11113
\'NBA\'
  • PResident Evil
    mentem hunyni... de a meccset nem érem el :D
  • donpedro
    Én is itt vagyok, de inkább a meccset nézem, innen meg csak nehezen érem el a bill-t.
  • PResident Evil
    egyedül maradtál :)
  • zaki
    senki nincs itt?

most mutatták be a játékosokat, B. Wallace-nak jó a sérója :)
  • zaki
    mingyá jön a meccs
  • KG21
    KG4 back2back MVP!!!
  • KG21
    NBA actionben benne lesz tutira
  • LezLee
    Köszi. Hajrá Nyugat :)))
  • sz4bee
    12:30 Kosárlabda, NBA, All Star-gála (ism.) _HÉTFŐN_
  • LezLee
    Nem tudjátok mikor ismétlik az All-star meccset a sport1-en, mert sajna melóhelyen nincs sport1 :((
  • zaki
    hát én is... jó lenne, ha lenne egy kis összefoglaló, vagy nem tudom
  • FrezeR
    nincs valahol egy videó a zsákolóversenyről? de remélem mutatják majd a sport1-en is
  • KG21
    Láttam Richardson palánkos lábalatt visszafűzött dunkját a cnn-en... hát majd leestem a székről. Fred Jones egykezes 360-ja a végére sztem nem ért bajnoki címet, de mindegy.
    Ha Kobi marad a Lakkersznél akkor miért nem hosszabított egy évet? Még reménykedek hogy otthagyja a bagást miután kizuhantak az első körben a Wolves ellen
  • zaki
    info: Origo

ezt elfelejtettem odaírni, sorry
  • zaki
    Jones a zsákoló-, Lenard a triplabajnok

Jason Richardson és Predrag Stojakovic nem mindennapi lehetőséget hagyott ki szombaton. Előbbi minden idők első háromszoros zsákolóbajnoka lehetett volna - és meg is érdemelte volna, mert az elődöntőben olyasmit produkált, ami megcsúfolja a fizika törvényszerűségeit -, utóbbi pedig a tripladobás műfajában beállíthatta volna a legedás Larry Bird, majd később Craig Hodges csúcsát, akik mindketten három-három alkalommal bizonyultak a legjobbnak. Ám a két kosaras elbukott: Stojakovicnál a denveri Voshon Lenard két "fával" jobbnak bizonyult, Richardson pedig a döntőben nem volt képes megismételni kivételes kunsztját, s Fred Jones (Pacers) elhalászta az orra elől a 25 ezer dolláros első díjat

A zsákolóverseny ellentmondásosra sikeredett

Ch. Gáll András jelenti Los Angelesből

Valentin napján, a szerelmesek ünnepén előbb David J. Stern ligaigazgató - helyettese, Russ Granik és a játékos-szakszervezetet elnöklő William Hunter kíséretében - értékelte a STAPLES Centerben az NBA helyzetét - alapvetően minden a legnagyobb rendben van, szemben például az NHL-lel, amelynek csapatai az elmúlt szezonban közel 300 millió dollárt buktak -, majd háromnegyed hat tájban a Beach Boys őszbe csavarodott hajú legényei a húrokba csaptak, és elkezdődött az erre az estére rendelt program.

Először a "Shooting Stars" versenyben három város - San Antonio, Los Angeles, Detroit - négy csapata vívott dobóversenyt, méghozzá úgy, hogy a gárdákat egy-egy WNBA-, NBA-játékos és egy már visszavonult legenda alkotta. Csatasorba állt Magic Johnson is - akinek a szobra szerda óta ott áll a csarnok előtt -, és a mindig mosolygós városi hős - Derek Fisherrel (Lakers) és Lisa Leslie-vel (Sparks) kiegészülve - meg is nyerte a viadalt. A jutalom 30 ezer dollár, háromfelé osztva.

Az ügyességi vetélkedőben - cselezés, dobás, passzolás - négy irányító, Earl Boykins (Denver), Baron Davis (New Orleans), Stephon Marbury (New York) és Gary Payton (L. A. Lakers) indult, a győztes Davis lett, ha azt mondom, nem rágtuk le a körmünket az izgalomtól, akkor még visszafogottan fogalmaztam. Ettől függetlenül Davis megkapta a 25 ezer dollárt, miként Voshon Lenard (Denver), a hárompontos dobóverseny bajnoka is. A 193 centis hátvéd a döntőben 18 pontot ért el a maximális 30-ból, és utasította ezzel maga mögé a 16 pontot termelő Peja Stojakovicot, a tavalyi és tavalyelőtti győztest. S ha a Sacramento szerb csillaga értékesíti utolsó dobását - a színes labda kettőt ér -, akkor holtverseny után jöhetett volna a szétlövés. "Peja" különben remek formában volt, az elődöntőben például lazán 21 pontig jutott, csakhogy a fináléban megremegett a keze.

