9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#3887 ?
ott van, hogy forrás -
#3886 Ezt meg tudja vki csinálni hogy php formátumba legyen ??? -
blancer #3885 tehát külső css-t és javascriptet használtál, én nem mertem ennyire bonyolítani magamnak még, bár más oldalról megvilágítva talán egyszerűbb is :)
ez nagyon fajin lett mondjuk a div es dolgokat még át kell néznem h pontosan mi micsoda is de mégegyszer Faustus.
<script src="http://uw.hu/pgstat.js?server=1&username=stego" type="text/javascript"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style/style.css">
ez lenne a külső javascript ill. css? esetleg azt is megnézhetem?
még annyi a problémám h ne legyen dupla görgető sáv és az iframe is egy picit dinamikusabb legyen (#3874 vége) valami ötlet esetleg? -
#3884 gifszerkesztő programmal -
blancer #3883 Köszönöm a fáradozásod Faustus
-
#3882 Hogy lehet beállíani hogy a pirossal bekeretezett óráknak is átlátszó legyen a háttere ?
-
#3881 <div>-ekkel megoldva, nagyobb formázások és a dropdown menű nélkűl, a 101/500/110 pixeles felosztást használva, valid HTML és CSS használatával (az <iframe>-en belűl nem, ott eredeti kód van), Javascript kód külön file-ban 1,5 óra munkával: itt. -
blancer #3880 de ugyanaz a menu itt működik táblázatosban -
blancer #3879 A menut megnézem
A height 100%-ot próbáltam nem jó -
#3878 littleNorbi: tessék - Google 2. találat.
blancer:
"az ssi-t nemtudom most hova tenni"
SSI = Server Side Includes = szerveroldali szkriptnyelv
<!--#include FILE="bla.inc" -->
Valószínűsítem nem fog működni, ugyanis nem hinném hogy engedélyezve lenne a szerveren.
"a z-indexet a proba.htm-ben próbáltam:
http://www.rkk.hok.bmf.hu/proba/index.htm"
Jelenleg Firefox 1.5.0.1 és Opera 8.51 alatt a leugró menű nem működik. Firefoxban a menűben a képcsere működik de a leugró menű nem.
Opera-ban a képcsere sem működik.
A Firefox Javascript konzolja pedig az alábbi hibát jelzi:
Error: Error in parsing value for property 'left'. Declaration dropped.
Source File: http://www.rkk.hok.bmf.hu/proba/index.htm
Line: 0
Error: Error in parsing value for property 'top'. Declaration dropped.
Source File: http://www.rkk.hok.bmf.hu/proba/index.htm
Line: 0
"<iframe src="hirek.htm" name="text" width="500" height="5000" scrolling="no" frameborder="0"></iframe>"
Esetleg height="100%"? -
#3877 Le tudja vki írni ide a színskálát ? -
blancer #3876 de végülis nem a z-index volt a hibás mert azzal javult meg h a felső bannert egy div tag ba tettem a menüvel
ha a menü előtt volt a banner akárhogyan, akkor a lenyíló menüsor jóval alatta nyílt meg és nem is lehetett kattintani.
-
blancer #3875 a z-indexet a proba.htm-ben próbáltam:
-
blancer #3874 először ff alatt csináltam csak sok visszajelzést kaptam h a nagy ie alatt nem műkszik rendesen ezért most már maxthonnal tesztelem.
a linkek nálam teljesen jól működnek, amúgy target-ot adtam eddig nekik h az iframe-ba hívja be őket.
akkor a legjobb megoldás ha minden oldalban ott van a menü meg minden?
faustus: az ssi-t nemtudom most hova tenni (az használható arra h ha rákattintok egy linkre akkor a hivatkozást egy adott targetba hívja be?)
végülis nekem csak annyi kellene h:
<td width="500" height="5000" align="center"><iframe src="hirek.htm" name="text" width="500" height="5000" scrolling="no" frameborder="0"></iframe></td>
ebben az esetben ha pl.: a hírek.htm magassága 400px, tehát rövidebb mint 5000px akkor ne kelljen mind az 5000px -t legörgetni h az alatta lévő tartalmat
megtaláljam, és ha van egy másik .htm fájl pl:5600px hosszú akkor annak az alja még beleférjen.
de ha nincs egyéb ötlet akkor marad a templates megoldás
Addig is köszönöm: Whitey -
#3873 Nem a z-index működőképességét vitatom, csak az RKK-HÖK új oldalán való működőképességét (vagy még nincs beleépítve?). -
#3872 ff alatt működik, most kíváncsiságból megnéztem, mert én sem tudtam, ahogy ezt le is írtam.
blancer:
ha nem framekkel dolgozol, akkor ne is azokban gondolkozz. Ilyen esetben pedig szépen gyártsd le az összes oldalt úgy, hogy mindegyikben ott a menü, meg minden egyéb, csak a középső tartalmi részt aktualizálod, aztán a linkeket a menüben (ami azért kicsit furcsán működik) szépek írd át. -
#3871 "már csak az a kérdésem h ha rákattintok egy linkre a menüben akkor a közepére hozza be ezt hogyan tudom megoldani php nélkül vagy csak iframe-mel?"
