228
-
#108 akkor menj szanakozz mashol, elvagyunk nelkuled is itt
nem kotelezo ide irni -
#107 talan nem -
#106 kibogar, ti jottok az autos peldaval folyton
hat akkor nesztek -
#105 ez most mire valasz? a jotallasra?
ha nincs erv, jon a mellebeszeles? -
#104 Lola
ird ide a neved
cimed
es akkor masnap mar mennek a rendorok hozzatok vendegsegbe
tuti fognak talalni vmit
-
Lola. #103 te sem tudsz olvasni? A kedvedért - mert olyan intelligens vagy - leirom mégegyszer: NEM ÉRDEKEL, HOGY AZ ÉN ALKALMAZÁSAIMAT MÁSOLJÁK-E, MERT A MEGRENDELŐ MÁR KIFIZETTE AMI JÁR NEKEM, MIKOR ÁTVETTE A TERMÉKET.
Megvan? -
#102 te vegeztel ilyet?
es hogy finansziroztad a tanfolyamot
es utan vettel egfgy Photoshopot, hogy otthon Benokenek szamrfulet tudj rajzolni -
#101 Lola, kezdj nyultenyesztesbe, azt nem masolja senki, ha ennyire zavar a masolas
amikor elemntel oda dolgozni, akkor nem masolt senki? vagy talan megis? vagy csak te nem tudtal rola? -
Lola. #100 érthető? inkább szánalmas... -
#99 nem irok butasagokat kisbogar
vagy budosbogar?
a 176 meg igenes fontos, mert te itt egy senkihazi pattogojancsi vagy, aki jobb lenne ha szepen befogna
vagy ha van valami kozlendoje, szerenyen es illedelmesen eloadna, ahogy egy pondro beszel a hegyhez
remelem ertheto voltam -
Lola. #98 miről beszélsz? adobe-ról? -
Lola. #97 ezért vannak a próbaverziók, de aki nem próbálja ki, nem olvas utána, mielőtt megveszi az magára vessen.
"ha egy autot megveszek
szetszedhetem
tehetek bele uj motort, tuningolhatom"
Ja, hogy most már jó az autós példa?? A szokásos kettős mérce... -
#96 szvsz nem a penzzel van a baj, hanem a termekkel
a nesze semmi fogdmegjol illetbve az arukapcsolas
klasszikus iparagakban ezert rajukmaszna a versenyhivatal, a fogyasztovedelem -
Lola. #95 mint azt már leírtam, nem érdekel, hogy megveszik-e a termékeimet...
Egyébként hogy mennyire nem igaz amit irsz, arra jó példa a ms rendszerek piaci részesedése (habár ez még lehet a másolás miatt is) vagy az éves pénzügyi adatai, vagy az az 57 milliárd dollár amit most fognak szétosztogatni... -
#94 ha egy autot megveszek
szetszedhetem
tehetek bele uj motort, tuningolhatom
mit is kapok ha egy szotvert vasarolok?
max bortont mert bele mertem piszkalni -
#93 minap vettem egy jatekot
nem indul eél a gepemen
volt egy masik
4 honapot vartam mire kijott a peccs, amitol latta a az olvaso a cd-t
mindketto 10k volt
szal akkor miert jo nekem az eredeti, a borton meguszasan kivul?
ha majd a szoftverekre is garancia, meg jotallas!!! akkor tessek pattogni -
Lola. #92 "Tudod, lehet, hogyha van egy jo termeked, es uj vagy a piacon, hagyod hadd masoljak! le, mert ezzel a nevedet is megismerik, es utana mar a kovetkezo termekkel jobb eladasokat tudsz produlakni"
Tudod ennek is megvan a törvényes, jól kidolgozott menete. Freeware, shareware, gpl stb... Ha a cégnek ez szándéka, hidd el, hogy nem irnának 10 oldalas "fenyegetést" a licenszszerződésedbe, igy ez nem idevágó téma, itt arról van szó, mikor az adott cég egyáltalán nem akarja, hogy lemásolják a szoftvereit. -
#91 Az az érdekes ebben az egészben, hogy amikor anno ált iskben meg gimiben, ja meg főiskolán is a burzsoáziával ijesztgettek bennünket csak röhögtünk. "A lét meghatározza a tudatot" Hö-hö.
Azt gondoltuk, hogy most már modern korban élünk az emberek nem olyan hülyék, hogy anyagiak alapján itéljék meg egymást.
És lám eltelt 15 év, bizonyos rétegek 10-szer annyit keresnek mint mások, és ez újra kitermelte azt az atavisztikus gondolkodást, amin csak röhögtünk, hogy milyen hülyeség.
