9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • rinyavas
    Nekem lenne egy olyan sztem közérdekű kérdésem, hogy ugye vannak olyan emberek akik ha meglátják az oldalad elönti őket a sárga irigység és ha értenek hozzá ráküldenek az oldalra egy vírust. És ez lenne a kérdésem, hogy kiszolgálós oldalra (pl extra) tudnak-e küldeni, vagy telepíteni vagy valami hasonló??
    Gondolom mivel kiszolgáló-é a szerver ezért arra megy a vírus de mégis megkérdem. :)
  • Dj Faustus #4249

• PESK
    Sziasztok én még teljesen kezdő vagyok e téren de nagyon érdekel a dolog. Tudtok valamilyen jó kis oldalt ahonnan el lehetne kezdeni?
    Előre is köszi
  • mila69en
    :DDDDD
  • Dj Faustus #4246
    Na ennek rugaszkodj neki mégegyszer, ez így nagyon újmagyarul (MZ/X, MZ/X jelentkezz, jelentkezz! ;) ) van.
  • gordonmail
    ????????
  • geri777
    szaitok regiztem a freewebnáél valamijen mysol részét aktiváltam és mükszik de ara az ftp szervere mit rakjak a mysol é ra hogy belehesen lépni más nével ?
  • Dj Faustus #4243
    <object title="Háttérhang" classid="CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95">
    <param name="Filename" value="01.mp3" />
    <param name="AutoStart" value="True" />
    <param name="ShowControls" value="True" />
    <param name="ShowStatusBar" value="False" />
    <param name="ShowDisplay" value="False" />
    <embed src="01.mp3" autostart="True" autoplay="true" controller="true" />
    </object>
  • Dj Faustus #4242
    Első kérdésedre: a webshop-os alkalmazásokat leginkább kemény pénzért szokták megcsinálni (biztonsági okokból - ne legyen könnyen kijátszható, stb).
    Ingyenest is lehet találni: nézz körül itt, vagy itt.
    De ha jól látom, neked PHP-Nuke-hoz kellene ilyen modul. itt találhatsz.

Statisztika meg beléptetőrendszer meg van alapból benne.
  • geri777
    Azt hogy csinájam meg hogy ki bekapcsojam a zenét nem flash el ?
  • Devilgold
    Ha ez segít, ilyen regisztráció és statisztikai kimutatatás is kellene az oldalamra:
    Aki tud kérem segítsen.
    Köszönöm.
  • Devilgold
    Ki tudna abban segíteni, hogy az oldalamra szeretnék feltenni egy webshop-ot / kosárba ki-be, pénztár .... /, és szeretnék egy olyat mellé, hogy ahhoz hogy vásárolni tudjon, regisztrálni kelljen magát az oldalamon.
    Ki tudna ebben nekem részletes leírást és kódot, scriptet adni?

Várom a válaszotokat.
    Üdv.
  • Dj Faustus #4238
    Nem.
    Maximum Javascriptben, de az egyrészt nem biztonságos (a forráskód ugyanis könnyedén elérhető, és visszafejthető), másrészt nem oldható meg a regisztráció (minden olyan dolognál, ahol adatokat kell tárolni a szerveren szerveroldali nyelv kell).

- Javascriptes megoldások

• Danee
    html-ne lehetsége sbeléptető rendszer? mrámint regisztráció, login pass.... érted
  • Dj Faustus #4236
    Ezért mondtam, hogy dinamikus IP-cím/anonymous proxy esetén csak a beléptetőrendszer a hatásos védelem.
    No meg hogy szűröd a felhasználótól érkező adatokat (XSS-védelem, badwords lista, stb...)
  • Danee
    ez nem jó. ha megváltozik az ip-je (dinamikus) akkor az első kettő nem jó

ha viszont a beengedni kivántaknak változik akkor a harmadik se
  • Max7
    kérdés hogy hogy raktad fel!
  • alakulat
    Hi
    Azt meg lehet-e oldani hogy feltettem az oldalra netrádiót és az ne csak 10másodpercig szóljon hanem folyamatosan?
    elöre is köszi
  • Ficok
    Ugyan annál a szolgáltatónál van a 2 oldal :(
    Hát akkor már mást nem tudok tenni, várok...
  • Dj Faustus #4231
    Esetleg a szerverbeállítások is közrejátszhatnak... robots.txt és társai...
    No meg nem egyből kerűl be az oldal a keresők adatbázisába.
    További vizsgálódásra ajánlom a Google leírását.
  • Ficok
    Valószinüleg amikor írtam át a meta- kat véletlenül kitöröltem a central europe kódolást és beált utf-8 ra. Igaz a 2. oldal, az ősultúta alapítványosban nincsenek meta elemek de mégis megtalálja a kereső és ezért nem értem...
  • Dj Faustus #4229
    "öö hogy tudnék vmi html kóddal kibanolni valakit az oldalrol?"
    HTML-lel aligha. Szerveroldali nyelv kell (PHP? ASP, JSP, Perl, Python,...).
    Lásd:

Dinamikus IP/anonymous proxy ellen maximum beléptetőrendszer használatával tudsz védekezni.
  • Dj Faustus #4228
    1.A lovasterápiiás oldalnál:
    <meta name="description" content="Lovasterápia a fogyatékkal él�kért egyesület">
    <meta name="keywords" content="lovasterápia, lovarda, lovaglás, fogyatékos, hippoterápia, terápia, fogyaték">

Kérem szépen ez milyen karakterkódolás? Valószínűsítem UTF-8 (ott kreálódnak ilyen ronda karakterek), és nincs megadva a karakterkódolásra vonatkozó meta-elem - mint pédául ez:
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />

No meg az <area> elemeknél (amely mellesleg például az XHTML 1.1-ben nincs is benne - maradnak helyette a trükkök: egyszer, kétszer) hiányzik az alt attribútum. A kereső így nem tudja feltérképezni az oldalt.

