33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• fernando torres
    nem kell.
  • csm
    bammeg ez mekora meccs volt!
  • Zséé
    Nagy az esély Ricardo Oliveira megszerzésére

A Betis többségi tulajdonosa és vezetője, Manuel Ruiz de Lopera szeretné eladni a játékost hat-hét millió eurós áron (ő öt milliót fizetett a játékosért). Esetleg még egy cserébe is belemenne, Javier Saviolát kéri érte.

Manuel Ruiz de Lopera kijelentette: keresik a megoldást, hogy Ricardo Oliveirát, a csapat brazil légiósát megfelelő áron értékesítsék. Gyorsan leszögezte, ennek nincs semmi köze ahhoz, hogy a játékos térdszalagjai nagyon sérülékenyek, s emiatt már többször kellett hónapokig mellőzni, legutóbb az idei szezon végén, valamint a világbajnokságon. Az ok prózaibb: a csapat edzője, Javier Irureta kijelentette, terveiben nem szán nagy szerepet a játékosnak.
    Elméletben Lopera szeretne annyi pénzt kapni a játékosért, amennyit az elemzők szerint is ér, azaz hat-hét millió eurót, de ha komoly kérő jelentkezik, az ár akár öt millió környékén is lehet, ez pedig az az ár, amennyit Lopera fizetett a Valenciának, hogy a játékost zöld-fehérbe öltöztesse.
    Oliveira Június 30-ig biztosan pihenni fog, csapatában ráadásul elfoglalja a három lehetséges légióshely egyikét, majd Sao Paulóba megy, hogy felkészüljön a szezonra, s innen augusztus 10-én érkezik vissza. Csapata pedig nem reménykedik abban, hogy a szezon első részében használható állapotban lesz.
    Pedig a játékos igazi mesterlövész. A 2004-05-ös szezonban 22 gólt lőtt a Betisben 37 mérkőzésen, előtte pedig 8-at a Valenciában. Jól bánik a labdával, s stílusa nagyon hasonló Samuel Eto'o-éhoz. A várakozások szerint bérelt helye lett volna Parreira válogatottjában a világbajnokságon is, azonban lesérült, így helyére Fred érkezett.
    Talán éppen ezért is érdeklődik iránta a Barcelona, s mivel nem szerepel az új edző terveiben, könnyen elképzelhető lenne az üzlet. A Barca szeretné eladni Saviolát, s az Argentín ideális cserealap lenne az üzletben.
    Ráadásul a játékos, aki még csak 26 éves kedvenc klubja a katalán sztárgárda. Lopera szerint több kérdés nincs is, vár a Barca ajánlatára.

A szerkesztő véleménye:Az üzlet ellen szól a tény, hogy a Barca csak egyetlen támadót szeretett volna igazolni a nyáron, ezt meg is tette, hiszen Gudjohnsent leigazolták 12 millió euróért, ezek után nem sok szükség lenne a Brazilra. Ugyanakkor Saviola szerződése átlagon felüli fizetést biztosít neki, körülbelül annyit, mint amennyit Ronaldinho kap, s az eddigi kölcsönüzletek esetén rendre a csapat fizette a fizetés nagy részét, tehát ha nem sikerül pénzért értékesíteni, érdemes lenne elgondolkodni a cserén.
  • R10
    lehet :D
  • B0B0
    Lehet, hogy ugyanabban a csapatban játszanak?? :DD
  • R10
    LABDARÚGÁS
    ÚJABB HELY SZABADULHAT FEL
    Ronaldinho Spanyol lehet 2007-ben
    Írta: rhynn

Ronaldinho speciális állampolgárságot kap, amely nem terjed ki családjára, hisz bátyja és ügynöke, Roberto és édesanyja is Brazíliában él, a honosításhoz pedig spanyol lakcím szükséges. Ugyanakkor még a következő szezon vége előtt megkaphatja azt a játékos.

