5,5 év börtön Microsoft szoftverek másolása miatt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor 1etertesz hogy 56 ellenforradalom volt? Az akkori torvenyek szerint ugyebar az. Hitler is jol tette hogy irtotta a zsidokat, mert hozott ra torvenyt amivel legalizalta? Te nagyon sotet vagy.
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Sorold meg, hulyegyerek, es kozben baszd meg a kurva anyadat!

Ugysem tudod felfogni, szal megprobalom lassan, hogy meg te is fel tudd fogni: A m-a-s-o-la-s n-e-m u-g-y-a-n-a-z m-i-n-t a l-o-p-a-s! E-r-t-e-d? Mellesleg a penztelen juzertol akkor se fogsz 1 fityinget se kapni ha razod a bilincset. Mert nincs mibol.
"Olvasni nem tudsz vagy felfogni nem tudod amit olvasol? 180 day trial-ok pl..."
Felfogasi nehezsegeid vannak? A trial szarokban a fele funkcio nem mukodik, kenheted a hajadra.
"de vannak ám tanfolyamok is, hátmég könyvek"
Tehat ha este a parnad ala rakod a konyvet, akkor belemaszik a tudas a fejedbe... Gyakorolni mar nem is kell, megnezni a cuccot meg plane minek. Remelem ha orvosra lesz szukseged, olyan fog megmuteni aki operaciot is csak konyvben latott.
"ráadásul tuti, hogy nem mész el tanfolyamra, mert AZT NEM TUDOD ELLOPNI!!!"
LOL, kend a hajadra a tanfolyamodat! Probald valaki hozzad hasonlo gyp-snek bemagyarazni hogy a tanfolyamon ucsorges helyettesiti a tanulast. 1 indiszkret kerdes: te is csak konyvben lattal programozast? Isten mentse az orszagot az ilyen "programozoktol".
"Nem, kettõnk közül nem én vagyok a tolvaj, én fizetek azokért a szolgáltatásokért, amiket igénybe veszek. Ha van olyan aki a medencéjébe lopja a vizet, azt ugyanúgy meg kell büntetni, mint aki szoftvert lop, de ez nem én vagyok."
Kettonk kozul epp te vagy a tolvaj, rendorrel, BSA-val lopatnad el a vasarlok penzet. Kisfiam, ha nem veszik meg a szarodat, lehet arat is csokkenteni. Ha meg csak sirankozni akarsz, akkor menj csodbe, senki nem fog megszanni.
"Én alkalmazkodok, mert meg tudom venni a szoftvereket, igy ezt a csõdbemenés és a hibák másra kenését jobb lesz, ha elkezded magadra értelmezni, nekem nincs gondom a kapitalizmussal, neked annál inkább..."
Ha nincs gondod, akkor mit sirankozol? Neked sir a szad hogy nem veszik meg uzsora's aron a szajredat. Rolad az Erik a viking atlantisziai jutnak eszembe: "nem sullyedunk, nincs itt semmi baj".
De azért te is érzed, hogy nem összehasonlitható a mai helyzettel, abból a szemponból amin vitázunk...
"Tudod ki dolgozik meg szerintem a pénzéért, a bányász. Az egy meló. A többi csak ajándékba kapja."
Az egy fizikai meló, amitõl még persze megbecsülendõ, de hogy a szellemi munka bére ajándék lenne, azt erõsen kétlem. Ill. ezt azok szokták hangoztati, akik fizikai munkából élnek. És ahogy én nem tudnám az õ munkájukat elvégezni, pont úgy nem tudnák õk az enyémet, igy ezen megint nincs értelme vitázni...
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Köszi Lola ezt dícséretnek veszem. Én már olyan korban vagyok, hogy szeretem ha fiatalobbnak néznek.
Megjegyzem, azért a c64-es idõkben is volt, aki pénzt is keresett a dolgon, talán nem annyit mint manapság szokás.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A c64-es idõket, meg butaság idekeverni, egészen más idõk voltak akkor, akik a programokat irták nem ebbõl éltek...
Ajánlom te is inkább azzal vagánykodjál, hogy hogy tudsz programozni, ne azzal, hogy tudsz másoknak kárt okozni.
csak ne ide
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
másol
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Tudod Lola, amikor mindenkinek C64-ese volt max, akkor mindenkinek max C64-ese volt függetelenül hogy apuci mennyit rakott a zsebedbe. Ha meggebedtél se tudtál a gépeddel meg a bevásárolt progiaiddal fittizni, mert mindenkinek ugyan az volt.
Egyel viszont tudtál fittizni, hogy milyen jó progikat tudsz írni, meg tudod-e írni ugyan azt mint mások, (vagy fel tudod-e törni más progiját- oups😉))) de te ezt nem tudhatod. Nem te tehetsz róla hogy úgy gondolkodsz ahogy.
Dettó egyetértek. Minden ember azért ki tudja gazdálkodni azt, amit meg kell vennie, mert különben nem megy az üzlet, elõbb utóbb tényleg kapp egy ellenõrzést és bolt becsuk. A többi viszont valóban csak szórakozásra kell.
