5158
-
TYÜTYI2006 #5158 Szerkesztőnél F1-es billentyű a súgó, ott leírja melyik billentyű mit csinál a szerkesztőben. Íves kanyarodású útra ajánlom a crosst, 4-es gomb, és ott a city 3l fog ívesen kanyarodni, a city 3t "t" az már 3 felé ágazó kereszteződés, a city 3x3 pedig 4 irányba ágazik. Ha városon kívüli utakat kapcsolsz össze, azt a csatlakozási pontjainál lehet mozgatni (move item). Az elemeknél a zöld pontot zölddel, és pirossal is összekapcsolhatod, a piros csatlakozási pontot csak zölddel lehet összekapcsolni, pl. 2 út esetén. Amit a városokról tudok: \Program Files\18 WoS Across America\aa\base.scs\defs\ könyvtárban vannak hozzáadva. illetve az 1.10-es patchnél: \Program Files\18 WoS Across America\aa\patch_1_10.scs\defs\. de a patchnél csak amit módosítottak, az van ott. Ezért kell a dokumentumokba, az across america könyvtárába is, defs mappa pl. Defs-en belül a signs könyvtárban sok fájl van, ezeket total commanderbe nézőke, vagy szerkesztéssel megnyitva, át lehet olvasni. Amelyikbe útszámozások lesznek (road props), ott lehet hozzáadni új útszámozásokat az új utakhoz. Értelemszerűen, a szükséges fájlokat a dokumentumokba kell megfelelő helyre kicsomagolni. Úgy kell venni hogy a dokumentumokban a 18 WoS Across America az = a programfiles mappában a base.scs fájllal. Az út számozások nevét a road props-ba értelemszerűen kell írni, annak megfelelően, ahogy a többi útszámozás is van írva. Ezután belehet lépni a szerkesztőbe, és node propertiessel el lehet nevezni az új utakat. De jobb előtte elkészülni az új városokkal, utakkal, aztán foglalkozni ezzel. + meg kell nézni milyen néven vannak kb. az utak számozva és az szerint kell csinálni, végül is gyakorolni kell + megérteni a lényegét. Útszámot, és irányt (north, west, east, south), csak kereszteződésnél tudsz hozzáadni, és az a következő kereszteződésig érvényes. Ha elnevezés után, a két kereszteződés közé új utat tennél, akkor újra nevezd el azt a szakaszt, mert az új út unknown lesz.
unknown: nincs elnevezve (ettől még lehet rajta menni, + a városok útjai is ilyen nevűek gyárilag)
city: városba vezető mellékút
Icity: városba vezető főút
1: mellékút (a szám lehet más is)
I10: főút (a szám lehet más is)
Városok: defs-en belül cities. Nézd át alaposan, és ennek megfelelően a dokumentumokban, eltudod nevezni az új városokat. Ha jó lett akkor az új városok látszódnak majd a térképen játékban, csak nem lesz fuvartermelés, illetve fuvarleadás.
PL: Denver.def tartalma:
extdefs "/defs/city_base.def"
def city:/city_base {
name:"Denver"
posx:179
posy:117
real_pos:< -277900 22300 1200 >
real_width:76000
real_height:72000
sky_idx:9
start_pos:< -263260 22300 12630 >
start_rot:180
}
A defs könyvtáron belül van, a city_base.def fájl. ezt is nézd át.
Pos x, y: azok a koordináták ahol a notebookban, a fuvarfelvételi térképen látod az ikonját.
Real pos: első számsor, a város baloldali, és jobb oldali legszélső pontja között a közép.
Második számsor a város magassága, ha több magasság van a városon belül, akkor kb. magassága. Nálam pl. a legmagasabb, és legalacsonyabb pozíció között féluton.
Harmadik számsor: a város legmagasabb, és legalacsonyabb pontja között a közép.
real width: a város baloldali, és jobboldali, legszélső pontjai között a távolság.
Real Height: a város legmagasabb, és legalacsonyabb, pontjai között a távolság.
