4278
-
Nadi #709 Debrecenbe megszorítanánk őket!
MTK-nál mind1, mert budapest -
#708 1. a ZTE is a Puskásban játszott
2. az MTK is anno ott játszott 2003 augusztusában a Celtic ellen...
3. A Manchesternek tök minegy hogy Debrecenbe megy vagy Pestre... -
#707 Mindent bele Loki! -
#706 Debrecen, augusztus 4., 20.20 A Loki szurkolói egyedi hangulatot varázsolnak a csapat köré.
A Hajduk Split félelmetes hírű stadionjában szerda este már a mérkőzés előtt zengett a "Hajrá Loki!" kórus, majd miután a szlovák Havrilla lefújta az 5-0-s debreceni győzelmet és továbbjutást hozó találkozót, igazi örömünnep vette kezdetét a Poljudban.
- Fantasztikus volt a közönségünk, minden köszönet megilleti őket - kezdte a két gólig, és két gólpasszig jutó Halmosi Péter. - Szenzációsak a szurkolóink, komolyan mondom, nem hittem volna, hogy ennyi szeretetet lehet tőlük kapni. Érdekes egyébként, hogy miközben mindenki temeti a magyar futballt, Debrecenben ebből semmit nem érezni. Egy kicsit olyan érzés most a Lokiban játszani, mintha egy külföldi csapat tagja lennék.
-
#705 így kell nekik akkora pofájuk volt mint a hortobágyi 9 lyukú híd bazze -
Nadi #704
-
Nadi #703 A horvát országos sportnapilap főoldala és annak címe mindent elárul a mérkőzésről és az azt követő hangulatról.
A horvátok egyetlen sportnapilapja, a Sportski Novosti mai számának címlapján a következő áll: Hajduk – Debrecen 0:5, kiütés! A kispadon a Split másodedzője fejét kezébe temetve ül. A belső oldal főcíme is találó: Attila megalázta a splitieket.
A SN szerint Halmosi első percben rúgott gólja, sokáig megmarad a horvátok emlékezetében. „Szomorú és szégyenteljes eredmény született”, írja a lap, amely dicséri a magyar fanatikusokat hozzátéve: mindenkit meglepet a ria, ria, Hungária rigmusú nóta, hiszen eddig soha nem tapasztalták, hogy klubcsapatok mérkőzésén a drukkerek nemcsak a saját együttesüknek, hanem országuknak is szurkolnak.
A Slobodna Dalmacija szintén terjedelmesen foglalkozik a szerdai mérkőzéssel, melynek előtt még senki se hitte volna, hogy vereséget szenved a csapat. Mindenki optimista volt, a nézők már a meccs előtt ünnepeltek. A Hajduk vezetői a telt ház érdekében olcsóbban adták a jegyeket, hogy minél több szurkoló hajtsa a csapatot a négy gól elérése érdekében. A lap gúnyosan jegyzi meg, hogy bár Ciro mindenkinek továbbjutást ígért, sokan nem hittek a csodában, noha nem is a brazil válogatott, hanem a Debrecen ellen játszott a Split. Pedig a találkozó előtti zivatarban is égi jelet véltek felfedezni, hiszen úgy gondolták a horvátok, hogy a mély talaj nekik fekszik majd.
A spliti napilap is említést tesz a vendégszurkolók kultúrált viselkedéséről és a Himnusz énekléséről. Nincsenek – érthetően - jó véleményen ugyanakkor a Torcida szurkolói csoportról, amelynek tagjai úgy gondolták, ha már a játékosok nem lendülnek támadásba, megteszik ezt ők. Szerencsére végül a lelátó több területén rakott tábortűzön, és egy kis rongáláson kívül komolyabb bajt nem okoztak. A Hajduk ásza, Niko Krajncar arra kéri a drukkereket, hogy ne bántsák a csapatot, mert így is nagyon nehéz mindenkinek, az eredmény miatt katasztrofális állapotban vannak a játékosok és vezetők egyaránt. - Rettenetesen rosszul játszottunk, s nehéz bármit is mondani ilyenkor. Az élet azonban megy tovább, s a
Hajduknak van egy esztendeje arra, hogy ismét felkészüljön az európai porondra - nyilatkozta a lapnak a Split tízese.
