228
  • Mike at home
    esz es kitartas?
    lofaszt
  • Mike at home
    ez a Recsk jo! hasznalni fogom!!!
  • Mike at home
    bocs tajfun ez felrement
  • [HUN]PAStheLoD
    én nem :)
    szoktam ..
  • Mike at home
    ugy szeretem amikor az ujreg kocsogok itt tepik az agyukat
  • Mike at home
    a tarsadalom szempontjabol nezve sokkal hasznosabb a warez, mint egy, monopolhelyzetben levo ceg bankszamlajat vastagitani, meghozza egy olyanet, aki az adott orszagban nem is adozik, es olyan termeket arul hasravagott aron a piacon, amiert semmifele garanciat nem vallal, a penzedert max hasznalati jogot ad. Ha majd rendes termek lesz, akkor gyertek ide szatokat tepni. Mert ha az autok olyan minoseguek lennenek mint a szoftverek, a kutya sem venne meg oket
  • tajfun
    Nem a savokkal van a gond, hanem ahol meghuzzak oket. Epp a napokban volt 1 cikk az ujsagban hogy nalunk az atlagfizetest 38% ado terheli, mig a nemeteknel ugyanezt 0, vagy megkevesebb. Naluk olyan evi 6 milka felett kezdodik a savozas. Ugyanakkor az egesz EU-ban nalunk kell a legkevesebbet fizetnie 1 vallalatnak. Magyarul: afizetesebol elo kisember adozik a multimilliomos vallalkozok helyett. Az en penzembol ingyeneloskodnek, aztan 1-2 fajtajukbeli (lola, pakura) idejon a forumra es meg nekik all feljebb hogy nem turjuk szo nelkul az ingyenelesuket. Hat ezek bekaphatjak.
  • htmm
    Szerintem itt tobben azt felejtik el, hogy attol, hogy Pistike "ellopja" a windows XP -t a microsoft nem lesz szegenyebb, mert nem tudna megvenni. Ha meg meg tudna venni, feltetelezzunk szegeny Pistikerol annyit, hogy meg is veszi. Erre jonnek sokan, hogy akkor ne hasznalja. Ez nem biztos, hogy a legjobb lenne, mert Pistike *megtanulja* hasznalni az adott termeket, es ezzel a tudassal ertekesebb tagja lehet a tarsadalomnak. Es a microsoftnak is jobb, mert ismeri, felhasznalja a termeket, es ha lesz annyi penze, meg fogja venni.
    Itt nem azt mondom, hogy nosza, mindenki, akinek nincsen penze lopjon szoftvert, de van, amikor a "lopasbol" eredo kar csak papiron letezik es gyakorlatilag haszon hosszu tavon (lasd elozo peldam).
  • Mike at home
    a monopoliummal valo visszaeles is buncselekmeny, csakhogy a Microsoft inkabb elmegy USA-bol, mintsem hogy megbuntessek
  • Mike at home
    az lehet, de egyes monopoltermekek hasznalata megkerulhetetlen
    es most ne gyere nekem a linux-szal, mert sok olyan termek van, ami linux alatt nem mukodik
  • Mike at home
    remelem elobb doglesz meg, mindhogy elvezhesd ezt,
  • tajfun
    "Tajfun, te meg oly mértékben primitív vagy, hogy nem kommentálom a butaságaidat..."
    Mivel valoban olyan primitiv vagy, nem is lep meg hogy meg kommentalni sincs eszed. Idejossz anyazni, aztan meg sir a szad. Tudod, anyaddal beszelhetsz igy, velem nem. Ha az nem tanitotta meg neked, akkor majd itt megtanulod.
  • tajfun
    "Jóanyádat senki nem emlegette..."
    Aha, szal hulyegyerekezni, idiotazni szabad, azzal semmi gond, ugye? Ugy latom te nagyon el vagy tevedve. A kis haverod azt kapta amit megerdemelt, majd maskor nem kezd szemelyeskedni.

"Látom te vagy a szegények védelmezője... De csak a fröcsögés mehet a szádból"
    Erre gondolsz: "jól van hülyegyerekek" - lol(a) #25, "Úgy látom az ide írogató idióták (NEXUS6, tájfun stb.)" - pakura #28 ??
    Akkor gondolom nekik cimezted a dolgot, tudod erre talaltak ki a "Valasz" gombot, hasznald egeszseggel!

