33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#5630 ja eddig így is volt,de mostanában senkinem kommentálja..csak ritkán -
Zséé #5629 Most azért, mert onnan vesszük a friss infókat azért nemkell. Azért illesztjük be ide a híreket, hogy mindenki elmondhassa a véleményét. De dobj egy mélt az sg-nek hogy házigazda akarsz lenni és akkor átírhatod :) -
#5628 igaz,demáshogy nem megy a topik,f@sz kivan,volt 1 idő mikor pörgött de mostanában nem nagyon.. -
#5627 ezt átkéne nevezni EUROBARCA fórumnak ^^ -
#5626 Oleguer 2010-ig hosszabbított -
#5625 Saviola a végén még marad?
Amit eddig teljesen kizártnak tartott a Barcelona, könnyen bekövetkezhet: Ha Saviola nem igazol el augusztus 31.-ig, akkor egész biztosan gránátvörös-kékben kezdi meg a 2006-07-es idényt, amit Frank Rijkaard is megerősített...
Első lépésként - ha addig nem történik változás - Saviola elutazik a csapattal az amerikai túrára augusztus elején, s ha utána sem sikerül új klubba igazolnia, könnyen Barcelonában maradhat. Frank Rijkaard is ezt nyilatkozta ma egy sajtótájékoztatón: "Ha Javier nem talál magának megfelelő csapatot, abban az esetben probléma nélkül dolgozik velünk tovább. Kedvelem, mint játékost, és mint embert, azonban ebben a pillanatban nem sok helyet látok számára Barcelonában."
Saviola még a világbajnokság utáni pihenőjét tölti, így maximum csak az újságokból értesülhet a Barça körül történtekről, így az erősítésekről is, azonban azzal biztosan tisztában van, hogy a vezetőség nem igazán számol vele a következő idényre. A Nyúlnak 2007 júniusáig van szerződése a katalánokkal, ezért szeretné a vezetőség lehetőség szerint augusztus végéig elpasszolni, hiszen így még pénzt tudnának kapni az argentin támadóért. Korábban az Arsenal és a Panathinaikosz neve merült fel lehetséges kérőként, azonban egyik csapat sem mutatott aktív érdeklődést a játékosért - Wenger ki is jelentette, hogy nem kell neki Saviola -, így velük már nem érdemes számolni. Kérdés akkor, hogy kivel... -
Zséé #5624 neki legalább van mire... :) -
#5623 nagy az ajtó -.- -
#5622 hogy fér be az arca az öltözőbe?:D -
#5621 költői túlkapás volt :DDD -
#5620 Hogy valaki minden mérkőzésen száz kilómétereket fut, beletörik a lelke, feláldozza magát a csapatért, s csatárként is az utolsó lélegzetéig védekezik?
Jó nagyra értékli magát. :DDD Álszerénységgel nem vádolhatja meg senki :). Azért ahhoz a 100 km-hez, a 90 perc alatt 66 km/h-ás átlagot kellene produkálni :) -
#5619 jósrác -
#5618 Zambrotta: a Barcáé a legszebb foci
Egy új játékos érkezésekor szokás, hogy az illető alaposan megdicséri új csapatát, mondván, a legnagyobb vágyai teljesültek a klubváltással. Ez az alaptézis most viszont nem illik rá Gianluca Zambrotta érkezésére, aki dicsért ugyan, de nem felejtette el egykori klubját sem.
Mindez furcsa is lett volna, mert a szélső védő hosszú éveket töltött a Juventusnál, ahol nem csak jól érezte magát, hanem sikeres is volt. Így nyugodtan állítható, hogy aligha hagyta volna el a torinói csapatot, ha azt nem száműzik a B ligába. Az események alakulása után a játékosnak váltania kellett, akkor viszont a számos kérő közül a Barcelonának mondott igent, ami mindenképpen megtisztelő a gránátvörös-kék klubra nézve.
-- Hogy érzi magát most, hogy már hivatalosan is a Barca játékosa?
