérdőjelezik TECHNIKAILAG. Persze én is tudom, hogy olcsóbb, egyszerűbb beszerezni, sokkal több rá itt a program, stb... -
Laci #41 "Gondolom egy 1-2% os piaci részesedéssel bíró cég esetében..."
Namost először is szerintem nem kell mindent elhinni, vagy szó szerint érteni, az az 1-2% Az Apple-ra vonatkozik a cégek közül és jónéhány céget felsorakoztatnak az ilyen felmérések során. Rengeteg ferdítésre való lehetőséget is felvet ez. Az tényleg szomorú hogy így foglalkoznak a számtechboltokban az emberekkel. És ennek lesz az eredménye, hogy sokan nem ismerik meg és egy kalap alá hozzák a pécével, pedig hát ehh...
"Állítom hogy ma már egy korrekt winxp-s renszernek is legalább akkora a funkcionalitása mint egy macosx-es rendszernek ha nem nagyobb!!!"
"Korrekt winxp-s rendszer" - Nahát ilyet mutasson már valaki nekem is!!!!
"A vírusokat és a trójai progikat is olyan rendszerre írják nyilván, aminek hatalmas a piaci részesedése! Viszont az állandó támadások miatt, állandóan tesztelődik is a windows!"
Ez is csak a winfanok érve volt eddig. De ez nem jelenti azt hogy ott ahol tényleg használják nem írhatnának rá nagyon ilyeneket. Érdekes arról még hogy az Apple-ra épülő rendszerek valahol (mert a világban vannak ám ilyenek) vírusok miatt veszélybe kerültek még nem nagyon hallottam, de a win-ről legalább havonta, de még sokszor többször is jönnek ilyen hírek.
"Egy igényes és design PC-t ma már harmad annyiból össze lehet rakni mint egy komplett mac rendszert."
"Egy igényes pécé" - -||-
Nahát ilyet is szereném ha valaki mutatna, mert más gépeket látva nekem nehezemre esik elhinni, hogy egy olyan gépnek van igényes változata, ami egy olyan processzor-és alaplap/csatoló -architektúrára van ráhúzva, ami lb. 30 éve nem fejlődött, nem tud 90 MHz felett folytonos jelet biztosítani, kiterszesztett a szóhossz, a megcímezhető memória is virtuálisan van többszörözve és minnél újabb (ez esetben leginkább csak nagyobb az órajel) annál instabilabb, kisebb hatásfokú és főleg szinkronhibás az ilyen processzorra épült tákolmányok (pc) kimenő jele.
Azért egy PPC processzor tényleg drágább, de ott csinálnak is valamit a fejlesztők és hát meg kell nézni egy-két tesztet is a sebességgel kapcsolatban is, de ami a fő különbség: a szinkronhibák valahogy mintha az ilyen rendszereknél kicsit hiányoznának:) Sokan persze nem foglalkoznak vele, mert a szövegszerkesztés a szempont (amit egy C64-en/ZXSpektrumon is lehet) de nem a multimédia. Csakhogy aki akar is ilyen téren kihozni valamit az szembetalálkozik ezekkel a hibákkal... A windózról nem is beszélve, mert az pl. az ilyen multimédia\video témakörben kapásból össze tud omlani egy sima VirtualDUB-tól és a hatásfokot szoftveresen is lennt tartja a túlbonyolított ugyanakkor elég béna memória és taskváltás-kezelésével, ez egyrész lassít, másrészt újabb szinkronhibákat okoz. Na ezen jelenségeket látva azért én ideges szoktam lenni, talán érthető okokból. Ráadásul itt csak úgy lehet segíteni, ha a pécét és a wint 0-ról előről kezdik felépíteni, vagy sehogy...
Az a 900e ft-os G5 meg kb. másfélszer olyan gyors (legalábbis tesztek szerint) és FOLYAMATOS játékélményt (persze ha van rá) és ennél még jobb hatásfokú és FOLYAMATOS multimédia-, video alkalmazás futtatását teszi lehetővé, nameg nem biztos hogy csak annyit tud mint az Chieftec dragon házas csoda:))) A csendesség összehasonlítását meg tényéleg hagyjuk:))) -
#40 Üdv mindenkinek!
Tavaly bementem egy budapesti apple szalonba (közel a nyugatinál), kíváncsi voltam a rendszerre és az op. rendszerre. Egy huszonéves srác fogadott miután odamentem hozzá és kértem hogy mutasson alap dolgokat. Látszott rajta hogy nem szívesen foglalkozik velem. Úgy kellett kíhúzni belőle a dolgokat. Rendszeresen felállt és elment telefonálgatni a mobiljával.
