HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
Most abban kérnék segítséget, hogy hogyan tudok beágyazni egy weblapra Macromedia Flash-ben renderelt video-t? (tehát saját video file-t, amit avi-ból készítettem).
Tehát kiválasztom, hogy milyen vezérlõpanel legyen a klippen, beállítom a kódolást minõségét, a file méretét stb. és megcsinálja a progi az encoding-ot. Elvileg a végén kapok egy .flv file-t.
Ezután hogy tudom beszúrni a file-t a weblapba, hogy azt bárki letudja játszani a kiválasztott vezérlõvel?
Köszi elõre is!
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
Olyan kellene ami úgy néz ki, hogy egy kis kép, rajta a napokkal és az éppen aktuális nap be van jelölve, rákattintva felugrik nagyobb képbe és ki lehet választani a napot. Tudom nagyok az igényeim<#zavart1>#zavart1>
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
porki fagyok fállalon
Üzenõfalat hogy tudok létrehozni az oldalamon? PLs valaki részletesen írja le nekem mert nagyon nem értek hozzá. Az oldalam már klsz van csak ez kéne még. Kösz!
Gigabyte EX58-UD5; Intel Core i7 920; ASUS NV8800GTX 768M; Corsair XMS3 6GB DDR3 1600; CM550GX;
Mindenkinek szép hétvégét!
Hamarosan kipróbálom.
További gyönyörû napot Neked!
<TD><INPUT type="submit" style="background-image: url(kuld.gif);" name="Submit" value="" width="64" height="18" alt="Küldés">
Nekem most ez jelenik ellenben... Hol a hiba?
Amit javaslok:
* Csinálj fix szélességû oldalt, és pozicionáld középre. Így az oldalt levõ két üres sáv nem lesz annyira vészes, mintha balra, vagy jobbra pozicionáltad volna. Jobb oldalt - kis ablak, vagy túl sok tartalom esetén - lesz görgetõsáv, illetve ha túl kicsi az ablak, akkor alul is. Ha csak jobb oldalt van az nem annyira vészes (csak ne kelljen sokat görgetni, azt az oldallátogatók nem szeretnek). Ha már alul is, akkor túl nagyra méretezted az oldalt (számolj le a képernyõ szélességébõl 30-40 pixelt, akkor nem érhet meglepetés)
* Esetleg a blokk méretét %-ban adod meg.
* Vagy nézz utána az elastic design vagy liquid design kulcsszavakra a Google-ben
"<TD><INPUT type="image" background-image= "kuld.gif" name="Submit" value="Search" width="64" height="18" alt="Küldés">"
background-image tulajdonságról beszéltem a CSS-ben, nem attribútumról a HTML-ben (az input tagnek nincs is background-image attribútuma)
Vagyis (+nem töltöd ki a value attribútumot):
"<TD><INPUT type="image" style="background-image: url(kuld.gif);" name="Submit" value="" width="64" height="18" alt="Küldés">"
A Submit gombnak add meg háttérképként a képet (CSS-ben megoldható - background-image tulajdonság) és ne töltsd ki a value attribútumot."
Nem megy... 😞 Hol rontok...???
<TD><INPUT type="image" background-image= "kuld.gif" name="Submit" value="Search" width="64" height="18" alt="Küldés">
Web: http://www.tir.extra.hu
Egyik megoldásként azt találtam ki, hogy az egész oldalt 3 oszlopframere osztom, pl: "*,1024,*" vagy hasonló. Ennek hátránya, hogy a két szélsõ frame-be is html-t kellett töltenem, ergo csináltam egy "plain.html" filet, amiben csak egy adott bgcolor van megadva 😊 szóval ez a plusz. De biztos én voltam a hülye meg nem értek annyira htmlhez, mert nagyon alapszinten járok. Amúgy egész szép csak a böngészõk nem szeretik, és elõnye hogy pl. adott méretû java-s menüket, gombokat, stb. rakosgathatunk el.
Másik módszerem a táblázatos mesterkedés volt, vagyis adott méretû vagy százalékos táblázatok, stb. Ezzel az volt a gáz, hogy ha nagyobb volt az oldaltartalom, akkor megjelent a scrollbar oszt csúszott minden.
Harmadik megoldás az volt, hogy balraigazítva minden. Mondhatom szépen nézett ki 😛. Na most a kérdés: tudtok-e (biztos igen) szép és használható megoldást az ilyesmire, és megosztanátok-e velünk is? 😊 Elõre is kösz
2. Javascript használata linkben ugyancsak ellenjavallt - a keresõrobotok nem tudják feldolgozni a Javascriptet, ergó nem tudják beindexelni az aloldalakat, ebbõl következõleg rosszabb keresõhelyezés érhetõ el.
3. Egy link egy keretbe való betöltéskor felesleges a Javascript használata - ott az <a> elem target attribútuma:
<a href="uj.htm" target="dukumentum1">Az uj.htm oldal dokumentum1 keretbe való betöltése</a>
Így kikerülhetõ a Javascript linkben való használata is - kész nyereség.
4. <center> tag elfelejtendõ. HTML 4.01-ben már deprecated (ellenjavallt) státuszú. Helyette ott a CSS (ebben a példában HTML tagbe ágyazva):
<div style="text-align: center;">
Ide meg jön a tartalom
</div>
Lássuk a Javascript függvényeket:
function betolt(url, keret)
Az url paraméterben megadott oldalt; ha a keret paraméterben megadott érték 'dokumentum1', akkor betölti a dokumentum1 keretbe.