Nagyon boldog vagyok, hogy a Barcelona szerződtetett, mivel egy nagy klubba kerülök, mely elképesztő játékosokkal rendelkezik. Most egy új kaland következik a pályafutásomban, és nagyon várom már, hogy belekezdjek.
-- Miért választotta a Barcát?
Ez az egyik legerősebb csapat a világon, ez volt a fő ok, hogy így döntöttem. Emellett fontos volt a város, az emberek, a játékosok, az edző, melyek mind erre a lépésre sarkalltak.
-- Beszélt már Frank Rijkaarddal?
Beszéltem vele telefonon és gratulált nekem a világbajnoki címhez. Utána ismét fölhívott, mielőtt aláírtam volna a Barcához. Ezen kívül pedig jól tudom róla, hogy az utóbbi években kiváló munkát végzett.
-- Követte a Barca fejlődését az utóbbi esztendőkben?
Az a játék, amit a Barcelona mutatott az utóbbi idények során, a leglátványosabb volt a világon. Megtiszteltetés a csapat egy részét képezni olyanok mellett, mint Ronaldinho, Deco, Messi, Eto'o, Puyol és a többiek.
-- Mit gondol, mi lehet a posztja az új Barcában?
Egyelőre fogalmam sincs. A Juventusnál mostanában balszélsőt játszottam, de a válogatottban többet szerepeltem a jobb oldalon. Most kérdés, mit mond majd az edző, hogy lássuk, hol játszom, de ezzel nem lehet semmiféle probléma.
-- Önön és Thuramon kívül érkezett Eidur Gudjohnsen is.
Ő szintén remek játékos, ami azt is jelenti: a keretben van minőség és mennyiség is. Remélem, hogy az új igazolásokkal együtt segíteni tudok a további trófeák érdekében.
-- Jól ismeri a Camp Nout, mert játszott ott egy Bajnokok Ligája negyeddöntőn.
Igen, emlékszem. Ez az egyik legszebb stadion, s várom már, hogy ott játszhassak.
-- S egyben leváltja a hideg Torinót a mediterrán klímájú Barcelonára.
Nagyon jól éreztem magam Torinóban, és hét remek évet töltöttem ott. Biztos vagyok benne, hogy számos dolog hiányozni fog onnan, érettebb lettem emberként, és ott nyertem pályafutásom első trófeáit. De úgy döntöttem, hogy itt az idő a váltásra, hogy csatlakozzam egy remek csapathoz, s hogy egy tengerparti városba költözzem. Remélem minden rendben megy majd.
-- Ezek lesznek majd az első tapasztalatai egy külföldi ligában.
Ez biztos. De mindig is követtem a spanyol bajnokságot, s mindig azt gondoltam, ez az egyik legszebb bajnokság a földön. Kivűlről tehát jónak tűnik, meg fogjuk látni, hogy megy a gyakorlatban.
-- A legutóbbi hónapban több jelentős esemény hathatott önre. Ami a Júvéval történt, a barátjával, Pesottóval történtek, a világbajnoki győzelem és az átigazolása a Barcába. Most ki kell pihennie mindezt.
A vakációm jól telik egy nehéz idény után. Rosszul érintett, ami a Júvéval történt, és aztán ott volt a nagy boldogság a világbajnoki győzelem miatt. Most eljött a pihenés ideje, mielőtt elkezdődne az új kaland a Barcával. -
#5617 Eto'o: Félni fognak tőlünk
A következő nemzetközi tétmeccs augusztus 24-én vár a csapatra, amikor is a Sevilla elleni Európai Szuperkupa következik Monacóban. Közvetlen előtte sorsolják a BL csoportokat, valamint kiosztják a BL legjobbjának járó MVP díjat, amelynek egyik esélyese Samuel Eto'o, a Barca egyik legjobb játékosa.
A kapusok által egyik legkevésbé szeretett játékos távol pihent a világ zajától, családjával Kaliforniában nyaralt, ahogy az előző nyáron is. S hamarosan vissza is tér, igaz, akkor már gránátvörös-kék mezben.
