61525
  • Cowek
    Akkor elég csak reinstallálni szerintem...
  • b-type
    Alex, nem lehetne lassan összefűzni ezeket a formula modokat, és berakni az OW challenge részbe,...csak hogy aki tényleg ki akarja nyerni az F1-es verdát, annak legyen egy kis változatosság.
    pl. Indula az rTrainer Aca./Advanced, aztán az F3 mod, és végül ez a Formula Extreme, ami szintén F3 alapokon nyugszik, de magasabb a teljesítmény, (a pilótanevekkel kellene vmit kezdeni)
    és végül akkor jöhetne az F1..
    Sztem mégis kicsit izgalmasabb lenne.. mit szólsz? :)
  • Aceton
    Boltban vettem, meg egyébként jól dolgozik :))
    Köszi...
  • b-type
    megjelent a Formula Extreme mod..
    kipróbáltam Orchard Rc.-n, nekem tetszik, nem lehet hozzányúlni az aerodinammikai elemekhez, és a motor fordulatcsúcsát sem lehet növelni.
    Alapvetően egy jól kezelhető, jó kanyarbemeneti sebeséggel rendelkező autó, érdekes pilótanevekkel :)

• Cowek
    Az a Norton hibája sajnos...
    Én először kikapcsoltam a worm antiprotectiont, utána meg uninstall, és felraktam NOD32-t :-)
  • Spet
    Már csak az eső kell:)......a zárt kocsik nem érdekelnek,a formulában meg menet közben ritkán kerül esőcsepp a plexire:)
  • Spet
    Amit csináltam gumi file-t,abban lehet választani minden féle gumi komponenst....(wet,monsoon)
  • Spet
    Amikor ezt a csomagot csináltam,még nem volt f1mini mod.
    De az sfx file-ban sztem mindent be lehet faszán állitani,bár ebbe a dologba rfactornál még nem mentem bele.

Azt nem is mondtad,hogy hogy tetszenek a hangok......:)
  • Aceton
    Kollégák közül valakinek tapasztalat/ötlet?:
    v1.4-gyel indításkor a Norton 2005 állandóan engedélyezést kér (ráadásul kétszer). A réginél nem volt ilyen. (Ráadásul be van állítva rFactor.exe-re az állandó engedély, és mégis...)
  • CodeRed
    Mondjuk így felülről nem tűnik nehéz pályának, de a szintkülönbségek, és a pálya egyenletlensége miatt egész emberpróbáló hosszú távon.
  • CodeRed
    Itt egy kép a pályáról.A piros nyílnál lévő rész a játékban a hosszú egyenes.Nincsen az a jobbos balos kanyarkombináció.A sárga nyíl a genyó rész.

Ezen a real incar videon látszik mennyire jól összehozták ezt a pályát.
  • CodeRed
    Nagy a szintkülönbség és meredek nagyon.De tényleg lendületesebb lenne, ha nem lenne az bukkanó :-D Viszont a pálya nagyon jól megvan csinálva.Egy (talán optimalizációs) hibát vettem észre.Éjszakai versenynél rohadtul beszaggat.De én úgysem szoktam éjszakait futni, úgyhogy tök mind1 :-D
  • Alexease
    Igen, az eleg genyo:) Pedig az akkor lenne jo, ha azon atszaguldana az ember, kiegyenesiteni a szemben levore, ott lassitana a kerekveto mellett, tartana belsoiven a kovetkezo jobboshoz, ahol a mkerekveton fordulva egyenesen lehetne venni a kovetkezo balossal egyutt;)) Es meg lehet tobbfelekeppen is venni, csak a kerekveto nagyot dob az auton:)
  • CodeRed
    Az a kanyar ami 0:50-nél van az mekkora g*ci egy kanyar!!De jól "rásimultál".Úgy megtudja dobni a kocsit az a kis bukkanó ami a kanyar "hátán" van, hogy az nem emberi.Kipróbáltam F3 mod-al is, ott sokkal lendületesebben be lehet venni.Bár lehet, hogy a nagyobb tengelytáv különbség miatt.De mindenesetre az az egyetlen kanyar ami mondhatni a legkritikusabb.Bár ha bemelegszik a gumi azért bátrabban is rá lehet menni.
  • CodeRed
    Gyorsan le is szedem mielőtt zavar keletkezik az erőben!
  • Alexease
    Tenyleg basszus, sorry!
    Ez elvileg most jo;) http://alexease.uw.hu/AE%20ZR%20Z.zip

