46687
  • Titan
    Parancsolj!!!
  • rholas
    Ok, hülye vagyok. De annyit ezért mondjatok már meg hogy mivel lehet elöszedni azt a menüt ahol skilleket tanulsz vagy a hajóra raksz fel valamit.
  • Bogyee
    Ezekre nagyon egyszerű a válasz.

Béna vagy ennyi.
  • Titan
    Én is nyomtam a bétával addig míg lehetett és bizony már az elején lehetett cuccot venni a hajóra és skilleket tanulni! A ködös keresgéléshez nekem is volt közöm, de az első kb. 600 megás pecsben ezt megszüntették, mert scan-neléskor mutatatta az irányt! Így nem kellett órákat bolyongani...
    A loot-okat eladva az állomáson zséhez lehetett jutni, amiból 1-2 fokkal jobb cuccokat lehetett venni a hajóra és felderítős küldikből ill. PVP-ből szép mennyiségű tokent(?) lehetett szerezni, amit szintén az állomáson be lehetett váltani komolyabb cuccokra...

A kezdő hajóval ritkán pukkantam, míg a cruiser-rel szinte alig...ez NEM agyatlan spelnyomkodós játék, szvsz hanem taktikusan kell játszani!

Lehet, hogy jó játék a wow, de az agyatlan taknyos pöcsök miatt, inkább olyan gyilkos reakciót vált ki minden jóérzésű, reális értékrenddel rendelkező emberből, mint a Shongoku vagy az Emo őrület! Ezért csendben könyörgök, hogy NE példálozz vele és főleg NE vonj párhuzamot a 2 játék között!
    THX!
  • rholas
    Volt egy fagyi menüpont ami a K val jött volna elö. Legalábbis valami ablakot akart nyitni de nem tudta és lefagyott. De ez lehet valami bug report lett volna és azért nem ment.
  • rholas
    Quest eket találtam, meg térképet, meg AH t meg bankot. De hogy valahol valamit lehet tanulni vagy feltenni geart olyan nem volt.
  • rholas
    De most komolyan van benne olyan lvl11 elött hogy a hajón lehet valamit fejleszteni? Vagy valami skillt tanulni? LVL11 elött!!
  • rholas
    Mivel skillek sem voltak amit lehetett volna akár tanulni igy azt gondoltam hogy majd a lvl1 et lehet ezeket kezdeni.
  • rholas
    Nem vagyok hülye egyébként 4 év wow után nem volt olyan lehetőség a progiban amivel akár a hajóra a akár a földi csatába valamit valahova lehetett volna tenni. Egy dolgot lehetett viszont, replikálni. Igy volt pénzem de minek mikor nem lehetett semmit venni.
  • m1garand
    user error, cserélje ki a felhasználót és próbálja meg újra :D
  • Paladin
    Azért, mert amiket írsz, borzasztó tájékozatlanságra utalnak.
    Az emberek szívesen segítenek általában, de ha olyan alapjellegű dolgokra nem tudsz rájönni, hogy hogy lehet a hajóra fegyvert tenni, vagy a skilleket kiosztani, stb... akkor lehet hogy nem neked való a műfaj.
  • Paladin
    Hm, az akkor is működik, ha az ember nem egy nagy fan? :)
  • rholas
    STO val játszottam amerikai szerveren még a magyar flottában is voltam,
    de sajnos hiába kérdeztem bármit is nem igen tudtak segiteni.
    Miért lenne velem gond?
  • Torzonborz
    nna fan rage beindult
  • Paladin
    Sok apró részlet arra enged következtetni, hogy itt a probléma a billentyűzet és a szék között található...
  • bajsz
    Te figyi, figyelj ide,nah figyelj.!