Csakhogy nehogy már nagyobb arca lehessen annak aki meg is tudja venni a szórakozásra szánt progikat, csak azért mert õ megtudja venni. Engen meg ez zavar.
DE. Hamár valaki lop, akkor húzza meg magát rendesen, és ne itt legyen nagy pofája, hogy milyen faszagyerek, mert el tudta lopni a szoftvert, ne akarja elmebeteg agymenésekkel ezt a szemétséget igazolni, meg másokat is erre buzditani...
Na nekem meg ettõl fordul fel a gyomrom...
És most hadd soroljak fel én is egy-két érvet mindkét oldal mellett, de mielõtt nekikezdenék hadd mondjak 2 dolgot:
1. Hánynom kell, amikor valaki elkezd agitálni, hogy vegyem meg a softwaret, mert különben rohadt tolvaj vagyok, aki még a kisgyerekek kezébõl is képes kicsavarni a nyalókát. Nem kell ez a hipokrita szöveg. Fõleg azért nem, mert a legtöbb magyar EGYÉNI felhasználónak baromira nincs pénze arra, hogy ugyanolyan áron megvegye azokat a programokat, amiket nyugat-európai gyerekek a fagyipénzükbõl megvesznek. Ez van, szarul élünk. Szegények vagyunk, és még ráadásul az állam és a multik hülyének is néznek minket. Vedd meg! Használd! Ez kell neked! Ettõl jobb lesz az életed! Ezeket szajkózza a TV, mi meg bedõlünk (vagy nem).
2. Hánynom kell, amikor a warezolók mindenféle álságos magyarázattal jönnek, hogy miért is warezolják a cuccost. Oktatás, gyakorlás, a software megismerése utáni vágy! Hát persze...
Annak idején én a szakmámat a legszarabb shareware verziójú vacakkal kezdtem el gyakorolni és mégis megtanultam. Sajnos, hogy otthonra megvegyem még most se tehetem meg, de a cégeknél, ahol eddig dolgoztam, mindig megvolt gyáriban, így nem volt gond.
Mi lehet a megoldás? Gondolkodni kéne egy kicsit. Tudom, nem egyszerû de próbáljuk meg!
Milyen software-ekre van szükség a gépeden? Az elsõ az op.rendszer. Gyak. két választási lehetõséged van: Windows vagy Linux. Az elõzõt, ha megveszed OEM-ben (amihez, ma Magyarországon elég egy csomag csavart venned) 25000 forintért (szerintem ez még egy vállalható összeg), míg a másik alternatíva ingyenes. Eddig jók vagyunk. Mi kellhet még? Irodai programcsomag. Ittt már kissé árnyaltabb a kép, több választási lehetõségünk van. "Természetesen" elsõ az Office. Szerintem nem érdemes vele foglalkozni, mer' baromi drága még egy cégnek is, de ott van a MagyarOffice. Gyakorlatilag alig tud kevesebbet, mint a Microsoft Office, de a a fullextrás verziója se kerül többe 30 rugónál, de ha valaki ezt is sokalja ott van az OpenOffice, ez ingyenes, tök jó, és már magyar verziója is van.
Médialejátszók. Ezeknek a többsége ingyenes, ami meg nem (WinDVD, PowerDVD, etc) azt általában hozzávágják videokártyákhoz, dobozos DVD-ROM-okhoz, DVD írókhoz.
Biztonsági software-ek. Tûzfal alapból van az XP-ben, az AVG-nek van ingyenes, otthoni verziója, az Ad-Aware és tsa, pedig szintén ingyenes.
Grafikai programok. A GIMP ingyenes és nem olyan rossz, a Paint Shop Pro 25 rugó körül van, viszont már nagyon jó és könnyû róla az átállás a PhotoShopra. A PhotoShop pedig... Hát igen, az drága, de az elõzõ két progival simán el lehet kezdeni dolgozni.
Játékok. Nos... Azok valóban drágák..
Ez van, azért azt a pár pénzes programot azért ki lehet nyögni.
jatszod az eszed. aztab azt mondod nem erdekel
orulj, hogy olyan a melohelyed, ahol akkor is van fizu, ha senki nem veszi a termeket
nem kotelezo ide irni
hat akkor nesztek
ha nincs erv, jon a mellebeszeles?
ird ide a neved
cimed
es akkor masnap mar mennek a rendorok hozzatok vendegsegbe
tuti fognak talalni vmit
Megvan?
es hogy finansziroztad a tanfolyamot
es utan vettel egfgy Photoshopot, hogy otthon Benokenek szamrfulet tudj rajzolni
amikor elemntel oda dolgozni, akkor nem masolt senki? vagy talan megis? vagy csak te nem tudtal rola?
vagy budosbogar?
a 176 meg igenes fontos, mert te itt egy senkihazi pattogojancsi vagy, aki jobb lenne ha szepen befogna
vagy ha van valami kozlendoje, szerenyen es illedelmesen eloadna, ahogy egy pondro beszel a hegyhez
remelem ertheto voltam
"ha egy autot megveszek
szetszedhetem
tehetek bele uj motort, tuningolhatom"
Ja, hogy most már jó az autós példa?? A szokásos kettõs mérce...
