291
Vélemények, tapasztalatok
  • Pharaoh
    Milyen ki/bemenetek vannak rajta? A képek alapján egy kicsit kevés csatolóhely van rajta a megszokottnál.
  • vjanika
    Ha fontos a processzor tehermentesítése akkor egy X-FI-t mondanék, de az sajnos nem jön ki 20-22000-ből. De egy Audigy 4 Pro már talán kijön ennyiből.
  • vjanika
    Kiscit jobb dbL értékek és kevesebb terhet ró a procira. Elviekben.
  • Pharaoh
    Audigy 4 miben jobb, mint a 2ZS? Árban nem sokkal több, de első ránézésre nem tűnik jobbnak. (pl nem aranyozott csatik)
  • agyhalál
    Akinek nem működne a CD-ről való telepítés, próbálkozzon meg a Creative Software AutoUpdate oldalával. Automatikusan detektálja és telepíti a kártyához való drivereket és programokat. Sajnos csak alap volume controlt rak fel, de legalább használható.
  • DDE
    Hali!

Nekem is egy Audigy 2 szol a gépemben. A lapra az SB0244 van ráírva. Nekem is driver gondjaim voltak/vannak. Persze nekem is ugyan azok a problémák fordultak elő vele (pl. nem találta meg az install a kártyát, kompatibilitási problémák stb.).
    Szal írtam az SB supportnak és azt válaszolták, hogy sajnos keressem meg a gyártót(!). Ahány kártya, annyi gyártó. Az SB egy ajánlást küld ki a lehetséges gyátróknak, akik valamit vagy rátesznek vagy kihagynak belőle. A specifikációk szerint nekem ZS kártyám van. Semmilyen gyári install cucc nem ismeri fel a kártyámat. Egyedül csak az alap driverek vannak feltelepítve. Csicsa nincs. 2-3 web update driverből van 'összeollózva' a cucc. Így megy.
  • breckinridge
    Gondolkodom hangkártyán. 20-22 ezernél nem szeretnék többet költeni. Elsősorban zenélésre kellene, tehát a jó ASIO a fontos és a processzor tehermentesítése, hogy minél több softsynth-et tudjak egyszerre használni. Audigy 2 ZX-re gondoltam.
    Tudnátok segíteni a tapasztalataitokkal?
  • vjanika
    Esetleg megpróbálhatnánk az én gyári driver-eimmel :-) Elviekben Audigy 2 és 2ZS-hez ugyanaz a driver kell...
    Csak azt nem tudom, hogyan juttatom el hozzád. Valami ötlet?
  • CSOCSO
    kapcsold ki a zenet mikor atvaltasz?:)
  • KáZé
    sziasztok! audigy 2 zs hangkártyám van aminek a digital out-ját kikötöttem az erősítőm coaxial bemenetéhez, a szoftverben átkapcsoltam digital out onlyra, és 48 khz, az erősítő meg recseg kattog, és kiírja hogy coaxial 48khz és semmi hangot nem ad ki ha 96 khz ra teszem akkor meg még ennyit sem ír ki és kussol, pedig folyamatosan zenét játszok le a gépen! mi lehet a gond? mit csináljak?
  • Kaszi46
    hali! ha lenne valamikor kis időd, meg kedved, utánajárhatnánk a drivergondjaimnak. megnéztem, és természetesen megintcsak igazad volt. a kártya valóban a SB0240es típus.
  • CSOCSO
    nah megvan az uj X-fi.. hat huhbaze!
    nemtom mennyivel jobb a kettonel de nekem most valami turtle beach volt.... hat annal ezerszer jobb.. az alaplairol nem is beszelve...
    merfoldkovekkel jobb a kozepkategorias es az alaplai hangkariknal!
    leginkabb a melynek figyelheto meg.. eddig hiaba kapcsoltam be bass redirectiont szinte semmi nem volt. most a x fi vel nincs olyan odabaszos utos mely de olyan mely es tiszta morajlas van hogy filmeknel valami eszmeletlen ZSIRUL zsol.. utanna kiprobaltam michael jackson cd-t hat uberul szolnak a hangszerek is! szal audigy x fi 10 pont!!!
