33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• Zséé
    jaja énis úgy hallottam, hogy a Milánt kosarazta ki :) De ha így folytatja akkor az NBA-ben köt ki :DD
  • csm
    én meg azt hallottam h milan helyett a poolba menne
  • fernando torres
    igen?huu az jó
  • R10
    a poolt már kikosarazta úgyhallottam szal...
  • fernando torres
    már csak védőt kellene hozni..
    kiv vagyok mi lesz.Dani Alvest már a Pool is kinézte szal kitudja milesz.
  • R10
    jah ez igaz...
  • fernando torres
    amúgy meg mindig is téma Barcanal hogy leigazoljuk.csak sosem jön össze
  • fernando torres
    hát de most tartalék csatár kellett.szal még jó hogy nem Torrest hozták.ő úgyse padozna,ahogy Eto'o sem.
    de ne félj van 1 olyan érzésem hogy Torres lesz még a mi játékosunk.
  • R10
    hát nem... ahelyett h spanyolokkal töltenék fel a spanyol klubbot ilyen Gudjohnsen féleket vesznek meg... no comment
  • fernando torres
    én is hidd el. de ez nem rajtunk múlik sajna
  • R10
    hmmm de jó lenne Torres a Barcaba... nagyon jó pléja, elfogadnám :)
  • fernando torres
    hát én is azt mondom hogy még nagyobb játékos lesz,már most nagy pléya.
  • R10
    hát a teljesítményére nem hatott ki... bár kár h megsérült és nem tudott játszani a BL végkimenetelében sztem biztos h parádézott volna

egyetértek a többiekkel nagy játékos lesz belőle
  • fernando torres
    sztem nagyon nem..
  • R10
    Messi sztem kicsit túl is van sztárolva... :S
  • Zséé
    Txiki: Bármikor adódhat nagy lehetőség

Txiki Begiristain technikai igazgató a napokban Németországban tartózkodik, ahol amellett, hogy megtekint néhány vb mérkőzést, a csapat ügyeit intézi egyes menedzserekkel, valamint készül a holnapi mezbemutatásra is.

Az átigazolásokért felelős igazgató többek között elmondta, hogy nincs elragadtatva a vb-n eddig megjelent játékfelfogástól, viszont elégedett a barcelonai játékosok produkciójával. S, hogy igazán testhezálló témáról is beszélhessen, kapott kérdéseket Barca ügyeivel kapcsolatban is.

Hogyan látja a világbajnokságot?

Azt mondják, hogy a futball támadóbbá vált, de én ezt nem így érzem. Több gól van, de még több az óvatoskodás, különösképpen az első találkozókon. A második meccseket a csapatok kicsit jobban kinyíltak.

Milyennek találja a gránátvörös-kék játékosok szereplését?

Mindannyian jól teljesítenek. Engem meglepett Márquez, aki kicsit kihúzódott a jobb oldalra a mexikói csapatban, de tökéletesen megoldotta ezt a feladatot is. Szintén kiemelkedik Deco és Messi teljesítménye, akik föltűntek, majd gólt szereztek, emellett pedig Xavi és Puyol játéka, akik kiválóan produkálnak a spanyol válogatottban. Szintén fontos szerepet játszik Ronaldinho, aki most ugyan távolabb játszik az ellenfél kapujától, de továbbra is ő az, aki kezében tartja az irányítást, és keresi az utolsó passz lehetőségét. Ott inkább hasznos, mint brillírozó. Nagyobb a felelőssége is, ugyanis ő a brazil csapat lelke. Amikor elérünk a vb középső szakaszához, ő is föl fogja venni azt a ritmust, amit mindannyian ismerünk.

Saviola szintén remekel...

Neki egy éve maradt a szerződéséből Barcelonában. Nem arról van szó, hogy mi megkérdőjelezzük az ő tudását, hanem, hogy nem illik bele az elképzelt támadó játékrendszerünkbe. Ő nem egy középcsatár, mint Eto'o, de nem is egy tartalék kilences, mint Larsson, vagy most Gudjohnsen. Ezek a lehetőségek számítanak igazán, s például a kapunak háttal való játék egy olyan szempont, amivel Saviola nem bír. Úgy gondoljuk, hogy egy másik csapatban bizonyíthatja a tudását A legjobb az lenne, ha keresnénk egy csapatot, amely nekünk is, neki is megfelel, s ami végleges lenne, mert már nem kívánjuk kölcsönadni őt.