a nesze semmi fogdmegjol illetbve az arukapcsolas
klasszikus iparagakban ezert rajukmaszna a versenyhivatal, a fogyasztovedelem
Egyébként hogy mennyire nem igaz amit irsz, arra jó példa a ms rendszerek piaci részesedése (habár ez még lehet a másolás miatt is) vagy az éves pénzügyi adatai, vagy az az 57 milliárd dollár amit most fognak szétosztogatni...
szetszedhetem
tehetek bele uj motort, tuningolhatom
mit is kapok ha egy szotvert vasarolok?
max bortont mert bele mertem piszkalni
nem indul eél a gepemen
volt egy masik
4 honapot vartam mire kijott a peccs, amitol latta a az olvaso a cd-t
mindketto 10k volt
szal akkor miert jo nekem az eredeti, a borton meguszasan kivul?
ha majd a szoftverekre is garancia, meg jotallas!!! akkor tessek pattogni
Tudod ennek is megvan a törvényes, jól kidolgozott menete. Freeware, shareware, gpl stb... Ha a cégnek ez szándéka, hidd el, hogy nem irnának 10 oldalas "fenyegetést" a licenszszerzõdésedbe, igy ez nem idevágó téma, itt arról van szó, mikor az adott cég egyáltalán nem akarja, hogy lemásolják a szoftvereit.
Azt gondoltuk, hogy most már modern korban élünk az emberek nem olyan hülyék, hogy anyagiak alapján itéljék meg egymást.
És lám eltelt 15 év, bizonyos rétegek 10-szer annyit keresnek mint mások, és ez újra kitermelte azt az atavisztikus gondolkodást, amin csak röhögtünk, hogy milyen hülyeség.
inkabb massziv ellenallas lesz a jutalmad
ha a jatekprogramokat nezzuk: hany olyan kis ceg van, aki nem tett a jatekara semmifele vedelmet, mert ismeretlenek voltak, es iszonyat jot alkottak, ugyanakkor a nagyok soxor a legnagyobb szarjaikat is vedik ezerrel
Istenem, de szeretném látni egy bíró arcát, mikor ezzel az égbekiálltó marhasággal elõjössz 😊))
pl. egy tanfolyamot (ahol egyébként eleve rendelkezésedre bocsájtják a szoftvert a kurzus alatt) remekül kiegészit, ha felrakod otthon a 30 napos verziót. Utána lehet menni pénztkeresni vele...
szemellenzos vagy ebbol elsz, aztan ennyi
hogy gazdasagi tarsadalmi viszonylatban mi jo egy orszagnak, odaig mar nem gondolkodsz
a torvenyszegok megbuntetesevel sokkal tobbet veszitene az allam, mint egy-par szoftverceg ejenyebejnyejevel
max a BSA mas szamokat gyart
mert azt ne hidd mar, hogy ezek valodi szamok
ha nem beszeltuk volna at a temat 100x meg 100x
de mindig van valaki aki jon az ingyenes probaverziokkal
megneznem pl. egy Adobe termeket mikor tudsz hasznalni 15 nap alatt
Úgysem tudod felfodni, de megpróbálom utoljára: készitettél egy szoftvert amire az embereknek szüksége van, ezért fizetnek. Ha nem fizetnek, de használják, akkor téged meglopnak, ugyanis nem jutsz ahhoz a pénzhez ami a munkádért jár...
"Eljutott mar az agyadig hogy nemcsak a 13 eves kis Pistike akarhat megismerkedni 1 olyan szoftverrel ami utana neki a munkavegzeshez kell?"
Olvasni nem tudsz vagy felfogni nem tudod amit olvasol? 180 day trial-ok pl...
"Ott a helyszinen mar senki nem fog teged betanitani, neked munkaba allas ELOTT mar ismerned kell ezeket."
Még mindig ott a trial verzió, de vannak ám tanfolyamok is, hátmég könyvek, bár rajtad az ilyesmi úgysem segít, ráadásul tuti, hogy nem mész el tanfolyamra, mert AZT NEM TUDOD ELLOPNI!!!
"De ugye az uccai tuzcsaprol lopod a vizet az uszomedencedhez?"
Nem, kettõnk közül nem én vagyok a tolvaj, én fizetek azokért a szolgáltatásokért, amiket igénybe veszek. Ha van olyan aki a medencéjébe lopja a vizet, azt ugyanúgy meg kell büntetni, mint aki szoftvert lop, de ez nem én vagyok.
"Itt kapitalizmus van, hat akkor elj kapitalista modon! Alkalmazkodj a piachoz! Ha nem vagy ra kepes, akkor menj csodbe, ne masokra kend a sajat hibadat."
Én alkalmazkodok, mert meg tudom venni a szoftvereket, igy ezt a csõdbemenés és a hibák másra kenését jobb lesz, ha elkezded magadra értelmezni, nekem nincs gondom a kapitalizmussal, neked annál inkább...