Start pos: majdnem ugyanaz mint a real pos, csak ez az a pont, ahova a kamionodat beteszi, ha a városba indítasz új játékot.
start rot: pedig azt jelzi, hogy a kamionod hány fokos szögben van, amikor új játékot kezdesz.
aztán a city_base.def-be, van pl.
halign:"center"
valign:"top"
Ezek azt jelzik kb. hogy a fuvarfelvételi térképen, a notebookba a város neve, az ikonokhoz képest hol van.
Ezeket meg kell nézni a többi városnál is, meg a többit is.
A defs traders könyvtárban lehet hozzáadni a cégeket, persze ezt is a dokumentumokban kell megcsinálni. 1 városhoz max. 4 cég adható hozzá. Ha az új cégek fájljai megvannak, a szerkesztőben a node properties-sel lehet hozzáadni, és nem csak a save-vel, hanem a build map-pal is menteni kell. Nekem igazából a cég hozzáadásokkal van gondom, azokat kérdezgetem már régóta. -
terwet #5157 Most meg az a gondom hogy nem találok olyan utat, ami ívesen kanyarodik. Mindegyik szögletes, és elég csúnya. Városokat hogy lehet bele rakni? És hogy lehet a kész mappal játszani? -
TYÜTYI2006 #5156 A háttér nem gond:
\Program Files\18 WoS Across America\aa\base.scs\shaders\editor\ könyvtáron belül a bcgmap.png amit a háttérben látsz. -
terwet #5155 És az nem gond, hogy szerkesztés közben a háttér olyan, mintha egy másik map lenne alatta. Az a kész térképbe nem fog belezavarni? -
terwet #5154 És hogy lehet kivenni belőle a magyar városneveket, cégneveket, logókat? -
TYÜTYI2006 #5153 Lehet szerkeszteni, viszont én az alap játékot szerkesztem. Teljesen mindegy. Csak a magyarítás, nem teljesen jó, a patch miatt. De ha a magyarításból kiveszed a magyar városneveket, cégneveket, logót stb. akkor is magyarított, és jó a patch. -
terwet #5152 Köszi még egyszer. Még egy kérdés: Nekem megvan a magyarosítás, és így a játék neve 18 WoS Across Hungary, és Magyaroroszágon játszódik. Ezt is ugyanúgy lehet szerkeszteni, mint Amerikát, vagy inkább próbáljam meg az alap játékkal? -
TYÜTYI2006 #5151 Pár Kép róla. -
TYÜTYI2006 #5150 1.10-es patch a legújabb patch, érdemes mert úgy jobb a szerkesztés. "Én azt hittem, hogy majd ilyen felülnézetes lesz, és ablakból lehet majd választani, h most pl házat akarok tenni, most utat stb." Hát a szerkesztő olyan, csak rá kell jönni, az ablakból való választás miatt kell, nem teljes képernyőn használni. tényleg bonyolult és időigényes elsőre, ha rájössz alapból, utána már inkább csak időigényes. F1 a sugó, szerintem 1.10-es patchel szerkessz, és open gl-ben. -
terwet #5149 Patchet is le kell tölteni hozzá, hogy megfelelően működjön? -
terwet #5148 Na van pár gondom. Megnéztem, de
néha eltűnik az egér szerkesztés közben, és ez eléggé zavaró
és ez nekem nagyon bonyolult. Én azt hittem, hogy majd ilyen felülnézetes lesz, és ablakból lehet majd választani, h most pl házat akarok tenni, most utat stb.
MInd1, gyakorolgatok még egy kicsit, remélem belerázódok. -
terwet #5147 Köszi a részletes felvilágosítást Majd holnap elkezdem tanulmányozni, mert ma már elég késő van
Köszi még egyszer! -
TYÜTYI2006 #5146 Lehet szerkeszteni a pályát, Across Americától kezdődően. A dokumentumokban lévő Across America mappában van config.cfg fájl, ezt megnyitod jegyzetfüzettel, vagy total commanderben szerkesztésre és az uset g_console "0" sort átírod uset g_console "1" nevüre, tehát a 0 helyett 1-et írsz oda, elmented. Így a "0" billentyűvel játékban elérheted a consolet, és ott írhatsz be csaláskódokat. Ezeket is beírhatod a config.cfg fájlba:
bind_imp f7 "bugreport"
bind_imp f8 "teleport"
Értelemszerűen a megfelelő helyre kell beírni.
