228
  • Mike
    178-ban link
    olvasgasd
  • Herkulles
    Szépen gyűlnek a hozzászólások.

,,A cégvezető semmi mást nem csinált, "csupán" másolatokat készített a Microsoft különböző szoftvereiről, majd ezeket a termékeket úgy adta el, mintha eredetiek lettek volna. Természetesen a bolton jó pénzt keresett." Ott a pont, emmyél dolgozni. 5,5 még kevés is....
  • hzx
    "amíg nem hajlnadóak MAGYAR nyelvű szofverrel megjelenni ezen a piacon addig még a gondolata sem fogan meg bennem h megvegyem a photoshopot vagy a paintshopot... vagy bármilyen más játékot.."

Hát nem tudom, szerintem ma a szoftverek magyarítási gyakorlata egyszerűen katasztrófális: az utóbbi hónapokban legalább 2 játékot hagytam ott a polcon csak azért, mert nagy betűkkel az volt rajta, hogy "Teljesen magyar nyelvű". A komoly szoftvereket pedig azért sem szabad, mert aki magyar Corel-t, Maya-t, CAD -et, stb. használ, az tutira kizárja magát a netes diskurzusból, nem értvén, hogy mások miről beszélnek a soft kapcsán.
  • Lola.
    "maximum kevesebb ilyen eljárás van a felderítés nehézségei miatt. "

Illetve közrejátszik a bsa "nemtörődömsége" is a kérdésben, mert míg a cégeket többször is hasraütésszerűen ellenőrizték (amennyiben hajlandóak voltak a cégek együttműködni, ugyanis nem kötelező, mert mint irtam nem eljáró szerv a bsa) addig ilyet magánemberekkel sosem tesznek, ott marad az egyszerű feljelentés vagy valamilyen kiszivárgott infó, hogy a rendőröknek legyen okuk megnézni...
  • hzx
    Úgy értem, hogy a magánszemélyt ugyanúgy megbüntetik nem jogtiszta szoftver használata esetén, mint a cégeket, még akkor is, ha az adott szoftvert nem használta pénzszerzési célzattal. És nem "már őket is" - mindig is büntethetőek voltak a magánszemélyek is a neten keringő sok urban legend ellenére. És sajnos a gyakorlat sem más: maximum kevesebb ilyen eljárás van a felderítés nehézségei miatt. A törvények betartásának kérdésével ebben a formában nem értek egyet: itt konkrétan a büntető törvénykönyvről van szó, amit ha nem tartanának be, tényleg megállna az élet, csak egy kicsit máshogyan.
  • Lola.
    "+ amíg nem hajlnadóak MAGYAR nyelvű szofverrel megjelenni ezen a piacon addig még a gondolata sem fogan meg bennem h megvegyem a photoshopot "

Akkor itt az ideje elgondolkozni, mert pl. a photoshopnak jópár éve van magyar veziója... :)
  • NEXUS6
    Ezt, hogy érted?

Ezek szerint, már as magánszemélyt is izélgetik a másolás miatt, erről én miért nem tudok. Kérlek írjál eseteket!

Szerintem, más a törvény és más a gyakorlat.

