9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • CattiBrie
    ?

ott van, hogy forrás
  • littleNorbi
    Ezt meg tudja vki csinálni hogy php formátumba legyen ???
  • blancer
    tehát külső css-t és javascriptet használtál, én nem mertem ennyire bonyolítani magamnak még, bár más oldalról megvilágítva talán egyszerűbb is :)
    ez nagyon fajin lett mondjuk a div es dolgokat még át kell néznem h pontosan mi micsoda is de mégegyszer Faustus.

<script src="http://uw.hu/pgstat.js?server=1&username=stego" type="text/javascript"></script>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style/style.css">
    ez lenne a külső javascript ill. css? esetleg azt is megnézhetem?

még annyi a problémám h ne legyen dupla görgető sáv és az iframe is egy picit dinamikusabb legyen (#3874 vége) valami ötlet esetleg?
  • CattiBrie
    gifszerkesztő programmal
  • blancer
    Köszönöm a fáradozásod Faustus
  • littleNorbi
    Hogy lehet beállíani hogy a pirossal bekeretezett óráknak is átlátszó legyen a háttere ?

• Dj Faustus #3881
    <div>-ekkel megoldva, nagyobb formázások és a dropdown menű nélkűl, a 101/500/110 pixeles felosztást használva, valid HTML és CSS használatával (az <iframe>-en belűl nem, ott eredeti kód van), Javascript kód külön file-ban 1,5 óra munkával: itt.
  • blancer
    de ugyanaz a menu itt működik táblázatosban
  • blancer
    A menut megnézem

A height 100%-ot próbáltam nem jó
  • Dj Faustus #3878
    littleNorbi: tessék - Google 2. találat.

blancer:
    "az ssi-t nemtudom most hova tenni"
    SSI = Server Side Includes = szerveroldali szkriptnyelv
    <!--#include FILE="bla.inc" -->
    Valószínűsítem nem fog működni, ugyanis nem hinném hogy engedélyezve lenne a szerveren.

"a z-indexet a proba.htm-ben próbáltam:
    http://www.rkk.hok.bmf.hu/proba/index.htm"

Jelenleg Firefox 1.5.0.1 és Opera 8.51 alatt a leugró menű nem működik. Firefoxban a menűben a képcsere működik de a leugró menű nem.
    Opera-ban a képcsere sem működik.
    A Firefox Javascript konzolja pedig az alábbi hibát jelzi:
    Error: Error in parsing value for property 'left'. Declaration dropped.
    Source File: http://www.rkk.hok.bmf.hu/proba/index.htm
    Line: 0

Error: Error in parsing value for property 'top'. Declaration dropped.
    Source File: http://www.rkk.hok.bmf.hu/proba/index.htm
    Line: 0

"<iframe src="hirek.htm" name="text" width="500" height="5000" scrolling="no" frameborder="0"></iframe>"
    Esetleg height="100%"?
  • littleNorbi
    Le tudja vki írni ide a színskálát ?
  • blancer
    de végülis nem a z-index volt a hibás mert azzal javult meg h a felső bannert egy div tag ba tettem a menüvel
    ha a menü előtt volt a banner akárhogyan, akkor a lenyíló menüsor jóval alatta nyílt meg és nem is lehetett kattintani.

• blancer
    a z-indexet a proba.htm-ben próbáltam:
  • blancer
    először ff alatt csináltam csak sok visszajelzést kaptam h a nagy ie alatt nem műkszik rendesen ezért most már maxthonnal tesztelem.

a linkek nálam teljesen jól működnek, amúgy target-ot adtam eddig nekik h az iframe-ba hívja be őket.

akkor a legjobb megoldás ha minden oldalban ott van a menü meg minden?

faustus: az ssi-t nemtudom most hova tenni (az használható arra h ha rákattintok egy linkre akkor a hivatkozást egy adott targetba hívja be?)

végülis nekem csak annyi kellene h:

<td width="500" height="5000" align="center"><iframe src="hirek.htm" name="text" width="500" height="5000" scrolling="no" frameborder="0"></iframe></td>

ebben az esetben ha pl.: a hírek.htm magassága 400px, tehát rövidebb mint 5000px akkor ne kelljen mind az 5000px -t legörgetni h az alatta lévő tartalmat
    megtaláljam, és ha van egy másik .htm fájl pl:5600px hosszú akkor annak az alja még beleférjen.

de ha nincs egyéb ötlet akkor marad a templates megoldás

Addig is köszönöm: Whitey
  • Dj Faustus #3873
    Nem a z-index működőképességét vitatom, csak az RKK-HÖK új oldalán való működőképességét (vagy még nincs beleépítve?).
  • batman
    ff alatt működik, most kíváncsiságból megnéztem, mert én sem tudtam, ahogy ezt le is írtam.