Elmagyaráznád ,spontán milyen játékkal is játszottál?:D

Mert amit te írtál ,annak semmi köze a ST online-hoz.
  • Jeffjohnson
    Ennyi baromságot 1 csomóban még nem olvastam aki még nem ismeri a játékot nehogy komolyan vegye mert úgy baromság az egész ahogy van
  • rholas
    Akkor töröltem le a gépemröl amikor a 40 percet kerestem valamit a ködben és nem volt sehol. Ha meg jött valami ellenség mindig szétlött a kis phaser meg semmit nem ért szinte alig sebzett. Nem tudom mi volt de kettöt se löttem már szétlöttek. Szerencsére nem vont le semmit amikor megöltek. Voltak olyan küldik ahol többen voltak ezeket nyomtam de itt is megvártam mig a többiek megoldják. Alig sebeztem valamit a két lézerrel.
  • foxxi
    Érdekes amit írsz. Én vígan darálok egyedül ha kell . Még egyszer nem lőtek szét..
  • rholas
    Játszottam a betával de lvl9 nél lett a vége. kb 2 hete be se léptem, még karim sincs. A földi harc az kb annyi hogy a ködben keresél valamit a hajóval meg mindig szétlöttek. Már 2 kishajó simán szétlött. lvl11 en lehet felrakni fegyvereket a hajóra és 11 töl lehet a skilleket is kiosztani. Ezzel csak az a baj hogy pont a lvl10 ig kellene a proginak lenyügözni hogy minél elöbb elérjem a 11 et mint pl wow ban. Pvp sincs gondolom az valahol lvl 11 felett lesz. Sokan el se jutnak 11-ig mert megunják a teljesen egyforma quest-eket. A gyenge hajó miatt meg a sikerélmény lesz oda. Egyedül nem is tudtam kilöni hajót lvl6 felett. Nem beszélve az olyan otvar ronda grafikáról. Komonyan mondom 15 évvel ezelött láttam ilyet. A karakter közelében még ok, de utána csikos az egész. A hajón meg villognak a texturák. (Ati 5850)
  • Bogyee
    Szerintem elég sok ember zuhant rá a témára és megint csak elhasalt valami a fejlesztőknél...

"The Subscription service is temporarily down, please try again at a later time."
  • XenHai
    steam át váltott végre teljes sto-ra bétáról de a dde-es cuccok még mindig sehol
  • Paladin
    Ja, még egy dolgot kihagytam. A rendes pve küldikért nálam még plusszpont jár. Általában elég jó kis sztorik, olyankor érzem a "legstartrekesebbnek" a játékot :)
  • Jeffjohnson
    Exploration tényleg nem olyan mint amit elképzeltem de hátha fejlesztenek rajta viszont egy biztos pont ha a fegyvereidet fejleszteni akarod.
  • Paladin
    Igazad van, valóban a Potbs-re hajaz leginkább. Csak amúgy lájtosan.
    Bár amig azt toltam, nem alakult ki normális gazdaság, de abban legalább a lehetősége benne volt. Meg aztán az nyitottabb pvp sokkal érdekesebb ennél - a port foglalásról nem is beszélve. (Persze elméletben, mert mint mondtam nem toltam addig - de legalább a lehetőség benne volt).

A másik amit szeretnek itt emlegetni, az az exploration. Ami igazából nem más, mint egy elég egysíkú küldetés generátor. (Minden fanboy tegye a szívére a kezét - amikor nagy ígéreteket tettek a felfedezésre, mint a játék egyik legfontosabb részére, nem ezt reméltük). Viszont számomra nagyon pozitív, hogy ezekért is lehet badge-eket szerezni, amiért extrásabb cuccok vásárolhatók.

Az űrcsata hasonlít a potbs hajós részeire, de ebben szerintem az sto az összetettebb. Bár csak 2.5D, de ez csak minimális gond (végül is a filmekben is általában minden hajónak egyfelé volt a teteje ;) ).

Na, mielőtt nekem esnek azt még leszögezném: mindezek ellenére sikeresen felpiszkálta bennem a star trek fant, és megvettem :)
  • XenHai
    Hivatalos oldalon is fent van ez az info de ne kérdezd, hogy hol a lényeg, hogy én ott olvastam...
  • Jeffjohnson
    Ezt én is olvastam de hivatalos megerősítésről még semmit sem tudok ma szerintem már több patch nem jön mert nem nagyon beszéltek róla de ne legyen igazam.
  • XenHai
    tényleg olvastam hogy klingon oldalon t2 be raknak majd cirkálót ez is vajon este lesz csak??
  • baalbaalbaal
    Nagyon jópofa, hogy az alacsony zintű hajók tücsökpöcsnek látszanak a nagyokhoz képest!
  • Jockey
    köszi a gyors válaszokat, kellően kimerítőek és alaposak..
    Megyek külföldre februárba, ha hazajöttem azt hiszem ki fogom próbálni, remélemaddigra nem maradok le túlzottan
  • Bogyee
    Ha jól emlékszem este 7-kor aktiválják az extra dolgokat.
  • XenHai
    Még mindig nincsen + tartalom :S
  • bajsz
    ez király:D :D