Ha minden törvényt betartanának és úgy ahogy az le van írva, akkor megállna az élet!
  • Lola.
    csatlakozom...
    A "magánember nem számít" urban legendnek egyébként van alapja, mégpedig, hogy a bsa nem foglalkozik magánemberekkel, nem jelenti fel őket. Egyébként a bsa egyébként sem eljáró szerv, igy pontosan annyit tesz, hogy ha megalapozott a gyanúja, akkor feljelentést tesz a rendőrségen (ahogy azt bárki megteheti), akik eljárnak és már az eljárás lefolytatásakor esetleg segít a rendőröknek technikai kérdésekben, ha erre felkérik... Ettől még persze hatósági bejelentés alapján bármelyik magánember ellen indulhat illegális szoftverek miatt eljárás, csak ennek semmi köze a bsa-hoz, mivel ők csak cégekkel foglalkoznak, ugyhogy ezt az agymenést sem kéne terjeszteni, mert aki elhiszi azzal tolsz ki...
  • avman
    jujj jujj jujj... namindjárt elkezdem sajnálni a kis multikat... szívem összeszakad... komolyan...
    a szellemi termékkel kapcsolatban végül is igaza van lolának,
    ha én pölö közlök valahol egy Jószef Attila verset valahol (vagy részeket belőle) sajátomként akkor az lopás, nem másolás... kicsit sántít a hasonlat, de nyugodtan nevezzük nevén a gyereket... warezről tölteni lopás... kiírni egy zenei cédét egy matricával ellátott cd-re na az a másolás... az összes többit csak szépítése a dolgoknak... de ezzel a jelszóval kereszteshadjáratot folytatni a szegény júzerek ellen... etikátlannak tartom ha monopolhelyzetben lévő multik kilobbiznak törvényeket... ez itt nem szerzői jogvédelem ami ma folyik hanem boszorkányüldözés...
    másrészt a kis cégekkel már uygebár más a helyzet...
    csakhogy ők elérhetőbb áron kínálják a termékeiket... és könyörgöm NE keverjük össze a oprendzserekkel vagy a photosoppal és hasonszőrű társaikkal v a játékokkal a kis cégek termékeit... akik egyébként is jóval reálisabb áron számolnak) + amíg nem hajlnadóak MAGYAR nyelvű szofverrel megjelenni ezen a piacon addig még a gondolata sem fogan meg bennem h megvegyem a photoshopot vagy a paintshopot... vagy bármilyen más játékot..
  • hzx
    "Magán személy legjobb tudomásom szerint, habár a törvény ennek nem örül, de annyit és olyan szofvert használnál, másol amit csak akar, és pont!!!!"

Rosszul tudod. Pont.
  • Mike
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=949523810

• Mike
    olvasgasd az általam említett topikot
    tanulságos
  • Mike
    nem baj, előbb-utóbb szabályozni fogák ezt is, a szellemi termékek sem lesznek kiváltságos helyzetben
  • NEXUS6
    Emberek!

Magán személy legjobb tudomásom szerint, habár a törvény ennek nem örül, de annyit és olyan szofvert használnál, másol amit csak akar, és pont!!!!

Egészen addig amíg üzleti tevékenységet nem végez vele, és megint pont!

Ha valamelyik cég meg akarja akadályozni azt hogy kótyavetyére kerüljön a szoftvere és fűfa pénzt termeljen vele, az valami bonyolultabb regisztrációs eljárást, vagy hardverkulcsot használ. Azért drágák az ilyen progik, mert csak a legális verzióval lehet pénzt keresni, és a kiadója is csak ezek után tud bevételhez jutni.
    A feltört verziók meg egyszerűen nem játszanak. Valszeg a cég nem fog sokat foglakozni azzal, amikor Pistike már a 9000-dik aki a 3DStudio MAX-ot valami délamerikai cég nevén regisztrálja.
    És pont.

Törvénytelen az ami törvénysértő. Ami törvénysértő még nem biztos, hogy erkölcstelen is.

PL Még egy pár éve is az adónyilatkozaton be kellett vallani, hogy ki hány db tévékészülékkel rendelkezik. Majd e szerint fizetett tévédíjjat.
    Nos az emberek nagyrésze mivel gyak a jövedelmük 70%-a felett rendelkezik az állam, tömegesen úgy döntöttek, hogy szabotálják a befizetést.
    Szerintem ez a dolog az állami elvonások mérékének ismeretében érthető, és erkölcsileg is elfogadható, függetlenül attól, hogy gyakorlatilag törvénytelen.
    Az állami vezetés, számomra is meglepő módon egy viszonylag racionális és ezért népszerű intézkedést hozott: eltörölte a tvdíjjat!

Nos ez úgy kapcsolódik távolrol a fórum témájához, és még távolabbról a cikk témájához, hogy abban az esetben, ha a céget pénzügyi hátrány nem éri a magán személy másoló tevékenységének folytán, akkor a magán személlyel szemben semmilyen követelése, sem pü, sem erkölcsi sem semmilyen nem lehet.
    Nos ez manapság is kb így van, és pont.