(A cikkeket Darnai József fordította) -
#702 mert a MU nem játszhat azon a pályán... -
perkon #701 Üdv!
Tudja valaki, hogy miért a Puskás stadionban lesz a visszavágó? Tudtommal a Manchester elleni meccs is BL-selejtező ugyanúgy, mint a Hajduk elleni meccs volt.
Ha mondjuk a ciprusi Famagusztával került volna össze a Debrecen a főtáblára jutásért, akkor is a Puskás stadionban lett volna a meccs? Kötve hiszem. Az UEFA-ellenőr mindenesetre következetlen! Szemét nyugat... -
#700 ÁMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#699 ááááááá a retek klub közvetíti a meccset? :(
Akkor biztos vereség :P (ezt az rtl magyar foci statisztikájából vonom le :P) De a szívem azt súgja megszorongatjuk az MU-t
HAJRÁ LOKI! HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK! -
#698 Grat a DVSC- nek! -
Nadi #697 A Loki csatára, Kerekes Zsombor csak úgy mint egy héttel ezelőtt, a visszavágón is betalált a horvátok kapujába.
Szurkolóink egyik nagy kedvence – többi játékosunkhoz hasonlóan - jelentős érdemeket szerzett abban, hogy csapatunk ilyen különbségű győzelemmel lépett tovább a BL-selejtező harmadik körébe. Kerekes egy héttel ezelőtt a harmadik, tegnap a második gólt szerezte. A játékos természetesen hitt a továbbjutásban, de azt nem gondolta volna, hogy ekkor csapást mérnek a Hajdukra.
- Azért ilyen mérkőzésre nem számítottunk – árulta el rögtön a mérkőzés után Kerekes Zsombor. - Természetesen úgy jöttünk ide, hogy nyerni akarunk. Szerencsére már az első percben betaláltunk, ekkor már biztosak voltunk abban, hogy a továbbjutás megvan. Nagyszerűen játszott a csapat, ezt bizonyítja, hogy a végén a Torcida drukkerei is megtapsoltak minket.
Nincs más hátra, kedden már a Manchester ellen kell felvenni a harcot a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapatának.
- A világ egyik legjobb együttese, amely kiváló játékosokból áll, de ők is emberek, nem legyőzhetetlenek. Rajtunk nem múlik, mindent megteszünk majd, hogy jó eredményt érjünk el.
-
#696 pffffffffff szegény veréb -
Nadi #695 A DVSC-AVE Ásványvíz trénere edzői pályafutása legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy irányításával két fantasztikus győzelmet ért el csapata a BL-selejtező második körében, a Hajduk Split ellen.
Jelenleg nincs olyan sportszerető ember az országban, aki nem tenne említést a Loki tegnapi, vagy éppen a múlt szerdai, Hajduk Split elleni parádés játékáról. Talán a legfanatikusabb szurkolók sem gondolták volna, hogy a piros-fehérek ilyen különbséggel jutnak túl a nagymúltú horvát csapaton. Sokan már a debreceni 3-0-ra felkapták a fejüket, de erre még rátettek Sándor Tamásék egy lapáttal és tegnap 5-0-ra kiütötték Miroslav Blazevic gárdáját. Nemcsak a játékosok, de a lelátón tartózkodó vendégszurkolók is egymásra nézve mondogatták: mintha a mesében lennék. Supka Attila ritkán elégedett maximálisan csapata teljesítményével, ám egy ilyen győzelem után csak pozitívumot tudott mondani tanítványai játékáról.
