33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#5550 LABDARÚGÁS
JóTéKONYSáG A PéNZ HELYETT
Végleges az Unicef szerződés!
Írta: Z. Iván
Ahogyan várni lehetett, megszületett a teljes megállapodás az FC Barcelona és az ENSZ gyermekvédelmi szervezete, az Unicef között, melynek részletei ugyan még nem nyilvánosak, de valószínűsíthető, hogy az Unicef nem csak együttműködő fél, hanem a klub történetének első mezszponzora is lesz egyben.
Igaz, a világ nélkülöző gyermekeiért dolgozó szervezet klasszikus értelemben nem nevezhető szponzornak, mivel a hirdetési felületért a Barcelona nem kap majd pénzt, de az egyértelmű, hogy az Unicef lesz az első, melynek logója felkerül a Barca mezére. Ezt egyébként még nem erősítették meg a felek, az viszont már nyilvános, hogy az együttműködés megköttetett, s a következő öt évre szól.
A szerződés ünnepélyes kihirdetését, s aláírását augusztus 11.-én tartják New Yorkban - mint már várni lehetett - ahol több részlet is kiderül majd a megállapodásról. A mezre kerülő hirdetés mellett egyébként várhatóan még számos jótékonysági kezdeményezésben részt fog venni a Barcelona a továbbiakban, ezeket viszont még homály fedi.
A klub célja egyértelmű: mostantól az Uniceffel karöltve kell dolgozni a nehéz helyzetben élő gyerekekért, különös tekintettel azokra, akik Aids fertőzöttek. Már nyilvános a megállapodás jelmondata is, mely így szól: "Barca, több mint egy klub, egy új remény a világon a veszélyeztetett gyerekeknek" .
Ezzel lezárható a Barcelona mezreklámozásának ügye, mely majdnem három éve arról szólt, mely nagyvállalat logója kerül a gránátvörös-kék szerelésre. Végül egyiké sem szerepel a mezeken, így tulajdonképpen "makulátlanok" maradnak a trikók, s megőrződik 107 éves hagyomány. -
#5549 nem igazatok van Bojinov télleg a Zebráknál van :) -
#5548 sztem nem ment a Juvéba a Fio Mutuért csak pénzt adott nem? -
#5547 értem:) -
Zséé #5546 Úgy tudom, hogy kölcsönbe ment Juvéba Mutuér cserébe + kis pínz -
#5545 na igen..:D -
#5544 marad serie b-be? érted.. -
#5543 megy serie b-be?:D -
#5542 talán csere Mutuval és megy Juvéba....de ezek nem toom.. -
#5541 és Bojinovval mivan?:P:D maradt fiorentinanal?:o -
Zséé #5540 Viérára nincs szükség, feleslegesen meg minek neki csillagászati fizetés?
Türám esetleg, Zambrottának viszont lenne helye a csapatban.
De felesleges találgatni. Majd lesz ami lesz, de ha egyikük se jön akkor se lesz semmi gond... -
#5539 remélem őgy lesz ahogy mondod -
#5538 Azt nyilatkozta h vagy Juve vagy ha elmegy akkr Barca ;P
Capelloba Emerson szerelmes csak :) jó még lehet páran de zambi tutttti nem megy Realba valszeg :) -
#5537 hát remélem nem elsz igazad :D -
#5536 Messi 18as akart lenni még anno csak Gabrié volt de Gabri elment szal valszeg Messi 18as lesz ;]
Zambi mellett Vieirának nagggyon örülnék Mottánál,Edmilsonnál jobb, Rafa visszamehetne a védelembe, és Iniesta és csereKpnak ;] Thuram 1-2évig minőségi csere vagy kezdő lesz mivel sok szokott lenni a sérült nálunk, sőt Thuram anno jobbhátvéd volt szal Thuram-Puyol-Marquez-Zambrotta védősor is lehet AKÁR :) -
#5535 nem toom van 1 olyan érzésem hogy megy Capello után,de ne legyen igazam. -
#5534 előbb sztem jobb lenne egy olyan cikkel talizni h Zabrotta alárít a Barcahoz :D -
#5533 10es az ki van csukva. -
#5532 de várjatok,még lekéne igazolni..:D -
#5531 Messi?:P nemadja neki oda:D:D feltéve ha nem kap 7est vagy 10est:) de akkor ja 19esbe. -
#5530 Lesz reméljük mert kizárták a Juvét :)
19est megkaphatja, és Messié lesz a 18as :P
[Nagyon reméli h jön zambi:D] -
#5529 -
#5528 majd kiderül,nagyon remélem. -
#5527 én 5ben vagy 28asban játszottam mindig.
19esben fog érzésem szt. -
#5526 na mi a helyzet skacok?
Zambrotta a mienk? :) -
#5525 Csak 25ig van a számozás :S:S:S
Különben is akkr 97es lenne mert tavaly abba játszottam (H) -
#5524 jah és C-ben -20pont... amiből vszinu nem jutnak fel B-be szla 4év mire a-lett volna:P Zambrotta? 99esbe:P -
#5523 aha így már értem. -
#5522 alapból serie C lett volna de "megúszták" -
#5521 Zambrotta hányas mezbe fog játszani?