"Értelmes hozzászólásod nem volt csak némio uszítás., hogy a gazdagok dögöljenek meg hiszen van már elég pénzük"
    Neked se volt, szal ne nagyon eroltesd a temat. A csorokat lehet fikazni, folenyeskedni veluk, csak a burzsujokkal ne tegye senki ugyanezt? Terj mar eszhez b+!

"pénzszerzéshez nem kell más mint ÉSZ, KITARTÁS, és egy kicsi nyitott szemmel járás..."
    Ezexerint az orvosok, tanarok mind hulyek, csak te vagy okos. Kb. 9 millio magyart hulyezel le ezzel, es meg te sirankozol? Magadtol is el tudsz huzni a picsaba, vagy en kuldjelek?

Utalom az ilyen faszkalapokat akik folenyeskedve lefikaznak mindenkit, aztan sir a szajuk ha ugyanolyan stilusban kapnak valaszt, es meg nekik all feljebb.
  • NEXUS6
    Lola,dez

Én max 5000 Ft-ot azért megengedhetek/megengedek magamnak egy progira játék esetében, és 10-20 ezret valami komolyabb esetén, amit évekig használok. Ebben a hónapban is vettem valamit, és örülök neki, mert nem egy feltört megcsonkitott vackot kaptam. Igaz egy pár éves játékról van szó.
    De nálam ezek az összegek számitanak az erkölcsi és a pénzugyi plafonnak.

Higgyétek el, nem az emberekkel van a gond, hanem a pénzzel!!! ua melóért, amit most végzek, egy más -tőlünk nyugatabbra levő, de azért mégsem olyan civilizált mint azt te képzeled- EUs országban 5x ennyit keresnék. Akkor valszeg 5x ennyi lenne az, amit maximum egy progira költhetnék és nicsak pont annyiba is kerülnek.
    Ennyi.
  • dez
    (Titeket is nagyon megtanítottak, hogy csakis az érem egyik, vagy épp másik oldalát lássátok.)
  • Lola.
    Ebből a szempontból fejlesztő vagyok, habár a saját termékeim a munkaadóm tulajdonát képezik igy nem befolyásolja a szoftverlopások megítélését, nekem semmivel nem rosszabb, ha lemásolják a termékemet, ugyanannyi pénzt kaptam érte mikor elkészült, onnantól pedig nem érdekel...

"Ha az ingyenes vackot választja az miért jobb az ADOBE-nak ?
    Valószínűleg semmiért, mert később, ha felnő és úgy dönt, hogy vesz is egy hivatalos verziót, nem a photoshopot fogja választani, mert neki az ingyenes rajzprogram is jó."

Marhaság. Ha az illető feladatának megfelel egy ingyenes termék, akkor kötöznivaló bolond, hogy később pénzt ad ki egy fizetős programért... Tanulás/megismerés céljával burkolni a lopást szintén népszerű agymenés a tolvajok körében, de sajnos nem jogos, ugyanis az összes komoly szoftvernek van kipróbálható változata (ms serverek pl. 180 napos teljesértékű termékek, nem holmi 30 napos szutykok amint a shareware-eknél megszokhattunk), ezen kivül ott a campus agreement stb-stb. Ez sem nyert.

"Ezek a törvények rosszak, és nem csak azt büntetik, akiket pont kellene."

Nosza, akkor ne büntessünk senkit, lopjon, csaljon, hazudjon mindenki!

"Ha egy termék eladásához rendőri fenyegetettség kell, ott komoly probléma van."

Érdekes módon civilizált országokban alacsony a lopott szoftverek használata, igy egyet kell értsek veled: komoly probléma van AZ EMBEREKKEL!

"Ha a másolatok aránya világviszonylatban 30-70%, az azt jelenti, hogy több 10 millió ilyen "bűnöző" van a világon."

Nocsak, mégegy korlátolt, aki az alábbi elvet követi?!?!

"Egy másik érdekes dolog, hogy az amit mindenki, vagy legalább is sokan csinálnak, de ellenkezik a tv.-el gyakorlatilag nem számit."

Ezek szerint csak jó magasra kell emelni a bűnözők számát és máris legális lesz amit csinálnak. GRATULÁLOK!