- A mai mérkőzésen nyújtottakkal elégedett vagyok, hiszen a hétfő délelőtti videózáson kielemeztük a Hajdukot, tudtuk, hogy azt játsszák majd, mint a Zágráb ellen – mondta a tréner. - Abban a mérkőzésben benne voltak azok a hibák, amelyek a mostaniban is. A szélek teljesen üresek maradtak, mi ezt be tudtuk játszani, támadásokat vezettünk és érkező embereink gólokat tudtak rúgni.
- Az első gól után érezte, hogy megvan a mérkőzés?
- Nem is az első, hanem inkább a második gól volt igazán megnyugtató. Utána lehetett érezni a játékosokon, hogy felszabadultan futballoztak, helyzeteket teremtettek és meg tudták valósítani, amit elterveztünk. Az első percekben azért voltam nagyon ideges, mert úgy éreztem, hogy a horvátok a pályán meg akarják félemlíteni játékosaimat és a játékvezető ezt engedte, holott beszéltem vele mérkőzés előtt és azt mondta, az első öt percben megpróbálja megfogni Blatnjakékat. Nem tette meg, bár valahol szerencsénk is volt, hogy az első gól előtt nem fújta be a Sándor Tamás elleni szabálytalanságot. Lényeg, hogy nagyon jó mérkőzést játszottunk.
- Edzői pályafutását nézve, hova tenné ezt a mérkőzést?
- Mindenképpen az első helyre.
- Mennyit játszott ki a csapat magából?
- Ha megnézzük az utóbbi hetek történéseit: volt két Szuperkupa-meccsünk, egy bajnoki és két BL-selejtező. Látható volt, hogy egyre jobb játékot mutatott a társaság. Ami fontos, hogy csapatként működünk együtt, ha kell, a védők segítik a támadást, vagy a csatárok a védekezést.
- Blazevic azt mondta, hogy az angolok ellen derül ki, mennyire jó a csapat a Loki. Tudunk még meglepetést okozni ott is, vagy tisztában kell lennünk, hogy a Manchester jobb gárda, mint mi.
- Úgy gondolom, tisztában kell azzal lennünk, hogy jobb csapat ellen játszunk, de oda sem szabad feltartott kézzel menni. Meg kell próbálni mindent megtenni azért, hogy eredményesek legyünk. Ha a csapat maximális teljesítményt nyújt, akkor ismét el tudunk érni egy szép eredményt. -
Nadi #694 Az RTL Klub adja a Manchester-Debrecen BL-meccset 2005-08-04 Az RTL klub közvetíti a jövő keddi Manchester United-Debrecen Bajnokok Ligája selejtező mérkőzést. A közvetítési jogokért az IMG sportmarketingcégnél pályázott a kereskedelmi csatorna. Információnk szerint 40 ezer eurónál (10 millió forintnál) indult a licit. A visszavágó sugárzásáról még nem döntöttek. A BL csoportmeccseit viszont már nem az RTL Klub sugározza, azoknak jogát ugyanis a Viasat 3 tulajdonosa vásárolta meg korábban. Az RTL-en az utóbbi években egyre több a foci, az adó sugározza a hazai első osztályú bajnokságot, is amelyért évi 350 millió fizetnek, és közvetíti a magyar labdarúgó-válogatott meccseit is. (VG) -
Nadi #693 Majd meglátjuk -
#692 Rooney szétszedi a debrecent egyedül...
attól még a Hajduk elleniért : -
#691 Kedden játszunk a Manchesterrel
2005. 08. 04. 14:40
A BL-selejtező harmadik körének első mérkőzésére augusztus 9-én, kedden kerül sor Manchesterben, míg a visszavágót augusztus 24-én, szerdán rendezik a Puskás-stadionban.
Döntés született a DVSC két Manchester elleni BL-selejtező időpontjairól. Ez alapján az odavágót augusztus 9-én, kedden játsszuk az Old Traffordban magyar idő szerint 21 óra 5 perckor, míg a második találkozót augusztus 24-én, szerdán rendezik a Puskás-stadionban 20.45-kor.