  • KáZé
    akkor a 3.50 mm = 1/8 inch?
  • KáZé
    húú! találtam nagyon komoly ilyen Coaxial-to-miniplug kábelt, ami tökéletes lesz erre a feladatra :D! ezt írták az amcsi fórumokban is!ez kell nekem :D
  • AnonymouS
    ez aranyos, az inch egy mértékegység
  • vjanika
    Elviekben jó, de szerintem elég egy sima RCA kábel is. Az 1/8 inch pedig a mérete és nem az átvihető hangsávok száma :-)
  • KáZé
    js és az inch azt jelenti hogy hány hangsávot képes vinni? tehát ha 8 inches akkor a 7.1et még viszi?
  • KáZé
    ahhoz hogy audigy 2 zs hangkártyából digitális audiót ki tudjam kötni az erősítőmre 5.1ben a coaxial bemenetbe azt írják ilyen kábel kell: 3.50 mm (1/8-inch) mono-to-RCA cable, csakhogy ilyet nem találok, ézért azt szeretném kérdezni, hogy ez megoldható e úgy hogy veszek egy
    3.50 mm (1/8-inch) mono-to-RCA adaptert, és ehez veszek egy coaxiális kábelt!
    Ez így jó lesz?
  • vjanika
    :-) Az nem is vot kérdéses, hogy Digital Out van rajta, az van. De nem optikai.

Jójó, oké én is befejeztem :-))
  • KáZé
    ó sájsze!! ide coaxial kábel kell a rohadt!! bocsi srácok :D:D el voltam tájolva!
  • KáZé
    na szal csak annyi a kérdésem hogy az Sound Blaster® Audigy® 2 ZS hangkártyáról az s/pdif azaz digital out kimenet segítségével ami jack-es ki lehet e kötni az 5.1es hangot a dvd lejátszómra?
    itt a bizonyíték hogy van rajta digital out: http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=204&product=10653&nav=3
  • KáZé
    amit én láttam ,ott az egész kábel majdnem olyan vastag volt mint a kisujjam!! csak mondom egyik vége szabványos otikai volt a másik meg nem úgy nézett ki mint a jack mert nem volt rajta 1 deka réz se, de azért mégis 3.5mmes volt :D na mind1 akkor még én is utánajrok!
  • vjanika
    Még jobban utánnanéztem a dolognak. SPDIF-ből van optikai is valóban. De megnéztem a hangkártya leírását és abban ez áll: 3.5mm (mono) to RCA cable. Szó sincs róla, hogy üvegszálú kábelen menne a jel. Vagy ha valaki mégis feltalálna egy olyan kábelt, melynek az egyik vége rézkábel, a másik pedig üvegszál, az minimum megérdemel egy fizikai és egy kémiai Nobeldíjat!
  • vjanika
    Igen, van és digitális. De nem optikai! Olyan kábél nincs, hogy az eggyik vége optikai a másik meg jack. Tegnap azt montad, hogy ilyet mutattak. Az optikai csatlakozó is szabvány és már csak onnan is fel lehet ismerni, hogy világít mint állat (általában pirosan). Tehát kérdem én: A te hangkártyán lévő Digital Out világít? Mert az én Audigy 2 Zs Digital Out-om nem. Én az olyan végkép nicset arra értettem, hogy a kábel eggyik vége RCA a másik meg Optikai. Olyan van, hogy RCA-RCA meg Optikai-Optikai, de olyan, hogy RCA-Optikai, olyan csak a mesébe.
  • KáZé
    de ilyen jackes van a Sound Blaster® Audigy® 2 ZS-én is !! nem? oda van ráírva hogy DIGITAL OUT!!
  • KáZé
    ez olyan kábel amit be lehet dugni a jack-be de semmi köze nincs a jackhez csak az a lényeg, hogy 3.5 centiméteres mint a jack! láttam aszememmel még meg is kérdeztem!
