33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• b4rc4
    nagy játékos lesz;):)
  • Zséé
  • b4rc4
    haggyátok már Monotont!!! most akar kibontakozni a hverjai(köztünk,barcasok közt) ,hogy bevallja ,hogy Barca drukker és este szép kis BArcas párnán szundít.sztetek mért akar hg lenni?:P tudjátok multkor voot neki barcas lokoja;) tuti ,hogy barcas csak nemtud kibontakozni és nemtudja felvállalni:D:D:D:D szal sztem kaphat hg jogot:P:DD me BArcas:D:D:D
  • R10
    LABDARÚGÁS
    AZ IFJú TITáN, MARC VALIENTE
    Megvan az új középhátvéd?
    Írta: Enrique

Úgy tűnik, a Barça végre megtalálta a régóta keresett középhátvédjét, ráadásul ezért még fizetnie sem kell. Hogy mire gondolunk? Ahogy Txiki Begiristain is nyilatkozta, nem fog a Klub középhátvédet igazolni, hiszen ismét felbukkant egy újabb tehetség a Barça korosztályos csapataiban, akibe érdemes bizalmat fektetni. Az illető nem más, mint Marc Valiente.

A fiatal srác gyerekkora óta a Barcelona alkalmazásában áll, az utánpótlás edzők kezei alatt pedig rengeteget fejlődött az évek során. Jelenleg még a Barça C-ben játszik, méghozzá csapatkapitányként, azonban mióta felkeltette Rijkaard edző érdeklődését, megeshet az is, hogy ősztől a felnőtt csapatnál számítanak rá adott esetben.

Marc 1987. március 29-én született, tehát még igen fiatal, mindössze 19 éves. 184 cm magas, 71 kg nehéz, mondhatni, ideális középhátvéd alkat - igaz, nincs akkora, mint egy Rio Ferdinand, de Puyolnál még így is magasabb 6 centivel - erősödnie viszont mindenképpen kell még. Az utóbbi néhány évben egyébként Marc lenne a harmadik védőjátékos, akit a Barça kinevel, hiszen korábban Puyol és Oleguer is a korosztályos csapatoktól került a felnőttekhez, s azóta Puyol már csapatkapitány lett, Oleguer pedig lassan szintén alapembernek számít.

Ami a fiatal védő erényeit illeti, - testi adottságain kívül - gyors, jól helyezkedik és nagyon nyugodt tud maradni a meleg helyzetekben is. Frank Rijkaard tehát bízik a fiatalokban, és Marc Valientében, hiszen a kezdő Puyol-Márquez páros, valamint Oleguer és Edmílson után Marc következik elképzeléseiben, s nagyon úgy néz ki: Ő lehet a következő év Barça felfedezettje.
  • R10
    te tuti nem szal :D
  • Monoton
    én :)
  • R10
    bassza meg akkor ki fog kapni? :o
  • Monoton
    te nem fogsz kapni!

• R10
    már én is kértem de nem kaptam :D
  • fernando torres
    megpróbálok én is kérni,aztán lesz ami lesz.
  • Monoton
    Utolsó látogatás időpontja: 2006. 06. 19. 10:00

nemrég ittjárt :)
  • Zséé
    Ja. Meg B0B0 is de amint látod semmi...
  • b4rc4
    na de lépek csá all....majd1 év mulva:DDD
  • b4rc4
    nemkapom meg.egyzserű ok miatt:):P nemvok 1 éve reggelve:D
  • b4rc4
    te krétél má?
  • Zséé
    ígye :)
  • b4rc4
    hogylehet hg jogot kérni?
  • R10
    de ezt én már nem hiszem el na...
  • Zséé
    Ő is lesz örökre
  • R10
    még mindig Sheva a házigazda :@
  • b4rc4
    aztán emg én:P:D
  • b4rc4
    Márquez
  • fernando torres
    köszi,megtisztelve érzem magam :DDD
  • R10
    oks hát remélem ha nekem nem is de neked összejön én téged tennélek be HG-nek :)
  • horpeti
    Sheva: Utolsó látogatás időpontja: 2006. 06. 19. 10:00

Azért aktív :)
  • fernando torres
    ha nem kapod megpróbálom én is,de sok sikert.remélem összejön már
  • R10
    ha nem baj gyerekek megpróbálkoztam a házigazdasággal...bár tuti nem kapom meg de azért megpróbáltam :D
  • fernando torres
  • horpeti
    Marquez szimpi srác :)
  • R10
    Marquezt én is tisztelem... nagy hasznos tagja a csaptnak mind védekezésben mind támadásban
  • B0B0
    Ezért az egyik kedvencem Márquez!! Sajnos nagyon ritka manapság ez a fajta hozzállás. Minden játékos csak a pénzt hajkurássza, oda megy ahol a legtöbb
  • R10
    LABDARÚGÁS
    INTERJú A MEXIKóIVAL
    Márquez: A Barçából szeretnék visszavonulni!
    Írta: H. PetI

Rafael Márquez a napokban hosszabbította meg szerződését az FC Barcelonával, ebből az alkalomból készített vele exkluzív interjút a Barça TV. A játékos beszélt a Klubnál eltöltött három évéről, a 2010-es szerződésről, és jövőbeli terveiről is.