Csalás kódok:
18 WHEELS OF STEEL ACROSS AMERICA
Lépj be a Saját profilod\Dokumentunok\18 Wos Across America könyvtárba és nyisd meg
valamilyen text editorral a config.cfg fájlt. Keresd meg az uset g console sort és itt az számot
írd át 0-ról 1-re. Ezután játék közben a ~ (magyar billentyűzeten: 0) lenyomása után
konzolba írd be a kódokat:
cheat star - a presztizs 10-el növekedik
cheat stars - maximális presztizs
cheat money - 100.000 $
cheat drivers - összes sofőr
cheat dealers - összes kamion
cheat all - összes sofőr, kamion és 600.000 $
map america - betesz oda valamilyen kamionnal ahol a szerkesztőben a place start van (oda run mapolsz)
edit - üres térképet nyit meg, ezt te szerkesztheted teljesen, eléggé időigényes
edit america - az amerikai pályát szerkesztheted, ez is időigényes, én már tavaly Június óta szerkesztgetem időnként.
A szerkesztésnél ne teljes képernyőn futtasd, hanem ablakba. Meg persze a program filesben levő across america könyvtárban keresd meg ezt:
E:\Program Files\18 WoS Across America\aa
innen csinálj biztonsági másolatot, amit persze őrizz meg, a base.scs fájlról, illetve a patch_1_10.scs fájlról is. Mivel a cégek hozzáadásánál új városok esetén, itt alaposan körül kell nézned. Mivel tömörítettek total commanderrel belehet lépni. Ajánlom a defs könyvtárát pl. Persze ezeket módosítanod majd, a dokumentumokban levő across america könyvtárban kell, pl:
Vista:
C:\Users\TYUTYI\Documents\18 WoS Across America\defs
XP:
G:\Documents and Settings\TYÜTYI\Dokumentumok\18 WoS Across America\defs -
terwet #5145 Tud vki vmi olyan programot, amivel lehet + térképet készíteni a gaméhoz? Pl + város, utak, stb? Ja és ingyenes!
Köszi a segítséget! -
terwet #5144 Jó lett, köszi a segítséget -
TYÜTYI2006 #5143 A kiterjesztés átírása nem jó! Írd vissza MP3-ra. És keress valamilyen audio konvertáló programot. PL. Magic Audio Converter. Aztán azzal konvertáld ogg formátumúvá a zenéket, akkor jó lesz. -
terwet #5142 Átírtam, a zenelejátszóban már megjeleníti a számokat, viszont nem játssza le őket
Mi lehet a gond? -
terwet #5141 Ha csak simán átírom, az jó? -
terwet #5140 Igen, MP3 volt. És hogy lehet megváltoztatni? -
TYÜTYI2006 #5139 A zenének .ogg formátumúnak kell lenni. Gondolom MP3-at tettél oda. -
terwet #5138 Hali. Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet a játékba saját zenét berakni? Mert próbáltam a C:/Documents and Settings/nevem/Dokumentumok/18 WoS Across America/Music mappába tenni, de a játékban nem találom a zenelejátszóbanValaki tud segíteni?
Kösz -
TYÜTYI2006 #5137 Sziasztok!
A kérdés még mindig aktuális, időnként szerkesztem tovább a pályát. Új városok, utak, stb. Viszont csak id 99-ig enged hozzáadni céget, id 100-nál már nem jó sajnos, tehát 25 város lehetne csak, ahol fuvar is van, pedig már ezt "kicsit" túlléptem. A többinél már city has no productiv trader van írva.Sok mindent próbáltam már, de nem jövök rá, hogyan kell jól, a többi városhoz céget hozzáadni. Valaki tudja esetleg, a céghozzáadás rendes menetét? -
TYÜTYI2006 #5136 Sziasztok!
