228
  • pakura
    Úgy látom az ide írogató idióták (NEXUS6, tájfun stb.) sikeresen meggyőzték magukat arról, hogy gazdagtól lopni nem etikátlan és törvénybe ütköző, illetve, hogy a termék (szerintük) magas ára önmagában jogszerűvé teszi annak ellopását.
    Javaslom nekik, hogy amikor valamit a boltban túl drágának találnak (nekem például: kaviár, Jack Daniel's, stb.) akkor nyugodtan tegyék csak be a zsebükbe, és ha esetleg elkapnák őket akkor csak adják elő az itt hangoztatott érvelésüket, biztosan megszánják őket.

Minden szabadáras terméket a gyártó joga eldönteni, hogy mennyiért adja, a vásárlónak ott van beleszólása a dologba, hogy ha túl drágának találja, akkor nem veszi meg és helyette olyan terméket vásárol ami jobban megfelel a pénztárcájának.
  • mikike
    magyarországon 200 millárdot simán el lehet sikkasztani, de lassan már, ha valaki talál nálad egy másolt CDt, halálbüntetést kapsz
  • NEXUS6
    Lolus!

Had hivjam fel a figyelmedet arra, hogy az tv.ellenes, ami ellenkezik a tv.-ekkel. Ez ilyen eccerű.

Viszont a tv.-ek megváltoztathatók, és ráadásul a szar tv.-ek meg márcsak jóérzésből is megváltoztatandók! Én mint felelős érzésű választópolgár biztos azon leszek!

Egy másik érdekes dolog, hogy az amit mindenki, vagy legalább is sokan csinálnak, de ellenkezik a tv.-el gyakorlatilag nem számit. A birói gyakorlatról nem is beszélve.

Amúgy én meg nem szeretnélek látni téged sem a vádlottak padján, és remélem máshol sem találkozunk!
  • Lola.
    jól van hülyegyerekek, remélem sokatokat viszontláthatjuk majd a bíróságon és vagy leülitek vagy mentek a híd alá, addig pedig magyarázátok csak egymásnak, hogy jó ez így, hagy hulljon a férgese...
  • NEXUS6
    Igen igazad van Mike!

De Lola a "végfelhasználó" szemszögéből irta a dolgait, és én arra válaszoltam.

Az eddigiekkel nem azt akartam, hangsújozni, hogy ez az elkövetö, a társadlom meg nem értett zsenije, mint BG.

Hanem azt akartam hangsúlyozni, hogy az elkövető ugyan olyan vérszopó vámpir mint BG.
  • Mike at home
    olyan szempontbol igaz ugyanakkor, hogy otthon epithetsz merciszeru autot, de Mercikent nem forgalmazhatod

emberunknek pl. Winyoz neven kellett volna forgalombahozni hasonmas termeket
  • Mike at home
    hagyjuk mar az autokat
    egyaltalan nem jo hasonlat, eg es fold a ketto kozott a kulonbseg
    mar 1000x at lett beszelve, de mindig jon egy fajanko, a kibaszott autolopassal
  • Mike at home
    Delmas szerint a szoftverkalózok lehetetlenné teszik a "normális versenyhelyzet" kialakulását a szoftverfejlesztő cégek között

eppenhogy a Microsoft teszi lehetetlenne
    oket ki zarja ezert bortonbe?
  • tajfun
    "De mint irtam, ha kicsinyt olcsóbbak lennének a M$ portékái ez az eset nem fordulhatott volna elő."
    Igy van.
  • tajfun
    "És tényleg szomorú, hogy azok az emberek, akiket átvert, nem is tudnak róla, hogy illegális szoftver van a birtokukban."
    Ja, nyilvan nem tunik fel nekik hogy nala csak 1 rongy a vindoz, nem 40.
  • tajfun
    Figyi ma', ha te ilyen magyar mentalitassal csinalod (csinalok vmit ami senkinek nem kell, aztan sir a szam hogy me' nem veszik meg), akkor meg is erdemled hogy csodbe menj. Nem hiszem hogy tul nagy titkot arulok el azzal hogy minden termek elkeszitese elott fel kell merni ra az igenyt. Ha van eszed es meggazdagodni akarsz a szajreddal, nem az indiai gettolakokat celzod meg, hanem a rozsadombi burzsujokat. Azok megveszik, megvan a hasznod, aztan hogy a vilag tobbi resze lemasolja-e vagy nem, az mar tokmind1, fizetni ugyse tudnanak erte.
  • tajfun
    Hat azert a ka'rt nem szenvedett tulajt se kell felteni, az uzsorakamat igy is megvan a tobbin. Igy jart.
  • tajfun
    Ha ellopod a merdzsot, akkor a tulaj ezutan nem tudja hasznalni. Ha LEMASOLSZ egy szoftvert, attol meg a tulajnak is megmarad. Eeerteeem?
  • tajfun
    Leirva szepen hangzik, csak epp mindenki fakesharer, probalj meg onnan vmit letolteni.
  • NEXUS6
    Háj Bucser!

Azér a M$ alkalmazottai nem az anyun élőskodve fejlesztik ki a szoftvereiket, van ott mit a tejbe apritani.