"Aki érdekelt a szoftver bizniszben az mindig úgy fogja érezni, hogy lopják a pénzét, ha egy másolatot lát. Sajnos soha nem tudjuk meggyőzni őket az ellenkezőjéről."

Még jó hogy nem... Gondolkozzál már, ha téged károsítanak meg (tökmindegy mennyi pénzzel, legyen csak az illegális másolatok megszüntetésével nyert pénz a másolatok 10%, máris milliárd dollárokról beszélünk) akkor majd én meggyőzlek, hogy hát olyan sok ember lop meg téged, ne akard már őket ebben meggátolni. Bullshit.
  • dez
    Részben mindkét oldalnak igaza van: a másolók között vannak olyanok, akik amúgy sem vennék meg a szoftvert (inkább nem használnák), és olyanok, akik megvennék, de így nem veszik. Az első csoport nem okoz bevételkiesést, a másik igen.

A MS-nek valójában kapóra jön a másolás, mert ha minden ilyen törvényt tökéketesen betartana mindenki, akkor valószínűleg a Linux (plusz egyéb OS-ek) rég eltörölték volna a Windows-t.

Mellesleg a sok másolásnak van egy öngól jellege is: kis cégek főleg nem tudnak így labdába rúgni (mert a másolókat nem érdekli, kinek a cuccát másolják), tehát maradnak a multik, akik meg olyan árakat diktálnak, amilyeneket akarnak.
  • dez
    "A világszinvonalúan magas magyar adók törvényesek, de etikátlanul jobban sújtják a szegényeket, mint a gazdagokat, ezzel még szegényebbé teszik őket"

Ezt kifejthetnéd bővebben. Tudtommal itthon többsávos adózás van, alacsonyabb jövedelem esetén kisebb, magasabb jövedelem esetén nagyobb százalékát kell befizetni, mint jövedelemadó (utóbbi esetben akár felét is).
  • Sadist
    Végre egy normális hozzászólás és nem anyázó fröcsögés!
  • aaaaa
    Nem tudom hogy Lola rendőr, szoftver fejlesztő/forgalmazó, vagy BSA ügynök. De úgy érzem egy BECSÜLETES jóérzésű ember nem tud annak örülni, ha normális, amúgy a légynek sem ártó embereket , agresszív mohó cégek, az általuk kizsarolt erkölcstelen törvényekkel földönfutóvá tesznek.
    A hivatásos hamisítókat teljes mértékben elítélem !!!
    De amikor a tíz éves kisgyerek másol, vagy letölt magának egy photoshopot és rajzolgat vele, azt nem érzem egyáltalán bűncselekménynek. Ha az ingyenes vackot választja az miért jobb az ADOBE-nak ?
    Valószínűleg semmiért, mert később, ha felnő és úgy dönt, hogy vesz is egy hivatalos verziót, nem a photoshopot fogja választani, mert neki az ingyenes rajzprogram is jó.
    Ezek a törvények rosszak, és nem csak azt büntetik, akiket pont kellene. Ha egy termék eladásához rendőri fenyegetettség kell, ott komoly probléma van. Az itt hozzászólók valószínűleg a törvény irreális bütetései ellen tiltakoznak, nem is alaptalanul. Miért nagyobb bün, egy végfelhasználónak egy 25e FT-os programot LEMÁSOLNI, mint 25-e FT-értékben valami valós anyagi javat lopni ?
    Még egyszer. Amit már leírtam a hülye autós példa több helyen is sántít. Mert teszem azt ellopod azt a Mercit. Egy nap múlva megtalálják nálad sértetlenül, akkor visszakapja a tulaj, kár ugye elvileg nincs (minimális). Természetesen a lopás fennált, de a kár megtérült !!! Ha a szoftveres eljárásmódot követnénk : a tolvaj visszadná a tulajnak a Mercit, plusz kifizetné a vadonat új árát a kocsinak, még ha az akár tíz éves is.
    Ez az ami kifejezetten felháborító.
    Ha a másolatok aránya világviszonylatban 30-70%, az azt jelenti, hogy több 10 millió ilyen "bűnöző" van a világon. (Még egyszer nem a HAMISÍTÓKRA gondoltam.)
    Ezekből a szerncsétlen kisemberekből meghurcolni, kisemmizni, pár 100-at, vagy ezret "elrentettés céljábol" legalább olyan bűn , mint a tüntető tömegbe belelőni egy sorozatot.
    Nem kellene itt egymást szidni és anyázni. Aki érdekelt a szoftver bizniszben az mindig úgy fogja érezni, hogy lopják a pénzét, ha egy másolatot lát. Sajnos soha nem tudjuk meggyőzni őket az ellenkezőjéről.