Ha a keret paraméterben megadott érték nem 'dokumentum1', akkor betölti a dokumentum2 keretbe.
function betolt2(elso_url, masodik_url)
Az elso_url paraméterben megadott oldalt betölti a dokumentum1 nevû keretbe; a masodik_url paraméterben megadott oldalt betölti a dokumentum2 nevû keretbe.
function szincsere(ujszin, keret)
Ha a keret paraméterben megadott érték 'dokumentum1', akkor az ujszin paraméterében megadottra állítja át dokumentum1 keret háttérszínét; különben a dokumentum2 keret háttérszínét állítja át az ujszin paraméterében megadottra.
Legegyszerûbben:
dokumentum1 -> keret1
dokumentum2 -> keret2
'uj.htm','dokumentum1' -> 'tartalom1.htm','keret1'
'uj.htm','dokumentum2' -> 'tartalom2.htm','keret2'
betolt2('tartalom1.htm','tartalom2.htm')
Ha ez valami házi feladat, akkor:
1. Nagyot csalódtam a magyar közoktatásban már megint, mind a tanárok (elavult tananyag oktatása), mind a diákok (nem tudják megoldani) részérõl.
2. Nem itt kéne megcsináltatni a házit 😉
a keretek neve: keret1, keret2
a dokumentumok neve: tartalom1.htm, tartalom2.htm
a nyersanyag:
<HTML>
<HEAD>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!-- Elrejtés
function betolt(url, keret){
if (keret == "dokumentum1") parent.dokumentum1.location.href=url;
else parent.dokumentum2.location.href=url;
}
function betolt2(elso_url, masodik_url){
betolt(elso_url, 'dokumentum1');
betolt(masodik_url, 'dokumentum2');
}
function szincsere(ujszin, keret){
if (keret == "dokumentum1") parent.dokumentum1.document.bgColor=ujszin;
else parent.dokumentum2.document.bgColor=ujszin;
}
// -->
</SCRIPT>
</HEAD>
<BODY>
<CENTER>
<H1>Menü</H1>
<A HREF="#blocked::betolt('uj.htm','dokumentum1')">Betölt egy új dokumentumot az elsô keretbe</A><BR>
<A HREF="#blocked::betolt('uj.htm','dokumentum2')">Betölt egy új dokumentumot a második keretbe</A><BR>
<A HREF="#blocked::szincsere('#00FFFF','dokumentum1')">Háttérszín cseréje az elsô keretben</A><BR>
<A HREF="#blocked::szincsere('#FFFF00','dokumentum2')">Háttérszín cseréje a második keretben</A><BR>
<A HREF="#blocked::betolt2('kettot.htm','kettot.htm')">Dokumentum betöltése egyszerre két keretbe</A><BR>
</CENTER>
</BODY>
</HTML>
köszi a segítséget.
azt a "bisz-basz"-t szolgáltatás panel-nek nevezik,
alapból a hasonló oldalak, video-chat és a bezárás ikon található rajta,
ez bõvíthetõ a blog, profil, galéria stb. ikonokkal
(egy elvetemült egyén csinált is neki egy blogot xD )
Amúgy az a biz-basz mire jó?
[/spam]™
sajna van alsó sarokban ilyen biszi-baszi, de 1ébként reklámmentes, meg sql / php akadozik néha
már úgy értem maga a regelés (html-ben még nincsenek a csúcson - úgy értem táblázattal megvalósított oldal, de amúgy kira :])
[/spam]™
vagy rapidshare v vannak ilyenek 😊
Már többet is próbáltam de egyiknél sem töltõdik le az egész.
Lehet:
"Delete, edit, search and reply to posted messages."
Forrás: http://www.smartgb.com/features.php - Show more features... gomb lenyomása után.
Az a problémám van, hogy a http://www.smartgb.com/ kiszolgálónál csináltam egy vendégkönyvet és nem tom, hogy lehet szerkeszteni vagy esetleg a rendszer nem is ad ilyen lehetõséget? :S
Web: http://www.tir.extra.hu
Egy lópikulát nem!
Csak rendesen meg kéne adni a CSS-tulajdonságot.
Mert így (nem utolsó tulajdonságként) helytelen:
background-attachment:
fixed
Helyesen:
background-attachment: fixed;
"Egyéni "Submit" gombot szeretnék létrehozni az üzenõfalamhoz"
A Submit gombnak add meg háttérképként a képet (CSS-ben megoldható - background-image tulajdonság) és ne töltsd ki a value attribútumot.
Valaki tudna esetleg segíteni.
<#email>#email>
Egy tutorial alkalmazásához kérném a segítségeteket! Egyéni "Submit" gombot szeretnék létrehozni az üzenõfalamhoz, ezzel a segítséggel: Tutorial
Jelenleg ez van a a php fájlomban: <TD><INPUT name="submit" TYPE="submit" value="M e h e t">
A tutorial szerint erre kell cserélni: <INPUT type="image" src="kuld.gif" name="Submit" value="Search" width="64" height="18" alt="Keresés a honlap tartalmában">
Meg is rajzoltam szépen a gombot és be is hivatkoztam rendesen, meg is jelenik, csak aztán az üzenetet nem küldi el... 😞
Hol hibázok?
Elõre is köszönöm!
PS: Ja igen, én a feliratot is elhelyeztem a gombon PS-pal, tehát egyedül a küldés funkcióra lenne szükségem.