Harmadrészt ajánlom figyelmedbe a HTML-validátort. Tessék korrekt munkát végezni...

2. Őskultúra alapítvány: itt pedig egyáltalán nincsen a #4215-ös hozzászólásomban emlegetett <meta> elemek használata.
  • Ficok
    Én ezt nem értem. felraktam startlapra is az oldalt google add url nél is hozzáadtam, a <meta> elemeket is beraktam a <head> közé és még mindig nem találja meg :(
  • Danee
    öö hogy tudnék vmi html kóddal kibanolni valakit az oldalrol? csak ip-s van? nincs rá valami más megoldás? esetleg követi a dinamikus ip-t ha megváltozik...
  • Dj Faustus #4225
    Egyébként pedig tessék keresni 279 000 000 találat már vezet valamire
  • Dj Faustus #4224
    Ha nem akarsz vele sokat vacakolni, vannak erre ingyenes szolgáltatások:
    SG Fórum bár fórum, de vendégkönyvként/üzenőfalként is jó
    Ugyancsak mint az előző
    X3 vendégkönyv
    Bravenet guestbook - angol nyelvű de megfelelő
    Shoutbox - angol nyelvű üzenőfal
    CBox
    Tagboard
    Chatterbox
    Tag-world
    Oggix
    Yellbox
    Shoutmix

Ezek a szolgáltatások hasonlóan működnek: regisztrálni kell magad, majd a kapott HTML-kódot be kell illesztened az oldalad megfelelő részébe.

Ha sajátot akarsz, le kell szögezzük: mindenképpen valamilyen szerveroldali nyelvet (PHP, ASP,JSP, Perl, Python, Ruby) kezelni képes webszerverre lesz szükséged. Szimpla HTML-ben nem lehet megoldani semmilyen üzenőfalat (az előbbiek küső szolgáltatások!).
    Ilyesmi szkripteket beszerezhetsz:
    Freecode.hu vendégkönyvek
    hotscripts.com chat-szkriptek
    hotscripts.com vendégkönyvek
    tutorial.hu - üzenőfal készítése
    devnet.hu tutorialok - a segédletek megtekintéséhez ingyenes regisztráció szükséges
    swf.hu Flash tutorialok - hasonló mint az előző
  • bos
    Sziasztok,
    egy egyszeru uzenofalat szeretnek felrakni az oldalamra.
    Hogyan alljak neki?
  • Dj Faustus #4222
    Or check this!
  • Dj Faustus #4221
    Check this
  • Danee
    hogy lehetne azt megoldani, hogy pl:

http://valami.hu/valami.html helyett http://valami.hu/valami legyen szoval ne kelljen kiterjesztést irni
  • alakulat
    ok
    köszi
    :)
  • Dj Faustus #4218
    Az oldalad nálam IE6 alatt működik. A hibajelentést a hibás Javascript okozza (talán az ATW egyik scriptjének hibája).
  • alakulat
    hi
    nem értem azt hogy csináltam egy oldalt (http://prerifarkas.atw.hu) és a suliban nem lehet megnyitni IE6.0-val mindig kiir vmi hibajelentést. Nem tudja vki h miért?
  • drowns41
    Ja, így már érthető
  • Dj Faustus #4215
    1. Az oldalakról hiányzanak a megfelelő <meta> elemek az oldal fejéből (<head> és </head> elemek között):
    [courier]<meta name="description" content="Oldal leírása...">
    <meta name="keywords" content="kulcsszavak, vesszővel, elválasztva">
    <meta name="robots" content="all, index, follow">[courier]
    2. Az oldalt tedd fel néhány katalógusoldalra, szakmai adatbázisba, hasonló témájú oldalra (linkcsere, bannercsere).
    3. Az 1. oldalnál cseréld le a frame-es szerkezetet. Egyrészt a keresők nem annyira komálják, másrészt elavult, harmadrészt nem akadálymentes, negyedrészt nehezíti egy adott oldal linkjének bookmark-olását/elküldését.
    4. A 2. oldal meg bár fogyatékkal élőkért készűlt - nem éppen akadálymentes...

További vizsgálódásra ajánlom az alábbi oldalakat:

Ja és még:
    Irányelvek webfejlesztőknek
    Akadálymentes weboldalak I.
    Akadálymentes weboldalak II.
    Weblapok ergonómiája
    Keresőoptimalizálás
  • drowns41
    Ez most micsoda?
  • Ficok
    1. oldal amit megtalál a kereső
    2. oldal amit nem talál meg a kereső.
  • geri777
    e-mailbe meg kérdeztem tölük és bele egyeztek
  • Anotino
    Muti az oldalt, megnezzuk mi gondja lehet. Mondjuk az mar a googlet hidegen hagyja hogy viselkedik a menu :)