61525
  • lac coo
    Na de ezzel a motorral mit kilethetne hozni normális , élethű texturákkal...
    Na mindegy jó ez ami van :DD
  • Istencsászár
    "valóságot tükrözi" a videóra értettem nem a valóságra:))

de amit leirtál tökéletesen igaz
  • lac coo
    Vágom.....
    Jó példa erre a Far Cry és a HL esete....
    De legalább a lehetősége lenne meg , hogy ilyen "tudású" grafot használhatnék szimulátorban :DDD
    Bár rF -el semmi bajom nagyon jó ( Főleg Alex anzik betonjával :)))
  • CodeRed
    Még 1 utolsó hülye kérdés.Ha jól értem a gameport alapból kezeli a potit?Ha rákötném a pedál potijait és felismertetném mondjuk 2 tengelyként akkor működne?
  • CodeRed
    Az a bajom a játékok nagyrészének grafikai oldalával, hogy (maradjunk az autós szimulátoroknál) mindegyik olyan csiri-csáré színeket használ.Pedig a valóságban egy versenypálya például nem ilyen kontrasztos és "telített" színű.Mondjuk a "túlantikolt" meg a ló másik oldala.De azért legyen a fű a naptól kicsit kiszívott.Az aszfalt legyen "lestrapált" és fakó.És úgy a színek álltalában fakóbban élethűbbek mint "rikítóan" erőteljesen!A táblák meg legyenek porosak.Én most valós képek, fotók alapján készítgetek dolgokat, és néhol az összhatás olyan mintha valós pályarészlet lenne.A részletekben rejlik a titok.Azokban a dolgokban amiket észre sem veszel, de ha nem lenne akkor feltűnő lenne.Próbálom értelmesen elmagyarázni amit gondolok...remélem sikerült. :-D
  • lac coo
    Szal ...
    Próbából egy tök fekete alapra festettem két fehér pöttyöt...Azt gondoltam a fekete részek teljesen mattok lesznek , semmit nem csillognak majd.
    Ezzel szemben annyit látok csak hogy a fehér pontoknál megjelenik a kép tükröződése a feketében nem...
    De a fekete rész is ugyanúgy csillog mint a fehér ...(Alul az óra bal oldalánál...)
    Szal tök matt festést aminek a csillogása nem lehet csinálni ?
  • Istencsászár
    nem semmi olyan dolog sincs benne ami nem a valóságot tükrözi ( tudom sunrise itt figyel eredetibe ) ebbe a kiegészítőbe nincs semmi olyan egetverő grafika elem ( finomitások fényefektek max ) ami a simába nemlenne csak uj modok + kiegészítések...
  • CodeRed
    értem...hát mindenesetre a tippeket köszönöm!Végülis itt hevert az orrom előtt csak nem jutott el az agyamig :-D
  • CodeRed
    Megnéztem...szép!De azért ez erősen "megcsinált".
  • bzoley
    Sok ötletem nem nagyon van. Nem is vágom annyira a témát, nem vagyok szakártő, csak szeretek barkácsolni. De sok lehetőséged sztem nem nagyon van. Vagy szerencséd van és mindkettő mondjuk 100ohm-os(és esetleg lineális) és akkor csak "átdrótozod", vagy az elektronikának megfelőre kell cserélned a potit.
  • Istencsászár
    nem brutál?:D csak ki****ott szép:))
  • CodeRed
    ÉRTEM....és milyen lehetőségek vannak még, hogy ne legyen "gubanc" a potik eltérő értékeiből?
  • bzoley
    Lényegében igen. Mondjuk joyt ezer éve nem láttam, usb-st meg főleg nem. De az első kormányomat, amikor nálunk még a fehér holló is gyakrabban megfordult, egy joy felhasználásával építettem. Csak az a lényeg egyezzenek a potik értékei, különben csak össze-vissza fog menni. Vagy a joy-ból átülteted a potit is.