[poénkodik és nagyon szeretné hajönne Vieira, na meg persze zambrotta, mondjuk thuram is talááán] -
#5520 azért ez elég sok..
mondjuk nem vágom hogy mi volt szal.. -
#5519 megkönyörültek a juventuszon.... -
Zséé #5518 Hát most volt eredményhirdetés, tehát szvsz pár napon belül eldőlnek a dolgok... -
#5517 öö nem tudom...
napokban sztem mindent megtudunk.
///Milan -> A liga, mínusz 15 pont. Juventus -> B liga, mínusz 30 pont. Fiorentina -> B liga, mínusz 12 pont. Lazio -> B liga, mínusz 7 pont. -
#5516 ööö Zambrotta-val mivan? -
#5515 nem nagy veszteség szvsz. -
#5514 A Barcelona szupersztárja kijelentette, hogy a Katalán gárdánál szeretné befejezni pályafutását.
"A Barcelonából akarok visszavonulni," - mondta tegnap Ronaldinho - "Sok éven keresztül folytatom még ennél a nagy klubnál a pályafutásomat, szerzõdésem még sokáig érvényes, boldog vagyok a klubnál és élvezem a szurkolók bizalmát."
"Bármelyik játékos szeretne a helyemben lenni." -
Zséé #5513 Damiá a Betisé
A klub utánpótlásbázisáról korábban felkerült Damiá Abella a mai naptól a Betis játékosa, miután a Barcelona egy millió euróért megvált tőle. Ez a megállapodás azt jelenti, hogy Damiá nem tölti ki a hátralévő egy éves kölcsönszerződését a Racingnál, viszont a Barcelonának maradtak lehetőségei a játékossal.
Damiá öt éves szerződést kötött a sevillai csapattal, jó teljesítménye esetén viszont még visszakerülhet a Barcelonához. Ezt garantálja ugyanis a most rögzített két lépcsős visszavásárlási opció, melynek révén a Barca ismét magához rendelheti a védő-középpályást. Első lépésben jövő nyáron lesz lehetősége a katalán klubnak, mikor egy millió euróért cserébe ismét gránátvörös-kékbe öltözhet a futballista. Ha ekkor még nem élne a lehetőségével a Barca, akkor újabb egy év elteltével, azaz 2008 nyarán kérheti vissza Damiát, akkor viszont már 3 millió eurót kellene fizetnie érte.
Az elmúlt szezon második felében Damiá stabil tagja volt a Racing Santandernek, 18 mérkőzésen lépett pályára - főleg középpályásként -, 1368 percet játszott, s három gólt lőtt. A Betisben könnyen ismét védő poszton találhatja magát, különösen akkor, ha Joaquín a nyáron sem hagyja el a zöld-fehér klubot.
Kár érte :( Belletti utódja lehetett volna esetleg... -
#5512 Krkic 2011-ig hosszabbít
A barcelonai utánpótlás egyik legnagyobb ígérete, Bojan Krkic hamarosan öt évvel hosszabbítja meg a szerződését a Barcelonával, mellyel biztosítottá válik, hogy a támadót nem tudja elhalászni más nagy csapat a Barcától. Krkic még csak augusztusban lesz 16 esztendős, de páratlan gólérzékenységével már most sztárjelöltnek tartják a szakértők.
Mindezt folyamatosan bizonyítja is a szerb felmenőkkel rendelkező, de már gyerekkora óta Spanyolországban élő játékos, hiszen a gólkirályi címek sokasága mellett a legeredményesebb volt az U-17-es Európa bajnokságon, s tavaly több kupát nyert a Barcával, mint bárki más. Krkic az idényt ugyanis még a Cadete A kategórában kezdte, mostanra viszont a Juvenil A-ban, azaz a legfelső ifi csapatban szerepel. Mivel a Cadete és a Juvenil korosztály is bajnoki címet nyert, így Krkic mindkét címet magáénak tudhatja, ezen kívül pedig van még tavalyról egy Király Kupa sikere is az ifi csapat révén.
Tehetségét mindenki elismeri, és számos európai klub szívesen látná őt a következő években, hiszen most még olcsón megszerezhető lenne. Krkic azonban nem kíván távozni, sőt még azt sem sürgeti, hogy minél előbb a felnőtt csapat közelébe kerüljön - rendesen végig kívánja járni az utánpótlás lépcsőfokait. S mivel maradni kíván, hamarosan alá is írja a szerződéshosszabbítását.
Bár korábban más szabályozások voltak ismertek a fiatal játékosok szerződtetéséről, Krkic esetében állítólag már 16 éves kortól megadható a profi szerződés, ami védelmet biztosít a rivális klubok "zsíros" szerződéseivel szemben. Krkic augusztus 28.-án tölti be a 16. életévét, s a tervek szerint ekkor ír majd alá 2011-ig a Barcához, mely a pályafutása első profi szerződése lesz.
Érdekesség egyébként, hogy a Barca B vezetőedzője, Quique Costas már most fölajánlotta Krkicnek, hogy töltse az előszezont, s a felkészülési időszakot csapatával, a csatár viszont inkább maradt az ifiknél. Ez is annak a jele, hogy Krkic inkább kicsit lassabban, de annál biztosabban kíván elérni az első csapathoz, melyre két éven belül sor kerülhet... -
#5511 nekem is