Kimerítő volt a nyaralás vége?
Igen, már alig várom, hogy visszatérjek Barcelonába. Szeretnék újra munkába állni. Úgy érzem magam, mint egy oroszlán: kemény vagyok s magabiztos.
Kitől kapott engedélyt az egy hetes extra nyaralásra?
Ha már megkérdezi, Rijkaardtól. A BL döntő után mondta, hogy pihenjem ki magam, csak egy héttel később kell visszatérnem. Sokan ezt nem értik meg. Ha pedig véletlenül megsérülök, vagy kimerülök, mindenki azt fogja mondani, hogy azért történt, mert nem vigyáztam magamra rendesen. Akármit csinálok, ezt nem tudom elkerülni, de már nem is törődök vele.
- Sokan azzal vádolják, hogy Rijkaard kivételezik önnel...
Ez nem igaz! Egyébként is, mit jelent az, hogy kivételezés? Hogy valaki minden mérkőzésen száz kilómétereket fut, beletörik a lelke, feláldozza magát a csapatért, s csatárként is az utolsó lélegzetéig védekezik? Sajnálom azokat, akik így gondolkoznak.
- Mi a véleménye két új csapattársáról, akik Gudjohnsen mellett érkeztek a nyáron?
Olvastam valamit róla az interneten, de be kell vallanom, próbáltam kikapcsolódni, s a focival nem foglalkozni, hogy kipihenjem magam a következő szezon előtt.
- És mit gondol róluk?
Thuram olyan, mint egy nagy testvér. Vagy inkább, mint egy nagyapa. Védő, de több poszton is bevethető, nagyszerű játékos, rengeteg tapasztalattal. Nagyon fontos része lesz a védelemnek. A Barca nagyon jól járt Thuram megszerzésével.
- Zambrotta?
Azzal kell kezdenem, hogy ő egy világbanjok. Fáradhatatlan, s a vébé egyik legjobbja volt. Még egy játékos, akit 10-esre értékelek a Barcában.
- És Gudjohnsen?
Szeretnék kezet nyújtani neki. Úgy érzem, egy rettegett csatárpárost alkotunk majd, persze az ellenfél szempontjából.
- De mindenki úgy számol vele, mint egy cserével.
Rubito (szőkécske - a szerk.) sok poszton kiválóan játszik. Nem csak elől, s ez sok lehetőséget ad a csapat variálására.
- Tehát a Barca egy legyőzhetetlen csapat lett?
Azt nem tudom, hogy legyőzhetetlen-e, de biztos, hogy nem kell félnünk senkitől. Jelenleg mi vagyunk Európa bajnokai. Az ellenfelek arra készülnek, hogy legyőzzenek minket. A játékunkat csodálják, a játékosaink pedig bezsebelik a nagy díjakat. Mi vagyunk azok, akiket mindenki szeretne megverni, de ez az előző szezonban senkinek sem sikerült. A cél, hogy ennél is jobbak legyünk. Ha nem halnánk meg a győzelemért, az megbocsájthatatlan lenne.
- Hogy lehet ezt elkerülni?
Nem szabad kiengedni, növelni kell a csapatba kerülésért folytatott versenyt. Az új játékosok pont ezen segítenek, növelik a magabiztosságot és a minőséget is.
- Ezen kívül még két újabb nagy igazolás is van: Xavi és Messi felépült.
Igaz! Xavi a világ legjobb középpályása. Csak Iniesta mérhető hozzá. Messi pedig valami kivételes játékos. TEHETSÉG, így, csupa nagy betűvel. A valaha volt legjobb 19 éves játékos. Velük a pályán tényleg megállíthatatlanok leszünk.
- Nem aggódik amiatt, hogy Ronaldinho nagyon kiábrándító volt a vébén?