Roberto Carlos az 1996-97-es szezonban érkezett Madridba, miután két évet játszott az Interben. Ronaldo ugyanakkor a Barcelonánál kezdett két év holland légióskodás után, majd jött az Inter és végül a Real Madrid. Hogy miért érdekes ez? Mindketten 10 éve játszanak Európában, s a Real Madrid csak nemrég állt neki a honosításuknak, melyet most már teljes mellszélességükkel támogatnak, hogy további légiósokkal erősíthessék meg a csapatot.
    Ronaldinho pedig 2003-ban igazolt Barcelonában, s két évvel később már meg is kezdte a honosítási eljárást, hugával, testvérével, s azon családtagjaival, akik vele egy háztartásban élnek.
    Ez nem is a saját ötletük volt, hanem a Barca vezetőségéé, hiszen így a dél-amerikai család előtt megnyílhat az európai közösség kapuja, ami sok kellemetlenségtől is megkímélheti őket, nem mellesleg a csapatnak is hasznára lenne.
    Ronaldinho pedig megfogadta a tanácsot, s olyan magatartást tanusított, amit a két korábbi példa, Ronaldo és Roberto Carlos nem: azzal, hogy beadta állampolgársági papírját, kifejezte szándékát, hogy hosszabb távon is Spanyolországban telepedjen le. Ez pedig azt jelentené, hogy a játékos még hosszú évekig a Barcelona játékosa marad. Ez a project három éve indult, s igen gyümölcsöző volt, hisz két bajnoki cím mellett egy BL győzelmet is hozott.
    Jelenleg az ügyvédek dolgoznak az ügyön, Márquezhez hasonlóan, a különbség csak annyi, hogy jelen esetben bátyja, Roberto felügyeli a folyamatokat.
    Ha elindul a honosítás, körülbelül két évbe telik, míg a játékos eljut odáig, hogy letegye az állampolgársági esküt. Ezt senki nem kerülheti el, de ha valakinek jó kapcsolatai vannak a kormányzattal, ez a két év még rövidebb lehet. Ez sikerült Messi esetében is, aki tavaly szeptember 26-án tette le az esküt.

Fontos hangsúlyozni, hogy a Barcelona játékosok honosítása nagyon kedvező lenne a klubnak gazdasági szempontból is (jöhetne még 1-2 olcsóbb, unión kívüli játékos), ugyanakkor a klub nem fizet a játékosoknak ezért. Egyetlen egy alkalom volt, Javier Saviola kapott 1 millió eurót, hogy felvegye az uniós állampolgárságot.
    A spanyol állampolgárság felvétele az alkotmány szerint nem jelenti azt, hogy a játékosnak le kell mondania a korábbiról, csak annyit, hogy az illető esküt tesz, hogy a király hű alattvalója lesz, betartja a törvényeket.
    A másik előnye az állampolgárság megszerzésének Rivaldo esetében bukkant fel: mivel a játékos nem számított légiósnak, könnyebb volt eladni az olasz Milannak. Ráadásul a gyerekek is megkapják a spanyol állampolgárságot, ami megkönnyítheti uniós életüket. Ronaldinho tehát mindezt megkaphatja még a következő szezon vége előtt, vele együtt talán Márquez is, s így két légiós hely is felszabadul a csapatban.
  • fernando torres
    hatalmas képek a Portugália - Hollandiaról

• R10
    jah szépet rúgott de sajna kiestek :(
  • Csesza
    nem örúltem neki...:D
  • fernando torres
    Marquez gólt rúgott Argentínának!!
  • b4rc4
    az 100!!!
  • fernando torres
    Milito jól játszik jobb mint Oleguer sztem...
  • R10

télleg szépek ezeke a mezek :)
  • R10
    hát sztem igazolhatunk védőt Oleguer helyére :P
  • fernando torres
    Milito újfent a láthatáron

Nem megszakadva, de a Barcelona azért tovább dolgozik egy esetleges védőigazoláson a következő idényre, mely azonban egyelőre meglehetősen komplikáltnak tűnik. Zambrotta és Thuram után most egy hazai vizeken edződő játékosra, a régi kiszemelt Gabriel Militóra szegeződik a Barca vezetők figyelme.

Txiki Begiristain és Frank Rijkaard teljesen egyetért abban, hogy a Zaragozában játszó argentin válogatott középső védő kiváló megoldás lenne a csapat védelmébe, hiszen immár komoly spanyol tapasztalatai vannak, bizonyított, ráadásul még ballábas is. Kezdő tagságra azonnal ugyan aligha számíthatna, viszont a védelem mélységét és egyben minőségét évekre tökéletesítené. A probléma viszont még most is az, ami már évek óta: a Zaragoza borsos árat szabott ki rá.

Az aragóniai sajtó több médiuma beszámolt a Barca új keletű érdeklődéséről, mely ajánlat formájában is megtestesült. A katalánok állítólag 6 millió eurót és Javier Saviolát ajánlották fel a Zaragozának, mely előkelő ajánlatnak tűnik első látásra, csakhogy Saviola hatalmas fizetési igényei messze földön híresek. Ez pedig elriasztja a Zaragozát is, melynek azért nem hasonlítható a költségvetése a Barcelonáéhoz. Annak ellenére is vonakodó a kék-fehér klub, hogy Txiki Begiristain már némi fizetési kompenzációt is fölajánlott a Zaragozának, ha elfogadnák az ajánlatot.

