WinXP(pro): a minap átmásoltam néhány GB-ot egyik particióról a másikra (nem rendszer). Közben dolgoztam néhány másik programmal, mint máskor. Az egy dolog, hogy a másolástól eléggé belassult minden (pedig hiper UltraDMA-val megy a vinyó). Csahogy negyedóra múlva vettem észre, hogy még mindíg ugyanolyan lassú az egész, pedig már rég kész a másolás... Csak a reset segített (miután szépen mentegetnem kellett a programokban, már amelyikben ki lehetett menteni pl. a beállításokat). Ez azért nem járja! (Korábban próbálkoztam ilyen memória-rendezőkkel, de nem sokat értek.)
Cooperative multitask nincs Win3.1 óta? Dehogynincs. Van még egy csomó program (pl. megkerülhetetlen fejlesztői környezetek, stb.), amit még Win3.1 alatt kezdtek írni, és azóta sem akaródzott átírniuk újabb Win-re. De ezek futnak újabb Win-eken is, azaz megvan a Win-ekben a backward compatibility... (Elméletileg az is lehetséges, hogy magában a rendszerben is vannak még ezt használó részek, amiket még nem volt ideje a MS-nak átírni.)