• Lola.
    hajrá, csak nehogy megüsd a bokád...
  • NEXUS6
    Ezek szerint az elvtelen, megalkuvó bűnözőket kevésbé itéled el, mint azt akinek vannak elvei. Lehet, hogy igazad van, mert talán kevésbé szélsőségesek és veszélyesek.

Viszont ki kell, hogy ábránditsalak, mert én az elvtelenül, megalkuvó kisember szintjére hosszas filozófiai fejlődés, és felvilágosodás után jutottam el. Ezt az elvtelenséget marhára széles filozófiai etikai és jogi háttérrel tudom megtámogatni, és ha kell sikra szállok és harcolok azért, hogy más is elvtelenül megalkuvó pitiáner bűnöző lehessen és ezért viszont semmilyen jogi etikai szankció őt ne érje
  • Lola.
    ha sunyítva használod, az még mindig a jobbik eset, mint ökör elméletekkel mindezt igazolva látni és úgy használni, vagy másokat is erre buzdítani, elvégre "gazdagok", vagy mert rosszak a tv-ek stb-stb, láthattunk már ezen a forumon pár hasonló marhaságot...
  • NEXUS6
    Igazság szerint, marhára nem érdekel hogy ki mit gondol, csak használom az anyagot és kész.

Ha megtudom fizetni akkor megfizetem, ha nem, akkor nem.

Nézd attól, mert nekem mint szegény felhasználónak rosz, mert nem tudom megvenni , vagy tv.telenül sunyitva használom a progit, attól neked, mint gazdag/vagy nem olyan gazdag iparosnak, még jottányit sem lesz jobb!

Ha ezt nem tudod felfogni akkor, még gyakorolj egy kicsit.
  • Lola.
    dehogy fenyegetlek, ironizálok...

Egyébként #42-ben valóban a magas adók okán érzed felhatalmazva magad, hogy lopj?
  • NEXUS6
    Lola kedves!

"Majd meglátjuk a "híd alól" is annyira okosnak hiszed-e majd magad, hogy el tudtál lopni programokat... :))"

te most fenyegetsz?

"
  • NEXUS6
    Heló te nem túl értékes köolajszármazék! (gyk pakura)

"Úgy látom az ide írogató idióták (NEXUS6, tájfun stb.) sikeresen meggyőzték magukat arról, hogy gazdagtól lopni nem etikátlan és törvénybe ütköző, illetve, hogy a termék (szerintük) magas ára önmagában jogszerűvé teszi annak ellopását.
    Javaslom nekik, hogy amikor valamit a boltban túl drágának találnak (nekem például: kaviár, Jack Daniel's, stb.) akkor nyugodtan tegyék csak be a zsebükbe, és ha esetleg elkapnák őket akkor csak adják elő az itt hangoztatott érvelésüket, biztosan megszánják őket."

Bocsesz, és te mikor győzted meg magad arról, hogy ami törvényes az egyben etikus is?

A világszinvonalúan magas magyar adók törvényesek, de etikátlanul jobban sújtják a szegényeket, mint a gazdagokat, ezzel még szegényebbé teszik őket, ami betesz az esély és mindenfajta egyenlőségnek. (pl jogegyenlőség: gazdagember-jóügyvéd, szegényember-kirendeltügyvéd/gyakornok) A jog elötti egyenlőség viszont alkotmányosan deklarált dolog, vagy is a magas adók végül is alkotmányellenesek.

Na erre varjál gombot!
  • h4x0r
    Kedves tajfun, Lola!

A koztetek dulo haborut legyszi rendezzetek privatban. Szerintem senki nem azert olvassa a forumot, hogy anyazast halljon.