Mindazonáltal úgy tűnik, hogy ez sem győzte meg az aragóniai klubot, mely egyelőre Pablo Aimar leigazolásáról álmodozik, s abban az üzletben még Militót sem veszítenék el. Összegezve tehát, a Zaragozánál szívesen látnák Saviolát, de a jelenlegi feltételek mellett nem hajlandók cserébe lemondani Militóról. Kérdés mennyire lesz kitartó Txiki Begiristain az ügyben, avagy inkább a Juventus játékosaira vár.
  • b4rc4
    nekem a tavalyi hazai mez jobban bejött.
  • b4rc4
    lol most mondják,hogy a horvát meccsen mien bakti csinált a bíró:DDD erre KÓKÓ mondja ,hogy láttunmk-e már olyat,hogy a biro rosszul vezeti a "lapokat" erre modnják,hogy nem...Dede láttunk ebben az idényben vagy tavaly:) volt,hogy Márquez vagy Motta nememlxéem már jól meikük de 1ikük kapott 1 sárgát és kiállították azzal,hogy ezvolt a 2.sárgája,pedig télleg azvotl neki az 1.de persze következő fordulóra kijavították..:) De hát Kokójék tudják;)
  • fernando torres
    hazai nagyon nagyon szép,már mst beleszerettem...
  • Csesza
    igen, :D de én már akkor is utáltam ezeket a színeket :)
  • 9csöves9
    a narancs is visszahozza a régi időket

a korábban Bl győztes gárda hasonlóban játszott
  • R10
    lehet kövi idényre rózsaszín lesz
  • Csesza
    szép a hazai mez, huuu mintha visszahozná a régi időket :)

én az idengenbelivel még mindig nem vagyok kibékülve már elég rég óta :) nemszeretem ezeket a virító szineket...
  • R10
    nekem tetszik mindkettő
  • B0B0
    Gyönyörűűűű! :) Hasonlít a Stoichkovos idők Kappa-mezére
  • 9csöves9

• B0B0
    Hajrá! :)
  • fernando torres
    ha találok képet dobok fel
  • fernando torres
    a hazai mez nagyon jól néz ki.csak 4 csík van rajta 2kék 2gránátvörös..brutál.nagyon tetszk
  • fernando torres
    Világraszóló Barca

A Barca elnöke, Joan Laporta, valamint a Nike Iberia vezetője, Carlos Homedes tegnap bemutatta az előttünk álló szezonra szóló mezeket a futballvilág közepének számító Frankfurtban, a Hollandia - Argentína mérkőzés előtt.

Több változás is történt az elmúlt évek mezeihez képest. Először is, a Barca visszakapja a korábban már megszokott kék nadrágot, s a hozzá tartozó felső a korábbiakkal ellentétben csak négy csíkból áll majd, két vörösből és két kékből, s ezáltal sokkal jobban néz ki. A tartalékmez narancs színű lesz, hasonlóan a Dream Team által viselthez, amely 1992-ben a BL-t is megnyerte a Wembley-ben ugyanilyen színekkel, a gallér is megmarad, s ennek belső oldalára felkerül a "Több mint egy klub" felirat is.

Joan Laporta elfogadta a Nike invitálását, hogy a futball világbajnokság alatt, a Nike hivatalos sajtótájékoztatóján mutassa be a csapat új mezeit. A két új mezt, a gránátvörös-kéket és a narancsot tökéletesen beállította a lábainál, s az újságírók szabadon kérdezhették.

Egy direkt kérdéssel kezdenek: "Ön szerint ki lesz a világbajnok?
    Laporta pár másodpercig gondolkodik, majd azt feleli: "Szeretném, ha a Spanyol válogatott nyerné a vébét." Kicsit kivár, majd közli a többi, általa favoritnak tartott csapatok nevét: "Emellett van még három csapat, amelynek komoly esélyei vannak, Brazília, Argentína és Hollandia, s mindhárom csapatnak a szívében a Barcelona játékosai szerepelnek, s ezért különös figyelemmel követem nyomon szereplésüket. De előtte szeretnék gratulálni a szervezőknek, hiszen egy nagyszerű bajnokságot hoztak létre."

Bár senki nem kérdezte, Laporta heves érzelmekkel veszi védelmébe Ronaldinhot, aki sokak szerint mélyen tudása alatt teljesít. "Ronaldinho különleges játékos, s nagy segítségére van a Brazil csapatnak, hisz elsősorban a csapat érdekeit nézi, nem a személyes ambícióit. Nem értek egyet azzal, hogy rosszul teljesít, hiszen a csapatnak nagyon sokat segít, s ez ugyanolyan fontos a világbajnoki cím megvédéséhez. Biztos vagyok benne, hogy kirobbanó formáját a kieséses szakaszra tartogatja, amikor sokkal fontosabb lesz."