Ronnie a világ legjobbja a vébé előtt és utána is. Igaz, hogy a brazilok sokakat kiábrándítottak, de ezért nem Ronaldinhot kell okolni. Nagyon igazságtalan lenne, hisz ő nem egy gép, aki mindig ugyanolyan jól játszik. Ő is csak egy ember. Tudom, hogy túl fog lépni ezen, bár mentálisan nagyon nehéz lehet. Biztosan nem kell hiányolnunk majd a mosolyát, hisz ő a number one. El kell érnünk, hogy a mosoly visszatérjen, és soha se tűnjön el.
- Kár, hogy más se most éli legjobb napjait...
Nem tudom, kire gondol?
- Joan Laporta.
Igen, tudok róla. Nem értem, hogy juthattunk ide. Laporta egy kivételes elnök. Számára a csapat egy család. Irodája mindenki számára nyitott, akár Eto'ónak, akár Antoniónak hívják. Mindig segít nekünk.
- Kényelmetlenül érzi magát?
Nem, mivel tudom, hogy Laporta felülkerekedik a problémákon. Ő egy nagyon kemény ember, pontos elképzelésekkel. Nem jut eszembe senki, aki ennyit tett volna a klubért. Teljesen igazságtalan, ami vele történik. De ő nagyon okos ember, tudja, mit kell tennie.
- Beszéljünk kényelmesebb dolgokról: Mit vár az új szezontól?
A lehető legtöbbet. Azért térek vissza, hogy mindent megnyerjek. Szeretnék hat címet, emelett aranylabdát, Pichichit...
- Nem tűnik ez kicsit soknak?
Nem, az életben nagyon fontos, hogy újabb és újabb célokat tűzzünk ki magunk elé. Az enyém az, hogy történelmet írjunk a Barcelonával, s minden lehetséges címet megnyerjünk.
- Megnyerheti az aranylabdát egy ilyen ellentmondásos szezon után, mint az előző?
Ez egy nagyon kényes dolog. Úgy érzem, ugyanakkora esélyem van rá, mint bármely világklasszis játékosnak. Ne feledjük el, hogy a csapattal elért címek a legfontosabbak, ebben pedig kétségtelenül mi vagyunk a világelsők, hisz bajnokok vagyunk és BL címvédők.
- Hány gólt lő a szezonban?
Az elmúlt évadban 34 gólt lőttem. Idén szeretném elérni a 38-at, hiszen akkor már 100nál járnék gránátvörös-kék mezben. De persze a legfontosabb a csapat sikere, ez csak másodlagos, akkor van értelme, ha ebből a csapat is profitál.
- Mit vár a Real Madridtól?
Capello az Capello. A házakat, bár az van legfelül, mégsem a tető építésével kezdik, az alapnak is nagyon jónak kell lennie. Capellóval a Madridnál megvan ez az alap.
- Végre Barca-Madrid versenyfutást láthatunk a Ligában?
Remélem. A győzelmek mindig sokkal fontosabbak, ha nagy csapatok ellen nyerünk. Ha legyőzöd a gyengélkedő ellenfelet, az nem nagy szám, de ha egy jó csapaton kerekedsz felül, akkor az nagyszerű.
- Megnézte már a naptárat is, hogy mikor találkoznak?
Csak nagyon felületesen.
- Augusztusban már eldől két cím.
Igen, s nagyon fontos az egyik lépcsőfokról a másikra haladni. Kész a csapatunk, nagyok az ambícióink, s szeretnénk mindent megnyerni. A Barca első ellenfele az Espanyol lesz a spanyol szuperkupában, aztán a Sevilla az európaiban.
- És mit vár tőlük?
Mindkettő nagyon nehéz mérkőzés lesz, hisz jó csapatok ellen játszunk, amelyeknek nincs vesztenivalójuk, velünk ellentétben.
A Bajnokság pedig a Celta Vigo ellen kezdődik.
Az egy olyan pálya, ahonnan szép emlékeink vannak, hiszen ott nyertük meg a bajnoki címet.
- Úgy látom, már nagyon türelmetlen, hogy mindez végre elkezdődjön.