Idén spanyol bajnoki -, és BL arany került a nyakába, és a mexikói válogatottal sem vallott szégyent a Mundiálon. VB szereplése után kötötte meg szerződését régi-új klubjával. Rafael, az eddigi egyetlen mexikói a gránátvörös-kékeknél, érkezése után fokozatosan illeszkedett be, s a jelen Barçájának kihagyhatatlan tagja. A játékos az elmúlt három év rosszabb és kiváló pontjairól, s a következő négy év lehetőségeiről beszélt.

Szerződésed most már 2010-ig köt a Barcelonához, akkor 31 éves leszel. Lehetséges, hogy innen vonulsz vissza?

31 évesen, - úgy gondolom-, még két évig játszanék. Talán a szülőhazámban; majd meglátjuk, milyen lehetőségeim lesznek. Ha mégsem térnék haza, a Barçából akarok visszavonulni. A Barça nekem mindig az első volt, mindig is ebben a Klubban akartam folytatni a pályafutásomat.

Hogyan értékeled az eddigi három évet?

Sajnos, mikor ideérkeztem sérülések hátráltattak, s be kellett illeszkednem egy nagy klubba. De keményen dolgoztam, hogy elnyerjem az edzőm, csapattársaim és a szurkolók bizalmát.

Mi lepett meg legjobban a Csapatnál?

Legjobban a szurkolók. Mikor megláttam a sok nézőt, akkor értettem meg igazán, mit is jelent ebben a Klubban játszani. Ez nagyon izgalmas, és boldog vagyok, hogy idetartozhatok.

Mennyire fontos a közösség a fejlődésedben?

Az egység az öltözőben nagyon fontos a munkához, s, hogy jól menjenek a dolgok. Azonkívül, hogy a társaim kiváló játékosok, nagyszerű személyiségek is.

Visszatekintve erre a három évre, mi az az emlék, ami először eszedbe jut?

Legkedvesebb élményem az elmúlt szezon, mikor megnyertük a Bajnokok Ligáját.

Te vagy az első mexikói játékos, aki megnyerte a BL-t. Emellett bajnoki címvédő is vagy. Milyen céljaid vannak a következőkben?

Mostantól célom, hogy ugyanolyan szinten játsszak, mint tettem az elmúlt időben. Segíteni akarom a csapatot az újabb címek megszerzésében. Ez nagyon fontos.

Csapatszinten mit őrizhet meg a Barça a következő szezonokra?

A Barça fiatal, de tapasztalt csapat. A játékosok a legmagasabb szinten vannak, mind fizikálisan, mind mentálisan. Úgy gondolom, ez a lgfontosabb a következő két évben.

A közmondás úgy tartja: nyerő csapaton ne változtass, szóval úgy tűnik Eidur Gudjohnsen lesz az egyetlen igazolás a távozó Larsson helyére. Róla mi a véleményed?

Játszottunk Gudjohnsen ellen, mikor még a Chelseaben szerepelt. Ő egy nagyon intelligens játékos, emellett erős is, ideális a támadó pozíciókba. Sajnálatos, hogy elvesztettük Henrik Larssont, de úgy gondolom, az izlandi jó helyettese lesz.

Most kezded nyaralásodat, mert Mexikó kiesett a Világbajnokságon. Milyen érzéseid vannak ezzel kapcsolatban?

Kicsit szomorú vagyok, hogy kiejtettek minket, hiszen történelmet írhattunk volna. Másrészt viszont boldog vagyok, hogy elkezdhetem a pihenésem. Kemény szezonunk volt, sok mérkőzéssel, és nagy nyomás nehezedett ránk. Most megpróbálom élvezni a szabadidőmet.

Milyen gondolataid vannak a lehetséges VB döntősökről?

A megmérettetés e szakaszában már elég komplikáltak a dolgok, és nincs egyszerű meccs. Bárki nyerhet. A brazilok a favoritok között vannak, s bár nem nyújtják a legjobbjukat, mikor eljön az idő, mindig képesek jól teljesíteni.

A nyári szünet után az Egyesült Államokban és Mexikóban játszatok, ahol te leszel az egyik legnagyobb attrakció.

Nagyon sok mexikói dolgozik az USA-ban, tehát nagyon várom, hogy felléphessek a csapatommal. Örülök, hogy honfitársaim is láthatják, ahogy egy mexikói játszik.
  • horpeti
    Reméljük nem MAradona életútját futja be (kábszer stb. :D)
  • b4rc4
    perse...de tegnap mondták,hogy kijelentette MEssi ,hogy 10000000000000000%,hogy marad:P:) És most nagyobb játékso mint Mradona vagy Pelé volt ennyi idősen:)
  • R10
    jaja egyet értek :)
  • Zséé
    jah valamelyik idióta elnökjelölt dobta be a nevét talán, de már ott bukta a dolgot mivel 150 milla a kivásárlási ára...
    Meg amúgy se menne el a reálba sztem
  • R10
    voltak olyan pletykák h a Madrid érdeklődik iránta
  • Zséé
    miért ne maradna? :O
  • R10
    még szép :)
  • b4rc4
    és marad nálunk!