20179
bannerrbr.jpg

Mielőtt kérdezel - használd jobb felül a Keresőt.
  • Lacika 79
    Na igen, de ez nem Colin. :)
  • REAL_CIÁN
    Jó, te tudod, de a Colinon nevelkedett többség még mindig azt hiszi, hogy a rally arról szól, hogy 160-al közeledek a kanyar felé, majd kézifékkel jól keresztbeállítom, csúszok 100 métert és ha szerencsém van nem sodródok túl. :))
  • Lacika 79
    Amúgy tudom, miről szól a rally. Minden OB futamon ott vagyok, ha tehetem + az egyik haverom indul rallycrossban is. Így annyira nem áll tőlem távol a dolog.
  • Lacika 79
    A tévedések elkerülése végett: pont hajtű kanyarról volt szó. Erre mondtam, hogy kézit is csak ritkán használom. Understand?
  • REAL_CIÁN
    Annyit, hogy meglegyen az arany. :))
  • budasp
    Sziasztok! Rally School pályán milyen időket mentek általában?
  • REAL_CIÁN
    Túl nagy gázt nem adhatsz sodródás közben, mert akkor még jobban csökken a tapadás, ergó nagyobb sodródás lesz a vége. Itt is meg kell találni a határt... Az elején inkább engedd fel a gázt és csak kormányozz.
  • REAL_CIÁN
    Ez a "belóbálás" meg "kézifékezés minden kanyarban" nagy tévedés, a rally is ugyanarról szól, mint a pályaversenyek, a cél: lehetőleg minél kevésbé megcsúszni és íven autózni. Persze, teszik a farát rendesen, de kéziféket csak a hajtűkben használnak.
  • Cowek
    Hát valóban szokni kell :-)
  • [Walaki]D`Lair
    Amit én nem merek, hogy ha sodródik kifele a kanyarban az autó akkor gázt adjak hogy kihúzza...nemtom miért...pedig tudom hogy kéne, de nem visz rá a lélek...élőben meg megcsinálom...ki érti ezt? :D
  • DonnieBrasco
    És a végső tisztázás (ezzel be is fejeztem:)

Softveres hangkeltő esetében (pl. sima NF7) a DSP chipet elhagyják, a CPU számol ki mindent, amit kell, és úgy küldik el a kódeknek.

Hardveres hangkeltő esetében (pl. SoundStorm) a DSP chip köszöni, jól érzi magát, és ő dolgoztatja a kódeket.

Mindkettő AC97, mert ez a szabvány csak annyit mond, hogy legyen 5.1 csatornás, 48kHz-es hangkeltő az alaplapra integrálva, azt kész.

Mindkettőnél ot figyel a Realtek RTL650 chip, mert mindkettőnél ez a kódek.

DB
  • Cowek
    Másold az RBR-be...
  • DonnieBrasco
    Na, még több infó:

Az alaplapjészítők olcsóbbra akarták az alaplapot, és így a soundstorm csak a digitális kimenetért felelős (SPDIF-kimenet). Az után a digitális analóg konverziót (az 5.1-es analóg kimenet) egy Realtek ALC 650 állítja elő, asszem a 7.1-esért a Realtek ALC 655 a bűnös.
    Szóval a soundtorm minősége csak az SPDIF-en mutatkozik meg.

TEHÁT mivel nekem analóg 5.1-es Caambridge Soundworks cuccosom van, cseszhetem a jó kis SS CHIPET (mégse szoftver), mivel nekem a Realtek keveri a zenét/hangot. Ettől függetlenül jól röcög mindenen, asszem egyedül a Morrowindben kakizott egy kicsit régebben...

Bocs az OFFért, de talán mind okosodtunk picit :)

DB
  • DonnieBrasco
    Várjálcsak, ezt találtam:

PCgeek14
    Soundstorm is a software APU, the sound chip on the motherboard is still producing the sound. All soundstorm SocketA mobo's use a C-Media or Realtek sound chip... Soundstorm is just a sound codec

--------------------------------------------------------------------------------

Assimilator87
    That's true. The NF7-S uses the Realtek 650 chip. Almost all audio chips are made by Realtek.

