33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• R10
    csak nekem ment a háttér a topicból? :\\
  • R10
    LABDARÚGÁS
    DUPLA EDZéS KEDDTőL
    Jövő héttől kemény munka
    Írta: Z. Iván

Egyre nagyobb a mozgolódás a Camp Nou környékén, hiszen immár csak napok kérdése, és a Barcelona megkezdi a felkészülést a 2006-2007-es idényre. A tervek szerint a csapatnak a jövő héttől rendkívül intenzív edzésprogramja lesz, mely legalább két hétig eltart majd.

Az együttes két erőnléti edzője, Paco Seruil.lo és Albert Roca már javában dolgozik a következő hetek edzéstervén, melyet majd jövő keddtől kezdenek végezni a játékosok. A hétfői első találkozás alkalmával még a szükséges orvosi teszteken kell túlesni, s ezt követően kezdik el a tréningeket a játékosok Frank Rijkaard irányításával.

A holland edző egyébként vagy ma, vagy holnap érkezik vissza a szabadságáról Barcelonába, s hozzá hasonlóan bármikor megérkezhet Johan Neeskens új másodedző, valamint Eidur Gudjohnsen, a csapat új csatára. Az izlandinak egyelőre nem sikerült házat találnia Barcelonában, ezért az elkövetkező napokban bizonyosan ezzel fogja tölteni az idejét...

Paco Seruil.lo edző a kezdődő munkával kapcsolatban elmondta, hogy napi két, igen kemény edzés vár majd a játékosokra az elkövetkező két hétben, először még Barcelonában, majd már Dániában. A barcelonai nagy meleg miatt reggel kilenckor lesznek az első tréningek, majd már késő délután, kora este a másodikak. Az edzések célja pedig egyértelmű, a fizikai erő és állóképesség minél magasabbra fejlesztése, amire a Barca korai idénykezdete miatt különösen nagy szükség van.

A riválisokkal szemben ugyanis a Barcelonának korábban lesznek komoly tétmérkőzései, ahogyan a tavalyi évben is történt. Egyre biztosabb, hogy augusztus 17.-én és 20.-án le lehet bonyolítani a két Spanyol Szuperkupa mérkőzést az Espanyol ellen, tehát akkor lesznek az első tétmeccsek. A bajnoki rajt előtt, augusztus 25.-én kerül majd sor a másik kupameccsre, az Európai Szuperkupa döntőjére a Sevilla ellen, mely nem kevésbé fontos. Ezekre a mérkőzésekre már tökéletes fizikai állapotban kell lennie a játékosoknak, melyet remélhetőleg sikerül is elérni.
  • R10
  • R10
    látod....
  • DJ Bee18

Moderátorok szivatnak, vagy mi van??
  • R10
  • csm
    házigazda:Sheva
  • R10
    LABDARÚGÁS
    25,823 KILOMéTER öSSZESEN
    A nagy nyári utazás
    Írta: H. PetI

Ismét zsúfolt hetek elé néz a Barça: Az előszezonban a csapat kilenc mérkőzésen szerepel, ezalatt három országot, és két kontinenst érint majd. Dánia, Mexikó és az Egyesült Államok lesz a három célállomás, ami azt jelenti, hogy a bajnoki címvédő több mint 25000 kilométert utazik a tétmérkőzések megkezdése előtt. A felkészülést a csapat ismét Dániában kezdi meg, és három év szünet után visszatér az USA-ba is. Aarhus, Monterrey, Los Angeles, Houston, New York, Barcelona és Monte Carlo környékén is feltűnik majd nyáron a katalán együttes.

2006. július 25. Barcelona - Aarhus / 2006. július 29. Aarhus - Barcelona (4,220 Km)

Az első edzőmeccset július 29-én vívja majd a Barcelona az AGF Aarhus ellen. A dán ellenfélről kellemes emlékei lehetnek a játékosoknak, hiszen tavaly 4-0-ra győzték le őket, köszönhetően az akkor frissen igazolt Van Bommel remeklésének. A VB-n részt vett játékosok a mérkőzés után kapcsolódnak csak be a felkészülésbe, így Rijkaard valószínűleg több fiatalnak lehetőséget ad majd Dániában.