Igen, nagyon szeretnék végre gólókat lőni, s örülni a klub sikereinek. -
#5616 Joan Laporta lemondott
Mint arról már korábban beszámoltunk a Barcelona csapatánál három socio feljelentette Joan Laportát miszerint az elnöknek már idén nyáron lejárt a mandátuma és már nem neki kellene lenni az elnöknek.
Laporta nem akart jogi vitába keveredni, hiszen õ magabiztos. Ezért ma délután nem sokkal öt óra után beadta a lemondását. Laporta rendkívül korrekt volt, amivel minden bizonnyal szerzett pár szavazatot, bár ennek ellenére is õ az elnökválasztások egyértelmû esélyese, még úgy is, hogy nem tudni kik lesznek a jelöltek. Õ biztos:
"Azért jutottunk ebbe a helyzetbe, mert van egy jogi szabályozás, mely azt mondja: ki kell írni a választásokat. Nem maradt számunkra más lehetõség, mert maga az intézmény az elsõ, s nem szeretnénk, ha bárki úgy gondolná, nem cselekszünk a szabályoknak megfelelõen. Ugyanakkor megjegyezzük, hogy az igazságos megoldás a 2007-es választások lennének.
Jelölöm magam, és a jelenlegi elnökségünk összes tagját. Úgy gondoljuk, hogy a mi terveink jók a klubnak, megvan bennünk a tettvágy, a motiváció, s erõsebek vagyunk, mint bármikor, hogy folytassuk a Barca irányítását"
Tehát a Real Madrid után a Katalán csapatnál is elnökválasztás lesz ezen a nyáron. -
Zséé #5615 jah lehet hogy nem nyerjük meg 12 pont előnnyel a bajnokságot csak 8-al :DDD
Amúgy lehet nálunk se lesz olyan egyszerű mert:
Följelentették Laportát
A Barcelona elnöki székéből hivatalosan jövő szerdán távozó Joan Laporta számára mindenképpen rossz hír, hogy a következő választásokon egyelőre nem tekinthető garantáltnak az indulása, mivel a Katalán Sportbíróság akár el is tilthatja ettől.
A Laporta elnökség ellen eddig három feljelentés érkezett azért, mert az nem írta ki korábban az elnökválasztásokat, eleddig azonban csak egyet erősítettek meg. Az egyik tiltakozó a klub pártoló tagja, nevezetesen a 81 éves Francesc Gastó, aki már 1931 óta a Barcelona sociója. A feljelentést pénteken fogadta a Tribunal Català de l'Esport (TCE), azaz a Katalán Sportbíróság, melynek döntenie kell, valóban súlyos vétséget követett-e el a Laporta vezetés a választások halogatásával.
Jogi szabályozások miatt Laportáéknak már korábban ki kellett volna írniuk a választásokat, ezt azonban csak most, erősen megkésve tették meg. Kérdés, hogy a TCE mennyire ítéli súlyosnak a mulasztást, melyet a „vádlott vezetők” még most is igazságtalannak tartanak. Adott esetben azonban az is megtörténhet, hogy Joan Laporta és csapata nem vehet részt a következő választásokon…
Francesc Gastó följelentésének érdekessége, hogy az illető tagja volt az egyik legjelentősebb Barca szurkolói tömörülésnek, az Elefant Blau szervezetnek, melynek viszont korábban Laporta volt az egyik vezetője. Az Elefant Blaunak nagy szerepe volt egykoron Josep Lluis Nunez elnök távozásának előmozdításában, s Laporta maga is nagy támogatást nyert a csoportosulástól, mikor 2003-ban megpályázta az elnöki széket. -
Monoton #5614 najó de mi ezt nem tehettük meg ...
nálunk ez volt a "BIZTOS"
nálatok meg ez
de szeptembertől kemény csata lesz :)
és ebben benne lesz a Valencia is :) -
Zséé #5613 na épp ezaz :) -
Monoton #5612 ezt hogyérted "fesztivál"
nálunk normális elnökkiírás os választás volt kampánnyal meg mindennel
de nálatok assssszem csak összeülnek a "kerekasztal lovagjai" :SA_:F és azt mondják Laporta
ennyi -
#5611 Tud valaki egy olyan álomást ahol a barca minden meccsét vetitik??? -
Zséé #5610 Hát igen...