Amugy a torvenyekrol annyit, hogy nem muszaj egyeterteni veluk, de be kell oket tartani.
  • Lola.
    "Ha viszont neked lenne eszed akkor, nem gájáznál többek között másnak azért, hogy legyen pénzed olyanra, ami ingyér van;)))"

Majd meglátjuk a "híd alól" is annyira okosnak hiszed-e majd magad, hogy el tudtál lopni programokat... :))

Tajfun, te meg oly mértékben primitív vagy, hogy nem kommentálom a butaságaidat...
  • NEXUS6
    Háj Bucser!
    "Ha lenne eszed neked is lenne pénzed... Erről ennyit.. pénzszerzéshez nem kell más mint ÉSZ, KITARTÁS, és egy kicsi nyitott szemmel járás..."

Ha viszont neked lenne eszed akkor, nem gájáznál többek között másnak azért, hogy legyen pénzed olyanra, ami ingyér van;)))

Nem nekem irtad, de bocs nem tudtam kihagyni!

• Bucser
    Tajfun kicsit visszabblehetne venni a stílusból... Jóanyádat senki nem emlegette... De látom te amolyan robin hood-osan képzeled az életet... Látom te vagy a szegények védelmezője... De csak a fröcsögés mehet a szádból. Értelmes hozzászólásod nem volt csak némio uszítás., hogy a gazdagok dögöljenek meg hiszen van már elég pénzük... Ha lenne eszed neked is lenne pénzed... Erről ennyit.. pénzszerzéshez nem kell más mint ÉSZ, KITARTÁS, és egy kicsi nyitott szemmel járás...
  • Sadist
    Valószínű nem 1 rongyonként kuporgatta össze a luxusautó gyűjteményre és az ingatlanokra való dellát.
  • tajfun
    A Xeroxtol ellopni az xwindowt, az is torvenytelen volt. Kezdd a feljelentgetest Billynel, te kis torvenytisztelo!
  • tajfun
    "az ide írogató idióták (NEXUS6, tájfun stb.)"
    Meg a kurva anyad...

Ne sirjon a kis szad burzsujkam, gondolom akkor se sir, amikor adot csalsz, de kozben ingyen elautokazol a mi penzunkbol epitett utakon, meg a doki is a mi adonkbol gyogyitja az ingyenelo testedet. Szegenytol lopnal mi, csak toled ne lopjon mas? Hulyegyerek.

"Javaslom nekik, hogy amikor valamit a boltban túl drágának találnak (nekem például: kaviár, Jack Daniel's, stb.) akkor nyugodtan tegyék csak be a zsebükbe"
    Aha, szal szerinted a warezolas az olyan hogy odamegy mindenki a boltba, es ellopja a dobozos szoftvert a polcrol... Orvos latott mar?

"Minden szabadáras terméket a gyártó joga eldönteni, hogy mennyiért adja, a vásárlónak ott van beleszólása a dologba, hogy ha túl drágának találja, akkor nem veszi meg és helyette olyan terméket vásárol ami jobban megfelel a pénztárcájának."
    Rakosinak meg joga volt a fajtadat Recsken kenyszermunkaztatni, mert akkor epp az volt torvenyes. Ugye azt is ugyanigy helyesled?
  • tajfun
    Ja, es a programodra remelem vallalsz garanciat, kulonben torvenyszegesert is kaphatsz par evet.
  • tajfun
    "hülyegyerekek"
    Anyadrol ugacc, faszparaszt?

A sitten sztem osszetalalkozunk, te lopasert, adocsalasert, kozokirat hamisitasert fogsz ott kikotni. A fajtadnak mar csak ez a sorsa.
  • Lola.
    "Egy másik érdekes dolog, hogy az amit mindenki, vagy legalább is sokan csinálnak, de ellenkezik a tv.-el gyakorlatilag nem számit."

Te nem vagy százas, ember!!!
  • Lola.
    Jól mondod, akinek drága, ne használja, állitólag kiváló (sőt jobb) ingyenes alternatívák vannak rá... Ja, hogy ez csak marketing? Akkor tessék megfizetni a tudást és a minőséget...
  • Lola.
    "Had hivjam fel a figyelmedet arra, hogy az tv.ellenes, ami ellenkezik a tv.-ekkel. Ez ilyen eccerű."

Jól mondod! Ma szoftvert illegálisan lemásolni bűnycslekmény, tv. tiltja. Innentől ne jöjjön nekem senki ezzel a sok baromsággal...
  • pakura
    Konkrétan kit is ítéltek ezért majdnem halálra Mikike???