7005
Athlon 64
-
#3452 Kizart dolog, hogy csak egy alkalmazast futtatsz egyidoben.
Eleve mar az Operacios rendszer kismillio processt futtat egyidoben.
1. En meg inkabb megcsinalom, minthogy barkinek is ezert penzt adjak, ha ingyen is megoldhato, onerobol.
2.Mert majd egy CPU igenyes program szamolasi muvelete alatt inkabb, malmozi fogok a kezemmel, ha kozben dolgozni is lehetne a geppel.
3.a felhasznalok 90%-anak nincs hardveres tuzfala. -
StarFist #3451 Nem csinálok több mindent egyszerre.
1.Videot nem tömörítek. Ha kell valami bemegyek az üzletbe és megveszem a DVD-t, ami tetszik.
2. Aki 3D render alatt játszani akar, az meg is érdemli a sebesség csökkenést.
3. A tűzfalam hardveres megoldás a routerben, nem eszik prociidőt.
A többi dolgot nem sorolom.
Nekem az a lényeg, hogy a futó alkalmazás (legyen az játék vagy 3d render) képes legyen mindkét magot egyedül kihasználi (persze az oprendszer mellett). Ezek közül a 3d render már oké, a játékok még nem (nem használják ki a többszálú utasítás végrehajtás lehetőségét).
A PhysX-et pontosan azért hoztam fel, mert egy játék várhatóan többet fog belőle profitálni egy ideig, mint a dual core processzorokból. -
#3450 Sok mindenben szar.
Kezdjuk azzal, hogy eloszor kiakart menni az lsass.exe a netre amit nem engedtem.
Utana allandoan lefagyott az lsass.exe.
Miutan ez idegesitett ujratelepitettem a tuzfalat utana az inteligens alkalmazas manager (AIM) megszunt letezni, egyszeruen minden program figyelmeztetes nelkul ki es bemehetett a netrol.
Ujratelepitettem az OP rendszert.Jo lett az AIM, viszont az osszes fajlmegoszto fagy, legyen az bittorent,emule,DC.(Barmikor ez tortenik ha fel van a tuzfal szoftvere telepitve,meg ha ki is van kapcsolva)
Amikor tolt az ember le vagy fel egyszer csak fogja magat es kilep az alkalmazasbol a program.Nem csak nalam fordul elo ez a problema.
Ha kikapcsolom a tuzfalat akkor is ugyanez a helyzet.
Csak az segit ha uninstallalja az ember a tuzfal szoftveret.
Mas szoftveres tuzfallal amugy minden jo, nincs fagyas stb.
2. Ha fel van telepitve a FW szoftvere, sokszor elofordul, hogy az oldalak betoltese lelassul, es olyankor a kovetkezo iexplore ablak is lelassul csak az segit ha lelovi azt az ablakot az ember, ami belassitotta a tobbit.
Masik erdekes modon, ASEben a szerverek 4szer magasabb pinggel jelentek meg, mint a tuzfal nelkul, es ez jellemzo volt az egesz kapcsolatra, amig fentvolt a FW szoftvere. -
edeleny #3449 Igazabol en is az XP sajatjat hasznalom,es a NOD32-t,de nehany kosza riasztason kivül semmi nem volt,de mivel Net-ezek.gondoltam a hardveres csak gyorsabb? -
#3448 Én meg a 64 bites Windows XP(Ez már win 2003 alapú!) beépített tűzfalát, és eddig semmi. -
MacrosTheBlack #3447 Pontosan miben szar? Nekem az megy meg a Kaspersky, és jóideje nem szívtam be már semmi trójait, vírust. -
#3446 Az NForce4es lapokon a tuzfal egy nagy fos.
Pontosabban lehet hogy nem lenne ilyen, ha az Nvidia egy rendes szoftvert irna hozza, de mivel ezt nem tette meg gyakorlatilag az egesz hasznalhatatlan. -
edeleny #3445 Hasznal valaki Gigabytes lapon hardveres tüzfalat,erdemes e miatt dragabb lapot venni?Valahogy sehol nem talaltam infot rola. -
MacrosTheBlack #3444 Meg ha lehetne is kapni, az se lenne rossz. :) -
MacrosTheBlack #3443 Nem ugyanarra való. A PhysX egy lebegőpontos számításokra kiképzett célhardver, a dupla magos proci meg a multitaskot segíti, nem lassul be a géped ha többmindent csinálsz egyszerre. -
StarFist #3442 Az UT2007-ig teljesen fölösleges befektetés egy gamer számára a kétmagos proci (ha csak játékra-netre használja a gépet). Inkább majd egy PhysX társkártya. -
#3441 Klasszikus kék zalman... -
#3440 nem tudtok ajánlani egy jó chipset hűtőt asus k8v alaplaphoz? -
#3439 Tudom. Én csak arra gondoltam hogy annyival tud többet amennyivel drágább. -
#3438 Persze, egy BIOS frissités után elvileg bármely S939-es deszkába belerakhatsz egy A64X2-őt, persze kérdés, megéri-e jelenleg váltani, mert legalábbis szerintem még nem éri meg a pénzét a kétmagos proci... -
#3437 persze ha az alaplapod támogatja biosfrissítés után! -
#3436 Igen de amikor réges régen egy messzi messzi galaxisban az Inytel volt a tulajdonosa a legjobb jelzőnek akkor Ővé volt a legdrágább jelző is! -
ent #3435 Ezek szerint a szimpli s939 es lapomba is tehetek egyet (kettőt), ha akarnék:D?