Gondolom egy 1-2% os piaci részesedéssel bíró cég esetében, ill. "ferrari" üzleti koncepcióval (nagy haszon, kis forgalom) elvártam volna egy öltönyös, vagy mac-es t-shirt -ös alkalmazottat, aki rá vesz az áttérésre, esetleg üdítő kávé mellett és tele szóróanyagokkal esetleg demó cd-vel, de nem semmi.
Az oprendszer ok volt első ránézésre, a design és a tft kijelzőjük is nagyon ott volt.
Viszont semmi sem volt lokalizálva!!! Egy apple works nevű alkalmazást nézegettem, a szövegszerketőben csak kalapos ő és ű betűk jöttek fel!
Állítom hogy ma már egy korrekt winxp-s renszernek is legalább akkora a funkcionalitása mint egy macosx-es rendszernek ha nem nagyobb!!!
A vírusokat és a trójai progikat is olyan rendszerre írják nyilván, aminek hatalmas a piaci részesedése! Viszont az állandó támadások miatt, állandóan tesztelődik is a windows!
Ami a legnagyobb probléma a mac esetében az az ára!
Letöltöttem egy aktuális árlistát és dobtam egy hátast!
Csak egy billentyűzet pl. 25e Ft körül van!!! Pc-hez egy komplett logitech wireless billcsi és egér nem kerül ennyibe! (15-ért már van).
Összefoglalva:
Egy igényes és design PC-t ma már harmad annyiból össze lehet rakni mint egy komplett mac rendszert.
Példa Config:
Chieftec dragon fekete ház + 360W táp
Intel P4 2.8 Ghz HT proci
2x512 MB Samsung DDR400-as Ram
Asus P4P800 SE alaplap
1.44 Floppy
Seagate 160GB-os 7200rpm 8mb ram HDD
LG 8x DVD író
ATI Radeon 9600 XT VGA 128MB ram
Life View Prime TV34 tuner card
Logitech cordless desktop deluxe HUN bill és egér fekete
Zalmann 1400 - 2500 rpm-s CPU cooler csendes(réz alumínium)
Zalmann passzív VGA cooler
LG 15"-os FEKETE TFT
Windows XP prof. OEM
Ez így kb. kijön 300eFt ból! de nem 900eFt meg 1 misi mint egy G5!!!!
Egyenlőre ennyi:)(nekem ilyen konfigom van amúgy és elvagyok vele mint a befőtt;) -
#39 Multor felraktam az iPodomra (mint kulso vinyora) a Tiger preview-t (10.4 oprendszer - a 1,5 gigas telepites 6 perc volt), megneztem, mukodott... majd bevittem a munkahelyemre, es barmelyik OSX kompatibilis mac be boot-olt rola (G3, G4), es mukodik rendesen. Kivancsi vagyok a Longhorn lesz-e ilyen flexibilis. -
#38 Hehe jokat lehet rohogni ezen az egeszen:))) Senki se mondja, hogy valamelyik rendszer hibatlan lehet, nem is azt kell nezni, hanem hogy mennyire tudod megvalositani a gepeden amit akarsz, es milyen korulmenyek kozott. En is mindenfele tuzfal es virusirto nelkul netezek, nem erkeznek virusok, nincsenek hulyesegek az oprendszerrel... es itt most nem sorok fel meg par pozitiv dolgot... es igen egy Dual G5-rol irok OS X 10.3.5 alol. Mindenki azt csinal es azon amit akar, pont -
dez #37 Lola,
WinXP(pro): a minap átmásoltam néhány GB-ot egyik particióról a másikra (nem rendszer). Közben dolgoztam néhány másik programmal, mint máskor. Az egy dolog, hogy a másolástól eléggé belassult minden (pedig hiper UltraDMA-val megy a vinyó). Csahogy negyedóra múlva vettem észre, hogy még mindíg ugyanolyan lassú az egész, pedig már rég kész a másolás... Csak a reset segített (miután szépen mentegetnem kellett a programokban, már amelyikben ki lehetett menteni pl. a beállításokat). Ez azért nem járja! (Korábban próbálkoztam ilyen memória-rendezőkkel, de nem sokat értek.)