2006. augusztus 1. Barcelona - Monterrey (9,708 Km)

Augusztus elsején indul a Barça Mexikóba, hogy a Club Tigres együttesével mérkőzzön; ekkor már az egész csapat a fedélzeten lesz. Érdekesség, hogy korábbi Villarreal játékos Walter Gaitán is mexikóiaknál szerepel. A meccs után a gránátvörös-kékek folytatják útjukat, egészen Los Angelesig.

2006. augusztus 3. Monterrey - Los Angeles (194 Km)

Az amerikai túra legrövidebb szakasza lesz a mexikói város és az angyalok városa közti táv. A vezetők augusztus 6-ára kötötték le a Chivas de Guadaljara elleni mérkőzést, amelyen a közép-amerikaiak centenáriumát is ünneplik majd. A Barça rögtön a meccs után utazik tovább, az amerikai űrkutatás fellegvárába, Houstonba.

2006. augusztus 6. Los Angeles - Houston (2,213 Km)
    2006. augusztus 9. Los Angeles - New York (2,282 Km)

A Texas állam-beli városban a Club Amercával csap majd össze a Barcelona augusztus 9-én. Az akkori ellenfél kétségkívül az egyik legerősebb lesz majd a túrán, hiszen 14 trófeával büszkélkedhetnek. Az USA-beli kitérő utolsó állomása New York lesz, ahol a New York Red Bull csapatával játszik majd a Barça. Az ellenfélnél a legismertebb játékos a volt francia válogatott Youri Djorkaeff, de elképzelhető, hogy akkorra Ronaldo is a Bikákat erősíti.

2006. augusztus 13. New York - Barcelona (6,154 Km)

Augusztus 13-án érkezik vissza Európába a csapat, s megkezdi a közvetlen felkészülést 2006-2007-es szezonra. Az első tétmérkőzés az Espanyol elleni Spanyol Szuperkupa mérkőzés lesz, melynek első felvonását - jelen állás szerint- 17-én, visszavágóját pedig 20-án játsszák.

2006. augusztus 24. Barcelona - Nice (406 Km, és Nice - Monaco + 30 Km)
    Monaco - Barcelona (436 Km)

A nyári "utazási fesztivál" végső felvonására augusztus 25-én kerül sor. Monacoban a Barcelona a Sevillával csap össze az Európai Szuperkupáért - Juande Ramos UEFA Kupa-győztes tanítványaival a II. Lajos Stadionban játszik az együttes. E meccs előtt még Barcelonában is vár két mérkőzés a fiúkra (Spanyol Szuperkupa visszavágó és Joan Gamper Torna), de a "Nagy Utazás" a hercegség-beli kitérővel véget ér.
  • csm
    ez szép dolog, és azt is jelzi h már nincs annyira csődhelyzet
  • R10
    LABDARÚGÁS
    NEM KLASSZIKUS MEZSZPONZOR
    Szinte biztos befutó az Unicef

Hivatalos formában még nem jelentik be a felek, de minden jel szerint az Unicef, az ENSZ gyermekvédelmi szervezete lesz az FC Barcelona első mezszponzora. Az Uniceftől kiszivárgott információk szerint a megállapodást augusztus 11.-én jelentik majd be New Yorkban, ahol a csapat mérkőzést is játszik a nyári túrája keretében.

A Cadena Ser rádióállomás érdeklődésére erősítették meg a feltételezést Unicefhez közel álló források, azaz egyre valószínűbb, hogy a Barcelona meze a következő évtől már nem lesz teljesen üres. A szerződés ugyanakkor merőben eltér majd egy megszokott támogatói szerződéstől, hiszen a Barcelona nem jut majd pénzhez az ügyletből, s az egyesület még nagyobb elismertségét várja az üzlettől. A figyelemreméltó jótékonysági lépés ugyanis még népszerűbbé teheti majd a Barcát világszerte, így már nem csak Katalóniában tekintenének "több mint egy klubként" a Barcelonára. Ez egyébként hosszú távon a pártolói tagság növekedését, s az éves bevételek növekedését is eredményezheti.

