Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
a nagyker ár si jóval több lesz ennél, mi 10%-os haszonkulccsal nyomjuk az ilyeneket.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

ZaJanga
Háát ha kiskerrõl beszélünk igen de én a leleményesebbekre gondoltam!
:-D

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Punkerwork
kicsit elszámoltad mire kiskerbe ér lesz vagy 150k 😞

ZaJanga
http://www.mips-computer.de/
már lehet kapni 3800-as venice procit!
milliomosok elõnyben!<#idiota>
379€ @ 94-95eFt.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Nem hinném, processként nem tûnik fel, hijackthis se hoz elõ semmi különöset.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

", de azzal lehet a legjobban, látványosan gyorsabb több párhuzamosan futó program esetén. Rég nem láttam olyat se hogy alt-tabolok egy gaméból, erre annyit swappel hogy egyesével pakolja ki az ikonokat az asztalra."

Pont errol beszelek <#unalmas> elolvastad egyaltalan amit irtam? Az egvilagon
semmi koze nincs az ilyen intenziv swapolasnak a rendelkezesre allo processzoridohoz. Szarul van belove a rendszered, swapol osszevissza, ettol lassul be. Ha ugy jobban esik, fogd ra az amd-re meg a nyuszira. En inkabb megcsinalnam rendesre..
Gabesz amd64
lassan már nem féreg lesz a neve hanem csótány 😛

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

ZaJanga
simán elõfordulhat!

Punkerwork
lehet 1-2 féreg fut a háttérben 😊

ZaJanga
Szerintem is más gebasz lesz nálad!
tippem nincs de a flashget 100%-on az dúrva!

GanXstaZoleeWrk
jobban tudja átfujni rajta a levegõt, mint az autóhûtõknél, ahol szintén van egy müa keret.

GanXstaZolee#2709

Gabesz amd64
minek a keret?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

GanXstaZoleeWrk
Szvsz ennek a leszorítása se nagy szám, + venti szabadon van semmi keret ami adna neki egy kis plusszt.

GanXstaZolee#2709

Gabesz amd64
Majd eldöl mi a helyzet!
gondolom majd késöbb lesznek tesztek ugyis!

Ami egy komolyabb prescottot elbír, az elbír egy duál magos a64-et is, csak legyen hozzá s939-es leszorító.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Punker
hát ez az túl kicsinek tûnik ez a hûtõ nekem, ekkora teljesítményhez.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Gabesz amd64
939-es lehet felhuzni addig nem pedig 754-est!
amúgy szerintem kamu!
kétmagos prociknál jelenteték be a 4800+-at de azt kétlem hogy normálisan hütené..

Fennvan az alaplapi nforce4 driver, méghozzá a legújabb. Flashgettel is csak kis fileok (a Resume mond vmit? 😊) esetén jelentkezik a dolog, de akkor nagyon. A HT meg azt csinálja hogy az épp nem használt proci részeket párhuzamosan más programszálak is tudják használni, nem kell megvárniuk a sorukat csak azért mert egy valahol máshol egy teljesen más egység dolgozik. Ez elõtt egy HT-s Northwoodom volt, így van mihez hasonlítani. Nem "csak hyperthreadinggel lehet multitaszkolni", de azzal lehet a legjobban, látványosan gyorsabb több párhuzamosan futó program esetén. Rég nem láttam olyat se hogy alt-tabolok egy gaméból, erre annyit swappel hogy egyesével pakolja ki az ikonokat az asztalra. Hát amd-vel ismét felfedeztem ezt az érzést. 😊 Amúgy jó kis proci, csak a HT hiányzik nagyon, fõleg ha megszokja az ember.

Punker
lehet, mert 1 kiló körüli hûtõket nem sok ember szeret rárakni a procijára + 3-4 venti a gépbe szerintem már iszonyatosan hangos.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

hat 5000 korul lehet mar viz lesz a referenciahutes
Punker
nem tom, de szerintem ez még 4500-ig se bírná mondjuk kétlem hogy 754-es procit bárki is addig akarna húzni.