-
#90 bortonbnnel valo fenyegetessel nem fogod ravenni az embereket, hogy megvegyek a termekeidet
inkabb massziv ellenallas lesz a jutalmad -
#89 Tudod, lehet, hogyha van egy jo termeked, es uj vagy a piacon, hagyod hadd masoljak! le, mert ezzel a nevedet is megismerik, es utana mar a kovetkezo termekkel jobb eladasokat tudsz produlakni
ha a jatekprogramokat nezzuk: hany olyan kis ceg van, aki nem tett a jatekara semmifele vedelmet, mert ismeretlenek voltak, es iszonyat jot alkottak, ugyanakkor a nagyok soxor a legnagyobb szarjaikat is vedik ezerrel -
Lola. #88 "ha egy buncselekmenyt sokan elkovetnek, az onnantol kezdve csak kvazi buncselekmeny"
Istenem, de szeretném látni egy bíró arcát, mikor ezzel az égbekiálltó marhasággal előjössz :))) -
Lola. #87 Mégsem a BSA hazudik a számokkal? Mert az adobe-nél is 30 nap az a 15, ami alatt meg lehet tanulni.
pl. egy tanfolyamot (ahol egyébként eleve rendelkezésedre bocsájtják a szoftvert a kurzus alatt) remekül kiegészit, ha felrakod otthon a 30 napos verziót. Utána lehet menni pénztkeresni vele... -
#86 tudod, egy bajod van nekled is
szemellenzos vagy ebbol elsz, aztan ennyi
hogy gazdasagi tarsadalmi viszonylatban mi jo egy orszagnak, odaig mar nem gondolkodsz -
#85 ha egy buncselekmenyt sokan elkovetnek, az onnantol kezdve csak kvazi buncselekmeny
a torvenyszegok megbuntetesevel sokkal tobbet veszitene az allam, mint egy-par szoftverceg ejenyebejnyejevel -
Lola. #84 a hülyegyerek azért nem kurvaanyáázás, faszkalapozás, bazdmegezés, faszparasztozás, soroljam még hülyegyerek :)) -
#83 civilizalt orszagokban sem jobb a helyzte
max a BSA mas szamokat gyart
mert azt ne hidd mar, hogy ezek valodi szamok
-
#82 Viszont, ha leadózod a max tb-t akkor többet nem kell fizetned. 6 milkó felett ha jól emlékszem. -
#81 de unalmas ez mar
ha nem beszeltuk volna at a temat 100x meg 100x
de mindig van valaki aki jon az ingyenes probaverziokkal
megneznem pl. egy Adobe termeket mikor tudsz hasznalni 15 nap alatt -
Lola. #80 igy első ránézésre a tanulatlan parasztokat... -
Lola. #79 "Valaki pajszerral benyomta a lakasajtodat, es elvitte a dobozos szoftveredet cd-stol, szamlastol?"
Úgysem tudod felfodni, de megpróbálom utoljára: készitettél egy szoftvert amire az embereknek szüksége van, ezért fizetnek. Ha nem fizetnek, de használják, akkor téged meglopnak, ugyanis nem jutsz ahhoz a pénzhez ami a munkádért jár...
"Eljutott mar az agyadig hogy nemcsak a 13 eves kis Pistike akarhat megismerkedni 1 olyan szoftverrel ami utana neki a munkavegzeshez kell?"
Olvasni nem tudsz vagy felfogni nem tudod amit olvasol? 180 day trial-ok pl...
"Ott a helyszinen mar senki nem fog teged betanitani, neked munkaba allas ELOTT mar ismerned kell ezeket."
Még mindig ott a trial verzió, de vannak ám tanfolyamok is, hátmég könyvek, bár rajtad az ilyesmi úgysem segít, ráadásul tuti, hogy nem mész el tanfolyamra, mert AZT NEM TUDOD ELLOPNI!!!
"De ugye az uccai tuzcsaprol lopod a vizet az uszomedencedhez?"
Nem, kettőnk közül nem én vagyok a tolvaj, én fizetek azokért a szolgáltatásokért, amiket igénybe veszek. Ha van olyan aki a medencéjébe lopja a vizet, azt ugyanúgy meg kell büntetni, mint aki szoftvert lop, de ez nem én vagyok.
"Itt kapitalizmus van, hat akkor elj kapitalista modon! Alkalmazkodj a piachoz! Ha nem vagy ra kepes, akkor menj csodbe, ne masokra kend a sajat hibadat."
Én alkalmazkodok, mert meg tudom venni a szoftvereket, igy ezt a csődbemenés és a hibák másra kenését jobb lesz, ha elkezded magadra értelmezni, nekem nincs gondom a kapitalizmussal, neked annál inkább... -
#78 az atlagjovedelem a legmagasabb savban adozik -
tajfun #77 "jól van, az alpári hozzászólásokból kiderül melyik réteget is érinti a probléma..."
