HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

batman
mutass róla egy képet valahogy, akár privátban, vagy mittomén, úgy jobban tudnék én is ötletet adni, már ha sikerül 😊

[...] Te romboló állat! Te sátán!

batman
mondjuk ez a megoldás lehet, hogy függ az oldal felépítésétõl is...

batman
mûködik, csak ne pixelben, hanem százalékban add meg a framek nagyságát. Vagy lehet azt is, hogy pl. a középsõ frame-nek megadod pixelben, hogy a képed pont beleférjen, a többit meg százalékban.

batman
a hivatkozásokat nem a Xarában kell megadni?

amugy ha ráklikkelek frontpageb n 2 sezer az alkalmazásra akkor kiirja h suck van a frontpage nem vágja a plugint, pedig fennt van meg felismerte a xara add on okat 😞
hi nekem annyi lenne a kérdésem h Xaraval csináltam egy sablont oldalt amiben legördülõs gomb van.. nah most xara ugye csak designer és frontpageben ha rámegyek a gombra nem csinlá semmit hanem a gombsort ( visszintes) kkijelöli és se hiperhivatkozást se semmit nem tok vele kezdeni... mi tegyek ? plz help, thnx(amugyxaraban mentésnél van egy ilyen - Frontpagg Enabkled) ha nem ugy mentem el akkor meg se jelenik a grafikus gomb... mit tegyek h hivatkozhassak rá?
Akkor is mûxik ez, ha több frame van egy oldalon? Akkor a középsõ framenek ne hátteret, hanem egy cellát adjak meg benne a képpel, és a cellának legyen <center>???

batman
Én inkább azt javaslom, hogy legyen statikus a mérete, és helyezd középre a tartalmat pl. a <center> tag segítségével. Ebben az esetben felbontástól függetlneül középen jelenik meg az oldalad és ízléses is lesz. De ez csak az én véleményem.

Max7
tehat te azt akarod hogy egy 1024x768-es kepet feltoltesz es ha valaki 1280x720 felbontáson nezi meg az oldalad akkor is kitölcse a böngészõt a hátérkép?

ez kizart! eloszor is mert el fog torzulni a kép alapbol!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Akkor térjünk vissza a kérdésre:
Dreamweaver mx-ben hogy kell dinamikus oldalt (image-t) készíteni...
Mármint beszúrok egy hátteret, optimalizálom 1024 re az oldalt, és utána, ha vkinél mondjuk 1240 es a felbontása, ugyanakkora legyen a kép, meg minden...
thx elõre

PetruZ
Ezért írtam azt, hogy csak az IE-nél emlékszem ilyen attribútumra, de még régebbrõl, pár évvel ezelõttrõl. Most megnéztem a CSS2 speckót, abban nincs ilyen prop., tehát hivatalosan nem került be sehová, de persze nem hivatalosan még mûködhet. 😊
Dichter
Viszont ha egyszínû, akkor elég egy 10x10 px dimenziójú háttér is.

Dichter
Tudom, hogy Te IE user vagy, ezért csak halkan említem meg, hogy ami nincs a specifikációban, az attól még lehet, de csak IE jeleníti meg 😊 Pl scrollsáv-színezés.

PetruZ
Ha egyszínû, vagy kis változatosságú mintás, akkor baromi kicsi (néhánytíz, vagy néhányszáz bájtos) is lehet az a háttér. 😊
PetruZ
Szerintem ott a táblázatok hátterei speciálisan, transzparensen voltak elkészítve, gif/png formátumban, kis noise/pattern szûrõvel megbolondítva, hogy az átlátszó pixelek egyenletesen oszoljanak el.
Ilyen CSS attribútumról nem tudok, de rémlik, hogy régebben az IE-ben (és csak abban), volt egy 'alpha' nevû dhtml property, ami ilyet tudott. De lehet, hogy ez már van máshol is, de most megnéztem a specifikációt és nem találtam ilyet.
Dichter
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, és ne is vedd kioktatásnak, de ne tegyél szerintem 1024x768-as felbontású képet semmiféle weboldalra. Az az egyik, hogy nagy méretû fájl, de szerintem nem is dizájnos. Mondjuk ez már ízlés kérdése.

PetruZ
Ki van csukva, hogy én ezért MX-et rakjak. Majd jön valaki, aki profi benne, és válaszol. 😊
Köszi, de mx em van és érdekelne a lépés!!!
Ha megtennéd, hogy felnyomod magadnak és elmondod hogy hogy?
Azért merem kérni, mert olvasom, hogy vágod nagyon a cucot!

takraj
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy ha egy táblázatnak adok egy háttérképet, meg az oldalnak is, akkor a táblázat háttérképe félig áttetszõ legyen? (Láttam ilyen oldalakat!)

