7005
Athlon 64
  • izb
    Bizti:)
  • deicide
    ja..!
  • [NST]Cifu
    Mezei Samsungot (tehát gyári Samsung memóriát, nem Samsung chippel szerelt noname memóriát) lehet kapni kis hazánkban?
  • izb
    Kicsit régi a cikk!!
  • MacrosTheBlack
    Híre az lehet, nekem 2 van a gépben, külön vettem, mégis gond nélkül megy duálban, ráadásul 400-on, pedig 2 oldalasak. Mondjuk az időzítés lehetne jobb is (2.5-3-3-8), de hugyé-fosé ez király.
  • deicide
    most olvastam éppen 1 memoria tesztett...!memoria teszt
  • Narancs
    TCCC chipes ramjaik például kurvajók...
  • deicide
    viszont elég rossz hire van a Samsngoknak..!
  • MacrosTheBlack
    Főleg ha azt nézed hogy mezei samsungban megkapod 30-ért az egészet. :)
  • MacrosTheBlack
    x850xt :)
  • deicide
    Megvizsgáltam a Corsair árakat..sőt van is hozzá 1 kis hir is...!!

A Corsair Memory féle ProSeries XMS memóriamodulok 400 MHz-es, valamint 500 MHz-es frekvenciával rendelkező változatokban kaphatóak. A vállalat konkrétan négy új modellt jelentett be: a TwinX-1024-4000PRO-t (2x512MB DDR500), a TwinX-1024-3200C2PRO-t (2x512MB DDR500), a CMX512-4000PRO-t (DDR500), illetve a CMX512-3200C2PRO-t (PC3200).

Az árak...

mivel ezek párban vannak..vagy is 2x 512..
    68,65,64,73 ezer forit!!!

Na most jött el az a pillanat hogy határt kell szabni bizonyos dolgoknak és észszerüen kell gondolkodni...!
    Én ezt tulzásnak tartom...!
    Bármilyen jó is valami de 73.000 tulzás 2x 512 M rammért..!
  • [NST]Cifu
    Hát az LoL (márha nálad is MSI 6800GT-ről van szó)...
  • [NST]Cifu
    A doboz belsejében (Így néz ki) nagy betükkel hirdetnek mindent, apró betüvel ott van, hogy csak opcionális...
  • MacrosTheBlack
    Nekem benne volt a Splinter meg a POP. :)
  • izb
    Hol vetted??
    Mert ha ez van a dobozán,akkor jár hozzá.
  • [NST]Cifu
    Dunno. Ezeken a dolgokon nem igazodok ki. Az én videókártyámhoz is járna a Splinter Cell második rásze, de csak opcionális, 'asszem az ázsiai piacra szánt 6800GT-kbe csonagolják csak (de attól még EKKORA BETÜKKEL hírdetik a dobozán).
  • MacrosTheBlack
    Opcionálisban lehet. Vagy csak külföldön nem lopják ki a dobozból. :D
  • [NST]Cifu
    Passz, egy srác németországból hozott be egy K8N Diamond-ot, abban volt, a Bluetooth miatt örült is a WLAN kártyának. Bár lehet, hogy ezek opcionális cuccok.
  • MacrosTheBlack
    Nekem Diamond van, de wireless, bluetooth cucc nincs hozzá, meg panel se.
  • [NST]Cifu
    MSI K8N SLI Platinum = MSI K8N Diamond?

Nem, a K8N SLI Plantinum az olcsóbb változat, a K8N Diamond a drágább változat (Marvel chipes második integrált LAN-vezérlő, Wireles LAN vezérlő PCI kártya Bluetooth és 802.11g WLAN támogatással, D-LED diagnosztikai panel, több kábel a dobozban). Az SLI Plantinum olyan 45e Ft, a Diamond olyan 65-70e Ft....
  • MacrosTheBlack
    Bár hozzá kell tenni hogy az Asrockkal ellentétben a KingMax és az AData elvileg korrekt, persze a kommersz kategóriában, az OCZ + Corsair nyilván jóval márkásabb, és valszeg megbízhatóbb.
  • MacrosTheBlack
    KingMax az a Kingston "ócsított" változata, olyan mint az Asrock az ASUSnak.
  • MacrosTheBlack
    MSI K8N SLI Platinum = MSI K8N Diamond?
    Ha ugyanolyan árban van, mindenképp Venicet vegyél!
    Corsair és OCZ mindkettő prémium kategóriás, tökmind1 melyiket veszed. Különbség az kb. mint a ferrari és lamorghini között.
  • MacrosTheBlack
    Rajtad kívül mindenki. 500 MHz-s memóriát szted minek vesz vki?
  • Col Andrew
    Jaja nem egyszerű..
  • [NST]Cifu
    WoW.... Hát az eléggé gubancos...
  • Col Andrew
    Igen visszavettem. A SATA-nak annyi köze van hozzá, hogy ha 2400 mhz fölé megy a proci akkor egyszerüen a bios nem ismeri föl a két meghajtómat. olvastam valami asus forumba hogy ez sajna néha igy van, legalábbis az én alaplap típusommal és az AMD 64-ekkel(skt 754).
  • [NST]Cifu
    A SATA vezérlőnek mi köze ehhez?