Laporta számára a két legjobb csapat Argentína és Spanyolország, de a Hollandok is kiemelkedőne teljesítenek, bár ez inkább annak szól, hogy a csapatnak remek holland kapcsolatai vannak, hiszen Laporta barátai, Cruyff, Rijkaard, Ten Cate, s Gio, valamint van Bommel is Hollandiában született. "Márquez nagyon jól szerepel a Mexikói csapat szineiben, ő egy nagyszerű játékos. Számomra nagyon sajnálatos, hogy Edmílson nem játszik a Világbajnokságon, hiszen megérdemelte volna. Évek óta magas szinten kell teljesítenie, hiszen a Lyonnal, majd később a Barcával szinte mindent megnyert, s nagyon csalódott, hogy megsérült a döntő mérkőzések előtt."

"Messi egy fantasztikus játékos, aki nagy jövő előtt áll, de már a futball világának az egyik legnagyobb sztárja. Gyönyörködtet a játéka, s úgy rézem, remekül játszik csapatában, megmutatja tehetségét. Mellette az Argentín válogatott tagja Saviola is, aki szintén a mi játékosunk, s kiemelkedik a VB mezőnyéből. Büszke vagyok rá, mert megdolgozott ezért a lehetőségért, s nem okoz csalódást."

"Giuly szintén kiemelkedő volt az elmúlt szezonban, mégse került be a francia válogatottba, de legalább a Spanyoloknál többen is képviselhetik a klubot. Nem csak Iniesta, Xavi és Puyol, de olyan Barca-nevelésű játékosok, akik mára más klubokhoz kerültek: Garcia vagy éppen Fabregas. Sajnálom, hogy Victor Valdés nem került be a keretbe, ő is megérdemelte volna.

Még egy kérdésre maradt idő, ezt pedig egy argentín újságíró tette fel, s Ustariról, a válogatott harmadik számú kapusáról kérdezte Laportát. "Úgy tervezzük, a szezont Victor Valdéssel és Jorquerával kezdjük el, de ez a kérdés Txiki Begiristain hatásköre, ha ő úgy dönt, hogy az argentín kell, akkor szeretettel várjuk."

Az olaszokat képviselők még kérdezték a "Moggigate" ügyről is, s Laporta azt válaszolta: "Moggi esete Spanyolországban soha nem történhetne meg." Henry neve is előkerült: "Teljesen elégedett vagyok a csapatommal. Más csapatban is vannak kiemelkedő képességű játékosok, de a mienk jelenleg a legerősebb, nem kell mindenkit megvennünk. "De nálunk van Txiki, ha ő egy kihagyhatatlan ajánlatra bukkan, akkor lehetnek további erősítések, de jelenleg teljesen elégedett vagyok a csapattal."
  • Zséé
    Sztem is megérne annyit, de ha azt nézzük hogy szinte mindig sérült akkor nembánom hogy nemjön...
    Az meg mellékes hogy tud magyarul mivel nem magyarországra akar igazolni, én meg mostanában nem leszek a Barca edzője :DDDDD
  • hunbasser
    pedig sztem chivu megér 15 millát(és nem mellesleg tud magyarul:))
  • Zséé
    De Txiki megmondta, hogy nem igazolunk védőt egyenlőre. Talán majd a Juvéból. Lamhmér meg nem hiszem hogy adunk 10 millió fontot, mert Chivu megvételét is azért adtuk fel mer 15 millió eurót kértek érte.
  • hunbasser
    pedig a pénz nagy úr,bárhol a világon,még münchenben is...
  • R10
    ne is vedd mivel a Bayern tuti nem fog megvállni tőle
  • Zséé
    ma írta nb1.hu, hogy érdeklődünk Lahmér. Hát el nem tudnám képzelni a Barca mezben. Bár majd Gio utódja lehetne :) De már eleve a forrás miatt se veszem komolyan a hírt...
  • Zséé
    próbáld :)
    bár:
    Nick: Sheva
    Utolsó látogatás időpontja: 2006. 06. 19. 10:00

Úgylátszik megoldódott a kérdés :DD
  • R10
    hát én a Juveból (persze ha télleg visszasorolják őket, ez még nincs eldöntve) csak Zambrottát venném meg, meg Zlatant, de persze Zlatannal sokan nem értenek egyet.

mondjuk egy Viera sem lenne rossz a középpályára :)
  • hunbasser
    asszem torrest lehet vinni 40 milláért
    mu és milan nagyon kancsingat feléje,onnan már ti ki nem vásároljátok,most kellene lépnetek ha le akarjátok igazolni.
    és akkor most a juve egyik fele a real madridba,a másik meg a barcába megy,vagy mi? :D
  • R10
    megpróbálom már én-e :DDDDDDDDDDDDDDDd

tuti nem kapom meg :DDDDDDD
  • b4rc4
    jah