blancer:

ha nem framekkel dolgozol, akkor ne is azokban gondolkozz. Ilyen esetben pedig szépen gyártsd le az összes oldalt úgy, hogy mindegyikben ott a menü, meg minden egyéb, csak a középső tartalmi részt aktualizálod, aztán a linkeket a menüben (ami azért kicsit furcsán működik) szépek írd át.
  • Dj Faustus #3871
    "már csak az a kérdésem h ha rákattintok egy linkre a menüben akkor a közepére hozza be ezt hogyan tudom megoldani php nélkül vagy csak iframe-mel?"
    Ha nincs PHP, akkor a tartalomba vagy iframe-el tudsz html oldalt betölteni. Vagy a HTML oldalból kimásolod a a tartalmat és beilleszted a <div class="tartalom">...</div> tag-ek közé. Esetleg Anotino által javasolt SSI (vagy ha van, akkor más szerveroldali programozási nyelv: ASP, Perl, JSP). Ez másképp nem megy.

[i]"Na ez bejött!"

Firefox alatt teszteled? Opera alatt? (ez utóbbiban a dropdown menu sem funkcionál)
  • blancer
    Na ez bejött!
    már csak az a kérdésem h ha rákattintok egy linkre a menüben akkor a közepére hozza be ezt hogyan tudom megoldani php nélkül vagy csak iframe-mel?
    a másik h ha így behívok egy lapot akkor az teljes egészében kitöltse a rendelkezésre álló helyet (width) és a behívott lap hosszára állítsa azt a részt amibe behívom.
    szóval h egy kicsit érthetőbben mondjam:
    itt van ez a lap és h ne kelljen megadnom 5000px width értéket h minden behívott lapot megjelenítsen rendesen; hanem ahol 400px magas htm-et hívok be ott 400px magas legyen az a tábla v iframe, ahol 5000px magasat hívok be ott 5000px magas legyen az a tábla v iframe amelybe meghívom.

remélem tud valaki segíteni
    előre is köszönöm
    Üdvözlettel: Whitey
  • janjan
    az 28-as nagyon megnyerő volt, köszönöm,asszem lesz mit fejlődnöm
  • janjan
    kösz az infót, már csak az kéne, hol találok ilyen magyar súgót
  • Dj Faustus #3867
    pg14: A <?php include ("count.php?id=1"); ?> helyére illeszd be a count.php-t.
    <a href="download.php?id=1">Letöltés</a>
    <?php
    $filename="szamlalo".$_GET["id"].".txt";
    $num=0;
    if (file_exists($filename)){
    $fp = fopen($filename,"r"); //Megnyitjuk olvasásra
    $num = fread($fp, filesize($filename)); //Beolvassuk a számláló jelenlegi értékét
    fclose($fp); //Zárjuk a file-t.
    }
    print ("<p>Eddigi letöltések száma: ".$num."</p>");
    ?>

Így egy kicsit jobban működik.
  • Dj Faustus #3866
    littleNorbi: #3843-as hozzászólást elolvastad? A Thomas webműhelyről letöltötted a szkriptet?

pg14: Forráskódot légyszives! (legyen.php)
  • littleNorbi
    Az az igazság hogy nem is kerestem, valami konkrétra gondoltam...
  • pg14
    kipróbáltam nagyon jó mégegyszer köszi! De a legyen.php-nél hibát jelzett: Parse error: parse error, unexpected T_INCLUDE in /count/legyen.php on line 7
  • Max7
    hát ha a hotscipten nem találtál semmi használhatót akkor nincs is :)
  • littleNorbi
    Kérem vki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • pg14
    Köszi szépen! :)
  • Dj Faustus #3860
    Ajánlom figyelmedbe az alábbi összeállítást:

download.php (növeli a számláló értékét, és letöltésre kínálja az állományt):
    <?php
    $filename="szamlalo".$id.".txt";
    $num=0;
    //Ha létezik a számlálófile...
    $num = fread($fp, filesize($filename)); //Beolvassuk a számláló jelenlegi értékét
    }
    $num = $num + 1; //Növeljük a számlálót
    $fp = fopen($filename, "w"); //Megnyitjuk a file-t írásra
    fwrite($fp, $num, 10); //Írunk
    fclose($fp); //Zárunk
    switch ($id) {
    case 1:
    header("Content-Type: image/jpeg"); //JPEG kép lesz
    @readfile ("blabla1.jpg") or die("A fájl nem érhető el!"); //Ezt a file-t jelenítjük meg/kínáljuk letöltésre.
    break;
    }
    ?>

Az egyes kiterjesztésekhez való Content-Type-ok listáját itt érheted el.
    Tehát ha .exe-t a file kiterjesztése:
    header("Content-Type: application/octet-stream"); //JPEG kép lesz
    @readfile ("blabla1.exe") or die("A fájl nem érhető el!"); //Ezt a file-t jelenítjük meg/kínáljuk letöltésre.

count.php (Megnyitja a számlálófile-t és kiírja a tartalmát):
    <?php
    $filename="szamlalo".$id.".txt";
    $num=0;
    }
    print ("<p>Eddigi letöltések száma: ".$num."</p>");
    ?>

