2417
megoldást keresek erre a problémára
-
Storey #2377 Úgy néz ki, hogy így már tökéletesen működik!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :) -
k1571 #2376 Talán ez jó:
With fldlg
.Title = "Mentés másként"
.InitialFileName = "neve" & Range("e4") & " " & Range("g4")
.FilterIndex = 2
End With -
Storey #2375 Sziasztok!
Egy makró problémám lenne!
Szeretnék egy munkafüzetet makróbarát munkafüzetként elmenteni, de sajnos hiába állítom be, csak sima excel sablonként meni el.
Nem tudtam rájönni, hogy mi a probléma.
Hátha valaki tud segíteni.
Itt a makróm:
Sub Mentés_Másként()
Dim fldlg As FileDialog
Set fldlg = Application.FileDialog(msoFileDialogSaveAs)
With fldlg
.Title = "Mentés másként"
.InitialFileName = "A mentett dokumentum neve" & Range("e4") & " " & Range("g4")
End With
rv = fldlg.Show
If rv Then
ActiveWorkbook.SaveAs fldlg.SelectedItems(1), FileFormat:=xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled
End If
Application.CutCopyMode = False
Application.ScreenUpdating = True
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
Előre is köszi!
Utoljára szerkesztette: Storey, 2018.07.09. 14:13:20 -
megybali #2374 Köszi, ez a megoldás és szuper! -
megybali #2373 Köszönöm, nagy segítség volt! -
Nekem #2372 Vagy egy kicsit egyszerűbben, egy segéd oszloppal
AL oszlop:
=HA(AJ2="","",AM2-MAX($AM3:AM$22))
AM oszlop (segéd oszlop)
=HA(AJ2="","",SZUM($AK2:AK$21))
A "MAX(AM3:AM22)" tartománynak egyel hosszabbnak kell lennie, mint a bevitt adatoknak (adatok a AM21-ig vannak)
És így nincs "Hiányzik" hiba.
Utoljára szerkesztette: Nekem, 2018.06.28. 20:33:11 -
#2371 Az AL2 cella képlete
=HA(ÜRES(AJ2);"";SZUM(INDIREKT("AK"&SOR()&":AK"&HOL.VAN(INDIREKT("AJ"&SOR())+1;AJ:AJ;0)-1)))
Ezt másold le. Az utolsó egységnél #HIÁNYZIK eredményt kapsz, ezt az egy összesítést "gyalog" add kell megadnod. -
FartingSquirrel #2370 Sziasztok!
Én Google Sheetsben akadtam el. Lehetséges az, hogy egy A1-es cellába írt képlettel megadjam az A2-nek az értékét?
Konkrét példa:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van egy ilyen képletem:
=IF(F3="Done",G3="Not yet received",G3="Waiting for Rec") – nyilván helytelen azzal a G3= résszel.
(Azért nem tudom ezt az egészet a G3-ban megadni, mert legördülő listám van, és az valamiért nem működik együtt a képlettel.)
A célom az lenne, hogy egy teljesen független cellában adom meg ezt a képletet, csak egyszerűen arra nem tudok rájönni, hogy hogyan tudom egy tök random cellából megváltoztatni a G3 értékét. Lehetséges egyáltalán?
-
megybali #2369 Sziasztok,
Arra keresek megoldást, hogy a lenti képen látható táblázatban batchek láthatóak a bal szélső oszlopban. Egy batch pirossal körbe van keretezve. Minden batchnek szeretném képlettel meghatározni az össz mennyiségét. A batchek mennyisége minden esetben eltérő és 29000 soros a tábla így egyesével rengeteg idő lenne szummmázni. Tehát batch 1 áll 640, 1280, 640, 640, 640 kg-ból amik összege 3840. Ezt szeretném minden egyes batch mellett látni. Tudtok segíteni? Előre is köszönöm.
-
#2368 és mi a megoldás? :) -
nehezj #2367 Sziasztok!
Sikerült megoldani :)
További szép napot -
nehezj #2366 Sziasztok!
Excelben ha levédem a munkalapot (zárolt ill. nem zárolt cellák) akkor mit kell beállítani, hogy a nem zárolt cellákba tudja megjegyzést beírni.