Cooperative multitask nincs Win3.1 óta? Dehogynincs. Van még egy csomó program (pl. megkerülhetetlen fejlesztői környezetek, stb.), amit még Win3.1 alatt kezdtek írni, és azóta sem akaródzott átírniuk újabb Win-re. De ezek futnak újabb Win-eken is, azaz megvan a Win-ekben a backward compatibility... (Elméletileg az is lehetséges, hogy magában a rendszerben is vannak még ezt használó részek, amiket még nem volt ideje a MS-nak átírni.) -
cue #36 "Cue: szerintem meg örüljünk, hogy vannak kritikusok is, akik nem csak a pr rizsát nyomják a balga népnek, hanem meg is merik írni, hogy ugyanolyan lyukas ez is mint a többi... fagyni viszont gyakrabban tud, bár ezen a téren fejlődésnek indultak :))"
Örüljünk.
Ezzel az ugyanolyan likas rendszerrel netezek tűzfal és mindenféle egyéb biztonsági izé nélkül - valamiért a pc-t használó kollégáim nem merik ezt tenni.
A melóhelyen használt NT-s pc naponta kétszer tuti fagy - illetve a nagyszerű multitask miatt nem fagy meg, csak egyetlen alkalmazás miatt annyira lassul, hogy használhatatlanná válik - ekkor jön a nagyszerű reset, mert a progit a feladatkezelő sem tudja bezárni - ilyet sem láttam még otthon, azon a likas rendszeren. -
Laci #35 Jóéjt:)) -
Lola. #34 no én itt zárom részemről a témát, köszi a magas labdákat, élvezet volt lecsapni őket :))
Jóéjt. -
Laci #33 " Találtam (nem is egyet),"
Jah, hanem 2-őt. Van azért jónéhány teszt ahol nem az Apple bukott el, de arra biztos az a reakció, hogy azt meg az Apple fizeti... -
Laci #32 "A sok buta multinacionális vállalat meg csak öli bele a pénzt, pedig, ha megkérdeznének téged, máris megvilágosodnának :)))"
Persze mer az olcsóbb. De ez nem változtat a dolgon, attól még a szar az ugye szar... -
Laci #31 "Pedig nem a programhoz, hanem annak az oprendszernek kéne gratulálni, amit egy ilyen program kifektet. Ez pedig a macos 2 évvel ezelőtti változata és a windows 15 évvel ezelőtti változata..."
Ja csak ilyen program? A wint mint tudjuk nemcsak ilyen programok fektetnek ki. Épp erről vitáztunk itt az sg-n már rengeteget... -
Lola. #30 "Pécére meg akármennyi pénz kidobás én meg erre jöttem rá..."
A sok buta multinacionális vállalat meg csak öli bele a pénzt, pedig, ha megkérdeznének téged, máris megvilágosodnának :)))
A vesztegetéses dolgot nem kommentálom. Leírtál egy égbekiálltó marhaságot, megkértél, ha találok ennek ellentmondó felmérést szóljak. Találtam (nem is egyet), szóltam, megmutattam... -
Laci #29 "használják, míg a mac-et mondjuk 1 millióan, akkor az előbbi 100x nagyobb tábor 100x nagyobb hangot ad ugyanazoknak a problémáknak?"
Hát ez meg egyátalán nem biztos. Vajon akkor miért ismert az Apple is világszerte? Ha nem is mindenhol olyan elterjedt? -
Lola. #28 "Ahhoz a programhoz meg tudok gratulálni:)))"
Pedig nem a programhoz, hanem annak az oprendszernek kéne gratulálni, amit egy ilyen program kifektet. Ez pedig a macos 2 évvel ezelőtti változata és a windows 15 évvel ezelőtti változata...
"Például milyen teszt."