Milyen lehetőségei vannak a klubnak?

Ebben a pillanatban egy klubbal sincs kapcsolatunk. Meg fogjuk várni, hogy elmúljon a világbajnokság, de az ő szempontja az, hogy Spanyolországban folytassa. Ennélfogva szükséges lesz, hogy megbeszéljük a dolgokat, ugyanis nem kaptunk semmiféle ajánlatott spanyol klubtól, mialatt külföldiektől volt érdeklődés.

A keret készen áll?

Igen, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk igazolni már senki mást. Bármikor adódhat egy nagy lehetőség, amit Frank és én is jónak találunk csapatépítési szempontból, s pénzügyileg egyaránt. Ez esetben léphetünk az adott ügyben. Alapvetően viszont teljes a bizalmunk a keret felé. Ők már nyertek, viszont még sok lehetőség maradt bennük a jövőre nézve.

A következő év még nehezebb lesz?

Minden évben ez a frázis szól. Miért lenne nehezebb? Egy évvel ezelőtt ugyanezt mondták, és nyertünk két trófeát. A játékosok ugyanolyan magabiztosak, továbbra is bennük van a győzni akarás és a megfelelő hozzáállás, hogy egy nyerő csapat maradjanak.
  • B0B0
    Hát az tuti! Nem szabad eladni az egyszer biztos!
  • Zséé
    jó persze még sokmindent kell tanulnia, de alapvetően már hatalmas tehetség és sztár is :) Vigyázást meg úgy gondoltam, hogy megtartani. Tehát semmi pénzér se adjuk el...
  • B0B0
    Nem ártana egy kis intelligenciát tanítani neki, nomeg kissé erősebbnek kell lennie, mert könnye elnyomják
  • b4rc4
    jah megfelelő "védelmet kell mögé állítani" :DD mert angyon sérülékeny:(
  • Zséé
    Már kivan nevelve. Már csak vigyázni kell rá :P
  • B0B0
    Jó az a Zsüli, de Messi hatalmas játékos lehet, ha megfelelően nevelik ki
  • Zséé
    hát eddig liverpoolt meg milánt emlegették. minket nem nagyon hoztak vele kapcsolatba az utóbbi időben :(
  • b4rc4
    és Daníel Alves hova megy? mert érte több klubb is versenyzett pl mi is?:P
  • b4rc4
    :)))
  • Zséé
    jah. meg eidur is tud ott játszani szóval egészséges verseny lesz a posztér :)
  • b4rc4
    De kitujda LArssonra is annyian mondták,hogy öreg,,,és miértelme volt..és lám mostmár visszasírjuk.
  • b4rc4
    2008ig hosszabított;) aztán Messi tuti zudjapótolni...sztem:)
  • R10
    nagyon helyes
  • Zséé
    az épp elég :) asszem most hosszabbított szerződést és még 2 évig marad...
  • R10
    egy percig nem mondtam h nem gyors csak lassan ő is kiöregszik 2-3 maximum
  • b4rc4
    jjjjaaaajaaaaa
  • csm
    amit a Milan ellen lőtt a Bl-be, azon a gólon is látszik h azér bírja szedni a lábait :)
  • b4rc4
    persze.csak majd utána...
  • Zséé
    Még mindig nagyon gyors, és kiváló a rúgótechnikája. Bőven jó lesz még pár évig :)
  • b4rc4
    hát sztem jóvolt...nefelejtsuk kevés gólt lőtt de értékeseket...
  • R10
    Giuly lassan kiöregszik már ez a szezon se olyan volt mint amilyet vártam tőle, az első szezonja volt a legjobb
  • Zséé
    sorry én írtam félreérthetően :)
    Giuly biztosan marad (remélem) :P
  • b4rc4
    jaa ok akkor félreértettem..:)
  • Zséé
    Ezt Saviolára írtam. A vb-n nagyon jól megy neki tehát ha végelesz kapkodni fognak utána (lásd már Arsenal is)
    Giuly még jó lesz 1-2 évig :)