-
#2365 Megoldottam ;) -
#2364 Sziasztok, van exelben egy tablazatom ami 10 sorbol all. Akarok csinalni egy makrot ami letrehoz egy uj lapot es oda atmasol csak par oszlopot az elso laprol. Eddig meg meg minden ok. A kerdesem az lenne, hogy a macroban hogyan tudom azt megcsinalni, hogy o figyelembe vegye, hogy csak 10 sorom van. (persze az lehet valtozo aztan kevesebb, vagy tobb). Remelem ertheto mit szeretnek :) -
#2363 Igen így is jó lesz köszi ! -
k1571 #2362 Remélem nem értettem félre:
-
#2361 Sziasztok. Valaki le tudná írni nekem táblázatban hogy kell azt megcsinálni hogy ha begépelek egy szöveget a cellába és ha az egyezik egy mintával akkor igaz hamis elvén egy másik cellában felfedődjön ez a szöveg. Ha nem egyezik a szöveg akkor maradjon üres a másik cella. -
#2360 Sziasztok. Ha fikszalni akarok egy szamot, hogy ha lehuzom akkor ne novelje, hanem mindig ugyan az legyen azt hogy kell? -
#2359 Küldd el privátban a fájlt, hátha tudok valamit kezdeni vele. -
#2358 Ha kiveszem és elmentem, megnyitom, visszateszi a "$"-t! :D -
#2357 Másolás előtt a szabályok kezelésénél az érvényességet $C$6:$T$6-ról írd át $C6:$T6-ra. -
#2356 Szia
Az sajnos nem működik, az egészet egybe számolja onnantól, ha több sort veszek fel...
Akkor is ha a sorjelölőn, akkor is ha csak a cellákat jelölöm ki...
-
#2355 Kijelölöd az első formázott sort, felveszed a formátumfestő ecsetet (Kezdőlap bal oldalán). Ecset alakú lesz a kurzorod, amit lefelé végig húzol a sorjelölőkön. -
#2354 Sziasztok!
Szeretném valamilyen feltételes formázással kiemelni az értékeket soronként...
Az elsőt megcsináltam és másoltam a formátumot még 50x... ennél biztos lehetne gyorsabban, de hogyan?
-
#2353 Szívesen. :) -
#2352 Valóban, sikerült. Köszi szépen! -
#2351 Erre való a SZUMHA függvény, a leírását megtalálod a súgóban. -
#2350 Sziasztok, segítséget kérek. Van két oszlopom, A és B, A-ban a vásárolt tétel megnevezése, B-ben az értéke.
A B
gumi 600
gumi 600
sör 312
gumi 600
sör 312
egy másik cellában össze akarom adatni az azonos tételeket fügvénnyel. az oszlop folyamatosan bővül újabb sorokkal, hosszú lenne a B1+B2+B4....., és rendezem is az oszlopokat, változna a sorrend. -
horza #2349 Köszönöm a választ - legalább tudom, hogy nem bénáztam -
#2348 Megdöbbenten tapasztaltam, hogy tényleg nem működik üres cellákra az irányított (speciális) szűrés.
Alternatív megoldásként alkalmazz autoszűrőt a H oszlopra, és a szűrt tartományt másold át valahova, ahol a szükségtelen oszlopokat törölheted. -
horza #2347 Problémám van - az irányított szűréssel
Két kérdés
miért nem működik arra a szűrés, hogy nincs elérés megadva
Eleres
<>*
Lehet, hogy az adattípus (szám) probléma?
Másik - lehet-e másképp megadni, hogy nincs értéke a mezőnek?
Előre is köszönöm a választ...
Utoljára szerkesztette: horza, 2018.02.05. 22:47:13 -
Styrex #2346 Sziasztok
Excel 2007-em van és az a gondom,hogy két munkafüzet között nem tudok másolni úgy, hogy a függvények is átmásolódjanak.
Csak az aktuális cella értéke másolódik át a függvények nem.
Nálam van valamilyen beállítási hiba?
Excelből Open office-ba műküdik, de már visszafelé onnan sem.
Valami ötlet? -
#2345 Igen, a régebbi verziókban is így volt, de szerintem kényelmesebb 1 billentyűt lenyomni, mint hármat. Az aposztrófhoz 2 kell. -
k1571 #2344 Annyit hozzátennék, hogy (a 2007-es excel-ig biztosan) lehetséges aposztróffal kezdve + - és = jelekkel kezdeni a cella tartalmát, Ekkor sima szövegnek veszi. Pl.:
-
#2343 Nincs mit. -
horza #2342 Köszönöm - tökéletes -
#2341 A plusz, a mínusz, és az egyenlőségjellel kezdődő cellatartalmakat az Excel képletként értékeli. Írhatsz a + helyett pl. t betűt (teljesítve), vagy ü betűt, ami a Wingdings fontnál pipa jelet ad, vagy bármi mást.
-
horza #2340 Megoldható egyetlen képlettel a következő probléma?
vannak beszállítók (1, 2, 3, 4, 5, stb...kóddal), tartozik egy dátum hozzájuk és egy jelölő mező (szállítási dátumonként), hogy valamely feltételt teljesítettek-e vagy sem ("+": teljesítette, üres a cella, ha nem).
Meg kellene számolni, hogy egy adott beszállító (pl. 1-es) hányszor teljesítette a feltételt, vagyis, hány érvényes + jele van.
-
#2339 =ha(a1>"";a1;"") -
#2338 Az meg megoldhato valahogy, hogy ha valamilyen adatot viszek at az eggyik cellabol a masikba = segitsegevel es ha az a cella ures akkor ne irjon 0 a masikba?