291
Vélemények, tapasztalatok
-
jihad #51 Van már Audigy 4 is, 60 rongy bótba, van ennek értelme, vagy csak azért jobb mert drágább? -
GAAMMEER #50 hi
audigy 2es hangkartyam van es azt szeretnem kerdezni hogy ha pl vennek egy PIONEER DCS-525 hazimozi rendszert akkor azt hogy tudnam a geppel osszekotni es mukodesre birni??
itt a hazimozihoz egy leiras -
DDE #49 Összeollóztam a drivereket hozzá, de sajna nem megy minden.
Továbbra is kellene a CD a lent leírt típushoz ... -
#48 Asszem az ES változaton nincs firewire. -
#47 Most jut eszembe, valahol fent van a full driver CD, én is leszedtem anno az Audigy@Audigy2-mhez:) -
#46 Ha valaki fel is rakna egy driver CD-t, nem mennél vele valami sokra, szinte biztos, hogy inkompatibilis lenne... Kb 1 éve szarakodtam egy SB Live 5.1 digital-al. Ismerősöm vett karácsonyra gépet, aztán nem vette észre, hogy nem adtak CD-t hozzá. Kb 3X kellett visszamenni a boltba, mire már jó CD-t írtak ki, röhej... -
ShaiHulud #45 bizony nekem is oem van es kaptam hozza gyari cdt. -
sony #44 zacskóshoz is jár a driver cd és a gameport!menjél vissza reklamálni -
DDE #43 Hali!
Pár napja én is vettem 1 Audigy 2-t. De csak 'zacskós' kivitelt. Tehát nincs hozzá semmi gyári CD. Na most ez kellene. Nem tudom a típusát sem pontosan. A kártyára SB 0240 felirat díszeleg. Ilyen típus azonosító a Creative support oldalán nincs. Ez most 'sima' Audigy vagy Audigy ZS. Egyáltalán mi a különbség köztük? A chipen Audigy 2 felirat van.
Tom, hogy egy csomó kérdést tettem fel, de leginkább az eredeti driver CD kellene. Nem tudná valaki feltenni valahova, ahonnan leszedném? -
#42 Akármilyen sima elektronikai boltban tudsz venni hozzá átalakítót ... -
sony #41 senkinek sincs?? -
sony #40 HELP!akiknek dobozos audigy 2 zs-ük van, azok megkapták a creativ minijack-to-RCA kábelt??? ismerős is dobozost vett, és nem tartozékén meg külső erősítővel szeretném használni, de sehol nincs ilyen creative kábel, csak dupla rca-s stereo jack!! kp-ért megvenném a kábelt kép a kábelről a galériámban.Előre is THX -
#39 Hello egy olyan kerdes hogy mitol lehet az nekem hogy ha huzok netrol akkor recseg az audigy 2-es kartyam probaltam mar drivert is cserelni de nem segitett. Valakinek valami otlete??? -
UnConnecteD #38 tomsh - Retail az dobozos, a bulk meg nem. Az utobbibol Audigy2 ZS nem letezik egyelore. Amugy a kartya ugyanaz. -
#37 Hi All. Én arra lennék kíváncsi, hogy honnan tudom megállapítani hogy az OEM-es Audigy 2 hangkártyám milyen fajta, mert van annyi féle fajta, hogy a fene se tudja. Amit tudok róla mondani,az az, hogy 7.1-es, van rajta FireWire csatlakozó és nem tudom hogy számít e de a csatlakozói nem egyforma színű az összes, hanemkülönböző színüek. -
#36 Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy konkrétan tudja-e valaki, hogy mi a különbség az Audigy 2 ZS- Retail, illetve Bulk változat között? Mert ahogy látom mind a kettő dobozos. A Bulk olcsóbb is, de vajon miért? A be és ki menetek illetve a nyák is egyformának tünnek. (képről) Nos?
Előre is kösz! -
Robbb #35 Sziasztok!Nem teljesen ide tartozik,de muszály tudnom.Az Audigy 1 ES OEM és a sima Audigy 1 OEM között mi lehet a különbség?Az első 12000HUF,míg a mmásodik 16000HUF körül van.Mi a frász az a ES jelölés,valami butított verzió?A válaszokat előre is köszöntem. -
Lacika 79 #33 Nekem is ugyanez volt a gondom, de felraktam a kx drivert, és mostmár szól minde tökéletesen. Persze itt is kellett keresgélni elég sokat, mire megtaláltam, hol kell bekapcsolni a subwoffert, de mostmár oksa.