Itt meg egy kor a versenybol: http://alexease.uw.hu/rFactor%20ZR%20Mid%20Ohio.wmv (WMV, 3Mbyte)

Az elso kanyar gazos, de ott elfekeztem magam:))) Azt a kanyar sosem lattam rendesen;) Bar a tobbi sem az igazi, de annyira nem szar mint gondoltam:)
  • CodeRed
    Nálam is, csak 0 kbyte :-(
  • Alexease
    Ja;))) Nalam letolti most is.
  • CodeRed
    A Te setupodra gondoltam a link-el kapcsolatban :-D
  • CodeRed
    Nem tudom milyen hangszerkesztő progit használsz, de a Sound Forge-t ajánlom.Profi cucc, énis évek óta azzal dolgozom.4.5-ös verzótól felfelé tuti.Na ott megismerheted a hangkeverés fortélyait.Annak idején NR2003-hoz is azzal csináltam a hangokat.A másik, hogy nem árt jó minőségű fülessel dolgozni, hogy minden hangot jól eltudj különíteni egymástól.
  • Alexease
    Talan a kovetkezo patchben. Vagy azutan;) 2-3 honap, mondjuk;) Ahoz a teljes gumifizikai reszt at kell bogaraszni, mert most csak egy fele gumit hasznalnak az autok alapbol. Hogy grafikailag mit kell meg, azt nem tudom;) De valszeg nem egyszeru.

Sajnos, alapbol nem lesz vagy lehet olyan jo mint amilyennek kellene lennie, mert szerintem az engine keptelen lesz szimulalni a szelvedon lefolyo vizet, esocseppeket, foleg hogy ahoz mar ablaktorlo is kellene;)) De mondhatnank akkor mar a szelvedo koszolodast is. Es ezekelkul, sajnos nem sokat er az eso, mert az hogy kod van, valami hullik, es sokkal jobban csuszik, az egy dolog:)

Az igazi hangulat az, amikor valoban nem latni ki az autobol, koszolodik, frocskol stb.;)
  • Alexease
    Jo volt a link, koszi megneztem! Ugy nez ki az ivekkel nem volt gondom, valszeg autobeallitas (vagy szarny vagy diffi):) Mindjart tolok en is egy videot a verseny egy korerol.:)
  • Cowek
    Nem tudtok infót, mikor lesz időjárás a gémben?
  • Alexease
    Pedig ha teljesen mas hangokat teszel bele, elofordulhat hogy nem lesz jo a keveres;) Pl. erosen kihallatszik a valtas a hangmintak kozott.

A hangero nem csak elsosorban a "volume" reszt jelenti, egy hang-gorbenel mas is befolyasolja a "hangerot". Es az a dinamika;) Probalj annak is utana nezni a hangszerkeszto progidban;)
    Jo pelda erre, a gagyi kereskedelmi tv-k (RTL-klub, TV2), melyeknek szigoruan szabalyozzak a kimeno allando "hangeroseget", de mivel megis tudnak trukkozoni, az a dinamika. Pl. amikor egy film halk es a reklam uvolt mint az allat:)))

De meg problema lehet a 22 vagy 44khz-es mintavetelezesi, vagy a mono-stereo csatorna kulonbseg is.
  • lac coo
    Ennyire nem mennék bele :DDD
    Csak kicserélem a hangokat jobbakra azt jó :DDDDD
    De továbbra sem értem mitől halkul le egy hang , ha csak simán kicserélem ? :((
    Pedig több giga autó hangom van , de nem sikerül összehozni emiatt ....
  • Alexease
    Az nem bug, fel van erositve;) Nezd at az egesz SFX file-t, rengeteg mindent lehet allitani benne.
    Azt, hogy melyik hang-csoportot milyen messze lehessen hallani, es milyen szinten csokkenjen a hangereje azt a ATTENUTATION reszben tudod allitani.