HyperTransport szorzót visszavetted? 5x szorzóval ugyanis kb. 220-230-as FSB-t (A64 3200+ esetén ez kb. 2200-2300Mhz) tudsz csak elérni, ezen felül már vissza kell venni 4x-re a BIOS-ban. Alaptól függően olyan 240-260Mhz körül pedig már 3x-ra kell visszavenni.
  • Col Andrew
    Mondjuk ha a MSI K8N SLI Platinum birja akkor nincs baj..
  • Col Andrew
    nekem sajna az már nem megy, még ha a biosban limitálom a ram orajelét akkor sem.. azt már az alaplap nem birja, pl a sata vezérlő..
    2500 mhz hez ráadásul kb 400 mhz-re kellene csökkenteni a HT is
  • [NST]Cifu
    Az A64 3200+ 2000MHz-en teper, 10x szorzóval. Ha szinkron emeli, akkor 2500Mhz-ig kell felhúznia, hogy 500Mhz-en menjenek a ramjai. Azért egy jó hűtéssel ennyire valószinüleg fel tudja húzni a procit, hacsak nem fog ki egy kevésbé tuningolható példányt...
  • Col Andrew
    jaja tudom, de sztem a corsair jobb..
  • [NST]Cifu
    Az OCZ Performance Series ramokon is van hűtőborda...
  • Col Andrew
    az 500 mhz-es pedig sokkal faszább lesz habár nemhiszem hogy föl tudod huzni addig a procidat hogy kihasználd. nekem 2400 mhz is problémák vannak már a sata vezérlővel.. nem birja a gyűrődést
  • Col Andrew
    Corsair-t ajánlom én is. nekem 2 512 es 400 mhz-s van bent és az a jó benne, hogy ha felhúzom a procit 2400 mhz ig akkor 466 mhz is simán fut az everest szerint és mivel adtak hozzá bazi nagy hűtőket még csak túl sem melegszik
  • [NST]Cifu
    Személyes megjegyzés:

1.: Winchester magos Athlon 64-et messzire kerülni, ha később bele akarsz rakni még két memória modult a deszkába, tök mindegy, hogy 500 vagy 400-as modulok, örülhetsz , ha 333Mhz-en futnak majd...
    2.: Hogy mennyit lehet kihozni a prociból/ramból, azt előre megmondani nem lehet! Anno a Barton-ra mindenki azt mondta, hogy simán lehet tuningolni 2200-2300Mhz-re. Volt szerencsém olyanhoz, amely még a 2000Mhz-et sem igazán birta - szóval szerencse kérdése is...
    3.: Ettől függetlenül 2300-2400Mhz-ig valószinüleg gond nélkül fel tudod húzni a procit. Viszont ez független a ramoktól. Az én procim 2500Mhz-en megy általában (kivéve pl. SWG, amely alatt néha, 5-6 óra játék után megfagy ezen a frekin, így "csak" 2400-on teper ilyenkor), de a ramjaim (melyek amúgy Kingmax HC 500-asok) csak 340MHz-en futnak - hála a Winchester magos A64 "csodás" memóriavezérlőjének (lásd még 1. pont)!
    4.: Válaszd a neked szimpatikusabb megoldást ramok terén. Szvsz sem a Corsair-al, sem az OCZ-vel nem járhatsz rosszul...
  • deicide
    Viszont árlistákban nem láttam 500 Mhz Croisar
    Egyedül csak a KingMax HARDCORE-t...!
  • izb
    Ha igy van,akkor gratula jó kis gép.
    Mindenképp az a tuti,amikor az ember minden eggyes alkatrészéért megdolgozik.
    Flém finish
  • izb
    Alaplap és proci király abból is a Venice magos!
    A memcsi meg ha ez az álmod hogy tuningold meg miegymás,akkor mindenképp 500mhz
    Croisar.
    Én lentebb csak a hivatalos álláspontot írtam le,hogy mit kezel.Az hogy valaki húzni akarja az egy más kérdés!!
    Erre mindenképp egy nagyobb potenciállal rendelkező memória a jobb.
  • Zsoltika 007
    Én ezért sokat güriztem, szval megdolgoztam érte becsülettel. Egyedül a vga-ért nem, mert azt karácsonyra kaptam.