Hat a mar a video is akadni kezd, ott vmi nagy gond van. 2200+ -os procimon nem latok ilyet, amit leirtal, pedig gyotrom a flashgetet, torrentet, 3dstudiot, stb -t parhuzamosan rendesen.. A hyperthreading a gyakorlatban nem ugy nyilvanul meg, hogy az egyiken szep siman megy minden egyszerre sok programnal, a masik meg le-leall, meg akadozik.. Gyakorlatilag van egy kb 20% -os egyenletes gyorsulas es ennyi. Idoosztasos utemezes egy "piciket" gyorsan osztogatja a feladatokat, te azt eszre sem veszed hogy valtogat a cpu a taszkok kozott. Ha akad egy rendszer tobb alkalmazas futtatasanal, ott vmi mas zur van, nem azert mert amd a processzor. A leggyakoribb, hogy az emberek lustak feltelepiteni az alaplapi chipkeszlet drivereit, aztan szepen beall a rendszer io muveletek vegzesekor. Valamiert divat lett ez a csak hyperthreadinggel lehet multitaszkolni baromsag. 10 eve joval gyengebb gepeken is siman lehetett nyomatni.
Szerintem meg az a tulzas hogy barmilyen chipre ekkora monstrum kell. Ha szted az 5000-t rairni tulzas, szted azokra mekkora kene? Lassan a gep nagy reszet a hutorendszer teszi ki a gyarilag szettuningolt cuccok, az idiota verseny miatt.
Punker
na szal errõl a hûtõrõl beszéltem (AC Freezer64) szerintem túlzás az 5000+ -os jelölés szerintetek?

Punker
alapban annyira meleg hogy dupla terhelésnél már alig megy följebb, h ajátszok 40 fok körül van ha közben videot is tömörítek 44-ig ment föl.

Azért kíváncsi leszek a dupla magos a64-re, ha nem cseszik el, akár ellenfele is lehet a dupla magos intelnek, mert abból is kiveszik a HT-t (EE-t meg ki fog venni 300k-ért), elképzelhetõ hogy az már valódi multitaskingra is jó lesz.

Hogy jobb-e az amd, az viszonylagos. Ha csak 1 progit futtatsz, akkor gyorsabb. De amint fut a háttérben vmi komolyabb task, hát ott kezdõdnek a lassulások, beszaggatások. Nekem pl. flashget épp egy rakás kis filet töltöget, közben ugye az ember akarna is vmit csinálni, akkor nézzünk filmet, hát 5-10 másodpercenként megakad a kép. Najó, akkor game, nem vmi új, erõforrásigényes, csak egy dio2. Hát az is ugyanúgy. Kilép, task manager: prociterhelés 100% csak a flashgettõl. Hát ide kéne a HyperThreading, ami azért igen hasznos egy dolog. Ha most vennék gépet, az egy 640-es Prescott lenne (3.2GHz, 2MB cache, 64 bit), mert inkább fûtse szét a házat, meg legyen 10-20%-kal lassabb, de nekem ne haljon be egy flashgettõl, ez a 21. században már elvárás lenne.

Nem kell azt lentebb venni csak egy jó hûtõ kell amit már simán kap 6-7e-t, ha megér neki ennyit

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

Nem kell azt lentebb venni csak egy jó hûtõ kell amit már simán kap 6-7e-t, ha

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

Narancs
Ja igen. Feszt csak nagyon pici lépésekben emelj, és 0.1Voltnál ne nagyon többet. Ha terhelve 60 fok fölé megy így tavasszal, akkor számíts rá hogy nyáron leljebb kell majd venned a procit.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Narancs
Akkor memtest86 -al ne húzd az idõt, rögtön mehet a SuperPI, esetleg Prime95 ha van idõd. Google -ban keress rá ezekre, könnyen letölthetõk.
Szükséged lesz még SpeedFan -ra is, hogy követni tudd a hõmérsékleteket.