Az egyetlen NAGY gondom az a következő:
Ha DVD filmet akarok nézni, és elindítom a WinDVD-t, vagy bármelyik lejátszót, 2.1-ben tökéletesen szól. De amint átállítom 5.1-re, egyszerűen eltűnik a mély. Szól szépen 5.1-ben, csak mély nincs. Valakinek van valami ötlete? Jah, és aki esetleg tud adni, küldeni kx driverhez használati útmutatót, az plíz szóljon, mert van benne egy csomó dolog, amiről fogalmam sincs, hogy mire jó. :-))
szal help mííí plíz. :-) -
#32 Hi!
Nekem az Audigy2 szépen fel van instalállva műxik is normálisan stb. Aztán néhány újraindítás után közli a win, hogy új hardvert talált az Audigy2-t...Ez mitől lehet? Abit NF7-S alaplap hangkártája le van tiltva persze.
Bár most rosszul mondom mert ezt használom az Audigy2 khm kirepült a gépből...
Ja és ilyenkor képtelenség újra felrakni max ha átrakom ásik PCI slotba de mindig újra kezdi. A héten instalállhattam újra ez miatt a XP-t mert már egyik sltban sem fogadta el a telepítője Audigy2-ként... -
#31 ha még aktuális, akkor itt a megoldás a SW hibára (nekem is ez volt, de már tökéletes)
Kx Project -
#28 Egyébként meg a napokban jelent meg egy új Audigy 2-es driver. Próbáld ki azt is. -
#27 A windows hangerőbeállítás soha ne legyen 3/4 felett, mert akkor már torzít. A másik meg hogy mit akarsz te full hangerőn?? Elűzni a szomszédokat?? -
charlie68 #25 Sziasztok!
Most vettem egy Audigy 2-es kartyát és egy egy Genius SW 5.1-es Hangfalszettet és az a gondom vele, hogy a kártya nem hajtja meg a subwoofert. A többi hangfal normálisan szól csak a mélynyomó nem akar működni. A hangfal egyébként biztos, hogy jó mert ki lett próbálva más jelforrásról is, és ott szól rendesen.
Valaki azt mondta nekem, hogy ezek a hangkártyák gyárilag nem hajtják meg a mélynyomót, hiába irja azt a leirás.
Más pedig azt mondta, hogy egy külön dekóderkártyára van szükség ahhoz, hogy a mélynyomó is szóljon.
A hangfalon egyébként AC3-as bemenet van, de a hangkártyának se az analóg, se a digitális kimenetén nem szól a mélynyomó. A hangkártyát ki is cseréltettem az üzletben és pontossan úgyanúgy müködik (nem müködik), mint az első kártya.
Ha valaki tud ez ügyben valami értelmes ötletet adni, hogy mit tudok vele kezdeni, azt előre is köszi!
-
Joi #23 Kipróbáltam ezeket is. Sőt, minden aut.indítást letiltottam próbából. Semmi hatás. Valami más van, de biztos, hogy az SB a hibás, mivel leinstallálva rendesen (pár mp.) alatt "feláll" a rendszer. :((( Amúgy a kari tökéletesen működik, leszámítva ezt a két "apróságot". -
#22 Esetleg le lehet tiltogatni azt a sok automatikusan induló sz*rt, amelyekről valamiért a Creative úgy gondolja, hogy feltétlenül szükséges... Nálam csak a CTHelper és a CTSysVol fut, a többit kikapcsoltam. Ehhez az "msconfig"-ot indítsd el és a "Starup" fül alatt kapcsold ki a CTDVDDet, CTStartup, SBDrvDet sorokat.
Más tippem nincs.
-
Joi #21 THX az ötletet. Kipróbáltam letiltottam, de a helyzet változatlan :((( Más ötlet esetleg? -
#20 Vidd vissza a géppel együtt oda, ahol vetted, hogy próbálják telepíteni. Ha nem megy, úgyis kicserélik.
-
#19 1. Ez vszleg azért van, mert a driverrel együtt települ a firewire csatoló is a hálózati kapcsolatok között, ami próbál hálót is találni magának. Tiltsd le, úgy sem használod.
Nálam is jelentkezett némi indítási lassulás (bár messze nem egy perc), és ez volt az oka.