Ugyanakkor nem ez a mozgatórugója a szerződésnek, hiszen ha a pénz fontosabb szereplő lenne, akkor Laportáék már alighanem aláírtak volna korábban egy nagyvállalattal. Ezzel a kontraktussal viszont a Barcelona lesz a leginkább áldozatkész egyesület a humanitárius tevékenység terén, ami mindenképpen tiszteletreméltó.

Az augusztus 11.-re várható bejelentésen biztosan ott lesz Anne Marie Belman, az Unicef elnöke, s nem kizárható, hogy Kofi Annan ENSZ főtitkár is.
  • fernando torres
    tékk
  • fernando torres
    hátha ide jön hozzánk
  • R10
    LABDARÚGÁS
    HáROM NAGY KLUB VáRJA
    Zambrotta: Van ajánlatom a Barcától

A friss világbajnok Gianluca Zambrotta az ünneplés mellett az itáliai futballbotrány végkifejletét várja, mely nagyban befolyásolja a jövőjét. A 29 éves védő azonban már egyértelműen más klubok felé kacsintgat, mivel a Juventus kizárása a Serie A-ból szinte garantált.

Ezzel kapcsolatban a játékos elmondta, hogy három klub mutat komoly érdeklődést a szolgálatai felé; a Milan, a Real Madrid és a Barcelona. "A jövőm nagyban függ attól, hogy mi történik a jelenlegi klubommal, a Juventussal. Amit most mondani tudok, hogy egyáltalán semmit nem döntöttem el a folytatás ügyében."

"Van egy ajánlatom a Barcelonától, kaptam híreket, hogy érdeklődik a Real Madrid, valamint itthon is vannak együttesek, akik kapcsolatba léptek a menedzseremmel, Beppe Bonettóval, köztük a Milan" - vázolta a jelenlegi helyzetet Zambrotta. A védőről tehát ezen hírek szerint még nem mondott le a Barca, kérdés azonban, hogy a megfelelő pillanatban mekkora összeget szánna rá a vezetőség.
  • R10
    tuti nem lesz belőle semmi... fpleg így h megnyerték a VB-t
  • fernando torres
    addig húzzák halasztják míg a végére nem lesz semmi..
  • Zséé
    énis, de mostmeg állítólag holnap :)
  • R10
    én úgy tudtam h ma kellett volna lennie :S
  • Zséé
    állítólag holnap lesz ítélethirdetés...
  • fernando torres
    én se..

• R10
    semmi hírt nem találtam
  • fernando torres
    lesz ami lesz..
    tényleg van vmi hír a bundabotránnyal kapcsolatban..
    Zambrotta nagyon kellene...
  • R10
    egész évben jól nyomta a Juvéban
  • Zséé
    jah, de tartaléknak jólesz. Én se szeretem igazán Thuramot, de a vb-n elég magabiztos teljesítményt nyújtott. Meg nézzük Larsson példáját, hogy azért öregen is hasznára tudott lenni a csapatnak...
  • fernando torres
    1 évre jó kiegészíítő embernek..
  • R10
    sajna... de nem tudom miért ilyenekben kell gondolkodni
  • fernando torres
    öreg..
  • R10
    LABDARÚGÁS
    MáR A FRANCIA A Fő CéLPONT
    Thuramra várva

Továbbra sem született döntés az itáliai futballbotrányban, ennek ellenre a többség garantálja a Juventus legalább egy osztállyal történő visszasorolását. Ez számos játékos távozását eredményezné az "öreg hölgytől", a Barcelona pedig leginkább a francia válogatott veterán védőjét, Lilian Thuramot szemelte ki magának.

Korábban ugyan elsősorban Gianluca Zambrotta megszerzéséről lehetett hallani, a Real Madrid és a Milan valószínűleg több pénzt áldozna az újdonsült világbajnok hátvédre, mint a Barca. Ez nem számít meglepetésnek az euró milliókkal köztudottan fukarul bánó Laporta vezetésnek, s előrevetíti Lilian Thuram leigazolását, aki már minden bizonnyal ingyen érkezhetne a katalán együtteshez.