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

PetruZ
Hogy az MX-ben hogy lehet, nem tudom (még nem láttam az MX-et 😊 ), de ilyet pl. javascript-el lehet csinálni. A legtöbb script oldalon van arra példa, hogyan kell lekérdezni a kliens böngészõjének aktuális méreteit (nem olyan egyszerû, mert persze az IE és az NC különbözõ verziói különbözõ módon tárolják ezt), majd a kapott értékekkel tudod különféle elágazásokra futtatni a html generálást. Háttérképeknél méretet nem tudsz megadni, de ha különbözõ méretekhez elkészíted a megfelelõ változatokat, a script után már tudni fogod, melyiket kell betölteni. A táblázatokat célszerû %-ban megadni, ahol nem törik szét a struktúrát, így azok maguktól méretezõdnek, nem kell velük foglalkozni. Egyéb képeknél lehet alkalmazni a hátteres megoldást is, de nem ajánlott, illetve többnyire nincs értelme.
Dichter
<#wilting>

Ilyet lehet csinálni?

Szisztok skacok! Bosci de tényleg 20 ezer feletti hozzászólás visszaolvasásához ....

Dreamweaver mx-ben hogy kell dinamikus oldalt (image-t) készíteni...
Mármint beszúrok egy hátteret, optimalizálom 1024 re az oldalt, és utána, ha vkinél mondjuk 1240 es a felbontása, ugyanakkora legyen a kép, meg minden...
thx elõre

Max7
de ez meg nem eleg regisztralnod kell az oldalad a keresokben 😊 kiveve ha nem valami ingyenes tarhelyszolgaltatonal vagy mint pl uw

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

PetruZ
Pl.
<meta name="description" lang="hu" content="SG Fórum - HTML szerkesztés kezdõknek!!!">
<meta name="keywords" lang="hu" content="hardver, szoftver, IT, informatika, sg, tudomány, játék, windows, linux, meteor, ufó, forum, tárhely, domain">

Ez ennek az oldalnak a fejlécében van. 😊 Használata gondolom egyértelmû, a head részben kell elhelyezni.
Met
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha beírják a keresõbe, hogy ajto akkor az én oldalamat is megtalálja, több ilyen szó is lenne.
Valahol olvastam, hogy valami kódot kell a fejlécbe rakni, vagy nem?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

takraj
amúgy ték <#papakacsint>

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

takraj
Nemrég én is találtam egy honlapot amit pont így védtek le, sztem marha ügyes lehetett az aki ezt kitalálta.... de legalábbis mindenképp találékony... 😊

PetruZ
Ettõl függetlenül az ellenõrzõ összeg számítása ugyanúgy rossz a jelszóbekérõ lapon. :]
Dichter
Kiküszöbölték 😊 A passwordgeneráló script csak minimum 3, maximum 8 karakteres jelszót konvertál át 😊

PetruZ
De ha jobban megnézed, a kód is rossz. A password elsõ karaktere tökmindegy, hogy micsoda, nem számol vele, ennélfogva egykarakteres jelszót sem érdemes elrejteni vele, mert bármelyikre mûködni fog. Ott bénázza el, hogy a jelszó stringet az elsõ pozíciótól dolgozza fel, csakhogy a stringek a javascript-ben a 0. pozíciótól kezdõdnek. 😉
Dichter
Igen, nekem is leesett pár dolog. Ez a háromszori próbálkozás elég vérszegény, mert csak visszábbdob egy oldallal 😊 (history.go(-1))
A betûknek egyébként olyan értéke van, hogy a zzz már 5 jegyû szám, míg az aaa csak 3.
Meg ugye bele van rejtve a szó a kódba, csak szám formájában. De mindenestre elég ügyes kis kód. Sõt van saját kódgenerálója is.