Alex'
    Már rég próbáltam és asszem a patch-et is raktam fel, de nem akart menni(xp+sp2) ogl-ben kilépett, d3d-ben fekete, vagy ronda kép volt csak:( Majd újra megpróbálom egyszer.
  • CodeRed
    Hát azért azt mindketten tudjuk, hogy a video nem mérvadó ha grafikáról van szó.Főleg egy promó videóban sokmindent "felhúznak" effektekkel.De azért meglesem.
  • lac coo
    Nézd meg a videót :DDDDD
  • lac coo

Alex alfa csatornánál a vak-fekete részek csak a tükröződő képet tiltják le , magát a csillogást nem ?
    Mert nálam olyan most ...
    Vagy valamit elbénáztam ?
  • CodeRed
    Huhh...ennek a technikai megoldása érdekelne részletesen is, mert van egy jó pedálom, csak ugye MOMO-hoz lett kötve ami szar...az lenne az igazi, ha a kormányt, külön tudnám vezérelni.Sajnos gameportom nincsen, viszont van egy USB-s joy-om...elvileg ha arra kötöm a pedálokat akkor működhet pedálként, de a joy-ként kezelné a windows?
  • Alexease
    Nalam megy a Screamer 4x4 (XP Prof Eng SP2). Ugy emlekszem semmit nem csinaltam vele. Most is fent van, most ki is probaltam:)
  • CodeRed
    Úgy álltalában...A mai programokhoz képest.Fullon még az rFactor is szebb mint ami a képen van.De akár GTL is, vagy RBR is.
  • bzoley
    Sorry, nem "láttalak".
    Több módon is használtam már. Gameportra négy poti köthető, abből három kell a három pedálhoz. Winben meg be lehet állítani, milyen joy-t használsz(irányok, stb) Egy ideje viszont a FFGP potijait használom(usb), plusz egyet gameportról. Ha meglesz a gamepad, akkor már nem lesz szükségem a gameportra, usb-n megy az is saját driver-rel. Csak azt sajnálom, hogy a Screamer4x4 XP-n nem akar menni, pedig milyen jókat szórakoztam vele régen.
  • lac coo
    Hát mihez képest nem az ? :DDDD
  • CodeRed
    TrackMania Sunrise eXtreme-re gondolsz?Mert ez nem olyan brutál szvsz.
  • lac coo
    Chekk !!!

Nekünk mikor lesz ilyen brutál grafikánk :(((
  • lac coo
    Még nem néztem de csak meglesz :DDD
    Viszont amíg kerestem ezer új dolgot találtam :DDDDDD
  • Alexease
    De most mar azert megtalaltad?!:))
  • lac coo
    THX D

De azt nem mondtad multkor mivel-hogyan alakítom át :DDD

Már mindent kipróbáltam , most már muszály volt kérdeznem :DDDD
  • JuanG
    aztán majd képet csinájjjá :))...(persze inkább jönnél Pestre)
  • b-type
    köszönöm.
    ezzel most elleszek egy darabig..:D
  • Alexease
    Valamilyen normalisabb HEX editorral, de egy komolyabb "texteditor" is mukodik (EditPlus).

Megnyitod a GMT-t, megkeresed benne a textura hivatkozas nevet (mondjuk roada.dds, neha belul mas a kiterjesztes, azzal nem kell foglalkozni:D), es csak azt atirod masra (roadc.dds). De fontos, hogy ugyanannnyi karakter legyen!!
    Utana ha keszitesz egy roadc.dds-t, akkor azon a "objektumon" azt a texturat fogja hasznalni. Egy GMT-n belul, tobb helyen is lehet a texturara hivatkozas! Persze, megtalalni a GMT-t, hogy egyaltalan melyik resz is az a palyan, mar nem annyira egyszeru, az mar csak logikazas vagy szerencse;))))))
    De altalaban az utak neve TRACK-el kezdodik;)
  • b-type
    megvan :)
    de köszi,..(gitározni is autodidakta módon próbáltam tanulni, s lám hová jutottam..)
    Már átraktam alapvetően az aszfaltot, a fűvet, a távoli fűvet kicsit megnyírtam, és ráeresztettem a híres brazil birkákat, így itt-ott kicsit kopár lett, megváltoztattam egy csomó kis eztazt aztán visszacsináltam párat .
    jelenleg elfogyott a tennivaló..:))))
    Azt még áruld el légyszives, hogy hogyan változtatok meg egy GMT-t, illetve mivel.
    ha ez megvan akkor kinyílik egy újabb ajtó. :)
  • Alexease
    Nem szamit a grafika a rajtracsnal:) Nyugodtan szedd ki.
    A kepen magenta resz a teljesen atlatszo. Photoshopban toltsd ki az egesz kepet ilyen szinnel (255,0,255).