A zsákolóverseny minimum ellentmondásosra sikeredett. Tudniillik az elődöntőben a kétszeres címvédő, az oaklandi Jason Richardson olyasmit művelt, amit korábban még Michael Jordan vagy Julius Erving sem: feldobta a palánkra a labdát, majd a visszapattanót elkapta, átfűzte a lábai között, s mielőtt leesett volna a földre, még be is zsákolta! Persze a maximális 50 pontot kapta, s bekerült a döntőbe Fred Jonesszal (Indiana) együtt.

Ott mindketten hibát hibára halmoztak - Richardson például első kísérletét a zsűri jóvoltából négyszer (!) mutathatta be -, végül a kevesebbet rontó Jones, a mezőny legalacsonyabb (188 cm) embere győzött, s kapott érte 25 ezer dollárt. Az ítészek, köztük Magic Johnson, csak csóválták a fejüket, s a közönség vastapsa is valahogy elmaradt...

Kobe: A Lakersből megyek nyugdíjba

Az All-Star hétvége eseményei úgyszólván lábjegyzetté törpülnek a Los Angeles városát lázban tartó kérdés mellett: marad vagy nem marad a csapatnál a zaklatott sorsú szupersztár, Kobe Bryant, no és ami legalább ennyire fontos: Phil Jackson, a kilenc - szakvezetőként szerzett - bajnoki aranygyűrűjével minden idők legeredményesebb kosárlabdaedzőjének számító Phil Jackson. Utóbbi ügyében a szezon végéig elnapolták a tárgyalásokat a felek - mármint Mitch Kupchak, a Lakers vezérigazgatója és Jackson, illetve ügynöke, Todd Musburger -, a Kobe-saga azonban napról napra újabb fejezetekkel bővül.

A 25 éves hátvéd-bedobó - akit Michael Jordan legméltóbb örökösének tartanak, és aki negyedszázados korára már három bajnoki címmel dicsekedhet, míg Jordan csak 28 évesen szerezte az elsőt - már tavaly tavasszal, a 2002-2003-as szezon végén bejelentette, hogy nem veszi igénybe opciós jogát, szerződése lejártával nem húz rá 2004 nyarától még egy évet, és nem tart igényt az erre az idényre eső 14,6 millió dolláros fizetésére. Ehelyett kipróbálja magát a szabadpiacon, s szabadúszóként értékesíti munkaerejét.

(Pusztán pénzügyi alapon, mindez ostobaság. Az NBA szabályai szerint ugyanis a Lakers - mint eddigi munkaadója - hét évre 141 millió dollárért szerződtetheti újra Bryantet, ami évi húszmillió dolláros gázsit jelent, plusz némi aprót. Egy új csapat azonban legfeljebb 98,6 milliót fizethet ugyanerre az időtartamra, ami nem több évi 14,1 milliónál.)

Akadnak azonban más szempontok is, főleg egy olyasvalaki esetében, akinek van mit aprítani a tejbe. (Bár az is igaz, hogy a coloradói nemi erőszak - vagy annak látszó ügy - kipattanása óta felére csökkentek Bryant reklámbevételei, és az ügyvédek számlái is több millió dollárt tesznek ki) Kobe ugyanis nincs jóban Shaquille O'Neallel, akit a szezon elején ismételten kövér disznónak titulált, és Bryant nem nagyon hajlandó elfogadni Phil Jacksont sem parancsnokként. Konkrétan: a kivételes egyéni adottságokkal rendelkező kosaras időről időre felrúgja a Lakers gondosan kimunkált csapatszerkezetét, a legendás háromszög-támadást, és amikor bekattan, akkor elkezd egy-egyezni. Ennek pedig rendszerint vereség a vége.

Tovább súlyosbította a helyzetet, hogy három napja, amikor megfeneklettek a tárgyalások a klub és Jackson között - az edző állítólag évi közel tízmillió dollárt kér eddigi hatmilliós gázsijával szemben -, megkérdezték Kobe-tól, mit szól az egészhez. "Nem érdekel, hogy marad-e Jackson vagy sem" - felelte a kosaras, s ebből ismételten azt a következtetést vonta le a sajtó, hogy Kobe már eldöntötte, távozik.

Erre robbant pénteken a bomba: a sajtóbeszélgetésen Bryant kijelentette, hogy játékospályafutása befejezéséig a Lakers kosarasa akar maradni, innen szeretne nyugdíjba menni - majd egyszer, soká. "Azt mondtam Mitchnek (Kupchaknak, a főmenedzsernek - a szerk.), hogy most összpontosítsunk erre az idényre, nyerjük meg a bajnokságot, aztán majd a nyáron ráérünk beszélgetni a hogyan továbbról" - tette hozzá Bryant.