Rengetegen érdeklődnek honlapunknál a jegyekről és a szervezett utazásról. Egyelőre folynak az egyeztetések, de amint pontos információt tudunk szolgáltatni, közöljük Olvasóinkkal.
Az MU trénere, Sir Alex Ferguson egyébként a Loki tegnapi 5-0-s győzelmére a következőket mondta: - Nagyon figyelemreméltó eredmény. Hazai pályán nem akarunk gólt kapni a magyaroktól, ebben az esetben már egy 1-0-s vagy 2-0-s győzelemmel is elégedett lennék. -
#690 Csernyánszki: Ez valami mese
2005. 08. 04. 14:10
A Loki hálóőre jelentős érdemeket szerzett abban, hogy tegnap a horvátok egyetlen alkalommal sem tudták bevenni kapuját
Szerdán csapatunk parádés játékkal szó szerint kiütötte a Hajduk Splitet. A Loki ötször talált az ellenfél hálójába, míg Krajncarék egyszer sem tudták bevenni a kaput, amelyben jelentős érdeme volt Csernyánszki Norbertnek. A debreceniek hálóőre végig remek reflexszel védte a kapuja felé tartó lövéseket.
- Arra készültem, hogy biztos jóval több dolgom lesz, mint Debrecenben, az viszont nem volt taktika, hogy visszaállunk – nyilatkozta honlapunknak közvetlenül a mérkőzés után a rendkívül boldog Csernyánszki. - Ugyanúgy 4-4-2-ben játszottunk, próbáltuk lezárni a területeket. Az első percben rúgott gólunk átírta az egész forgatókönyvet, hamar megnyugodott a csapat. Végig azt éreztem, hogy minden játékos maximálisan a feladatára koncentrál.
- Mennyire érzékelted, ami a lelátón történt? A végén többször is óvatosnak kellett lenned, amikor a mögötted lévő Torcida szurkolói csoport tagjai égő fáklyákat kezdtek a pályára dobni.
- Egy picit tartottam tőlük, de nem volt vészes. Amikor bemelegítésnél kimentük a pályára, hatalmas füttykoncert fogadott, ami annyira feldobott, hogy már akkor extázisba estem. Szerintem így voltak ezzel a többiek is.
- Felfogtad már?
- Még nem igazán. A továbbjutás nem lepett meg, de az, hogy 5-0-ra nyertünk itt Splitben… Ez valami mese, amelyben mi vagyunk a főhősök.
- Ezért büszke rátok most az egész ország…
- Így van, nagy jó, hogy nemcsak Debrecennek, de az egész országnak nagy örömöt tudtunk szerezni.
- Pár nap múlva az Old Trafford kapujában állhatsz…
- Eddig csak álmodoztam róla. Jámbor Lászlóval beszéltem pont, hogy Van der Saar az egyik kedvenc kapusom, úgyhogy hál’Istennek létrejön majd a mezcsere. A Split elleni meccsen ez volt az egyik fő célom. Továbbjutott a csapat, ez óriási siker, a másik pedig: abban a stadionban futballozni, egy ilyen csapat ellen, mint a Manchester United, mindenkinek iszonyatosan nagy élmény lesz. -
Nadi #688 -
#687 én két x-szel is elégedett lennék. 4-4 kint, 3-3 itthon hogy még az izgalom és a közönségszórakoztatás is meglegyen -
#686 idegenbe kapjunk ki eggyel de itthon nyerjünk 2-vel :DDDDDDDDDDDDD -
#685 mármint hogy nem kapnak gólt -
#684 Lovagias modor, nem is vártam hogy azt mondja: simán lelépnek minket.
