9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#4290 Új ablakban nyílik meg az sg:
<a href="http://www.sg.hu" target="_blank"> link </a> -
#4289 ez így, lássuk be, hogy értelmetlen -
#4288 azt mivel lehet hogy rá kattintok valmire és egy másik oldal jön ki uj expoler ?? -
#4287 Kardél : cvan egy olyan lehetőség is, hogy feldarabolod a képedet.
apró kockákra - ugyan képlopóval lelehet venni, dehát netegyetek már fel dolgokat netre,
ha nem is akarjátok senkinek megmutatni.
És akkor még ott van a vizjel is - diszkréten kereszül rajta. -
#4286 mert nem a start menüre kell kattintani, hanem a minimalizált ablakra.
a start menühöz nem kötöttél linket azért van ott a krixkrax jel benne
- ezér - rossz helyre tetted egyszerüen a dolgot
-
#4285 van egy oldalam amibe nem tom miér de nem jelnik meg a következö kép www.windowsvista.atw.hu a start menüre kéne katintani és bejöne egy oldal de ahelyet semi se jön be miér ? -
#4284 Lerágott csont...
Például az alábbi oldalakon találhatsz ilyesmit:
De egyébként felesleges, hisz az alternatív böngészőkben letiltható a Javascript, illetve a jobb egérgomb figyelése, ahogy ezt ebben a szakcikkben írják le. -
Kardél #4283 Hali. Azt hogy tudom beállítani a honlapomon illetve beleszerkeszteni, hogy ha a böngésző emberke rámegy a lapomra és a le akar menteni a lapomról képet (jobbegér), ne engedje. Tehát ha megnyomja a jobbegeret akkor felugorjon egy (általam bírt) szöveget tartalmazó ablak, ami őt figyelmezteti erre.
THX. -
#4282 sziasztok megoldható az valahogy, valamit beakarok illeszteni iframe-val de nagy pl:800*600-as de én pl csak 200*100-ban akarom beilleszteni hogy átméretezze azt nekem úgy hogy lehessen látni mindent és ne hiányozzon a fele amit beilessztettem? -
hellboi #4281 ismerős :) -
#4280 Nem is írok, pötyögök/gépelek/billentyűt nyomkodok. Szóval modern kori hadarás (gyorsabban gondolkodsz, mint gépelsz). Írásban ez a macskakaparásnak felene meg. -
hellboi #4279 mégegyszer köszönöm -
#4278 hadarás? írásban? :):) -
#4277 "scrlling := scrolling"
Igaz kösz - a hadarás rossz dolog... -
#4276 A normál noresize a valid - legalábbis HTML 4-ben... -
#4275 scrlling := scrolling
.) -
#4274 CSS-nél: overflow: hidden;
- Túlcsordulás tulajdonság
HTML-ben <frame> és <iframe> elemeknél scrolling attribútum no értékkel <frame scrlling="no">:
-
#4273 Azt most nem tudom pontosan, de aszt hiszem valahogy úgy valid a noresize, hogy noresize="noresize".. ezt kérdem. -
#4272 <frameset border="0" cols="20%,80%">
<frame src="menu.html" scrolling="no" noresize>
<frame src="aloldal.html" scrolling="no">
</frameset> -
#4271 szívesen :) -
hellboi #4270 még valami, melyik sorba irjam? -
hellboi #4269 igen frame-nél.. köszi Catti -
#4268 frémeknél
scrolling="no" -
#4267 ha a scrollbar-ra gondolsz, igen. css-sel, vagy JavaScript-tel.
-
hellboi #4266 Sziasztok,
el lehet a "csúszó lécet" tünteni valahogy? -
#4265 ssolitude: [url=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1068892391&mit=%233375]HTML szerkesztés kezdőknek!!! #3375. hozzászólásom 5. pontjában ott a megoldás.