Kell vkinek a procim? -
#3434 Most fognak kijönni az olcsóbbak. Amúgy rögtön a kiadás után mindíg ilyen baszott magas az ára az AMD -knek, ha megfigyelitek... -
#3433 Olvastam a cikket én is. Tényleg dúrva. Csak hát az ára is sokkal több lett. Mint az intel. -
#3432 A kétmagos procik topikban biztos ott van már de nem bírom ki, hogy ide be ne tegyem!:
Az X2 alázza az intel 2magos prociját!
prohw teszt
csak a végéről:
AMD Athlon 64 X2 kontra Intel Pentium D
többszálú alkalmazásokban nagyon gyors / gyors
játékokban szintén nagyon gyors / lassabb
alaplapkompatibilitás (Socket 939) / inkompatibilitás, csak új chipkészletekkel működik
átlagos fogyasztás / magas fogyasztás
alig melegszik + Cool'n'Quiet / nagyon melegszik, de van EIST és C1E
nagyon drága (egyelőre) / nem túl drága
Valóban csak a magas ár az ami negatív de a teljesítménynek ára van!
Inytel
-
edeleny #3431 Mivel a ram,es a procinak is van effektiv orajele,mindegy melyiket nezed,tehet vagy 166,vagy 200,illetve 333,400.adatatvitelben ez utobbi szamit.Az AGP-nel a RAM savszelessege,es az orajele ami igazan viszi a teljesitmenyt. -
#3430 ??? -
#3429 Lenne még egy kérdésem hogy a vidokártya és pl.a ramok is üzemelnek egy bizonyos órajelen mondjuk 200mhz, és van ennek effektív mhz-e is most melyiket kell nézni??? -
#3428 AMD Athlon Xp 2200+ (266Mhz-en üzemel asszem), és 2*256 MB DDR Ram ami 400mhz-es samsung márka. -
#3427 1.: Milyen AMD proci? Ugyanis az AMD gyártott 486-os procikat is...
2.: Nem feltétlenül, de az AthlonXP esetén bölcs dolog szinkron futtatni a ramokat a procival, tehát ha a proci 333Mhz-es, akkor a ram is annyin fusson. Athlon64 esetén is van lehetőség a ramok asszinkron futtatására, nálam pl. az FSB 276Mhz, a ramok sebessége pedig 178Mhz (eff. 356Mhz). -
edeleny #3426 Nem,nekem az Athlon XP FSB-je 333 Mhz,a RAM-ok pedig 400 Mhz-n,de a gyakorlatban nem lenne külömbseg ha szinkronban mennenek se. -
#3425 hell!Vki megtudná mondani hogyha van egy AMD proci, ugyebár annak van egy FSB-je, és ehhez van ugye DDR ram, és mondjuk ha a ram 400 mhz üzemel, akkor ha a proci lassubb FSB-én üzemel akkor a ram is lassubb???????? -
#3424 a 3200+ már olyan -
#3423 3200+ na :) -
#3422 Userbe arra a 320+-os Venice-re gondolsz? -
Cancel #3421 a bluefish-t inkább ne feszegessük:))))))), inkább Users, de a legeccerűbb ha rákeresel a google-ban -
#3420 És nálunk hol lehet kapni ilyeneket mert Mistralba és Bluefishbe nem látok nagyon??Ja és milyet lehet kapni már? -
Cancel #3419 már lehet
-
#3418 nekem az van.. sőt sztem sok más embernek is ebben a forumban -
#3417 Mikortájt lehet majd nálunk kapni 1MB L2-cache-es AMD procikat? -
#3416 4. a szorzót inkább 3 egésszel vedd visszább... -
#3415 zsír.
Akkor menjünk tovább:
2. állísd be a BIOS ban, hogy 75foknál lekapcsoljon a gép.
3. -"-, hogy az fsb/ram ratio legyen vmilyen egész szám. (pl 3/3, vagy 6/6...)
4. állítd be vmilyen alacsony szorzót. 2 egész számmal alacsonyabbat mint az eredeti.
5. 10MHz -enként lépj följebb az FSB vel. SuperPI nevű progival tod tesztelni, hogy stabil -e a cucc az adott FSB vel.
Ha elérted azt az FSB -t, ahol már hibázik a SuperPI/lefagy/nem bootol, akkor 1MHz -enként lépdelj visszafelé, és keresd meg melyik a legmagasabb FSB amit még bír a proci.
6. Megvan az FSB. Most jöhet a legmagasabb szorzó megkeresése:
felenként lépkedj egyre följebb a szorzóval, SuperPI -al tesztelj. Amikor hibázk a progi/nem indul a gép/lefagy, akkor emelj a procinak egykis feszt, 0.5Voltonként haladj. Tesztek közben figyeld SpeedFannal a CPU főmérsékletét, ha 70 fok fölé megy, akkor vegyél vissza a feszből és az órajelből...
Prime95
Mielőtt megkérded honnan szedheted le, használd a gúgölt... -
#3414 megtartotta -
#3413 1. bizonyosodj meg róla, hogy lock mentes -e a procid.
Lock mentes = a szorzó szabadon állítható.
Állíts be egy szorzót, mondjuk 10 vagy 8, tök mind1. Indísd újra a gépet, és nézd meg, hogy megtartotta -e a bveállított szorzót.
Ha ez megvolt, írd le, hogy le hogy mi volt. Ez alapján megyünk tovább...