228
  • tajfun
    "Arra akarsz kijukadni, hogy mindenkinek egyforma fizut kellene kapnia, függetlenül attól, hogy mennyi hasznot termel"
    A bankrablo is nagy hasznot termel, akkor ez a "szakma" teljesen jo, jutalmazni kene buntetes helyett...

Szerinted most mindenkit a tudasa, munkavegzese alapjan fizetnek? 1 autoszerelo az audi gyarban 2szer annyit tud es dolgozik mint 1 orvos a korhazban? Neked sulyos fogalomzavaraid vannak.
  • tajfun
    Veled ellentetben nekem legalabb van mibol kifogyni.
  • AtisH
    Lola, Mike at home, NEXUS6, tajfun:
    Tudjátok az ilyen fórumok -melyek a cikkek végén vannak- általában azt a célt szolgálják, hogy a kedves olvasók cikkel kapcsolatban hozzászoljanak, megvitassák a nézeteiket a TÉMÁVAL kapcsolatban. A Ti érveitek csak igen kis százalékban felenek meg ennek. Javaslom inkább csináljatok egy külön topikot, ahol kedvetekre személyeskedtek, mehettek le kutyába és a legfontosabb: nem zavartok vele másokat, akik eseteleg valami normális eszmecserét, na meg kultúrált szinten szeretnének olvasni!!! Sajnos nehéz úgy olvasni a fórumot, hogy nem tudom előre melyik hozzászólás az amelyik nem vág a témába.
    Lehet, hogy ezzel csak én vagyok így?
    Azok meg végképp elfogadhatalanok (és ellenkeznek szinte minden fórum szabályzattal), hogy valaki pusztán csak a koránál, regisztrációs időpontjánál fogva, vagy esetleg a hozzászólásainak számával próbáljon meg érvelni és ezáltal másokat kritizálni, rendre utasítani.
  • AtisH
    Te! A kilencéves gyerekem szokott így, ezen a szinten érvelni. Bocs, te hány éves is vagy?
  • NEXUS6
    A jó cukor is aluszik, aludj el szépen kis Atis..
  • AtisH
    Na mivan? Kifogytál az érvekből?
  • Mice
    "180 day trial-ok pl..."

persze...
  • Mice
    "Marhaság. Ha az illető feladatának megfelel egy ingyenes termék, akkor kötöznivaló bolond, hogy később pénzt ad ki egy fizetős programért... Tanulás/megismerés céljával burkolni a lopást szintén népszerű agymenés a tolvajok körében, de sajnos nem jogos, ugyanis az összes komoly szoftvernek van kipróbálható változata (ms serverek pl. 180 napos teljesértékű termékek, nem holmi 30 napos szutykok amint a shareware-eknél megszokhattunk), ezen kivül ott a campus agreement stb-stb. Ez sem nyert."