Ha nincs PHP, akkor a tartalomba vagy iframe-el tudsz html oldalt betölteni. Vagy a HTML oldalból kimásolod a a tartalmat és beilleszted a <div class="tartalom">...</div> tag-ek közé. Esetleg Anotino által javasolt SSI (vagy ha van, akkor más szerveroldali programozási nyelv: ASP, Perl, JSP). Ez másképp nem megy.
[i]"Na ez bejött!"
Firefox alatt teszteled? Opera alatt? (ez utóbbiban a dropdown menu sem funkcionál) -
blancer #3870 Na ez bejött!
már csak az a kérdésem h ha rákattintok egy linkre a menüben akkor a közepére hozza be ezt hogyan tudom megoldani php nélkül vagy csak iframe-mel?
a másik h ha így behívok egy lapot akkor az teljes egészében kitöltse a rendelkezésre álló helyet (width) és a behívott lap hosszára állítsa azt a részt amibe behívom.
szóval h egy kicsit érthetőbben mondjam:
itt van ez a lap és h ne kelljen megadnom 5000px width értéket h minden behívott lapot megjelenítsen rendesen; hanem ahol 400px magas htm-et hívok be ott 400px magas legyen az a tábla v iframe, ahol 5000px magasat hívok be ott 5000px magas legyen az a tábla v iframe amelybe meghívom.
remélem tud valaki segíteni
előre is köszönöm
Üdvözlettel: Whitey -
janjan #3869 az 28-as nagyon megnyerő volt, köszönöm,asszem lesz mit fejlődnöm -
janjan #3868 kösz az infót, már csak az kéne, hol találok ilyen magyar súgót -
#3867 pg14: A <?php include ("count.php?id=1"); ?> helyére illeszd be a count.php-t.
<a href="download.php?id=1">Letöltés</a>
<?php
$filename="szamlalo".$_GET["id"].".txt";
$num=0;
if (file_exists($filename)){
$fp = fopen($filename,"r"); //Megnyitjuk olvasásra
$num = fread($fp, filesize($filename)); //Beolvassuk a számláló jelenlegi értékét
fclose($fp); //Zárjuk a file-t.
}
print ("<p>Eddigi letöltések száma: ".$num."</p>");
?>
Így egy kicsit jobban működik. -
#3866 littleNorbi: #3843-as hozzászólást elolvastad? A Thomas webműhelyről letöltötted a szkriptet?
pg14: Forráskódot légyszives! (legyen.php) -
#3865 Az az igazság hogy nem is kerestem, valami konkrétra gondoltam... -
pg14 #3864 kipróbáltam nagyon jó mégegyszer köszi! De a legyen.php-nél hibát jelzett: Parse error: parse error, unexpected T_INCLUDE in /count/legyen.php on line 7
-
#3863 hát ha a hotscipten nem találtál semmi használhatót akkor nincs is :) -
#3862 Kérem vki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
pg14 #3861 Köszi szépen! :) -
#3860 Ajánlom figyelmedbe az alábbi összeállítást:
download.php (növeli a számláló értékét, és letöltésre kínálja az állományt):
<?php
$filename="szamlalo".$id.".txt";
$num=0;
//Ha létezik a számlálófile...
$num = fread($fp, filesize($filename)); //Beolvassuk a számláló jelenlegi értékét
}
$num = $num + 1; //Növeljük a számlálót
$fp = fopen($filename, "w"); //Megnyitjuk a file-t írásra
fwrite($fp, $num, 10); //Írunk
fclose($fp); //Zárunk
switch ($id) {
case 1:
header("Content-Type: image/jpeg"); //JPEG kép lesz
@readfile ("blabla1.jpg") or die("A fájl nem érhető el!"); //Ezt a file-t jelenítjük meg/kínáljuk letöltésre.
break;
}
?>
Az egyes kiterjesztésekhez való Content-Type-ok listáját itt érheted el.
