• zozo2001hu
    Üdv mindenkinek!

Tavaly bementem egy budapesti apple szalonba (közel a nyugatinál), kíváncsi voltam a rendszerre és az op. rendszerre. Egy huszonéves srác fogadott miután odamentem hozzá és kértem hogy mutasson alap dolgokat. Látszott rajta hogy nem szívesen foglalkozik velem. Úgy kellett kíhúzni belőle a dolgokat. Rendszeresen felállt és elment telefonálgatni a mobiljával.
    Gondolom egy 1-2% os piaci részesedéssel bíró cég esetében, ill. "ferrari" üzleti koncepcióval (nagy haszon, kis forgalom) elvártam volna egy öltönyös, vagy mac-es t-shirt -ös alkalmazottat, aki rá vesz az áttérésre, esetleg üdítő kávé mellett és tele szóróanyagokkal esetleg demó cd-vel, de nem semmi.

Az oprendszer ok volt első ránézésre, a design és a tft kijelzőjük is nagyon ott volt.

Viszont semmi sem volt lokalizálva!!! Egy apple works nevű alkalmazást nézegettem, a szövegszerketőben csak kalapos ő és ű betűk jöttek fel!
    Állítom hogy ma már egy korrekt winxp-s renszernek is legalább akkora a funkcionalitása mint egy macosx-es rendszernek ha nem nagyobb!!!
    A vírusokat és a trójai progikat is olyan rendszerre írják nyilván, aminek hatalmas a piaci részesedése! Viszont az állandó támadások miatt, állandóan tesztelődik is a windows!

Ami a legnagyobb probléma a mac esetében az az ára!

Letöltöttem egy aktuális árlistát és dobtam egy hátast!
    Csak egy billentyűzet pl. 25e Ft körül van!!! Pc-hez egy komplett logitech wireless billcsi és egér nem kerül ennyibe! (15-ért már van).

Összefoglalva:
    Egy igényes és design PC-t ma már harmad annyiból össze lehet rakni mint egy komplett mac rendszert.
    Példa Config:

Chieftec dragon fekete ház + 360W táp
    Intel P4 2.8 Ghz HT proci
    2x512 MB Samsung DDR400-as Ram
    Asus P4P800 SE alaplap
    1.44 Floppy
    Seagate 160GB-os 7200rpm 8mb ram HDD
    LG 8x DVD író
    ATI Radeon 9600 XT VGA 128MB ram
    Life View Prime TV34 tuner card
    Logitech cordless desktop deluxe HUN bill és egér fekete
    Zalmann 1400 - 2500 rpm-s CPU cooler csendes(réz alumínium)
    Zalmann passzív VGA cooler
    LG 15"-os FEKETE TFT
    Windows XP prof. OEM

Ez így kb. kijön 300eFt ból! de nem 900eFt meg 1 misi mint egy G5!!!!
    Egyenlőre ennyi:)(nekem ilyen konfigom van amúgy és elvagyok vele mint a befőtt;)