Úgy, hogy Lola kedves legyél szíves revídiálni a nézeteidet!

Ha pedig munkád folytán is a szám tech társadalom tagjának vallod magadat, akkor vegyél vissza ebből a nagymellényű irritáló pénzközpontú, leszarom a másikat hozzáállásból. PLZ!

Köszi!
  • Mike
    érdekes, hogy minden kézzelfogható terméket lehet másolni, csak a szoftvert nem
  • Mike
    ne szólj hozzám!
  • Lola.
    "kárt csak akkor okozok, ha azonos néven hozom forgalomba, és ezzel megtévesztem a vevőket"

Egy fenét. azzal okozol kárt, hogy nem fizetted meg a készítőjének járó díjat és használod. Olyan mintha az oktató akarata ellenére beülsz egy 150e ft-os tanfolyamra és vigighallgatod. Lesz neki kára belőle? Hogyne lenne, az a felbecsülhetetlen értékű idő és pénz amit ő belfektetett, hogy megtanulja az adott témát nem térül meg neki, mert ellopod a szellemi termékét, fizetés nélkül "használod" a tanárt, ugyenez igaz a szoftver lopásra. Belefektettek x millió dollárt, te meg ellopod és nem fizetsz érte, de használod.

De csináld meg ezt egy tanfolymon, a rendőrőknek meg majd állj elő ezzel az agymenéseddel, hogy nem okoztál kárt neki... :))
  • Mike
    javaslom elolvasásra az általános fórumban a bukott killermonstercdíró topikot
    aztán revidiálni azt a népszerű nézetet, hogy otthoni használatért nem basznak meg senkit
  • Mike
    csakhogy ha egy fizikailag megfogható terméket lemásolok az nem lopás, csak másolás
    kárt csak akkor okozok, ha azonos néven hozom forgalomba, és ezzel megtévesztem a vevőket

mint pl. a jelen esetben a fószer csinálta

(pl az ufo sem földönkivüli)
  • asdasdasd
    A szoftver lopasanak a modja a masolas. A szoftvernek nincs fizikai erteke (pl a CD lemez, doboz...) csak szellemi, ezert a masolas lopas. (Hat igen ma mar ilyen szuper digitalis vilagban elunk, hogy nem kell szemelyesen odamenni lenyulni a dolgokat.) Persze masolt szoftver nem egyenerteku az eredetive, nem jar hozza support es egyes jogosultsagok.
    Penzert arulni a lopott cuccot az bizony nagyon csunya dolog, eredetinek feltuntetni meg csunyabb.
    Engem is irritalna, ha valaki az en szoftveremet hasznalna ingyert, mondvan, hogy nincs penze megvenni. Akkor keressen ingyeneset.
    Ez persze nem igaz a nagy mennyisegben eladott szoftverekre. Ott a legtobb esetben az ingyenes hazi hasznalat jot tesz a szoftver nepszerusegenek es eladhatosaganak. Csak azert nem mondjak, hogy otthonra ingyenes, mert felnek, hogy jogi csures csavaras utan nem tudnanak erte mashol sem penzt kerni. Amugy senkit nem piszkalnak ha letolti internetrol es otthon hasznalja es nem keres vele penzt. (Ezert nem javaslom senkinek, hogy otthonra megvegyen egy windowst, ha csak nem paranoias.)

majd elfelejtettem: mindenki kapja be! (ugy latom it mar csak igy szokas)
  • Lola.
    na azzal viszont nagyon egyetértek, hogy az irható médiákba előre belerakni a jogdíjat nagy szemétség...

