9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Dj Faustus #4090
    boclub: Működik az rendesen. Lásd itt.

Danee: Az alábbi sort:
    document.getElementById("blocson").innerHTML = "<EMBED SRC=\""+cheminMP3[numero]+"\" AUTOSTART=TRUE WIDTH=1 HEIGHT=1>";
    írd át ilyesmire:
    document.getElementById("blocson").innerHTML = "<object title=\"Háttérhang\" classid=\"CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95\">
    <param name=\"Filename\" value=\""+cheminMP3[numero]+"\">
    <param name=\"AutoStart\" value=\"True\">
    <param name=\"ShowControls\" value=\"True\">
    <param name=\"ShowStatusBar\" value=\"False\">
    <param name=\"ShowDisplay\" value=\"False\">
    <embed src=\""+cheminMP3[numero]+"\" autostart=\"True\" autoplay=\"true\" controller=\"true\"></embed>
    </object>";
  • bociub
    Hát nézem én a forráskódot nagyon de ha csak a zöld részeket írom át(height,weight,fájlnév,fájlnév) akkor az egy egész oldalt beteritő izét hoz létre melybe zöldel vmi vackok vannak irva.
  • Danee
    ezt a scriptet nem lehetne átirni?
    minimum annyira h legyen egy kezelőfelülete
  • Dj Faustus #4087
    Inkább használj Flash-es lejátszót. Azt több böngésző kezeli, nem kell különböző lejátszókra optimalizálni. Ilyesmikről volt már szó - lásd itt.
  • Danee
    meg azt kéne megoldani, hogy amikor egy zenének vége van, akkor ugorjon a következőre.
    itt a script:
    <SCRIPT LANGUAGE=javascript>

titreMP3 = new Array;
    cheminMP3 = new Array;

titreMP3[0] = "Green Day - Wake Me Up When September Ends";
    cheminMP3[0] = "http://lob.uw.hu/gwmuwse.mp3";

titreMP3[1] = "Nickelback - How You Remind Me";
    cheminMP3[1] = "http://lob.uw.hu/nhyrm.mp3";

function ChangeMp3(formulaire)
    {
    numero = formulaire.ListeMP3.options[formulaire.ListeMP3.selectedIndex].value;
    if(document.getElementById && document.all && numero != "")
    {
    document.getElementById("blocson").innerHTML = "<EMBED SRC=\""+cheminMP3[numero]+"\" AUTOSTART=TRUE WIDTH=1 HEIGHT=1>";
    }
    }
    if(document.getElementById && document.all)
    {
    document.write("<FORM><SELECT NAME=ListeMP3 onChange=\"ChangeMp3(this.form)\">")
    document.write("<OPTION VALUE=''> Válassz háttérzenét!\n");
    for(i=0;i<cheminMP3.length;i++)
    {
    document.write("<OPTION VALUE=\""+i+"\"> "+titreMP3[i]+"\n");
    }
    document.write('</SELECT></FORM><DIV ID=blocson></DIV>')
    }
    </SCRIPT>
  • Danee
    weblapom

kérdés: a zenelejátszónak kéne nekem egy kezelőpanel (pause, stop...)
    és amikor bekapcsolok egy zenét megjelenik egy fehér pont alatta nem tom miért van
  • Dzsi
    üdv! lenne egy kérdésem. iframe-el csinálom az oldalt és most ugy fog kinézni hogy középen lesz egy nagyobb ablak (táblázat) amiben megnyilik egy html, mellette táblázat másik oszlopa, egy szavazás. a kérdésem. meg lehet e csinálni azt hogy ha kattintok egy gombra akkor az ne az első táblázat oszlopban jelenjen meg hanem mind2 helyen, ugymond helyet cserélve a html-el, és a szavazással. egyszerübben, mintha nem 2 oszlopa lenne a táblázatnak hanem csak 1. majd ha kattintok a home gombra, akkor ismét jelenjen meg a 2 oszlop, a html, és a szavazás. csupán mert igy nagyobb helyem van amit meg tudok jeleníteni a kezdőlapon.
  • maxhaine
    Köszönöm!
  • Dj Faustus #4082
    A colorcalc online változata.
  • Dj Faustus #4081
    "Van valamilyen progi, ami kiadja a színkódokat?"
    A Dreamweaver grafikus webszerkesztőnek (de a többi ilyesmi programnak is) van beépített színkezelője. Meg a képszerkesztő programokban (Paint Shop Pro, Photoshop) is szokott lenni.
    A Mozilla/Firefox böngészőnek van egy ColorZilla nevű kiterjesztése.
    Vagy itt van egy külön: colorcalc.
  • maxhaine
    Sziasztok!
    Szeretnék 1 kis segítséget kérni színek szekesztéséhez...
    Van valamilyen progi, ami kiadja a színkódokat?
  • bociub
    Köszi holnap kipróbálom, csak most pont nem érek reá, de nagyon kiványcsi vagyok. Amugy nagyon érdekel mit fog csinálni.