A korábban jobbhátvédként is megfordult, az utóbbi években viszont csak középső védőként szereplő játékos ugyan csupán ezüstérmet szerzett a tegnap véget ért labdarúgó világbajnokságon, játékán továbbra sem látszott a kora. Thuram hiába már 34 esztendős, szinte hibátlanul játszott az egyébként is roppant szervezett francia csapatban, de a Juventusban sem lehetett panasz a teljesítményére. Éppen ezért Txiki Begiristain, és a szabadságáról hamarosan visszatérő Frank Rijkaard vele szeretné megerősíteni a védelmet, mely nem csak olcsó, de minőségi megoldás is lenne.

Amennyiben végül visszasorolják a Juventust, úgy a Barcelona szerződést kínálna a franciának, mely egy vagy két évre szólna. Könnyen előkerülhet a Henrik Larssonnál korábban alkalmazott szerződésmodell, mely az első évben lejátszott mérkőzések számához kötné az opcionális második esztendőt. Azaz, ha Thuram eleget játszana jövőre, biztosan maradna a következő évben is a csapatnál.

A játékosnak egy áldozatot mindenképpen kellene majd hoznia, mégpedig a fizetését tekintve, hiszen a Juventus által eddig kiutalt majd 5 millió eurónak a közelébe sem fog érni a Barca ajánlata. Ha viszont igazán szeretne Katalóniába költözni, akkor el fogja fogadni a korához mindenképpen jobban illeszkedő új anyagi feltételeket is.
  • Zséé
    Az Unicef lehet a mezszponzor

Egészen a Laporta éra kezdete óta nagy kérdés, hogy a Barcelonánál megtörik-e a hosszú hagyomány, azaz lesz-e mezszponzora az együttesnek. Azóta számos találgatás elhangzott már, s többször szinte tényként lehetett kezelni egy-egy megállapodást, végül azonban mégis "makulátlan" maradt a gránátvörös-kék szerelés. Jövőre talán már nem...

Azonban a jelenlegi tárgyalások nem multinacionális cégekkel folynak, hanem az ENSZ nemzetközi segélyszervezetével, az Uniceffel, mely megfelel a klubvezetés elvárásainak. A kitűzött cél ugyanis az, hogy a jövendő mezszponzor valamilyen humanitárius küldetésben vegyen részt, aminek az Unicef maximálisan megfelel.

Xavier Cambra alelnök elmondta, hogy a megállapodás még nem született meg, viszont a következő hetekben könnyen lezárulhat. A szerződés részleteibe még nem lehet belelátni, az viszont biztos, hogy a Barca az Uniceffel, mint segélyszervezettel, egészen más típusú kontraktust fog kötni, mint kötött volna egy nagyvállalattal. Ennek megfelelően még az esetleges kontraktus anyagi vonatkozásairól sem szűrődtek ki részletek, viszont Barcelona nem csak annyiban segítené az Unicef munkáját, hogy a mezre kerül a szervezet logója, hanem minden lehetséges módón kiállna a humanitárius tevékenység mellett.

A csapat jövő évi költségvetése még alakulóban van, annyi azonban már most sejthető, hogy a 240 millió eurós tavalyi összeget messze túlszárnyalva 280 millió körül lesz az éves bevétel.
  • R10
    alattomos? :o
    oks magánvélemény...
  • B0B0
    Nem tudom, hogy mások miért utálják. Én azért, mert egy alattomos kis mocsok, De ez magánvélemény.
  • R10
    én hallottam még h sokan utálják, ugyan miért utálnák... azért mert az egyik legjobb a posztján?
  • B0B0
    Ez így van, de én nem is azt mondtam, hogy ezért ne igazoljuk le, hanem azért, mert útálják sokan.
  • R10
    jah -.-
  • fernando torres
    lol ennyi erővel akkor sose fogunk igazolni,mert azzal mindig kiszorítanánk vkit..
  • B0B0
    Miután agyon dícséritek a digót, nyilvány jobb player, ezért kiszorítaná őket, ők meg miután játszani akarnának, elmennének más csapatba
  • R10
    ki mondtah el lennének küldve?
  • fernando torres
    pedig kivételesen jó játékos.több poszton is bevethető..sztem nagy igazolás lenne
  • B0B0
    Inkább ne! Útálom mint a szart, és nem vagyok vele egyedül. Szerintem is szemét dolog Gio és Belletti munkája után elküldeni őket.
  • fernando torres
  • R10
    ez persze alap :)