na most a rajzprogram esetére mindent felsoroltál csak épp azt nem

pont a rajzprogik azok amiknél örülsz ha kapsz harminc napot, de általában 15öt jobb esetben Corel (60) de ez ritka mint a fehér...
  • dez
    Mellesleg én sem 100%-ban osztom Lola nézeteit. Csak úgy 50-70%-ban. Nem csak szélsőségek léteznek (sem itt, sem a politikában, stb.)...
  • dez
    Nem Magyarországból kellene kiindulni. Tőlünk nyugatabbra ezek többnyire elfogadható árak. Nem is nagyon kivitelezhető, hogy egyik országban töredékéért adják, mint a másikban. Inkább a fizetéseknek kellene végre normális szintre emelkedni. (Ehhez persze dolgozni kell, nem csak dumálni.)
  • dez
    Ejj, ejj, mintha te beszélnél itt egyenlősdiről...
  • dez
    Arra akarsz kijukadni, hogy mindenkinek egyforma fizut kellene kapnia, függetlenül attól, hogy mennyi hasznot termel, mennyi energiát fektetett (és fektet) be (ő, ill. korábban szülei) a saját képzésébe, és mennyire jól tanulta meg a szakmáját, mennyire lelkiismeretesen végzi a munkáját, mennyire vigyáz testi, szellemi és lelki épségére, stb. stb.?
  • tajfun
    Igy van. Errol szol a kapitalizmus, csak a lola fele kommunistak nem kepesek felfogni az uj idok szelet, meg mindig ott tartanak hogyha nem ugy alakul vmi ahogy elkepzelik, jon az AVH, meg a "malenkij robot".
  • tajfun
    Lefaradni a semmittevestol is lehet, az meg nem munka. En is a szamitastechnikabol elek, elfaradok en is a munkaido vegere, megse hiszem azt hogy kemenyebben dolgozom mint egy segedmunkas. En is azert tanultam hogy ne kelljen lestrapalni magam nyari 40 fokban, telen meg minuszban, nem azert mert ez nehezebb. Kivancsi lennek hogy nalatok hany eredeti szoftver van otthon, te is a hansagi allami gazdasag wordjet hasznalod, mint a "piszkos 91eknel" razziazo zsaruk? Lehet kiderulne hogy nekem tobb og sw van, csak epp nem verem a nyalam hogy ha mar en kidobtam ra a penzt, akkor "dogoljon meg a szomszed tehene is".
  • NeoMaN
    Egyszerű a megoldás. Normális áron kellene adni a szoftvereket... Ennyi...
  • tajfun
    "Hamár valaki lop, akkor húzza meg magát rendesen, és ne itt legyen nagy pofája, hogy milyen faszagyerek"
    Ezaz, pofabekuss, amig nem vallalsz garanciat a szoftveredre, es ezzel torvenyt sertesz!!! Nekem 1 torvenyszego ne pampogjon!
  • tajfun
    "ha megveszed OEM-ben (amihez, ma Magyarországon elég egy csomag csavart venned) 25000 forintért"
    Amiert 1 lebutitott, gyakorlatilag demoverziot kapsz...

"Tűzfal alapból van az XP-ben"
    E'r is annyit mintha ott se lenne...

"Játékok. Nos... Azok valóban drágák.."
    Mint minden mas szoftver. Filmet 6-7 rugoert? LOL. Fejlesztoeszkozt x*100000-ert? MEGALOL. Ki fizetne milliokat csak azert hogy otthon szepen meg tudja tanulni mindazt ami a munkajahoz kell a munkahelyen? Persze lola biztos zsebbol kifizeti mindenkinek, nem lesz itt gond.
  • tajfun
    A magyar torvenyek szerint kell is ra garanciat vallalni, csak a lola fele sutyik megszegik a torvenyt. De azert papolnak rola.
  • tajfun
    Mi se akartuk hogy trianonban szetlopjak az orszagot, megse kerdezte senki. Hat teged se.
  • tajfun
    Jaja. Az ilyen lola feleknek jot tenne egy kis kollektivizalas, kolhozositas. Attol megjonne az esze.
  • tajfun
    "Istenem, de szeretném látni egy bíró arcát, mikor ezzel az égbekiálltó marhasággal előjössz :)))"
    Akkor 1etertesz hogy 56 ellenforradalom volt? Az akkori torvenyek szerint ugyebar az. Hitler is jol tette hogy irtotta a zsidokat, mert hozott ra torvenyt amivel legalizalta? Te nagyon sotet vagy.
  • tajfun
    Azert van ilyen szarban a gazdasag, mert ilyen hozzad hasonlo 15 napos gyerekek azt hiszik hogy 1 hetes tanfolyam utan ok mar kurva profik. Aztan megse. Az afrikai bennszulottek hozzad kepest magasan kvalifikalt emberek.
  • tajfun
    "a hülyegyerek azért nem kurvaanyáázás, faszkalapozás, bazdmegezés, faszparasztozás, soroljam még hülyegyerek :))"
    Sorold meg, hulyegyerek, es kozben baszd meg a kurva anyadat!
  • tajfun
    "Úgysem tudod felfodni, de megpróbálom utoljára: készitettél egy szoftvert amire az embereknek szüksége van, ezért fizetnek. Ha nem fizetnek, de használják, akkor téged meglopnak, ugyanis nem jutsz ahhoz a pénzhez ami a munkádért jár..."
    Ugysem tudod felfogni, szal megprobalom lassan, hogy meg te is fel tudd fogni: A m-a-s-o-la-s n-e-m u-g-y-a-n-a-z m-i-n-t a l-o-p-a-s! E-r-t-e-d? Mellesleg a penztelen juzertol akkor se fogsz 1 fityinget se kapni ha razod a bilincset. Mert nincs mibol.