A többi hajóról alapból nincs kép?
  • Jeffjohnson
    Hajótípusok

Itt minden megtalálható fegyverek száma adott hajón Bridge officerek száma rangja consolok stb.
  • Jeffjohnson
    Ennek a játéknak a komplexitása a tonnányi sok skill miatt nagy. Kapsz skill pontot amit elkölthetsz a saját skillekre aztán külön kapsz pontot a Bridge officerekre ami a szintjüktől és hajótól függően több-kevesebb skillüket tudod használni elő lehet léptetni őket aminek hatására több skilljük lesz persze csak akkor érdemes ha a hajódban alapból van olyan szintü konzol ami meg típusfüggő.Hajó típussal is jár plusz skill. Plusz még a hajó felfegyverzése ami rengeteg féle lehet tipustól és a választott classodtól függően ill. hogy milyen taktikával akarod játszani a játékot. Class skillek is vannak van olyan amit mindenki megkap míg másokat csak egyes classok.
    Van craftolási lehetőség is a játékban. Kicsit még kiforratlan de az űrben/földön vannak scannelhető tárgyak amik ilyen kis kártyákat adnak (technologiai leírás ötvözetek stb.) van belőle sokféle amiket ha összegyűjtesz és elviszed a memory alpha-ra vagy earth space dockba (itt vannak a crafterek) akkor fejlesztheted vele a fegyvereid bonus statját (plusz critikal...stb) de sokféle képpen hozzátudsz jutni jobb cucchoz:
    questelés
    pvp
    explore mission
    drop
    craft
    Ha valaki a grindelést szereti annak ott a explore mission vagy pvp mert itt tokeneket kapsz amiből különböző cuccokat tudsz vásárolni de a mission rewardokból is lehet kék cuccot kapni.
  • Jeffjohnson
    Lefelé és felfelé csak korlátozott mértékben lehet menni amolyan 2ds módon ahogy mondtad. Fedezni nem tudom ,hogy lehet-e mert ha az ellen lő távon belül van és befogta a célt akkor el is találja meg nagyon nehéz lenne 3d ben a line of sight ba bekerüli 2d ben ez könnyebb de itt sokszor figyelni kell ,hogy egymáshoz képest hol vagytok 3d ben pl: torpedo ellövésekor. Viszont vannak skillek amik ilyenkor jól jönnek pl:a Jam target skill az ellen x ideig nem tud betargetelni.

Menekülni csak nagyon ritkán éri meg leesett pajzsnál meg nagyon nehéz is mivel ahhoz ,hogy gyorsabb legyél mint a másik minden energiát a "motorba" kell átirányítani és ezzel a shieldeknek nem lesz elég energia nem beszélve a fegyverekről. Persze vannak batteryk (helyi potion) amivel lehet javítani a helyzeten esetleg csapattárs át tud küldeni neked egy kis plusz energiát a shieldbe vagy hull-t javítani de sok más skill van ami ilyenkor jól jön. Űrharcban nagyon sokat számít a manőverezés ,hogy mindig azt az oldalad mutasd ahol a legerősebb a pajzsod vagy ,hogy a limitát tüzelési szögű fegyvereiddel tudj tüzelni persze van olyan ami 360 fokban tud lőni de feleakkora sincs a dps-e mint annak ami csak 45 fokban. Lehet aknázni is ami jó poén meg persze ott van a földi pvp ami nagyon feelinges. Sok lehetőség van a játékban :)
  • Jockey
    hmm érdekesn hangzik
    ez gyakorlatilag a potbs-k a star trek-esített változata, ami mindenképp jó alap sztem, mert potbs-van olyan pvp, amit a normál fantasy mmo-khoz képest teljesen más és mégis élvezetes. A pajzsok állítgatása fegyvertípusok is tök hasonlóak, bár a leírtak alapján nekem potbs még mindig komplexebb a craftal együtt.
    Ami érdekelne: Az űrben a mozgás hogy néz ki egy fleet harcnál? Mert videón láttam szépen lehet forogni, de süllyedni/ emelkedni is vagy csak 2d-ben 3d-s feelingel? Van-e lehetőség fedezni egy másik hajót (mint potbs-ben mikor a lesérűlt hajó elé akit épp lőnek behajózik egy ép hajó, így takrásban tud javítani az elsődleges célpont) aszteriodákon kívűl, vagy csak simán jobb ha megszökik elgyorsulva?
    Ha jól értem akkor a boardingolá még nics meg, tehát űrben pukkánis megy a harc, de ez később lesz..?
  • Jeffjohnson
    én csak 21 ig jutottam :)
  • Paladin
    OB második felére a 23-as szinten járó ramming speed skill benne volt és működött, ha erre gondoltok.
  • Jeffjohnson
    Nincs de ma remélem jön valami nagyobb patch mivel ha minden igaz este 7 kor indúl a live. Az oldalon megtalálható ,hogy mit terveznek hozzáadni az elkövetkezendő 3 hónapban persze nem skillekre lebontva de nagy vonalakban megvan.