Ezekszerint a Soundstorm egy szoftver, és az én chipem is Realtek gyártású AC97 chip....

DB
  • DonnieBrasco
    Ahám... nem is tudtam. Tényleg szépen szól :) Bár alig van hozzá doksim. Pl. nem is tudom, hogy EAX2-t tud-e.. elvileg be tudom kapcsolni minden játékban, de a fene se tudja hogy tényleg megy-e.

DB
  • arty
    az nf7-s alaplapon SoundStorm az alaplapi hang, nem sima, szokásos realtek és tsai szutykok... azon nem csoda hogy megy :)

de az SSen kivül majd minden alaplapi chip szutyok :(
  • loser
    üdv.

most szedtem le a Easy Mode-t, a readme txt-ben van vmi amit nem értek.

Copy all of the included files into the "SCi Games" directory. (NOT the "Richard Burns Rally" directory!)

nekem a d:\rbr könyvtárban van. nincs is Sci könyvtáram.
    ilyenkor mi van ??
  • Mat
    Nekem még mindig fagy a játék az elején de most húzok vmi javított változatot (MYTH). Az van vkinek? Fagy ugyanugy vagy nem? Jha és ez 2 cds változat.
  • hiba
    van aki a kuplungot is hasznalja? :)
  • JuanG
    elsö lettem a champben és megvan a Xsara!!!

megyek is franciába, aszfaltozni :DDD
  • Cowek
    Okosság:

Some older ATI drivers will cause the game to be unstable and crash, it is recommended to use at
    least the 6.14.10.6458 drivers which were released 2004-06-10
  • Lacika 79
  • Lacika 79
    Szintén zenész. :)
  • DonnieBrasco
    Nekem lenni 2 kéz only, tolni automatik váltó. DEMAJD egyszer kormány levés, manuális váltásra átváltás levés.

DB
  • SE0418
    Ja persze Logitech MOMO FF. Billentyűvel meg se próbálnám automata nélkül...
  • SE0418
    Tózse!
  • Lacika 79
    én lenni elvetemült, tolni ricsárd börnsz gémet krézi váltóval. :D
  • DonnieBrasco
    Öhem :)
    Billentyűzettel a Rally suli pályáján 1:22:81 Richard ellen, de lesz az még 1:20 körül is :))

DB
  • hiba
    el se indul mi?
  • M@TriX
    vannak szép új driverek, érdmes utánaszagolni...
  • DonnieBrasco
    ja és Reloadod, DVD verzió. Asszem most már semmi többet nem tudok elmondani. Kérem kapcsoljaki.

DB
  • Cowek
    Én nem is próbáltam az autómatát, mert a kézit szoktam meg...
    Persze kormánnyal könnyebb.
  • DonnieBrasco
    Minden high-on, 1024x768, full detail 4xAA, nincs röccenés nincs fagyás nincs kilépés
  • DonnieBrasco
    Legújabb Nvidia alaplapi+AC97 driver, Cat4.8, Windows 2000

DB
  • Cowek
    Nekem megy High-on.. és még nem sikerült lefagyasztani...
  • DonnieBrasco
    Abit NF7-S alaplap, XP2400+, 512@400 DDR, Radeon9500 128MB.

DB
  • HellBurner
    Igen az fagy ki. Tudom hogy mennie kellene azért kérdezem hogy mi lehet a gond? Volt valaki akinek ugyanez volt a problémája.

Neked milyen géped van?
  • DonnieBrasco
    Nálam alaplapi AC97 hardverrel megy a hang, tökéletesen . A hiba a haver gépében van!

DB
  • robotnyk
    alex pl tuti azzal
  • arty
    ha látom, h arrol beszélsz, beszoltam volna az ócsárlásba :D

alaplapi hang sux, kivéve soundstorm.. najo, néha azis :)