Across America kérdésem van továbbra is. A 26-odik városhoz, és a többihez hogy kell hozzáadni céget? Mert ha id 99-et is hozzáadtam, és build mapot nyomok akkor utána a konzolbanfelvan sorolva Looking for route from 99 to all places in map. Értelem szerűen gondolom 0-ától van felsorolva 99-ig, de csak néhány látszik. És ha újabb céget adok hozzá, pl. a 26-odik városban, akkor build mapot nyomva leáll a prism 3d.exe. Már 30 városom van (gyáriakkal együtt), van 31-edik is, de még nincs neve se, csak elkészült. -
TYÜTYI2006 #5135 Végül is a múltkori céghozzáadások miatt, van már fuvar az új városokban, viszont cég nincs, mert akkor nem töltene be, és nem run mapolna. De ha új játékot indítok, vagy run map-olok, akkor lehet az új városokba szállítani, illetve onnan fuvart vinni, a notebook szerint. remélem valaki tudja, hogy kell céget jól hozzáadni. -
Tominho94 #5134 Hello!
Szerintem át kell írni a def mappán belül valamelyik .sii fájlban az adott cégen belül a cucc (pl:üveg) árát.
Csak tipp! -
TYÜTYI2006 #5133 Sziasztok!
A PTTM topicba kérdeztem már pár dolgot a pályaszerkesztésről, eddig nagyjából érkezett válasz. Illetve sok dologra rájöttem magamtól is. Gondoltam hogy itt is megkérdezem ami nem egyértelmű.
A városok megnevezéseinél ezek mit jelentenek?
halign:"center"
valign:"top"
hoffset:0
sky_idx:0
Továbbá a traders-be van olyan hogy "id:", és utána 1 szám, ez mit jelent? A szám mindegyik cégnévnél 1-gyel nagyobb. Illetve csináltam ideiglenesen, a már szerintem kész 2 városomnak 1-1 céget, hogy ne az legyen kb. console-ba írva hogy, city has no productive trader. Azóta nem tudok új játékot kezdeni. Korábban már csináltam 1-iknek 4 céget, akkor is ez volt. Run mapolni se igen akar. Még a városonkénti 1 cég beüzemelése után nem sokkal, sikerült 1 run mapolás. Mindkét cégbe volt is 4-4 fuvar. De kegyetlenül rácsodálkoztam, mert mindegyik 100 000 000- 100 000 0000 dollárig fizetett kb. 3/4-ed milliárdnál többet fizetett volna üvegárúért, ez volt azt hiszem a legértékesebb. szerintem ezért nem lehet új játékot kezdeni, de ez miért van?
-
máté9605 #5132 HY
hol lehet sofőrt szerezni
-
sebokmark #5131 hello
honnan tudnám letölteni?????
linket lécci -
#5130 Ezzel senki nemjátszik..Pedal to The metal ---> -
beat87 #5129 Sziasztok!
Pár kérdésem lenne a játékkal kapcsolatban:
Megtudnátok nekem mondani, hogy hogyan tudok kamiont venni?Azt tudom hogy vannak kamionokat áruló üzletek, de amikor odaérek semmilyen választék nincs, lényegében nem tudok jobbat venni, mint ami van. És hogy lehet szerződtetni sofőröket?
A csillagom pedig már többször visszaesett, pedig nem ütköztem senkivel sem:)
Előre is köszönöm a segítséget! -
#5128 Sztem játszatok a Pedal to the metal-lal. -
quarkmaster #5127 Hali, jó látni, hogy valaki még játszik ezzel a játékkal. Vagy nem?
Tud valaki megoldást a problémára: az üzemanyagszint jelző egyik kamion mûszerfalán sem látszik.
:((( -
shumika #5126 felkéne dobni vmivel a Topicot csinájunk neki egy modot. Nem tom mien modot de csinájunk. -
fejes98 #5125 valaki eltudná nekem küldeni a telepítőjét az [email protected] címre?!
előre is köszönöm -
#5124 Akkor miért vagy itt? -
#5123 Itt már nem jár senki! -
#5122 Miért is kéne? -
#5121 NO WAREZ!!!!!!!!!!!!! -
Jan15 #5120 [moderálva] -
#5119 Nem akarjátok bezárni a fórumot?