Tehát ha .exe-t a file kiterjesztése:
header("Content-Type: application/octet-stream"); //JPEG kép lesz
@readfile ("blabla1.exe") or die("A fájl nem érhető el!"); //Ezt a file-t jelenítjük meg/kínáljuk letöltésre.
count.php (Megnyitja a számlálófile-t és kiírja a tartalmát):
<?php
$filename="szamlalo".$id.".txt";
$num=0;
}
print ("<p>Eddigi letöltések száma: ".$num."</p>");
?>
És a letöltendő file-ok listája (legyen .php a file kiterjesztése) - kódrészlet:
<a href="download.php?id=1">Letöltés</a>
<?php include ("count.php?id=1"); ?> -
pg14 #3859 azért mert abba van beágyazva a számláló -
#3858 mostmá csak az a kérdés hogy tesztnél miért htm fájl van? :S -
pg14 #3857 Itt az egyik php kód ami rendesen működik:
ez kiolvassa a txt-ből majd kiírja a letöltések számát
<?
$file = fopen("count.txt", "r");
while (!feof($file)) {
$egysor = fgets($file);
print $egysor . "<br>";
}
fclose($file);
?>
és itt a másik php kód ami csak 2-ig számol és utánna megáll ennek kéne növelie a számot egyel a txt fájl-ban
<?
$szamlalo = file_get_contents("count.txt");
$szamlalo = $szamlalo;
$szamlalo[1] = count($szamlalo[1])+1;
$file = fopen("count.txt", "w+");
fwrite($file, $szamlalo[1]);
print $szamlalo[1];
fclose($file);
?>
A számlálót itt tudod letesztelni.
Mi lehet a probléma? -
#3856 próbáld ki a z-index paramétert. A z-index: 0 asszem az alap. Ez tulajdon képpen layereket hoz létre. Ha növeled a számot, akkor az "arcod felé" hozza a tartalmat, ha csökkented (negatív is lehet), akkor pedig ellenkező irányba viszi. Nem tudom ez mennyire valid dolog, de maxthonban (IE alapú) működik. FF-et nem tudom. -
#3855 "Az a baj hiaba javitjak, meg sokan fognak hibas IE -t hasznalni."
Ez így van. Ezért ajánlottam az A list apart/Tanfa oldalán található leírást (ahol trükköznek egy kicsit).
"SSI-t ki kell probalni, a szerverek nagy reszen hasznalhato."
Freeweb-en nem működik, Ultraweben se, Tar.hu-n se.
"Van itt aki nyomul Java servletekkel?"
A prog.hu fórumán valószínűleg többen. -
#3854 Ezzel nem mentem sokra ! -
Anotino #3853 Az a baj hiaba javitjak, meg sokan fognak hibas IE -t hasznalni.
SSI-t ki kell probalni, a szerverek nagy reszen hasznalhato.
Van itt aki nyomul Java servletekkel? -
#3852 "Probald meg ezt beszurni:
<!--#include FILE="bla.inc" -->"
Server Side Includes? Hm, jó ötlet, csak támogatja-e a szerver? -
#3851 "Ez nalam is problema volt Internet explorer alatt (ff alatt jol ment). Nem tudom IE hiba-e, mindenesetre nekem nem tunik normalisnak."
Az IE-ben nem minden elemhez rendelhető :hover, csak az <a> tag-hez.
Ezért a szimplán CSS-en alapuló megoldások sajnos IE alatt nem működnek (remélem az IE7-ben már javítva lesznek ezek a problémák).
Ebben a cikkben olvashattok erről. Vagy itt is találhattok példát rá. Nem egyszerű dolog.
"a tartalomba hogyan tudok pl htm oldalakat behívni ennek is lehet nevet adni mint az iframe-nak?"
Van egy rossz hírem: ha nincs PHP, akkor a tartalomba vagy iframe-el tudsz html oldalt betölteni. Vagy a HTML oldalból kimásolod a a tartalmat és beilleszted a <div class="tartalom">...</div> tag-ek közé. -
Anotino #3850 "a tartalomba hogyan tudok pl htm oldalakat behívni ennek is lehet nevet adni mint az iframe-nak?"
En php-vel includeoltam a tartalmat kulon fileokbol (amikbol lehagytam a <html></html> stb ide folosleges tageket)
Probald meg ezt beszurni:
<!--#include FILE="bla.inc" --> -
Anotino #3849 "hogyan tudom a fölső menüben megoldani h a lenyíló menüsor ne a "tartalom" alatt nyíljon meg?"
Ez nalam is problema volt Internet explorer alatt (ff alatt jol ment). Nem tudom IE hiba-e, mindenesetre nekem nem tunik normalisnak. En ugy odottam meg, hogy a menu div szekciojat raktam legalulra a html fileban. Bar nekem nem tetszik, hogy a menu kesobb rajzolodik ki.. Valakinek nincs erre esetleg mas megoldasa? -
blancer #3848 Faustus: Elnézést kérek ha megkavartalak benneteket, de a két oldalt lehet kavartam (a dox-os nekem megfelel egyenlőre) amit most szeretnék megoldani az egy olyan szerveren van ahol csak a html, css és javascript műkszik, ezért köszönöm a css -s megoldást, azt fogom fejlesztgetni
Üdv Whitey