Igy van:
"jól van hülyegyerekek" - lol(a) #25"
Tehat beismered. Helyes. -
#76 voltak normlais hozzaszolasok, egeszaeb addig mig nem jottek a szoftvertorveny apostolai -
#75 es persze a Mercit a legdragabb helyrol kell megvenni -
#74 lola
És melyiket is: a dolgozó munkás/paraszt osztályt az értelmiséget, vagy a neoburzsoáziát? -
tajfun #73 Milyen tolvajokrol beszelesz te? Valaki pajszerral benyomta a lakasajtodat, es elvitte a dobozos szoftveredet cd-stol, szamlastol?
"Tanulás/megismerés céljával burkolni a lopást szintén népszerű agymenés a tolvajok körében, de sajnos nem jogos, ugyanis az összes komoly szoftvernek van kipróbálható változata (ms serverek pl. 180 napos teljesértékű termékek, nem holmi 30 napos szutykok amint a shareware-eknél megszokhattunk), ezen kivül ott a campus agreement stb-stb. Ez sem nyert."
Campus csak az iskolaban tanuloknak jar, a tobbieknek te adsz ingyenes licenszet? "Ez sem nyert." Eljutott mar az agyadig hogy nemcsak a 13 eves kis Pistike akarhat megismerkedni 1 olyan szoftverrel ami utana neki a munkavegzeshez kell? Hiaba jossz a tipikus BSA-s "hasznalj ingyenes szoftvert" rizsaval, ha a munkahelyen neked windowst meg officet kell hasznalni, programozasnal meg ugye nem hozzad fog alkalmazkodni az egesz project, hanem neked kell ismerned a ceg altal hasznalt fejlesztoeszkozoket. Ott a helyszinen mar senki nem fog teged betanitani, neked munkaba allas ELOTT mar ismerned kell ezeket. Aztan majd a munkahely megveszi neked eredetiben. Programozonak mondod magad, es meg ezt se tudod?
"Nosza, akkor ne büntessünk senkit, lopjon, csaljon, hazudjon mindenki!"
De ugye az uccai tuzcsaprol lopod a vizet az uszomedencedhez? A burzsujok olyan szepen ingyenelnek a szegenyek nyakan, de sir a szajuk ha a csoro is 1szer hasonlot csinal.
"Érdekes módon civilizált országokban alacsony a lopott szoftverek használata, igy egyet kell értsek veled: komoly probléma van AZ EMBEREKKEL!"
Feltunt mar neked hogy ott 10SZER AKKORAK A FIZETESEK??? Szotagoljam?
"Még jó hogy nem... Gondolkozzál már, ha téged károsítanak meg (tökmindegy mennyi pénzzel, legyen csak az illegális másolatok megszüntetésével nyert pénz a másolatok 10%, máris milliárd dollárokról beszélünk) akkor majd én meggyőzlek, hogy hát olyan sok ember lop meg téged, ne akard már őket ebben meggátolni. Bullshit."
Figyis, senki nem akadalyoz meg benne hogy olyan aron add a szoftveredet amennyiert a vasarlok hajlandok megvenni. A kenyer, benzin, minden a'ra igy alakul ki, egyedul a kiadok kepzelik azt hogy ok kitalalnak 1 irrealisan magas osszeget, aztan majd bilinccsel fenyegetve kenyszeritik az embereket a fizetesre. Hol elsz te, ember? Itt kapitalizmus van, hat akkor elj kapitalista modon! Alkalmazkodj a piachoz! Ha nem vagy ra kepes, akkor menj csodbe, ne masokra kend a sajat hibadat. Bucser baratod megmondta: ""pénzszerzéshez nem kell más mint ÉSZ, KITARTÁS". Hat akkor hasznald az eszedet, add esszeru aron a cuccodat! Ilyen 1szeru. -
Lola. #72 hú ez aztán komoly érv volt az butaságaid igazolására, neked is gratulálok. -
#71 kemeny vagy, mind a 176 kommenteddel -
#70 Pont ezt a cikket kerestem én is, de jellemző módon azt nem részletezik, hogy milyen szopás mo.n alkalmazottnak lenni, azt viszont egy oldalon sorolják, hogy a vállalatok milyen kedvezményben részesülnek.
Nem azt mondom, ok jöjjenek ide a külföldi cégek és zsákmányoljanak ki! Sőt követelem, hogy kizsákmányoljanak!!!! De ua pénzért, mint máshol!!! -
Lola. #69 jól van, az alpári hozzászólásokból kiderül melyik réteget is érinti a probléma...