"Olvasni nem tudsz vagy felfogni nem tudod amit olvasol? 180 day trial-ok pl..."
    Felfogasi nehezsegeid vannak? A trial szarokban a fele funkcio nem mukodik, kenheted a hajadra.

"de vannak ám tanfolyamok is, hátmég könyvek"
    Tehat ha este a parnad ala rakod a konyvet, akkor belemaszik a tudas a fejedbe... Gyakorolni mar nem is kell, megnezni a cuccot meg plane minek. Remelem ha orvosra lesz szukseged, olyan fog megmuteni aki operaciot is csak konyvben latott.

"ráadásul tuti, hogy nem mész el tanfolyamra, mert AZT NEM TUDOD ELLOPNI!!!"
    LOL, kend a hajadra a tanfolyamodat! Probald valaki hozzad hasonlo gyp-snek bemagyarazni hogy a tanfolyamon ucsorges helyettesiti a tanulast. 1 indiszkret kerdes: te is csak konyvben lattal programozast? Isten mentse az orszagot az ilyen "programozoktol".

"Nem, kettőnk közül nem én vagyok a tolvaj, én fizetek azokért a szolgáltatásokért, amiket igénybe veszek. Ha van olyan aki a medencéjébe lopja a vizet, azt ugyanúgy meg kell büntetni, mint aki szoftvert lop, de ez nem én vagyok."
    Kettonk kozul epp te vagy a tolvaj, rendorrel, BSA-val lopatnad el a vasarlok penzet. Kisfiam, ha nem veszik meg a szarodat, lehet arat is csokkenteni. Ha meg csak sirankozni akarsz, akkor menj csodbe, senki nem fog megszanni.

"Én alkalmazkodok, mert meg tudom venni a szoftvereket, igy ezt a csődbemenés és a hibák másra kenését jobb lesz, ha elkezded magadra értelmezni, nekem nincs gondom a kapitalizmussal, neked annál inkább..."
    Ha nincs gondod, akkor mit sirankozol? Neked sir a szad hogy nem veszik meg uzsora's aron a szajredat. Rolad az Erik a viking atlantisziai jutnak eszembe: "nem sullyedunk, nincs itt semmi baj".
  • dez
    Hmm, neked mi is a munkád? Érzésem szerint valami könnyebb fizikai munka, napi 8 órában. Tudod, a szellemi munka is tud igen nehéz lenni (még kalóriafogyasztásban is megközelítheti a nehéz fizikai munkát), főleg, ha 12-16 órában (pl. határidőre, nem 8 órában) végzik.
  • Lola.
    "Megjegyzem, azért a c64-es időkben is volt, aki pénzt is keresett a dolgon, talán nem annyit mint manapság szokás."

De azért te is érzed, hogy nem összehasonlitható a mai helyzettel, abból a szemponból amin vitázunk...

"Tudod ki dolgozik meg szerintem a pénzéért, a bányász. Az egy meló. A többi csak ajándékba kapja."