"nem hajlandó elfogadni a rablókapitalista multik farkastörvényeit "

Ha majd meglopnak egyszer megérted... És persze az is marhaság, hogy csak multikat érintené a szoftverlopás. A kis cégeket sokkal keményebben érinti, hogy az a kevés vásárlója is megtiezedelődik mert lemásojlák a termékét. A kis cég ebbe tönkremegy (nem térül meg a fejlesztésbe fektetett pénze) -> nincs új verzió -> a multiknak egyel kevesebb a konkurenciája -> BRAVÓ.
  • Lola.
  • avman
    ööö... mióta tiltott az mp3??? vagy a divx??? :)))
    ez itt most teljesen off lesz...
    ha leszedek valami stuffot kiírom cd-re már elvileg nem legális (legalábbis a zene biztos) mertugyebárnemdebár az írható cd-n rajta van a egy bizonyos összeg a "szerzők" felé no akkor most h is van? ha archiválok akkor is fizetnem kell, ha meg kiírom rá még mindig baszakodnak velem? he?
    na jó kuss a kisembernek...
    aki pedig bárkire rá akarja szabadítani a bsa-t, csak mert hangoztatja h nem hajlandó elfogadni a rablókapitalista multik farkastörvényeit az rongyember... egy nagy darab bűzölgő shit...
  • Mike
    lófaszt, de sebaj
  • Mike
    van a terrorelháritásnál haverjaid?
    mert nekem igen
    na mindegy, nemérdekelsz
    gyökér vagy az is maradsz, ez most már legalább kiderült

szevasz

eyg lúzer
  • Lola.
    nyugodtan meg lehet nézni... :)
    És, hogy ne lenne egyetlen gép sem mo-on warez nélkül, az sem igaz. (a komoly vállalatoknál leginkább) De a szomorú az, hogy ez elképzelhetetlennek tűnik neked :)

(egyébként meg játszhatunk itt a bsa-val, de mindenki tudja, hogy ők a cégekre utaznak és nem a magánemberekre. Kivéve, ha a magánember sokszorosítással foglalkozik)
  • Lola.
    neked is leirom, te szerencsétlen.
    oda, akkor és azt írok, ahova, amikor és amit akarok. Fel tudod ezt fogni? (kétlem)
    És ne fenyegess, mert megjárod, lúzer...
  • WiLDoR
    végigolvastam ezt a fantasztikus fórumot, élmény volt :/
    egyrészt igazad van, aki néha/általában warez progikat használ, mp3-at hallgat, divx filmet néz, az jobb, ha nem pattog, viszont arra is kiváncsi lennék, hogy ha most odamennék az otthoni gépedhez vagy a munkahelyeden lévő gépedhez, akkor mennyi illegál cuccot találnék rajta (vagy akárcsak a hátramaradt nyomait is a registry-ben). mert hogy találnék, az biztos.

nem hiszem, hogy MA, MO-n van 1 db olyan gép is, amin ne lenne legalább 1 db warez progi, vagy mp3 zene vagy divx movie. és ez még azokra is igaz, akik az illegális programok ellen harcolnak. egyszer szivesen elmennék a BSA-hoz is, hogy náluk is körülnézzek, hogy őnáluk mik is vannak a számitógépeken... mert hogy ott is találnék warez-t, mp3-at, divx-et, legalább 1 db számitógépen, az olyan biztos, mint ahogy itt ülök most. innentől pedig miről is beszélünk?
  • Mike
    én a továbbiakban nem kivánok veled társalogni
    te társadalom szemete
    anyád/apád biztos házmester volt
    nmeg a nagyapád is
  • Mike
    mi is rád
    de akár a terrorelhárítást is

takarodj innen amig egyben vagy
  • Mike
    nem lopás
    másolás
  • Mike
    ja
    M$ levédette a duplaklikket
  • Mike
    ha nem tetszik, ne irj ide

mitől lenne elfogadhatatlan?
    mert neked kevés van?
  • Lola.
    "na most a rajzprogram esetére mindent felsoroltál csak épp azt nem

pont a rajzprogik azok amiknél örülsz ha kapsz harminc napot, de általában 15öt jobb esetben Corel (60) de ez ritka mint a fehér..."