Mr Manson
DDR 500MHz Kingmax van, birnia kell

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Narancs
Mit hogy?
FSB -t növeled 250 -re. Szorzó marad 9X.
HT szorzó legyen 3X.
Elõször memtesztelnék (memtest86), hogy memóriák bírják-e. Ha hibátlanul lemegy, akkor jöhet a SuperPI teszt, ha az is lemegy hibátlanul akkor mehetsz följebb FSB -vel amíg nem hibázik. Ha hibázik a CPU/ram emelj feszt, és próbáld úgy.
El lehet játszadozni ezzel akár egy napot is, de ha egyzser megtaláltad a megfelelõ frekit évekig mehet azon.

Mr Manson
és azt hogy?

Narancs
Hát próbáld ki kell-e...Ha SuperPI hibázik 2200 on alapfeszen akkor kell adni plusz feszt...ennyi...

Mr Manson
Hali!
Kérdés csak annyi lenne, hogy:
Van egy AMD64 3000+ S939 (1800Mhz) - 2000Mhz siman megy (9x222), ha 2200ra akarom emelni kell adnom plusz feszt is? Mellette KingMax hardcore ramok dolgoznak!

Narancs
Attól függ milyen a régi hûtõd...Így látatlanban elég nehéz kitalálni a típusát... amúgy nem valószínû...

Hali!
Szeretném az alaplapom meg a procim kicserélni és az volna a kérdésem, hogy eddig volt egy AMD 3000+ XP procim és most egy AMD64 3000+-ost veszek.....A régi hûtöm jó a 64-bites procira???
Gabesz amd64
biztos facca cucc lesz! 😊

Hát igen, aki most vett s754-et, az integethet ennek is. 😊

Punkerwork
#2453 ez pl miért nem a témába vág? na mindegy látom rossz napod van és kötekedni akarsz mindneképp.

ZaJanga
Nem hiszem, hogy kötekedek de ha elolvasod a topic címét majd elolvasod visszamenõleg a hozzászólásokat a témával foglalkozót nem nagyon találsz.Az ilyen dolgokra van külön topic nem?!

Na akkor benézek az iNtL tyopicba mer ott úgy is "pezseg" az élet annyi fan van...

sohrking
asszem én is el tudnik 1-2 milát költeni pc-re

Asus A7N8X, AmdBarton2500@(192*11,5), 2*512DDR400 Club3d Ati Radeon 9500@9700 128Mb

Gabesz amd64
gondolom Te is vennél egybõl valamit ha megnyernéd a lottót!

Én futnák egybõl a boltba és 2*Px400 Ultrát vennék az biztos meg a többi fullos cuccokat..le se merem írni<#whatever>

Punkerwork
téged komolyan zavar hogy elpoénkodtunk? az egész azzal kezdõdött hogy ki mit vegyen a másiknak ha nyer a lottón, szal nem értem miért kell mindig kötekedned.

ZaJanga
nem értem!
ezek a hozzászólások olyan gyerekesek : "ha megnyerem a lottót, bezúzatom az összes AMD procit 😊"

Kb mint az amikor két ovodás veszekszik és amikor a másik már nem tudja ûberelni azt mondja: "az én apukám úgy is erõsebb mint a tiéd..."

Asszem ebbe a tyopikba mostanába nem fogok járni mert ez már kimeríti a off topic fogalmát bõven!

Na további sok okos hozzászólást.....

peace

Punkerwork
23

ZaJanga
Irígységbõl?Vagy félelembõl mert JOBB ?Ha-Ha

Megkérdez7em hány éves vagy?Csak kérdés!

Gabesz amd64
jah mint az összes intel!

Mr Manson
celeron inkább uzleti célra jó... arra viszont egész jó!
irodai pc. sok ilyen van nálunk is,de még mennyi