A flash-eket SWISH max al csináltam ami ráadásul nem is egy mai gyerek már nekem már vagy 1,5 éve meg van a progi. van benne olyan hogy HTML-ként menti a flash-t. még azt akarom megpróbálni.

A javascript-el az a gond h nekem a weblapkészitésból az még mindig nagyon kínai és most a nyakaom van jópár zh uh most biztos nem állok neki tanulni.
  • Dj Faustus #4078
    Szerintem a flash animációk embed-es beillesztése miatt.
    Vagy illeszd be rendesen a Flash animációt az oldaladba, vagy cseréld ki Javascriptes+animált gif-es megoldásra (úgy sincsenek túlanimálva a gombok).

Flash beillesztése:
    <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=4,0,2,0" width="550" height="150">
    <param name=movie value="mymovie.swf">
    <param name=quality value=high>
    <embed src="mymovie.swf" quality=high pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="550" height="150">
    </embed>
    </object>

Zöld színnel jelőltem az átírandó részeket.
  • batman
    Gondoltam megosztom veletek ezt a hasznos oldalt
    Angolul van, de érdemes elolvasni.
  • bociub
    VAn nekem egy oldalam mely a bociub.uw.hu címen érhető el és nagyon örülnék neki h ha lenne vki olyan aki megmondaná miért fagy az első betöltésekor az explorer?

Előre is THX
  • batman
    nincs mit
  • Istencsászár
    ok, thx aztán sikerült rájöttem
  • batman
    igazából nincs különbség, csak annyi, hogy akkor a szöveget vagy <p> vagy <span> tagek közé írd, hogy tudd paraméterezni. Az eljárás ua.
  • Istencsászár
    lehet rosszul fejeztem ki magam: kép mint képernyő, vagyis oda ugrik az oldal... vagy lehet én értettem félre amit te irtál:)
  • batman
    emlékeim szerint úgy, hogy a képnek adsz egy id-t: id="kép neve". A szövegben pedig a linknél erre hivatkozol: <a href="#kép neve">
    Asszem....
  • Istencsászár
    Hi!

az lenne a kérdésem hogy, hogy lehetne megcsinálni htmlbe mint pl ez itt, szal van 1 tartalom és alant sok szöveg ha rémegyek a címre akkor oda ugrik a "kép"

THX
  • CattiBrie
    ott mek minek?
  • Bobber
    köszi szépen mindjárt át is böngészem a dolgot de amugy szerintem saját gépen szeretném futtatni nem neten
  • Dj Faustus #4066
    Íme egy gyorsan összerakott példa a kiírásra+nyomtatásra (Javascript), illetve a mentésre (PHP).
    <form action="ment.php" name="urlapom" method="post">
    <input type="text" name="neve"><br>
    <select name="neme">
    <option value="férfi">Férfi</option>
    <option value="nő">Nő</option>
    <option value="egyéb">Egyéb</option>
    </select><br>
    <textarea row="10" cols="20" name="megjegyzes"></textarea><br>
    <input type="submit" onclick="ablak()">
    </form>
    <script type="text/javascript">
    function ablak() {
    wd=window.open(''); /*Ablaknyitás*/
    wd.document.open();
    wd.document.write ('<b>Neve</b>: '+document.urlapom.neve.value+'<br>');
    wd.document.write ('<b>Neme</b>: '+document.urlapom.neme.value+'<br>');
    wd.document.write ('<b>Megjegyzés</b>: '+document.urlapom.megjegyzes.value+'<br>');
    wd.document.close();
    wd.print(); /*Nyomtatás*/
    }
    </script>

A ment.php:
    <?php
    //Filementő
    function filesave ($bemenet) {
    $filename = "ment.txt"; //A file, amibe elmentjük a dolgokat
    if (file_exists($filename)) {
    $handle=fopen($filename, "a"); //Ha létezik új sorba írunk
    } else {
    $handle=fopen($filename, "w"); //Ha nem létezik, új file-t készítünk
    }
    if ($bemenet !="") {
    fwrite ($handle,$bemenet); //Beleírunk
    }
    fclose($handle); //Zárunk
    }

//Lekérjük az ürlap adatait
    $neve = $_POST["neve"];
    $neme = $_POST["neme"];
    $megjegyzes = $_POST["megjegyzes"];

//Kicseréljük a sortöréseket
    $megjegyzes = nl2br($megjegyzes);

//Összerakjuk egy sorba
    $menteni = $neve.chr(9).$neme.chr(9).$megjegyzes."\n";

//Mentünk
    filesave ($menteni);
    ?>

Ha ingyenes tárhelyszolgáltatónál használod az egészet akkor a ment.txt-t külön kell létrehoznod (egy teljesen üres txt file-t), feltöltened (és a 666-os attribútumot megadnod - Total commander-ben File/Attribútumok módosítása).
  • Bobber
    köszi átnézem a mit küldtél:)
    amugy csak ki akarom iratni hogy utána ki lehessen nyomtatni a dolgot szal ilyen adatlap készitő jellegü dolgot akarok belőle csin
    a köv kérdésem pedig az lenne hoyg hogy lehet elmenteni ugy hogy ezt utána bármikor vissza is tudjam hivni de ne szaladjak ennyire előre:))
  • Bobber
    te csak ne nevess:)
    te se tudtad:))))
    vagy csak nem árultad el??:):))
  • CattiBrie
    hihi :)
  • Dj Faustus #4062
    Ha csak ki akarod íratni az oldalon - Javascript(vagy VBScript).
    Bővebben erről itt, itt, itt, itt, itt, itt, és itt olvashatsz (leginkább a példakódok olvasgatását/próbálgatását javaslom).
    Vagy itt is találhatsz ürlapokhoz kapcsolódó Javascript cuccokat.