De elvileg, ha csinalsz egy GRID.DDS nevu file-t, elmented DXT5-be alfacsatornaval amiben nincs kijelolve semmi, akkor az is jo lesz.
  • b-type
    Alex,
    a grafikai rajtrácsnak van hatása a pálya rajtrácsmüködésére, vagy azokat kiszedhetem nyugodtan?
    Igazából kiszedni nem tudom, mert nem jöttem még rá mivel szerkesztem a GMT-ket, ezért aztán ki akarom váltani egy olyan grid.bmp-vel amiben nincs semmi.
    Egyébként ehez az 'amiben nincs semmi'-hez is kellene egy kis segítség, mivel érem el EZT az irgalmatlan színezéssel bíró hatást amivel nem takar ki semmit?
  • Alexease
    Ha alaplapi hangkartya vagy regebbi SB (vagy egyeb) akkor probald a hardware-es gyorsitast lejebb venni. (Run\dxdiag)
  • Shodan
    Másnak nincs olyan gond a hanggal hogy egy idő után elkezd recsegni?? Rájöttem hogy emiatt késik időnként a kormányom szerintem...
  • Alexease
    En is igy vagyok vele, elsosorban a "keszites" miatt jo buli.
    Amugy me, sokszor "feleslegesnek tunik", mert ugyis vannak sokan, akik raernek egesznap ezzel foglalkozni, mast nem is csinalnak, es en amire osszehozok egy aszfaltot este, addig O megcsinal egy egesz palyat egesznap;)))
  • b-type
    thxa, megpróbálom. :)
    tom jött ki vmi, de ezt amit most csinálok, egyenlőre kifejezetten élvezem..:)
  • Alexease
    De most neztem meg, es este kijott egy Beta 2-es Interlagos, amiben ha jol lattam mar az uj aszfalttexturazas van (bump, shine stb.). Nem tudom milyen volt az elozo, azt nem volt idom kiprobalni. HSW
  • Alexease
    A plusz aszfalthoz nem eleg uj texturat betenni, ahoz mar a MAS/GMT parosokat is modositani kell. Ugy mint amit en csinaltam Toban-nal, amikor 2 aszfalt textura helyett 6-ot hasznaltam (az extra koszos, utott, kopott:D).

Ki kell csomagolni a MAS-t, meg kell keresni a megfelelo GMT-t, es azt binarisan modositani (egyelore, amig nincs hozza MAX plugin;D).
  • Alexease
    - A kissebb textura meret nem feltetlenul gyorsit, de a memoriahasznalatnak mindenkepp jot tesz. De egy extrem meret vagy afolott mar lassithat (2048x2048). De ez foleg a videokartya MIP-pelesetol fugg es a hasznalt felbontastol.
    De altalanos "szabaly", hogy elsosorban nem a textura meretszamit, hanem a minoseg, reszletgazdagsag, tartalom stb. Pl. ha "kinezel" a cockpitbol, a lathato aszfalt szelessege az auto elott max fel kepernyo szeles, vagyis ez 1280-as felbontasnal is csak 640 pixel.:) Igy a aszfaltra rakott texturat mindenkepp "butitja", skalazza (igazabol MIP-peli). Tehat, nem art egy jo meretu aszfalt (mondjuk 1024x), de inkabb a reszletgazdagsaga szamit, hogy a MIP-pelesnel megmaradjanak a reszletek, es ne csak egy szurke foltott rajzoljon ki;)

A skalazas, MIP-peles mindenkepp "homalyosit", blurol, elmos. Igy erdemes mindig a texturakat 2x vagy 4x nagyobban, reszletesen megfesteni, elesiteni, azt lemeretezni a vegleges meretre, es esetleg megegyszer minimalisan elesiteni. (Bar a DDS-nek van beipitett elessegkezelesi rutina is, de az most hosszu...:)
  • aesirbaba
    Hát igen, én terveztem:)
    Mindez közben úgy, hogy a 2x250GB SATA RAID0 kötetről 6x2 GB wav ac3-ba tömörítése is ment egy másik gépről vezérelve, de ugyanoda visszaírva. Nem panaszkodom:)

Konfig: Abit IS7; Prescott 3.00 GHz; Zalman 7000 B-Cu; 2x 1024MB/400 MHz DDR; MSI 6800 Ultra; Seagate 80GB HDD IDE (rendszer); 2x250 GB Seagate SATA-RAID0; Hipper Power 525W; Cooler Master CAC-T05 Blue