A probléma ezzel viszont az:
* nem valid (nem tartja be a W3C-szabványokat - az <embed> elem miatt)
* erősen függ a feltelepített lejátszóprogramtól (jelen esetben a Windows Media Playertől)
* Ha automatikusan indul el (<param name="AutoStart" value="True" />), zavarja a felhasználókat (leginkább a vakokat és gyengénlátókat, akik felolvasószoftvereiket túlkiabálja a háttérzene; vagy azokat akiket nem érdekel a háttérzene - mert ők mást hallgatnának)
Helyette inkább ajánlom használj Flasht (jobban platformfüggetlen, megoldható a valid weboldalba ágyazása). Erre van jó tutorial itt, illetve a Flash animációk beillesztésére egy valid megoldás itt, illetve itt. -
#4264 -> <- -
#4263 <STYLE TYPE="text/css">
A:link {COLOR: #FF0000; TEXT-DECORATION: underline;
font-family: arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight: bold;}
A:visited {COLOR: #FF0000; TEXT-DECORATION: underline;
font-family: arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight: bold;}
A:hover {COLOR: black;TEXT-DECORATION: none;background: #FF0000;font-family: arial, sans-serif;
font-size:14px;font-weight: bold;}
input,select,textarea
{font-size:12px;color: red;background-image: url('http://vampirefreaks.com/images/gothic2.gif');
background-repeat: repeat-x;
border:1px solid #999999;
background-image:url('http://www.sg.hu/galeria/11228052401147000019.gif');
border-style: solid; border-width: 3px;}
.leftnav, .topbar, .comments, .rate{
border:1px solid #999999;
background-image:url('http://www.sg.hu/galeria/11228052401147000019.gif');
color: #ff0000;}
BODY, HTML{
background-image: url('http://www.sg.hu/galeria/11228052401146940695.JPG');
background-attachment: fixed;
background-position: top top;
background-repeat: repeat;
border-width: 3;
border-color: #990000;
}
BODY, TABLE{
font-family: courier new;
font-size: 13pt;
color: #CC0000;
font-weight: bold;
}
</STYLE>
"itt van egy bizonyos szöveg"...
-------------------------------------------------------------------------
Na szóval van egy oldal, hogy ha a profilomba beleírogatom a kódokat, akkor megváltoztatja ott a környezetet... Olyan mint egy saját kis oldal.. Na szóval az a lényeg, hogy a szövegem köré is szeretnék keretet(border) meg egy hátteret hozzá külön..(az első kép link lenne, a galériámban a piros) Remélem tud valaki segíteni... Ha szükséges pü-ben adhatok msn-t is... -
#4262 hehe ezt elolvastam:)
tökre ugy olvastam hogy háttér szint:)
hehe lehet hogy szemüveg kéne:)
bocsi:) -
#4261 <body bgcolor="szin">
a szin lehet angolul beirva az alapszinek
vagy a #és kódja
most meg nem mondom mi a neve:) -
ssolitude #4260 Röviden vázolná valaki,hogyan lehet egy oldalnak háttérzenét készíteni? -
rinyavas #4259 OK Köszi, megnézem jobban, mert úgylátszik az elöbb nem talátam rá.
-
#4258 Le van írva a cikkben...
* SQL injection ellen a speciális karaktereket (aposztróf, idézőjel, utasítás határoló jel, megjegyzés jel) escapelni kell (mysql_escape_string, mysql_real_escape_string, addslashes, vagy nézd meg ezt).
* XSS ellen a speciális html karaktereket (< és >) kicserélni a megfelelő alternatívára (strip_tags, htmlspecialchars, str_replace).
* CSRF ellen: POST metódus használata, ürlap azonosítása (például egy hidden típusú mezőbe beleteszel egy titkosított, sűrűn változó [például időtől függő] jelszót, és a feldolgozó PHP szkriptnél ennek meglétét ellenörzöd).
* És mégegyszer felhívom a figyelmet a bejövő adatok ellenörzésére, szűrésére.
További olvasgatásra javaslom ezt a cikket. -
rinyavas #4257 Hehe körde is néztem nagyából ezt elolvastam és ahozzá tartozó anyagokat még, de egyet enm értek :(, azt elmondja amit nagyából már tudtam de arról nem beszél, hogy ennek a védésnek mi a script-je. Vagy nem találtam meg ezt a leírást vagy nincs is neki úgyhogy titeket kérdezlek, hogy van-e scriptje a védésnek, és ha nincs akkor? Ha pl rosz a kód akkor csak simán bejön az aki akar. :( -
rinyavas #4256 ok köszi körbenézek. -
#4255 Esetleg a szóköz helyet alt+255-es karaktert raktak be... -
#4254 Most találtam !
1st JavaScript Editor Pro v3.48
Probálgatni,gyakorolni,sokat segít szerkeszteni ! -
#4253 nem reklámnak szánom, csak segítségnek :P
egy kis help elindulni:
http://saddalim.uw.hu/honlap.html -
#4252 Nekem már egyzser Deface elték az egyik oldalam és ami felet töltve a weboldalra nem lhetet letörölni azt hogy lehetséges ? -
#4251 Vírust nemigazán tudnak rátenni.
A következőket megoldhatják:
* Kitalálják a jelszavadat (vagy kihasználják a rendszer valamilyen sérülékenységét), és az oldalt kicserélik. (Deface)
* Ha van valamilyen felhasználóktól adatot váró script, akkor kicselezhetik. Bővebben erről itt és itt.
* Vagy ha rosszul van beállítva a szerver, bejuthatnak (de egy ilyen szolgáltatónál azért ügyelnek erre).