  • AnonymouS
    egyetértek, vagy optikai vagy analóg, én sem hiszem hogy ez összeegyeztethető
  • vjanika
    Mielőtt még valaki felhördűlne, tudom, hogy hülyeség így mondani, hogy Optikai digitális, mert optikaiban analóg nincs :-)
  • vjanika
    Hát ezt én érdekesen szemlélem, mert az optikai kábelen ügye fényjelekkel kommunikál a két esszköz. Azt pedig végkép nem tudom elgondolni, hogy egy jack hogyan ad le fényjeleket. De hát a mai technika.....
    Nem lehet, hogy sima réz alapú kábelen digitálisan továbbítja a jelet? És az a négyzetes izé az erősítődön szintén nem digitális optikai bemenet, hanem csak simán digitális? Olyan pedig végkép nincs, hogy RCA és optikai. Szerintem félreértetted amit mondtak. RCA digitális, olyan van, de az nem optikai. Az is csak simán digitális.
  • KáZé
    ma voltam a bótban :D és megkérdeztem van e digitális audió kábel aminek az egyik vége jack a másik vége meg ilyen négyzetes szar amit az erősítőmbe tudok beledugni! és van 1000ftért 1 méteres! tehát az olyan opticai kábel aminek egyik vége jack! meg van olyan optikai kábel mejnem mind2ő vége rca! de mivel nekem a hangkártyám jackes ezért az lesz a nyerő!!
  • vjanika
    Az a digilat (ha minden igaz) egy SPDIF kimenet akar lenni, melyhez külső dekodolóra van szükség. Ide inkább hanfalszettet szoktak kötni. Egyébként az Audigy 2 ZS szerintem jó :-) Pláne 14000-bruttó Ft-ért. Nemhiába nekem is ez van :-) (Na jó egy kicsit hazabeszélek, de tényleg jó kis kártya)
  • agyhalál
    Az biztos DIGITAL, csak gondolom a házban takarásban van az első két karakter.
    A meghatározás rossz, mert az optikai kábel nem jack. Csak sejtem, hogy neked inkább a Line-In-re lenne szükséged, abban az esetben, ha a DVD lejátszódról szeretnél jelet küldeni a hangkártyára.
  • KáZé
    szerintetek ez jó hangkártya? Sound Blaster® Audigy® 2 ZS
  • KáZé
    ha az van ráírva a hangkártyám hátsójára az egyik jack-hez hogy GITAL OUT akkor az digital out akarna lenni? tehát ezt rá tudom kötne egy jack-optical kábellel a dvdlejátszómra?
  • Mpxplay
    További false adatok publikálása helyett inkább itt egy link:
    http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=204&product=10653&nav=3
  • Mpxplay
    Bár olyan kártya szerintem, hogy Audigy 2 LS, nincsen... Audigy 2 Value van még, ami valahol az Audigy 1 és 2 között van (A2 kártya 24 bites DAC nélkül).
  • Mpxplay
    Az Audigy LS az olyan mint a Live 24 (lsd. #120).
    Nemrég vettem teszteléshez egy Live 24-et. Majd gyorsan be is cseréltem egy procira, mert még a DAC-ja (hangja) is rosszabb mint az Audigy 2-esemnek (SB0240).
    Ha most akarsz hangártyát venni (olcsón), akkor szerintem egy Audigy 1-es nem rossz vétel. Bár nem tudom, hogy a mostaniak mennyivel jobbak vagy rosszabbak a legelső (jó) szériától.
  • Peti1
    Hello!
    Az lenne a kérésem, hogy az Audigy 2, és az Audigy 2 LS között mi a különbség?
    mert úgy vettem észre, hogy az LS olcsóbb.
    a választ alőre is köszönöm
  • CSOCSO
    hat.. a 2zs es a x-fi kozott kb 30 dodo a kulonbseg... vagy 40? mindegy.... nekem ez valoban nemsok egy egyszeri kiadasra.... hidd el.. naponta nem vennek 3 dollarral dragabb kenyeret...
  • vjanika
    Hát nem lennék a helyedben :-(
    Nekem egy Mercury 5.1-esem van, az működik gond nélkül. Olyat már halottam, hogy egy nem creative 7.1-es szett nem akart rendesen működni. De itt elég volt átkötni a kábeleket és működött. Na de, hogy egy 5.1-es szett ne működjön...