De ha meg uj motorhangokat akarsz betenni, amiket mas-mas mintavetelezessel, fordulaton vettek fel, akkor a teljes motor kevgresi, mintavetelezesi gorbeket ujra kell irni (SFX file alja).
  • lac coo
    Hallom nálad is megvannak azok a gondok , hogy némely hang nagyon halkan szól a játékban ...
    Nem jövök rá miért ....Hangszerkeztőben felhúzom ahogy csak lehet , mégis halk ...
    Meg alex mod-ja bugos is rendesen , a váltó , ütközés stb hangokat nem halkítja le a játék ha messzebb van az autó ....
  • CodeRed
    De csak hogy lásd nem csak a számat tépem, itt van egy F3 MidOhio setup.Ezt ma este dobtam össze, még van mit finomítani, de nagy sebbességgel és kis gumikopással lehet kanyarokat bevenni vele és kigyorsítani onnan.Persze nem 1-2 karikát bír ha jól bánik vele az ember.
  • CodeRed
    ööööööö..gyárit nyomot vagy crackelt-et?Mert szerintem patch óta igencsak javult a gumihőmérséklet és tapadás probléma...gyakorlatilag elég nagy baki kell ahhoz, hogy F3-al megcsússzál és kezelhetetlen legyen.A másik meg a jó setup.F3-al Ohio-n padlón megyek bár vért izzadsz, de ha megvan a ritmus és bemelegszenek a gumik akkor igazán élvezetes.
  • Travelos
    mit szólnátok holnap este, illetve már ma egy rTrainer menethez ?? pl. egy ovál pályán vagy Sardian 250-en. ezeket olyan ritkán használják.
  • Travelos
    hát tudjátok mire jöttem rá. az F3 mod kismiska az rTrainerhez képest. az F3-ban gyakorlatilag akármilyen óvatosan vezetek 10 kör után a kocsi vezethetetlen a gumihőmérséklet miatt. az rTrainerrel akár 20 kör után is lehet tartani, ha kímélően vezetsz, sokkal reálisabb.
  • CodeRed
    Van a hsw-n az F3 mod-hoz is hang..aki teheti próbálja ki...eszméletlen jó!Meg Ohio-n menni vele az is iszonyatosan élvezetes...
  • Spet
    rFactor_F1_sounds
  • Spet
    Én csináltam egy F1 hangpackot.Sztem nagyon jól sikerült.A hsw-ről le lehet szedni.A játék alaphangjait irja felül,de megéri.(motor,váltó,backfire,limiter,TC....stb.)

http://www.hsw.hu/index.php?headlinesid=5764&lm=800
  • CodeRed
    Valami gond van a link-el...
  • Travelos
    van egy szerver: drivingitalia.net OW
  • Travelos
    Hummin nem jösz most egy rTrainer próbára valamelyik alappályán?
  • Travelos
    szerintem azt sem lehet készen megvenni, csak az alapot
  • Travelos
    na megnéztem, tényleg azt írja az autó alatt, hogy advance, egyébként látszik a gumin is, az academy-n radial gumi van az advance-on meg slick

viszont verseny közben academy-t ír az advance-ra is, tehát ez egy bug!!!
  • Hummin
    SR-ben én már a teljes gyári verseny ZR-re gondoltam, vagy más GP1-es gyárira.