Ha el is akarod tárolni (file-ban vagy adatbázisban), vagy e-mailben elküldeni - PHP (vagy ASP vagy JSP vagy Perl).
    PHP-s e-mail küldőre itt találhatsz példát.
  • Bobber
    sziasztok
    lenne egy olyan problémám hogy szeretnék csinálni egy olyan oldat ahol formokat alkalmazok ezzel a részével nincs is gond tehát az oldalt ahol a ormok vannak meg tudom csinálni tehát abeviteli mezők ugymond megvannak a text area választo mezö stb a probléma ott kezdődik hogy ezeket nem tudomhogy kell beállitani
    gondolok itt arra hogy az oldal alján van egy elküld gomb mondjuk és ha azt megnyomom akkor amiket beirtam a beviteli mezökben azt az ujj oldalon szépen kiirja nekem magyarul nem tudom hogy ell parméterezni a dolgot bár lehet hogy most sok hülyeséget irtam:)))
    szóval ha ebben valaki tudna segiteni azt megköszönném:)
    vagy valami jó kis tutort ani hozzá
    mert magamtol nem boldogulok:(((
    előre is köszi:))
  • Zsoldos
    & n b s p ;
  • Zsoldos
    az   segitett :)
  • Zsoldos
    Udv!

Kene csinalnom egy tablazatot, a mezok kozott elvalaszto vonalakkal. border="1" beirva a <table> taghez. Viszont amelyik mezoben nincs semmi irva, oda nem kerul elvalaszto vonal.. Hogy lehet oda is rakni?
  • Dj Faustus #4057
    "és szerinted melyik a legjobb(használható, könnyű)????"
    Kezdőknek a Frontpage-et (annak is az Express változatát) szokták javasolni. Az NVU ugyancsak jól kezelhető.
  • drowns41
    Lopott gombok? az érdekes mert én csináltam őket photoshoppal.
    A tartalom szerintem teljesen átlátható, a színek az együttest képviselik és ezek tökéletesen illenek szerintem a fekete háttérhez, nem értem mi az a piros amitől kiég a szemed.
    A kivágdosott képeket mire érted? A menü feletti képre? Mert azzal sincs semmi bajom, de mind1. Biztos a tiéd profibb
  • DjTsabee
    és szerinted melyik a legjobb(használható, könnyű)????
  • DjTsabee
    kössz
  • Dj Faustus #4053
    * Frontpage (megtalálható a Microsoft Office 2003 Professional magyar változatában)
    * Nvu
    * Amaya - magyar nyelvre való beállítása itt
    * Araneae
    * HTMLPad
    * Jegyzettömb :)
  • DjTsabee
    hello!!!
    nem tud valaki egy elég jó magyar nyelvű honlap szerkesztőt???

kössz
  • Dj Faustus #4051
    Vorpal, ugye az előbbi hozzászólásodat buliból hazatérve írtad? ;)

"Ittenkém miért akar ma mindenki weboldalat csinálni."
    Miért akar mindenki számítógépet használni? Miért akar mindenki szöveget szerkeszteni?

Alapvetően azért mert ez egy kommunikációs forma. Persze ez a "silányabb", pardon amatőrebb formája. Nem mindenki csinál valid, akadálymentes, szemantikus, használható, keresőoptimalizált, böngészőfüggetlen, modern oldalakat. Egyrészt mert nem lehet mindig megoldani (egy képgaléria vakok számára nemigazán oldható meg élvezhető formában, vagy például a validság és a böngészőfüggetlenség sem állnak jó viszonyban egymással); másrészt mert nem értenek hozzá (az amatőr honlapkészítők nem feltétlenűl profik).

No szóval ez egy amatőr (nem hivatásos, nem üzleti célú) oldal, pláne nem is nagy célközönségnek. Ne várjunk el tőle egyből Web2.0-ás hiper-szuper tartalmat (bár én is szivesebben látnék ilyesmit...)!
  • Vorpal
    Drowns : ez szörnyü lett....
    Lopott gombok, teljesen átláthatatlan tartalom, pocsék szinek, rosszul kivegdosott képek. Piros szin fekete háttér előtt. Kiég a szemem. Ittenkém miért akar ma mindenki weboldalat csinálni. Tipográfia.
    Használj nyugodtan egy CMS et, azok okosan értelmesen és szépen megcsinált rendszerek, pont az ilyen fanoldalakra kitalálva.