Ami Kupchakot illeti: az egykori Lakers-bedobó, aki az 1976-os montreáli olimpián szerepelt az aranyérmes amerikai válogatottban, erre az évadra minden idők legerősebb(nek tűnő) kosárcsapatát verbuválta össze. Kobe és Shaq mellé leszerződtette Karl Malone-t, az örök pontlista második helyezettjét és a remek irányítót, Gary Paytont. Malone azonban decemberben súlyos térdsérülést szenvedett, március előtt aligha tér vissza a csapatba, Kobe-nak hol a válla sérült, hol majdnem levágja a jobb mutatóujját, s akkor még ott van a bírósági ügy. Shaq nagyujja is folyton sajog, azaz alig-alig tud együtt játszani a csapat, amelynek 31/18-as mutatója nem sok okot ad a vigasságra.

Ettől persze még a playoffra összeállhat a kép, és meglehet öt év leforgása alatt a negyedik bajnoki cím. Ami Jackson edzői karrierjében a tizedik lenne, amivel a mester kiléphetne a holtversenyből, amiben jelenleg a legendás Arnold "Red" Auerbach-hal áll...
  • VinylToy #1016
    Szerintem ha lebukik úgyis kiderül, addig engem nem érdekel... és ha így jutott el odáig, hát legyen...mindenkinek ugyanannyi az esélye rá...

01:30 Kosárlabda
    NBA All Star-gála (élő)
  • KG21
    manapság már a curlingesek is doppingolnak... kis testnövelőt biztos szedte rendesen
  • zaki
    na ezt fejezd be légyszíves. azért mert 19 évesen már testileg felnőtt az nba-be, attól még nem kell mindjárt rossz dolgokra gondolni.
  • KG21
    na igen van némi tehetsége is, de nem gondolod, hogy kissé furcsa ilyen fiatalon erre a testalkatra szert tenni? Én vmi turpisságra gyanakszom...
  • VinylToy #1012
    Miért megy a fika? Miért nem örülünk hogy van egy srác, aki tehetséges, és tud kosarazni, majd kiteljesedik, túl van sztárolva lehet, de attól még ott tart ahol :)
  • KG21
    Jordannek újoncévében volt 40 feletti átlaga... hozzá képest kevés ez a löbron gyerek
  • LezLee
    A 20 pont egy dolog, de meg kéne nézni, hogy egy meccsen hány kosarat hagy ki. Sokat. Szerintem önző, ami talán a hirtelen jött nagy hírnévnek tudható be. Azért egy fiatal 19 éves srác nem biztos, hogy megfelelően tudja kezelni a hatalmas népszerűséget. És azt is kéne nézni, a dobott pontokon kívül, hogy mennyire van a csapat hasznára. És hát ugye nem valami fényes eddig a Cavs mérlege.
  • FrezeR
    remélem lesz letölthető videó a zsákolóversenyről
  • zaki
    hát az biztos, de ezen már nem lehet változtatni. túl van sztárolva? van benne igazság, de azért a 20 pont feletti átlag mond valamit...
  • KG21
    Ha Jordan, Magic vagy akármelyik igazi csillag nem egyetemről jött volna az NBA-be, nem lenne meg ez a rekord. Túl van sztárolva ez a srác.
  • zaki
    most olvastam, hogy elérte az 1000. dobott pontját is. ez azért fontos, ő a legfiatalabb játékos, aki elsőnek elérte
  • LezLee
    Ügyes, de nem csapatjátékos. Mit ér vele a Cleveland, ha nem tud nyerni. Nem hiszem, hogy bejutnak a playoff-ba.
  • VinylToy #1004
    Ügyes fiú ez a löbron :)
  • spatz
    "A LEGIFJABB "EZREDES". A Bostonnak dobott 24 pontjával átlendült az 1000 pontos határon LeBron James, a Cleveland ifjú titánja. A legutóbbi draft 1/1-ese ezzel az NBA történetének legfiatalabb játékosa lett – 41 nappal múlt 19 éves –, aki átlépte az ezres határt."-Nemzeti Sport
    Azért ez nem semmi, és még milyen fiatal...
  • zaki
    szerencsésss :)
  • EOX
  • EOX
    1000
  • EOX
    egy
  • EOX
    kettő
  • EOX
    jah:D
  • KG21
    Yao lejátszotta Shegget a pályáról:DDD
  • zaki
    bazzeg, már megint kikapott a Lakers... most a Rockets-től: 102-87-re (Payton 19, Bryant 14, O'Neal 24; Francis 21, Mobley 21, Ming 29 pont)
  • zaki
    ja, és nem volt hosszabbítás :)
  • zaki
    hú bazz, ez mekkora meccs lehetett: Sacramento-Milwaukee 124-117 (Bibby 24, Christie 13, Stojakovic 31, Miller 21, Divac 14 pont... ; Redd 20, Skinner 17, Mason 21, Kukoc 21 pont)
  • zaki
    Wolves - Clippers 96-84 (Garnett 31 pont 16 lepattanó ; Maggette 34 pont)