Lássuk csak, én direkt az adobe-ot említettem 30 napra, erre te jössz a corel-el 60 nappal...
  • Lola.
    nem lőnék én senkit a dunába, direkt le is irtam, ha már lopsz, akkor akkor a pofádat fogd be, és húzd meg magad a sarokban, ahelyett, hogy legyen nagyon pofád, hogy milyen ügyesen loptál... De aki még büszke is erre és másokat is erre buzdít, arra nagyon szivesen ráeresztem a bsa-t...
  • avman
    mi egy bankrablás egy bank alapításához képest... nem én mondtam hanem egy rócsild nevű ember (asszem)
    a warezolás lopás... az MS árai lopás...
    csak ott a baj h az MS ezen kívül vissazél piaci helyzetével... illetve majdnem minden win alá dolgozó fejlesztő...
    + a hozott törvények sem a legszerencsésebbek...
    idézem bill gécct is: nem védheted le egy autóban a kormányt (állítólag eztet mondta mikor ellopta az apple rendzserét) nos nekem van egy autóm... szükségem van egy kormányra...:)))
    felesleges megideologizálni az egészet... az emberek nagy része azért használ illegális szofvermásolatot mert az eredetit nem tudja megfizetni... aztán jönnek a neofita farizeusok (mint ez a lola) és álszent, képmutató módon leköpik a kisembert... az ilyen és ehhez hasonló nyárspolgár emberkék ha 44-et írnánk szívfájdalom nélkül a dunába lőnék az illegális szofverhasználó emberkéket... én az embert jobban tisztelem mint a törvényt...
    éljenek tehát a rablókapitalista multik és az őket 100%-ig támogató szervilista szutykok... azért mert valaki jobban él mint az átlag még nem jobb... persze az ilynekek a lé határozza meg a tudatot
    aki meg a másolatot eredeiként adja nagyobb tolvaj mint BG...:)
  • Mice
    "Lehet, hogy ezzel csak én vagyok így?"

csak te vagy így! nekem nincs scrollos egerem csak egy 2 gombú patkányom és mégsem esik nehezemre hogy letekerjek az andráskeresztekig, hogy megnézzem mi melyikre vonatkozik. szerintem követhető.

az 149-el meg totál egyet értek, mert nem értem, hogy amikor én sem napi 8 órában dolgozok, akkor miért érne akár csak egy fillérrel is kevesebbet a munkám mint a határon túliaké. aki ezzel jön meg a dolgozzak keményebben az menjen szibériába aszfaltozni! pár évvel ezelőtt is bejött a munkamániásoknak, szerintem most is szivesen fogadják a "túristákat"
  • tajfun
    Hozzaszolasaid szinvonalabol itelve a 9 eves gyerek inkabb a batyad lehet. En meg az apad.
  • tajfun
    "Tőlünk nyugatabbra ezek többnyire elfogadható árak. Nem is nagyon kivitelezhető, hogy egyik országban töredékéért adják, mint a másikban."
    Mar miert ne? Ugye azt szoktak pampogni hogy akkor itt venne az egesz vilag a cuccot. Egy magyar vindozt, offiszt szerinted ki venne meg kulfoldon? Majd az amcik megtanulnak magyarul? Nyugodtan lehet a helyi verziokat helyi aron adni, akkor talan meg is veszik az emberek. Ez a kiadok felelossege, ha nem akarjak eladni a szajrejukat, akkor ne csokkentsenek arat, de ne is sirankozzanak!
  • tajfun
    "Nem Magyarországból kellene kiindulni. Tőlünk nyugatabbra ezek többnyire elfogadható árak."
    Akkor ne a magyar warezosokbol indulj ki, tolunk nyugatabbra hirdesd a BSA igejet!

"Nem is nagyon kivitelezhető, hogy egyik országban töredékéért adják, mint a másikban."
    Mint ahogy az se hogy egyik orszagban ugyanannyiert vegyek meg mint a masikban.

"Inkább a fizetéseknek kellene végre normális szintre emelkedni. (Ehhez persze dolgozni kell, nem csak dumálni.)"
    LOL. 2 hete volt az ujsagban hogy tolunk 2 hatarral nyugatra egy orvos 16-17szer!!! annyit keres mint nalunk. Ugye nem gondolod hogy 16-17szer akkora tudas es munkavegzes miatt? Nalunk is ugyanugy dolgoznak az emberek mint mashol, csak itt zsebpenzt kapnak fizetes helyett. Ha a burzsujoknak nem fontos hogy jol megfizessek a dolgozo embereket, akkor a dolgozoknak miert lenne fontosabb kitomni a burzsujok zsebet?