Az egy fizikai meló, amitől még persze megbecsülendő, de hogy a szellemi munka bére ajándék lenne, azt erősen kétlem. Ill. ezt azok szokták hangoztati, akik fizikai munkából élnek. És ahogy én nem tudnám az ő munkájukat elvégezni, pont úgy nem tudnák ők az enyémet, igy ezen megint nincs értelme vitázni...
  • NEXUS6
    Tudod ki dolgozik meg szerintem a pénzéért, a bányász. Az egy meló. A többi csak ajándékba kapja.
  • NEXUS6
    "Bár, ha neked ez a vagányság, akkor valószinűleg te vagy még tinédzser korban, én már nem..."

Köszi Lola ezt dícséretnek veszem. Én már olyan korban vagyok, hogy szeretem ha fiatalobbnak néznek.

Megjegyzem, azért a c64-es időkben is volt, aki pénzt is keresett a dolgon, talán nem annyit mint manapság szokás.
  • Lola.
    ja és megjegyzem, nekem nem a szüleim tömik a zsebem, mindent amit elértem saját erőmből értem el, eleget tanultam és megdolgoztam érte...
  • Lola.
    igen, én ezzel kapcsolatban én nem tudok szolidaritani, erre csak az olyan "faszagyerekek" képesek, mint ti vagytok... Vagánynak meg végképp nem nevezném. Bár, ha neked ez a vagányság, akkor valószinűleg te vagy még tinédzser korban, én már nem...
    A c64-es időket, meg butaság idekeverni, egészen más idők voltak akkor, akik a programokat irták nem ebből éltek...

Ajánlom te is inkább azzal vagánykodjál, hogy hogy tudsz programozni, ne azzal, hogy tudsz másoknak kárt okozni.
  • Mike at home
    hánnyál csak

csak ne ide
  • Mike at home
    nem lop
    másol
  • NEXUS6
    Lehet hogy Lola fiatal versenyző és ezért meglepően új neki az ami pedig a számítógépes társadalmat mindíg is jellemezte és ez egyfajta VAGÁNYSÁG, illetve amit még fontosabbnak tartok, egy fajta SZOLIDARITÁS.

Tudod Lola, amikor mindenkinek C64-ese volt max, akkor mindenkinek max C64-ese volt függetelenül hogy apuci mennyit rakott a zsebedbe. Ha meggebedtél se tudtál a gépeddel meg a bevásárolt progiaiddal fittizni, mert mindenkinek ugyan az volt.

Egyel viszont tudtál fittizni, hogy milyen jó progikat tudsz írni, meg tudod-e írni ugyan azt mint mások, (vagy fel tudod-e törni más progiját- oups;)))) de te ezt nem tudhatod. Nem te tehetsz róla hogy úgy gondolkodsz ahogy.
  • Mike at home
    neked sincsenek eszerveid, kisbogar
  • NEXUS6
    Ahoy Attis!

Dettó egyetértek. Minden ember azért ki tudja gazdálkodni azt, amit meg kell vennie, mert különben nem megy az üzlet, előbb utóbb tényleg kapp egy ellenőrzést és bolt becsuk. A többi viszont valóban csak szórakozásra kell.

Csakhogy nehogy már nagyobb arca lehessen annak aki meg is tudja venni a szórakozásra szánt progikat, csak azért mert ő megtudja venni. Engen meg ez zavar.
  • Lola.
    alapvetően egyetértek (habár valahogy kimaradt, hogy miért nem jó a próbaverzió tanulásra).
    DE. Hamár valaki lop, akkor húzza meg magát rendesen, és ne itt legyen nagy pofája, hogy milyen faszagyerek, mert el tudta lopni a szoftvert, ne akarja elmebeteg agymenésekkel ezt a szemétséget igazolni, meg másokat is erre buzditani...
    Na nekem meg ettől fordul fel a gyomrom...
  • Attila1234
    Hmmm... Úgy látom megint kezdenek bepöccenni az emberek. Nyugi van, nem kell idegeskedni!
    És most hadd soroljak fel én is egy-két érvet mindkét oldal mellett, de mielőtt nekikezdenék hadd mondjak 2 dolgot:

1. Hánynom kell, amikor valaki elkezd agitálni, hogy vegyem meg a softwaret, mert különben rohadt tolvaj vagyok, aki még a kisgyerekek kezéből is képes kicsavarni a nyalókát. Nem kell ez a hipokrita szöveg. Főleg azért nem, mert a legtöbb magyar EGYÉNI felhasználónak baromira nincs pénze arra, hogy ugyanolyan áron megvegye azokat a programokat, amiket nyugat-európai gyerekek a fagyipénzükből megvesznek. Ez van, szarul élünk. Szegények vagyunk, és még ráadásul az állam és a multik hülyének is néznek minket. Vedd meg! Használd! Ez kell neked! Ettől jobb lesz az életed! Ezeket szajkózza a TV, mi meg bedőlünk (vagy nem).

2. Hánynom kell, amikor a warezolók mindenféle álságos magyarázattal jönnek, hogy miért is warezolják a cuccost. Oktatás, gyakorlás, a software megismerése utáni vágy! Hát persze... Annak idején én a szakmámat a legszarabb shareware verziójú vacakkal kezdtem el gyakorolni és mégis megtanultam. Sajnos, hogy otthonra megvegyem még most se tehetem meg, de a cégeknél, ahol eddig dolgoztam, mindig megvolt gyáriban, így nem volt gond.

Mi lehet a megoldás? Gondolkodni kéne egy kicsit. Tudom, nem egyszerű de próbáljuk meg!

Milyen software-ekre van szükség a gépeden? Az első az op.rendszer. Gyak. két választási lehetőséged van: Windows vagy Linux. Az előzőt, ha megveszed OEM-ben (amihez, ma Magyarországon elég egy csomag csavart venned) 25000 forintért (szerintem ez még egy vállalható összeg), míg a másik alternatíva ingyenes. Eddig jók vagyunk. Mi kellhet még? Irodai programcsomag. Ittt már kissé árnyaltabb a kép, több választási lehetőségünk van. "Természetesen" első az Office. Szerintem nem érdemes vele foglalkozni, mer' baromi drága még egy cégnek is, de ott van a MagyarOffice. Gyakorlatilag alig tud kevesebbet, mint a Microsoft Office, de a a fullextrás verziója se kerül többe 30 rugónál, de ha valaki ezt is sokalja ott van az OpenOffice, ez ingyenes, tök jó, és már magyar verziója is van.
    Médialejátszók. Ezeknek a többsége ingyenes, ami meg nem (WinDVD, PowerDVD, etc) azt általában hozzávágják videokártyákhoz, dobozos DVD-ROM-okhoz, DVD írókhoz.

Biztonsági software-ek. Tűzfal alapból van az XP-ben, az AVG-nek van ingyenes, otthoni verziója, az Ad-Aware és tsa, pedig szintén ingyenes.

Grafikai programok. A GIMP ingyenes és nem olyan rossz, a Paint Shop Pro 25 rugó körül van, viszont már nagyon jó és könnyű róla az átállás a PhotoShopra. A PhotoShop pedig... Hát igen, az drága, de az előző két progival simán el lehet kezdeni dolgozni.

Játékok. Nos... Azok valóban drágák..

Ez van, azért azt a pár pénzes programot azért ki lehet nyögni.
  • Lola.
    azt nem te döntöd el "kisbogár" hogy hova és mit irok... Ha nem tudod megvédeni észérvekkel az álláspontodat, akkor ülj vissza az iskolapadba, hátha...
  • Mike at home
    na es most mar eltakarodhatsz a busba
  • Mike at home
    akkor meg mire teped itt magad
    jatszod az eszed. aztab azt mondod nem erdekel
    orulj, hogy olyan a melohelyed, ahol akkor is van fizu, ha senki nem veszi a termeket