Remélem nem lesz akkora fesztivál az ügy körül mint a reálnál :) -
#5609 bár nem vagyok barsza fan, de (sajnos) sztem is újraválasztják...nem lehet szembeszállni 3 év sikerrel igérgetéssel.............. -
Zséé #5608 úgylegyen -.- -
Monoton #5607 figy nem rosszból de ha egyszer lejárt akkor lejárt :)
két nap és megint ő lesz az elnök :) -
#5606 tipikus seste annak hogy akik lemondatták, azok leszarják a csúcson lévő klubot, csak a saját érdekükkel törődnek... -
Zséé #5605 Laporta: Lemondás és jelölés
Ma délután öt óra után Joan Laporta, hivatalban lévő elnök bejelentette, hogy a teljes elnökséggel együtt lemond posztjáról, s egyben jelölteti magát a hamarosan következő új elnökválasztásokra. Az esemény végleg lezárja a már évek óta húzódó vitát, mely a 2003-as választás dátuma körül húzódott.
2003-ban a válságos anyagi és sportbeli helyzet miatt az esedékes elnökválasztásokat minél előbb, még június 15.-én megtartották, ahol Joan Laporta nagy fölénnyel, 52,57%-os eredménnyel győzött. A Laporta vezette elnökség (beleértve a fő sikerkovácsokat, Laportán kívül Ferran Sorianót, Sandro Rosellt, Txiki Begiristaint, és Marc Inglát) mandátuma négy évre szólt, csakhogy a választás dátuma még hivatalosan a 2002-2003-as idényhez tartozott. Így hiába indult a Laporta éra hivatalosan a 2003-2004-es évtől, jogilag az elnökség immár a negyedik, azaz utolsó évét fejezte be ezen a nyáron.
Viták sorozata után Laportáék úgy döntöttek, hogy július 26.-i hatállyal lemondanak posztjukról, s egyben kandidálnak a következő, hamarosan következő választásokra. "Azért jutottunk ebbe a helyzetbe, mert van egy jogi szabályozás, mely azt mondja: ki kell írni a választásokat. Nem maradt számunkra más lehetőség, mert maga az intézmény az első, s nem szeretnénk, ha bárki úgy gondolná, nem cselekszünk a szabályoknak megfelelően. Ugyanakkor megjegyezzük, hogy az igazságos megoldás a 2007-es választások lennének" - kezdett bele az elnök, majd már előre tekintett.
"Jelölöm magam, és a jelenlegi elnökségünk összes tagját. Úgy gondoljuk, hogy a mi terveink jók a klubnak, megvan bennünk a tettvágy, a motiváció, s erősebek vagyunk, mint bármikor, hogy folytassuk a Barca irányítását" - fejezte be önbizalommal teljesen Laporta, akinek valóban nincs oka félni a következő választásoktól.
Az eseménynek egyelőre nincs pontos dátuma, ahhoz azonban, hogy ne Laporta folytassa elnökként, Sandro Rosell indulására, s egyben kisebb csodára lenne szükség. Kizárólag az egykori alelnöknek lenne reális esélye Laportával szemben, indulásáról azonban egyelőre semmiféle hír nem érkezett, Laportáék három évig tartó kiváló munkája pedig izgalommentes választásokat ígér...
Remélem újra megválasztják :) -
Zséé #5604 -
#5603 Zambrotta és Thuram aláírta szerződését
2006-07-21 11:00:57
Az FC Barcelona átigazolásokért felelős igazgatója Txiki Begiristain szerdán még nem erősítette meg azt a hírt, amely szerint már a klub megszerezte volna a Gianluca Zambrotta és Lilian Thuram aláírását, csütörtökre azonban már mindent elrendezett a Juventusszal a vezetőség.