Hát, ha más nem, talán csak az IT iparág egyik legfontosabb tesztje a tpc :)) -
Laci #27 "amióta én csak mosolygok a sok sültbolondon aki 6-800e-ket dob ki egy ilyen gépre :))"
Pécére meg akármennyi pénz kidobás én meg erre jöttem rá... -
Laci #26 Sok más témájú magazinban is kihoznak tesztgyőztesek olyan termékeket, amelyek hát tapasztalat során nem éppen tükrözik a feltüntetett eredményt. Ez egy ismert és általános jelenség...Ó az m$ biztos nem fizet le senkit ááááá. Ekkora cég ilyen termékekkel? Hát nekem ezt nehéz lesz beadni. Nem is tudom róluk elképzelni. Csak éppen a tisztességtelen magatartásukról is állandóan zeng a sajtó...Bocs a csúnya feltételezésésrt. -
Lola. #25 "Érdekes a cikk ellenére mégsem a MacOS-re vannak az emberek többségének panasza"
Az ugye egy pillanatra nem jut eszedbe ezzel kapcsolatban, hogy, ha a wint százmilliók(!!) használják, míg a mac-et mondjuk 1 millióan, akkor az előbbi 100x nagyobb tábor 100x nagyobb hangot ad ugyanazoknak a problémáknak? Én egyébként dolgoztam mac szervízben (nem én szereltem) hát láttam 1-2 dolgot (nem hardverhibát) amióta én csak mosolygok a sok sültbolondon aki 6-800e-ket dob ki egy ilyen gépre :))
De nem baj, utána elmondhatják, hogy nekik aztán különleges gépük van :)) -
Laci #24 " Azt írtam, menedzselt vállalati környezetben user keze alatt még nem fagyott. (hardverhibás éppen átadás előtti teszten megbukó xp fagyott már)"
Igen erre gondoltam. Sorry nem volt egyértelmű... A múltidő utalt rá egydül...
"egy 10 goto 10 tipusú program" Ahhoz a programhoz meg tudok gratulálni:)))
"sok tesztben a win leveri a teszteken unixokat... :))"
Például milyen teszt. Mert az időérzékelésemen is nyomot hagy ez a dolog csak azért kérdezem... -
Lola. #23 ja igen, biztos lefizették. Tudjuk, én is a ms embere vagyok és mindenki az, aki megkérdőjelezi - uram bocsá megcáfolja konkrét tényekkel, felmérésekkel - a teljesen logikátlan elméleteidet :)) -
Lola. #22 "Érdekes az xp-re meg azt írod sose fagyott... "
Ilyet sose írtam. Azt írtam, menedzselt vállalati környezetben user keze alatt még nem fagyott. (hardverhibás éppen átadás előtti teszten megbukó xp fagyott már)
"Mégis milyenek azok a mezei programok?"
Mondom, egy 10 goto 10 tipusú program csonttá fagyaztotta 1-2 éve még ezt a fantasztikus mac-et.
Ezt a multitaskos zagyvaságot inkább nem kommentálom, legyen annyi elég, hogy ezzel a "pazarló" multitaskal is a nagyon sok tesztben a win leveri a teszteken unixokat... :))
(mac meg hasonlók be sem kerülnek ezen tesztekre)
"Aha igen azért lehet mindenhol Mac-et látni arrafelé, meg azért nyomják az iPodot is annyira, meg azért nagyobb ott a szoftverellátottsága is..."
Miért nem olvasol mielőtt írsz? Direkt nevettetsz minket, mekkorát tudsz égni, ha valaki tényeket is letesz az asztalra? :))
"Huhh hol van ez az m$éhez képest..."
Nem messze, az 46... Ahhoz képest, hogy a win-t 100x többet használják ez elég csúnyán fest a mac részéről...
"Hát ha meg 2% a részesedés, akkor meg ahhoz képest ugye jó az arány:)"
Szánalmas vagy :)) -
Laci #21 És ez még csak a biztonságosság összehasonlítása a Mac-Win témakörben. Hát még a többi... -
Laci #20 "Nem ez volt az első (és vélhetően nem is ez lesz az utolsó) olyan felmérés, amely rámutat arra, hogy a Windows nem olyan rossz, mint amilyen e tekintetben a híre"
Ja, vajon miért is van ilyen híre??? Érdekes azt elmondák az sp2-nél hogy az a HIBÁKTÓL FÜGGETLENÜL MILYEN JÓ KIS RENDSZER. Hát az is elég paradox kijelentés volt részükről... -
Laci #19 Ha már itt tartunk, a Secunia meg ugye még véletlenül sem lehet lefizetett cég igaz?:))) -
Laci #18 Érdekes a cikk ellenére mégsem a MacOS-re vannak az emberek többségének panasza, pedig hát pont azzal szoktak a win mellett érvelni, hogy azt nem véletlenül használták olyan sokan... Mégis sokan szidják.. -
Laci #17 Az idei év első felében és a tavalyi évben összesen 36 olyan figyelmeztetés került fel a vállalat adatbázisába (és ezáltal vált elérhetővé az internetezők számára is
Huhh hol van ez az m$éhez képest... -
Laci #16 Ez eddig 2:100 volt Mac-Win tekintetben... Egyféle hibával egyféle szemszögből vizsgálni valamit Hát ha meg 2% a részesedés, akkor meg ahhoz képest ugye jó az arány:) -
Laci #15 "Én láttam már jópárat csontra fagyni, nemhogy nem driver hibától (ami ugye kernel módban fut) hanem teljesen egyszerű mezei programoktól!"