Az télleg szopás, ha azt hiszed vettél legálisan egy progit mert kell a legális üzletedhez, és erre kiderül, hogy nem.
    De mint irtam, ha kicsinyt olcsóbbak lennének a M$ portékái ez az eset nem fordulhatott volna elő.
  • Sadist
    Én sem sajnálom a Micro$oftot, mert nem azok miatt fognak csődbe menni, akik saját használatra másolják le a szoftvereiket, hanem legfeljebb azok miatt, akik több tízezres tételben terítik az embereknek (eredeti áron). Amit ez a csóka művelt az már a pofátlanság határán túlment. Lemásolom egy-két havernak az még ok (persze azt se pénzért), de hogy ebből vegyen valaki luxusvillát, meg luxusautót az már gusztustalan. Szerintem az ilyenek rontják legjobban a statisztikákat is. És tényleg szomorú, hogy azok az emberek, akiket átvert, nem is tudnak róla, hogy illegális szoftver van a birtokukban.
  • Bucser
    Bocs nem tudom, hogy te hogy éreznéd magad, ha Írsz egy szoftvert és és pénzért akarod árulni mert a fejlesztés alatt anyyuéknál laktál ettél aludtál ergo fizetésed nem volt az csak később térülne meg, ha nem lopnák el orrba szájba a szellemi termékedet... Nem sajnálom a Microsoft-ot és a warez is szükséges rossz... A warez-t addig tudom elfogadni amíg INGYEN csinálják... De ez a fasz odafent eredetinek álcázott hamis szoftvert adott el egy eredeti áráért!!!!! Magyarul úgy baszta át a népet ahogy az a nagy könyvben meg van írva... Nem a MIcrofos-t sajnálom, hanem azokat akik megveszik a szoftvert az eredeti áráért és kiderül, hogy igazán használni sem tudják, mer jöhet a BSA.... És ha kijön akkor ők lesznek a hibásak...

Ez olyan mintha egy lopott SLK mercit vennél az eredeti áráért és csak akkor derülne ki, hogy lopott mikor igazoltat a rendőr.... NQ ez a pofáraesés...
  • Sadist
    Meg itt nem csak arról van szó, hogy saját használatra lemásolta, hanem arról, hogy ezzel mocskosul megszedte magát az ürge. Mások évekig dolgoznak egy szoftver kifejlesztésén, de lemásolni már nem nagy durranás. Nem azzal van a baj, hogy lemásolja, hanem azzal, hogy haszna van belőle (és ahogy olvashattuk nem is kevés).
  • NEXUS6
    Na már megint kezdödik!

Lola drágám, fogd már fel ez nem a kőkorszak!
    Ha lemásolod Géc úr portékáját attól nem lesz kevesebb portékája, meg bevétele.

Ezt a lopás szót a Géc úr meg a barátai szeretik alkalmazni, én a másolás szót inkább helyén valónak találom.

Képzeld el olyan korban élünk, és ezért mondom, hogy ez nem a kökorszak, szóval ha megtetszik valami, nem kell ellopnod, mert szépen otthon lemásolhatod magadnak. Érted, nem ellopod, hanem a két kiskacsóddal fáradtságos munkával létrehozol az eredetivel megeggyezőt. Ez sajnos a mercire nem áll fenn, de más dolgokra igen. Ezek a más dolgok a DIGITÁLIS FORMÁBAN TÁROLT ADATOK, de ezt te úgy se érted...

Nem magyarázom tovább... ezt nem csak te nem érted, hanem az igen befolyásos Géc úr sem.
    (Bár szerintem ő érti, csak rájött, hogy az evolúcióban visszamaradottakon még egy darabig jól megkeresheti magát)

Mire vársz Lola, hogy hivatalosan is bejelentsék, hogy vége a kőkorszaknak?
  • Lola.
    hát persze, nekem pedig egy slk mercire van nagy szükségem, de mivel csóró vagyok, ezért ellopom. Ha pedig ez nem tetszik a rohadt kapitalista merci gyárnak, akkor adja 1000 forintért és akkor majd megveszem. Bullshit.
  • [HUN]PAStheLoD
    p2p :)

amugy SP2 RC2 van már magyar XP Pro ra ?
  • tajfun
    Hat nem szep dolog az se, de mivel 1mas utan lovoldozik lefele a warez szervereket, valahonnan a csoro embernek is meg kell szerezni a progit. Ha 1 rongye' adja a windowst, akkor jo.
  • AtisH
    Mindig is sejtettem, hogy nagy biznisz az MS termékeivel foglalkozni. Van aki fent van, van aki lent...
    Tételezzük fel, hogy Bill csákónak és társainak olyan ügyvédei lennének mint ennek a bochumi emberkének, akkor az elmúlt 10 évben elkövetett úgymond visszaéléseiből hány évet kapnának???
  • NEXUS6
    Pesze, ha egy M$ szoftver a bótban 1000 ft lenne akkor a bűnöző bácsi sem vesződött volna vele, viszont Bilinek se az lenne a gondja, hogy szétosszon 75 milliárd dollárt a részvényesek között.

Nem pofátlan, csak tudta miben van pénz, ahogy Bili is! De ez az ő bizniszük intézzék el egymás között.

Én minden esetre a cipőfűzőért sem szoktam külön fizetni, és ebből sejtheted, hogy mi az álláspontom operenciás rendszer ügyben. Szóval rajtam egyikük sem gazdagodott volna meg.
  • the Godfather
    ez tényleg pofátlan ürge volt....az hogy saját célra letöltöm, és kiírom, az OK, de üzletelni vele....
  • NEXUS6
    Ah de sajnálom ezt a szegény Bilit, az a csúnya rosz bűnöző bácsi lenyúlta az újabb luxszus villáját, meg az új luxuszautó gyűjteményét. Ezt a pofátlanságot!
  • izb
    normális versenyhelyzet"

he he he he he he he
  • Seaweed
    " akciókat és nem feltétlenül csak az imázsuk javítása céljából"

Nana hogy NEM!...Szimplan a "megterites" celjabol...imazs!? LOL...sose volt nemelyiknek..