PetruZ
Fel, egyszerû, bár trükkös. 😊
Az elején generál egy 63 bájtos tömböt, amibe háromféle ciklussal kulcsadatokat tölt be. A jelszóellenõrzés annyi, hogy a base tömbben megtalált karakter pozíciójának megfelelõ kulcsértékeket összeadogatja, és még a pozícióval is szorozza. A végé kijön egy érték, ezzel hasonlít, és ha nem jó, akkor nem enged tovább (három próbálkozás után meg visszadob, bár nem értem, ezt minek kellett belerakni, ugyanúgy kezdhetõ elõlrõl). A továbblépés a jelszóban megadott oldal neve + ".html" lesz.
A jelszót fejbõl meg nem mondom, de némi melóval visszagöngyölíthetõ az eljárás, bár végig kell próbálgatni a dolgot különbözõ jelszóhosszokra. Az 546620-as értékbõl az következik, hogy a jelszó hossza nagyobb, mint egy, biztosan páros, és nem 3, 6, 7, 9, 11, 13 hosszú (tovább sztem nem érdemes nézni). Tehát 2, 4, 8, vagy 10 karakter. A kulcsokat nem generáltam le, de annak legnagyobb értéke alapján belõhetõ lenne, hogy melyik a helyes (szerintem a 10 is kiesik). És így tovább... 😊
Dichter
Valaki fel tudja ezt törni? Semmi komoly oldal, (errõl árulkodik, hogy javascripttel védik) csak kíváncsi vagyok a mûködésére. Nem is a jelszó érdekel, csak hogy hogy mûködik.

var base= new Array("0", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9","A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z","a", "b", "c", "d", "e", "f", "g", "h", "i", "j", "k", "l", "m", "n", "o", "p", "q", "r", "s", "t", "u", "v", "w", "x", "y", "z")
var pass=""
var z=23;
var y=28;
var f= new Array();
var K= new Array();
for (x=0; x<10; x++){
f=x<<9
f+=23
}
for (x=10; x<36; x++){
y=y<<1
v= Math.sqrt(y)
v = parseInt(v,16)
v+=5
f=v
y++
}
for (x=36; x<62; x++){
z=z<<1
v= Math.sqrt(z)
v = parseInt(v,16)
v+=74
f=v
z++
}
var iCounter = 3
function inc(){
iCounter--
if (iCounter > 0)
{
if (confirm("\nHelytelen jelszó.\n\n\n\nIsmét?"))
Check()
else
alert('Helytelen jelszó! Próbáld újra!');
history.go(-1);

}
else
alert('Háromszor rosszul adtad meg a jelszót. Hozzáférés megtagadva.');
history.go(-1);

}
function Check(){
pass = prompt("Írd be a jelszót!.","")
if(pass==null || pass==""){
history.go(-1)}
else{
var lpass=(pass.length)+1
for (l=1; l<lpass; l++){
K=pass.charAt(l)
}
var code=0;
for (y=1; y<lpass; y++){
for(x=0; x<62; x++){
if (K==base){
code+=f
code*=y
}
}
}
if (code==546620) // code==

go()
else
inc()
}
}
function go(){
location.href=pass+".html";
}
// End -->
</SCRIPT>

Max7
egy kezdonek zavaro ha egy full angol progit lat! ez eleinte engem is zavart! ezert kezdtem front pagevel a html tanulast 😊 aztan belenezegettem a html reszbe es egyre tobbet ott irogattam es vegul rajottem hogy minek hasznalom en a front paget ha 1x ott a notepad 😊

igaz mikor bonyolultabb dolgok vannak akkor meg hasznalom hogy ne szarozzak sokat notepadban 😊

mind1
ha ennyit nem tud angolul.. akkor nc :c

football without ultras is nothing

Max7
dreamhoz nem letezik magyarositas! es magyar verzioban sincs meg!

flash-es óra
biztos van egy csomó letölthetõ... google

Valaki tudja hogy hogyan csinálhatok hasonlót vagy ugyanolyat mint Itt a Your Time irás alatt

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

hmm.. nájszosnak tünik
htx a tippet

cSuwwi
php fejlesztéshez a legjobb (a notepad esetleg notepad++ után) sztem a direkt erre a célra készült program. A Zend Studio.

beépített php értelmezõ, meg sok fícsõr. nem kell semmit telepítgetni, csak felvágod beállítod, és csinálod... :]

shit happens

takraj
Nekem meg worLd pad nincsen és notepad van 😄

Dichter
még dc sem kell, a macromedia oldaláról le lehet tölteni a 30 napos trialt.

hiába töltöm le nem tudom fölrakni a progit nem tudsz másik oldalt ajánlani ahol le tudom szedni
alap szavakat illik tudni
html szerkesztéshez meg azé
de ott a drímvivö' az biztos tud magyarul is, csillivilli, mekcsinálja helyetted
letöltés: dc++ krekk: asztalavisztá

és magyar?
DevPHP
én ezt használom

másikat nem tudsz ajánlani
Nekem csak world pad van csak notepad nincsen
notepad

html szerkesztöt ajánljatok tudjon mindent csinálni zenét is akarok az oldal alá rakni és ha lehet akkor magyar legyen
Elöre is köszike