De ezt azért a lelke mélyén ő sem gondolja komolyan... -
Nadi #683 "Az MU trénere, Sir Alex Ferguson egyébként a Loki tegnapi 5-0-s győzelmére a következőket mondta: - Nagyon figyelemreméltó eredmény, nem akarunk gólt kapni hazai pályán, egy 1-0-s eredménnyel is elégedett lennék." -
Nadi #682 Az origo sport részénél ez már dél körül fent volt. -
#681 Vazz tényleg... pedig a soccerpulseon találtam :)))))) -
#680 Milyen origós? -
Nadi #679 Ez az origós bazz.... -
#678 Ja és credit to Bentex :)
Bár nem ismerem, de biztos magyar, hiszen Gera Zoli van a képén :) -
#677 Csak pár száz kilóméterre lakok Debrecentől () és még sose voltam ott. Elkél majd az útbaigazítás... -
#676 14 perces összefoglaló... -
Nadi #675 Ja, nem szóltam -
#674 ki mondta hogy nem? -
Nadi #673 Az UEFA meccsek valószínűleg Debrecenben lesznek. -
#672 Nem akarok ünneprontó szövegeket írni a tegnapi varázslat után, de akik itt jóslásokba bocsájtkoznak bizonyos 0-0-ákat várva azokból az elfogultság beszél.
Manchesterben kezd a Loki, idegenben 2-3 kapott góllal kell számolni (jobb esetben), továbbá egy olyan védelemmel hogy mástnemondjak : Ferdinand, Heinze...
A középpálya kicsit megkopott, ha Keane és Giggs is szerepel a kezdőcsapatban akkor tőlük annyira nem kell tartani, Ronaldo-t viszont senki nem képes feltartani.
Azt hiszem nem bocsájtkozom jóslásokba viszont egyvalamit megígérek: ha bármi lehetőségem lesz én ott leszek az itthoni meccsen és teljes szívemből fogok szurkolni a Lokinak hogy továbbjusson. És ott leszek az UEFA-meccseken is!
Remélem találkozunk :). Csátok -
Nadi #671 Két hete a magyar bajnokcsapatnál tesztelték Giuseppe Signorit, s Debrecenbe szerződése még mindig lezáratlan ügy. A Loki szerda este - a Hajduk Split búcsúztatásával - a BL második selejtezőköréből továbblépett, és a főtáblára kerüléshez az angol sztárklub, a Manchester United ellen kell játszania, és így az olasz játékos szerződtetése ismét előtérbe kerülhet. Tíz nappal ezelőtt Giuseppe Signori ugyanis úgy tért haza Olaszországba: ha a BL-ben a Loki továbblép, úgy egy újabb tárgyalást mindenképpen megér az ügy. A 27-szeres olasz válogatott játékos ügyeit intéző Luca Delli Innocenti és Kundráth Csaba (ők ketten egyébként Lisztes Krisztián ügyeit is intézik, nem véletlen, hogy a játékos neve ott szerepel a Chievo kívánságlistáján is) ma és holnap ismét egyeztet a DVSC vezetőivel, akik, miután meghallgatják Giuseppe Signori képviselőinek ajánlatát, konkrétan döntenek arról: jöjjön vagy sem az olasz. -
#670 és mi van signorival??? -
Nadi #669 Egy ilyen parádés győzelem után, csakis remek hangulatban telhetett a másfél órás repülőút.
Kora délután rendben megérkezett labdarúgócsapatunk, amely tegnap 5-0-ra alázta a Hajduk Split együttesét. A repülőn remek volt a hangulat, az utaskísérő többször is gratulált a társaságnak remek szerepléséért. A debreceni repülőtéren számtalan újságíró, tévés és szurkoló várta játékosainkat.
Zúgott a szép volt fiúk és mindenki sok sikert kívánt a folytatásra. Supka Attila a csapatnak most regeneráló edzést tart, majd a szakmai stáb máris elkezd dolgozni azon, hogy minél hamarabb kazettát szerezzenek a Manchester egy mérkőzéséről , ugyanis az idő rendkívül rövid, hétfőn ismét gépre ül a csapat, hogy története egyik legfontosabb mérkőzését vívja meg az Old Trafford stadionban.