O ezt eddig miért nem írtad?:) Érdekes az xp-re meg azt írod sose fagyott... Pedig abból meg én láttam sokat csontra fagyni és vitte is magával az egész rendszert. Mezei progik? Mégis milyenek azok a mezei programok? Sok Macet láttál egyszerre ugyanazon programmal?:))
"mac rendszer még olyan multitasking "technológiát" - kb. 10-15 éve elavultat"
Jujj a multitaskingot inkább hagyjuk a windóz (főleg a pécé) szemszögéből, azt sem lehet éppen preemptívnek nevezni, csakhát ugye az senkit nem érdekel, hogy a taskok között iszonyatos időpazarlás folyik a jóöreg winnél a saját memóriarezidens alkalmazásai miatt is, dehát az elv alapján rá lehet húzni hogy ez pedig preemptív. Hát megnézem mikor okoz ennyi problémát akár két program futtatása egy Apple-nél...
" és persze ezred annyian sem keresik benne.."
Ó hát persze...Nem tudom miért lenne ez így... Mégegyszer mondom, van ahol elterjedt. Ott már túl vannak a pécé színvonalon ilyen téren...
"Amerikában talán elérheti a 10%-ot az Apple piaci részesedése, máshol 1-2%."
Aha igen azért lehet mindenhol Mac-et látni arrafelé, meg azért nyomják az iPodot is annyira, meg azért nagyobb ott a szoftverellátottsága is... -
Lola. #14 "Amerikában talán elérheti a 10%-ot az apple piaci részesedése, máshol 1-2%."
Elnézést ez azonnal visszavonom :))
Amerikában 3% alatti a mac piaci részesedése világviszonylatban 2% alatt!!!
Forrás egy "mac-közeli" lap:
http://www.macdailynews.com/comments.php?id=P1930_0_1_0
Ez az elméleted sem jött be :)) -
Lola. #13 "Driverektől való szó nélküli reset, lefagyás? Hát nem is... Apple-nél akkor fordul elő ha BIZTOS gagyi hw-t teszel bele a winnél ez nem feltétel:)"
:)))))))
Te sem láttál még mac-et azt hiszem... Én láttam már jópárat csontra fagyni, nemhogy nem driver hibától (ami ugye kernel módban fut) hanem teljesen egyszerű mezei programoktól! És nem is hardverhiba volt. Lehet nem értetted, de erre vonatkozott a kooperative multitaskos felvetésem is lejjebb, pár éve ez az isteni mac rendszer még olyan multitasking "technológiát" - kb. 10-15 éve elavultat - használt amiben, ha lefagyott egy alkalmazás (vagy akárcsak végtelen ciklusba került) VITTE MAGÁVAL AZ EGÉSZ RENDSZERT!! No kérem a windows ezt a technológiát a 3.1-esban használta utoljára. Csak a miheztartás végett, meg, hogy ki fut a technológia fejlődés után...
"Biztos a win jutott eszedbe, mert az Apple esetében nincs szó mindenre kiterjedő hibáról"
Legalábbis sg még nem írta meg, és persze ezred annyian sem keresik benne...
"A hős windóz csak itt elterjedt ám, ahol van pénz jobbra, a technikailag (Amerikát ugyanis morálisan nem lehet éppen annak mondani) fejlett országokban inkább Apple az amit használnak ám!"
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan :))
Amerikában talán elérheti a 10%-ot az apple piaci részesedése, máshol 1-2%.
"Az SG érthető hogy nem mérvadó, de bárhol máshol is leellenőrizheted a neten az arányt... ha nagy eltérést látsz azért majd szójjál:))))"
Kérésed számomra parancs :))
http://terminal.hu/newsread.php?id=07201007041614
De van még pár ilyen felmérés... -
Laci #12 Az SG érthető hogy nem mérvadó, de bárhol máshol is leellenőrizheted a neten az arányt... ha nagy eltérést látsz azért majd szójjál:)))) -
Laci #11 " amiről te beszélsz abban az összes verzió, még a külön hardveren forgalmazott media center edition is benne volt)"
Nah ez meg a másik. Ennyi verzió helyett egy rendeset kellett volna csinálni, de ez sem megy az m$-nek. Itt csak az ígérgetés megy...