HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
football without ultras is nothing
Szeretnék segítséget kérni hogy kerülhessen fórum az oldalamra... Ha valaki tud segíteni az kérem szóljon! Köszönöm!
Clayman
amúgy az online doksi sztem jobb, márcsak a kommentelés miatt is (nemegyszer a kommentekbõl tudtam kiszedni a hasznos kódrészletet)
shit happens
van 2 fajtája: include és include_once
az elsõ minden alkalommal lefut, ha belebotlik a script futás közben, a második a nevébõl adódóan csak 1x fut le (érzékeli hogy már be lett töltve, ezért nem foglalkozik vele, ez akkor fontos, ha pl. egy includeolt fájlban funkciók vagy osztályok (class) vannak, mert minden lefutásnál újra építené õket, de mivel már léteznek, hibát ad, és leáll a futás.
igazából 2 féle becsatolás van, az include(_once) és a require(_once).
ugyanazt csinálják, csak az includenál hiba esetén figyelmeztet, a require-nál viszont fatal errort ad (az elsõnál csak szól, hogy hiba van, de tovább fut a script, a másodiknál a hiba után leáll)
include('fileneve.ext');
általában a fileok elejére kell, és más php fájlok/html oldalak becsatolására használjuk (de pl. txt tartalmának kiolvasására és feldolgozására nem jó, max. kiírni az egész tartalmát)
a már írt switch-es dolog is jó, de sima if-fel is megoldható. (a switch szebb, fõleg ha több lehetõség is van)
amúgymeg: hu2.php.net felül a keresõ, funkciónevet kell beírni. elég sok része már magyarul van... 😊
shit happens
szal includolva van pl a fejléc meg a footer jah...
de az ID az azért kell mert az adatbázisból ez alapján olvassa ki, h melyik üziket kell itt megjeleniteni
itt van php include leiras, de javaslom a 3db php switch get-es leirast is, ha honlapot akarsz osszetenni, azoknak tobb hasznat latod. 😊
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
szal tudommásom szerint az include fv nem más, mint az adott paraméterben megadott file-t beszurja... szóval ha van olyan kódod, amit többször is fel akarsz hasznosítani (lehet ez pl egy mysql kapcsolódás) akkor érdemes használni:
include("connect.php");
és ott abban a sorban végrehajtja a connect.php tartalmát
mostanában már énis megtértem 😊 DevPHP-zom
●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●
Azt mondták rendezetlen az oldalam html kódja. Hogyan kell beszúrni a scriptek kódjait rendesen? (én eddig mindig csak azt néztem hogy a head után legyen 😞
Köszönöm.
\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]
Suttyo -lvl 62 -Nightelf Hunter(bloodscalp(pvp) Icespeak -lvl 70 -Draenei Shaman (bloodscalp(pvp)