-
Joi #18 Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Vettem a minap 1 ilyen karit én is. Sajnos van vele két nagy problémám:
1. Majd 1 perccel hosszabb lett az XP "felállása" :((
2. A mélynyomóra gyenge jelet ad le a játékok alatt. Szinte tökig fel kell tekernem a mélynyomó hangerő potiját. Filmeknél viszont tökéletes. Kűlső erősítőt és 5.1 -t használok, az előtte használt alaplapi hangkártyával ilyen problémám nem volt :((
Drivert frissítettem, a subwolfer hangerő maxon. Van valakinek tapasztalata ezekben az ügyekben? -
BBking #16 Szerintem hagyd analógon,a füled úgy sem veszi észre,ha jó minőségü az erősítő és a hangfalaid. -
#11 Passz, nem járt még 6.1-es cucc nálam. :)
-
#10 Ja és persze kösz a segítséget! :) -
#9 A chip-en természetessen Audigy2 van, azért megnézem, hogy mit veszek :). Azt hittem, hogy az eszközkezelőben Audigy2-nek kéne lenni, de akkor megnyugodtam.... Most legújabban az a bajom vele, hogy a 6.1-es hangfalszetben nem szól a "rear center" pedig be van configolva, a hangfal bizti nem rossz, jól van bedúgva és a reinstall se segített. A hangfalszett egy Creative Inspire 6700-as. -
#8 Az eszközkezelőben nálam is SB Audigy-ként szerepel, de legegyszerűbb a chip-en és a kártyán megnézni. :)
A speaker settings-ben az utolsó négy karakter csak egy hexa cím, nincs jelentősége. Nálam "D000" van itt, egyszerűen ez csak a gépben lévő különféle hangkarik megkülönböztetésére szolgál (merthogy elvileg több SB AU-t - és vele kompatibilis hangkarit - is lehet egy gépen belül használni). Ha a device manager-ben ránézel a tulajdonságaira, a resources fül alatt az i/o port-nál ugyanezt a számot látod.
-
#7 Szeretném megkérdezni, hogy az eszközkezelőben nem audigy2-nek kéne felismernie a kártyát telepítés után, mert nekem simán audigy-nek ismeri fel...Lehet, hogy igy normális, de kezdek aggódni. Ja és a speaker settings-ben SB AUDIGY [A000], ami azért is furcsa, mert az elöző win telepítésnél SB AUDIGY [A800] volt...Nálatok mi a helyzet? -
#6 Nálam egy hasonló "jelenséget" az okozta, hogy a hangerőnél csak a master volume-ot húztam fel, a wave-et nem, emiatt a kis asztali 2.1-es gyengélkedőmet fel kellett tekerni, ami viszont már zúgott, recsegett, mindent csinált (és a lemezműveletek is behallatszottak). A wave-et felhúzva a hangerőt vissza tudtam tekerni és onnantól megszűnt a probléma, rendesen és erősen szól minden, nem kell hozzányúlni.
-
#5 Volna egy kérdésem. Megvettem a kártyát, tényleg fantasztikus a hangja, DE amikor a primary master vinyó lemezműveletet végez (ír/olvas), és közben szól a zene (Winamp), sercegést lehet hallani a hangszórókból. Most még csak a sima kimenetet használom még nincs rajta a 5.1 hangfalrendszer.
Próbáltam Win2k és XP alatt is, különböző driverekkel, de ugyan az a probléma.
Van olyan, akivel előfordult hasonló? Valami tipp, ötlet??? -
#4 Nekem is szó szerint nagyon szépen muzsikál (dobozos alapváltozat, XP angol + SP1), bár most csak egy egyszerűbb 2.1-es vinnyogó van rákötve.
A beállítások elsőre tényleg bonyolultnak tűnhetnek, de aztán kiigazodik rajtuk az ember. Az biztos, hogy először jól be kell lőni a hangrendszeredhez (ebben sokat segítenek a beállítás közbeni informatív ábrácskák), és utána már nemigen kell hozzányúlni.
-
#3 Jövő héten tervezem a vásárlást, ha valami kérdésem lenne, majd jelentkezem.
Előre is köszönöm. -
#2 Csal a legjobbakat tudom mondani, tökéltesen megy, csodaszép hangstilusokkal- Ami egy kicsit bonyolultnak tünt nekem a software beállitások, a meglevö hangrendszerhez. Mindenképpen tötsdle a legujabb treibert hozzá, mert6a gyári orig cd már nem megfelelö. ha valamilyen gond van akkor jelezd.