Az egykori válogatott labdarúgó a héten Torinóban járt, ahol a Juventus két ászáról tárgyalt, a spanyol sajtó pedig már akkor tudni vélte, hogy megegyezés született a két klub között a páros eladásáról. A katalánok állítólag 19 millió eurót fizetnek majd ki a zebráknak a kettős megszerzéséért cserében.
"Optimisták voltunk, jól haladtak a megbeszélések, és csütörtökön végre le is zártuk azokat." - nyilatkozta Begiristain.
Zambrotta négy esztendőre, míg az ugyancsak világbajnok Thuram két évre kötelezte el magát a bajnokcsapathoz.
-
#5602 A 2006-2007es pontvadászat menetrendje -
#5601 meg ne lepődj :DD -
#5600 nem lenne rossz igazolás..de ennyit ne adjunk érte -
#5599 Trezeguet ismét képben Barcelonában
Tegnap Torinóban tárgyalt a Barça két vezetője, Txiki Begiristain és Fernando Soriano a célkeresztben lévő játékosok képviselőivel, illetve a Juve vezetőivel, azonban nem csak Thuram és Zambrotta megszerzéséről esett szó a tárgyalások alkalmával, hanem egy harmadik 'Zebra', David Trezeguet esetleges Barcelonába viteléről is.
A hírek szerint a Juventus 20 millió eurót kér támadójáért, ám ezt az összeget aligha adja majd meg a Barça, hiszen nem éppen létszükséglet egy újabb támadó vétele a spanyol klubnál.
forrás: eurobarca.hu -
#5598 tökéletes kezdésnek -
#5597 A Celta ellen kezd a Barça 2006.07.20 14:19
Ma délben kisorsolták a spanyol bajnokság menetrendjét a 2006-07-es szezonra, mely szerint a Barça Vigoban kezdi az idényt a Celta ellen augusztus utolsó hétvégéjén. Az első forduló párosításai: Deportivo - Zaragoza, Celta - Barcelona, Osasuna - Getafe, Valencia - Betis, Sevilla - Levante, Athletic - Real Sociedad, Racing - Atlético Madrid, Real Madrid - Villarreal, Recreativo - Mallorca, Espanyol - Gimnástic. A szezon részletes programja később. -
#5596 hááát, puyol ki jobbszélre,canna marquez középen, és jó lenne :D -
#5595 én is örültem vona neki,de nekünk nem is kellett .. -
#5594 én is nagyon bírom, ezért is örültem volna ha hozzánk igazol. -
#5593 Elnökválasztás a Barcelona csapatánál is?
Lehetséges, hogy a Barcelona csapatánál is kénytelenek lesznek kiírni új elnökválasztásokat, mivel néhány socio (elnökségi tag) szerint Laporta szerzõdése már lejárt.
Három socio már feljelentést tett a spanyol bíróságon és a bíró elrendelheti azt is, hogy még idén új elnökválasztásokat írjanak ki a Katalán klubnál.
Laporta 2003. június 16-án lett a Barca elnöke, de kérdés akkor, hogy hogy járhatott le a 4 éves mandátuma? Nos a válasz egyszerû: A 2002-2003-as idény végén még 15 munkanapot töltött a Barcelona vezetõ székében és ez már egy idénynek számít. Így tehát már valóban 4 szezonon keresztül irányította a csapatot.
A hírek szerint a dologban benne van Sandro Rossel, aki korábban a Barcelona vezetõségében dolgozott, de egy összetûzés miatt Laporta megvált Rosseltõl.
Az elnökválasztásokat, ha kiírják, akkor nem biztos, hogy sikerül valakinek leváltani Laportát, hiszen rendkívül sikeres 3(?) évet tudhat maga mögött, amelyben 2 bajnoki cím és egy BL gyõzelem is szerepel. -
#5592 am mivel nagyon szeretem az olaszt ezért azt mondom hogy méltó befejezése annak a karriernek amit a háta mögött tudhat...
-
#5591 hát akkor canna is pontot tett a karrierjére. kár h mire a real nyer vmit ő már öreg lesz. :(