• Laci
    "Gondolom egy 1-2% os piaci részesedéssel bíró cég esetében..."

Namost először is szerintem nem kell mindent elhinni, vagy szó szerint érteni, az az 1-2% Az Apple-ra vonatkozik a cégek közül és jónéhány céget felsorakoztatnak az ilyen felmérések során. Rengeteg ferdítésre való lehetőséget is felvet ez. Az tényleg szomorú hogy így foglalkoznak a számtechboltokban az emberekkel. És ennek lesz az eredménye, hogy sokan nem ismerik meg és egy kalap alá hozzák a pécével, pedig hát ehh...

"Állítom hogy ma már egy korrekt winxp-s renszernek is legalább akkora a funkcionalitása mint egy macosx-es rendszernek ha nem nagyobb!!!"

"Korrekt winxp-s rendszer" - Nahát ilyet mutasson már valaki nekem is!!!!

"A vírusokat és a trójai progikat is olyan rendszerre írják nyilván, aminek hatalmas a piaci részesedése! Viszont az állandó támadások miatt, állandóan tesztelődik is a windows!"

Ez is csak a winfanok érve volt eddig. De ez nem jelenti azt hogy ott ahol tényleg használják nem írhatnának rá nagyon ilyeneket. Érdekes arról még hogy az Apple-ra épülő rendszerek valahol (mert a világban vannak ám ilyenek) vírusok miatt veszélybe kerültek még nem nagyon hallottam, de a win-ről legalább havonta, de még sokszor többször is jönnek ilyen hírek.

"Egy igényes és design PC-t ma már harmad annyiból össze lehet rakni mint egy komplett mac rendszert."

"Egy igényes pécé" - -||-
    Nahát ilyet is szereném ha valaki mutatna, mert más gépeket látva nekem nehezemre esik elhinni, hogy egy olyan gépnek van igényes változata, ami egy olyan processzor-és alaplap/csatoló -architektúrára van ráhúzva, ami lb. 30 éve nem fejlődött, nem tud 90 MHz felett folytonos jelet biztosítani, kiterszesztett a szóhossz, a megcímezhető memória is virtuálisan van többszörözve és minnél újabb (ez esetben leginkább csak nagyobb az órajel) annál instabilabb, kisebb hatásfokú és főleg szinkronhibás az ilyen processzorra épült tákolmányok (pc) kimenő jele.
    Azért egy PPC processzor tényleg drágább, de ott csinálnak is valamit a fejlesztők és hát meg kell nézni egy-két tesztet is a sebességgel kapcsolatban is, de ami a fő különbség: a szinkronhibák valahogy mintha az ilyen rendszereknél kicsit hiányoznának:) Sokan persze nem foglalkoznak vele, mert a szövegszerkesztés a szempont (amit egy C64-en/ZXSpektrumon is lehet) de nem a multimédia. Csakhogy aki akar is ilyen téren kihozni valamit az szembetalálkozik ezekkel a hibákkal... A windózról nem is beszélve, mert az pl. az ilyen multimédia\video témakörben kapásból össze tud omlani egy sima VirtualDUB-tól és a hatásfokot szoftveresen is lennt tartja a túlbonyolított ugyanakkor elég béna memória és taskváltás-kezelésével, ez egyrész lassít, másrészt újabb szinkronhibákat okoz. Na ezen jelenségeket látva azért én ideges szoktam lenni, talán érthető okokból. Ráadásul itt csak úgy lehet segíteni, ha a pécét és a wint 0-ról előről kezdik felépíteni, vagy sehogy...

Az a 900e ft-os G5 meg kb. másfélszer olyan gyors (legalábbis tesztek szerint) és FOLYAMATOS játékélményt (persze ha van rá) és ennél még jobb hatásfokú és FOLYAMATOS multimédia-, video alkalmazás futtatását teszi lehetővé, nameg nem biztos hogy csak annyit tud mint az Chieftec dragon házas csoda:))) A csendesség összehasonlítását meg tényéleg hagyjuk:)))