És a letöltendő file-ok listája (legyen .php a file kiterjesztése) - kódrészlet:
    <a href="download.php?id=1">Letöltés</a>
    <?php include ("count.php?id=1"); ?>
  • pg14
    azért mert abba van beágyazva a számláló
  • Max7
    mostmá csak az a kérdés hogy tesztnél miért htm fájl van? :S
  • pg14
    Itt az egyik php kód ami rendesen működik:
    ez kiolvassa a txt-ből majd kiírja a letöltések számát

<?
    $file = fopen("count.txt", "r");

while (!feof($file)) {
    $egysor = fgets($file);
    print $egysor . "<br>";
    }

fclose($file);
    ?>

és itt a másik php kód ami csak 2-ig számol és utánna megáll ennek kéne növelie a számot egyel a txt fájl-ban

<?

$szamlalo = file_get_contents("count.txt");
    $szamlalo = $szamlalo;
    $szamlalo[1] = count($szamlalo[1])+1;

$file = fopen("count.txt", "w+");

fwrite($file, $szamlalo[1]);

print $szamlalo[1];

fclose($file);
    ?>
    A számlálót itt tudod letesztelni.
    Mi lehet a probléma?
  • batman
    próbáld ki a z-index paramétert. A z-index: 0 asszem az alap. Ez tulajdon képpen layereket hoz létre. Ha növeled a számot, akkor az "arcod felé" hozza a tartalmat, ha csökkented (negatív is lehet), akkor pedig ellenkező irányba viszi. Nem tudom ez mennyire valid dolog, de maxthonban (IE alapú) működik. FF-et nem tudom.
  • Dj Faustus #3855
    "Az a baj hiaba javitjak, meg sokan fognak hibas IE -t hasznalni."
    Ez így van. Ezért ajánlottam az A list apart/Tanfa oldalán található leírást (ahol trükköznek egy kicsit).

"SSI-t ki kell probalni, a szerverek nagy reszen hasznalhato."
    Freeweb-en nem működik, Ultraweben se, Tar.hu-n se.

"Van itt aki nyomul Java servletekkel?"
    A prog.hu fórumán valószínűleg többen.
  • littleNorbi
    Ezzel nem mentem sokra !
  • Anotino
    Az a baj hiaba javitjak, meg sokan fognak hibas IE -t hasznalni.

SSI-t ki kell probalni, a szerverek nagy reszen hasznalhato.

Van itt aki nyomul Java servletekkel?
  • Dj Faustus #3852
    "Probald meg ezt beszurni:
    <!--#include FILE="bla.inc" -->"

Server Side Includes? Hm, jó ötlet, csak támogatja-e a szerver?
  • Dj Faustus #3851
    "Ez nalam is problema volt Internet explorer alatt (ff alatt jol ment). Nem tudom IE hiba-e, mindenesetre nekem nem tunik normalisnak."
    Az IE-ben nem minden elemhez rendelhető :hover, csak az <a> tag-hez.
    Ezért a szimplán CSS-en alapuló megoldások sajnos IE alatt nem működnek (remélem az IE7-ben már javítva lesznek ezek a problémák).

Ebben a cikkben olvashattok erről. Vagy itt is találhattok példát rá. Nem egyszerű dolog.

"a tartalomba hogyan tudok pl htm oldalakat behívni ennek is lehet nevet adni mint az iframe-nak?"
    Van egy rossz hírem: ha nincs PHP, akkor a tartalomba vagy iframe-el tudsz html oldalt betölteni. Vagy a HTML oldalból kimásolod a a tartalmat és beilleszted a <div class="tartalom">...</div> tag-ek közé.
  • Anotino
    "a tartalomba hogyan tudok pl htm oldalakat behívni ennek is lehet nevet adni mint az iframe-nak?"

En php-vel includeoltam a tartalmat kulon fileokbol (amikbol lehagytam a <html></html> stb ide folosleges tageket)

Probald meg ezt beszurni:
    <!--#include FILE="bla.inc" -->
  • Anotino
    "hogyan tudom a fölső menüben megoldani h a lenyíló menüsor ne a "tartalom" alatt nyíljon meg?"

Ez nalam is problema volt Internet explorer alatt (ff alatt jol ment). Nem tudom IE hiba-e, mindenesetre nekem nem tunik normalisnak. En ugy odottam meg, hogy a menu div szekciojat raktam legalulra a html fileban. Bar nekem nem tetszik, hogy a menu kesobb rajzolodik ki.. Valakinek nincs erre esetleg mas megoldasa?
  • blancer
    Faustus: Elnézést kérek ha megkavartalak benneteket, de a két oldalt lehet kavartam (a dox-os nekem megfelel egyenlőre) amit most szeretnék megoldani az egy olyan szerveren van ahol csak a html, css és javascript műkszik, ezért köszönöm a css -s megoldást, azt fogom fejlesztgetni

Üdv Whitey