10753
Bajnokok Ligája
-
R9 #864 euorbarca.hu csak onnét másol mindig(ehez ért :)) -
pilboy #863 ez honnan van, úgy értem milyen cikk? -
pilboy #862 akkor jól láttam, h vmi nem stimmelt annál a gólnál... -
#861 · Collina hibája miatt jutott tovább a Chelsea
2005. március 09. 08:00:29
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Lenullázta a Chelsea az FC Barcelonát a BL visszavágójának első húsz percében, de még ez sem volt elég a biztos továbbjutáshoz, ugyanis a két együttes a sorozat talán legjobb mérkőzését játszva végig fej-fej mellett haladt a következő körbe jutás kérdését illetően! A mérkőzést megelőző nyilatkozatháború már sejtetett valamit, hogy parázs csata várható, de ilyen jó mérkőzést csak nagyon régen láthattunk már a BL-ben.
Úgy tűnt, hogy negyedóra alatt eldől minden vitás kérdés, de a fordulatok csak jöttek és jöttek egymás után. A hetedik percben Xavi vesztett el egy labdát még az ellenfél térfelén, amelyből Lampard indult meg a jobb oldalon, s a tizenhatoshoz érve középre adott, ahol Gudjohnssen érkezett és egy csel után könnyedén helyezett Valdez hálójába. Alig telt el újabb tíz perc, s már kettő null volt az állás, igaz ehhez kellett némi szerencse is. Joe Cole megpattanó lövésébe ugyanis belekapott a spanyol hálóőr, de azt nem tudta oldalra tolni, csupán megállítani, viszont mivel az ellenkező irányba indult el a vetődése, csak tehetetlenül nézte, ahol Lampard a tulajdonképpen üres kapuba küldi a labdát.
Aki azt hitte vége a mészárlásnak, az tévedett... Újabb két perc múlva már 3-0 állt az eredményjelzőn, Damien Duff ugrott ki egyedül, és Valdezt pontos lövéssel nagyon becsapta, a katalánok hálóőre pedig eddig gyakorlatilag csak akkor találkozott a labdával, amikor kipiszkálta a gólvonal mögül, Puyol pedig már eddigre százszor is megbánta egy nappal korábbi véleményét, amely szerint a Chelsea volt az utóbbi időkben a legrosszabb csapat, amely a Nou Campba látogatott!
Huszonhét perc után aztán újabb meglepetés következett. Paulo Ferreira ugyanis egy párharc során kézzel ért a labdához saját tizenhatosán belül, s a váratlan segítség után Ronaldinho csökkentette a hátrányt büntetőből, váratlanul ismét nyílttá téve a párharcot, hiszen egy gólnyira kerültek közel a remélt továbbjutáshoz a vendégek.
Alig fél óra, és négy gól, mi jöhetett még? Ronaldinho megmutatta miért is tartják korunk egyik legkiválóbb játékosának! A 37. percben a tizenhatos előtt toporgott, cselezgetett szinte helyben állva a labdával, majd egyszerűen a dermedt Cech mellett a jobb felső sarokba bombázott! 3-2, a sírból hozta vissza a továbbjutást a Barca. A szünet előtt még egy Chelsea kapufa borzolta a kedélyeket, izgalomra viszont bővel maradt még idő a második játékrészre is.
Nem mondhatni, hogy változott volna a felállás a pihenő előttihez képest, inkább a spanyolok tartották a labdát, a londoniak pedig csak kontrára apellálva várták az alkalmat. A sok izgalom talán még is ártott a csapatoknak, mert helyzet dolgában már nem kápráztattak el minket, de azért egy Iniesta kapufa még jelezte, hogy nincs lefutva még a továbbjutás, gólt viszont a hazaiak értek el. Egy szöglet után John Terry csúsztatott az alsó sarok felé, s Valdez könnyedén fogta volna a labdát, ha a gólvonal előtt álldogáló Ricardo Carvalho nem ugyanolyan könnyedén fogta volna le őt egy másodpercre, így az elrugaszkodni nem tudó fiatal hálóőr csak szomorúan nézte, ahogy a labda távolodik tőle a hosszú sarok felé, Collina pedig nagy megdöbbenésre megadta a találatot! Hiába reklamált a katalán gárda, az olasz játékvezető hajthatatlan maradt...
Egy gólon múlott minden, az utolsó tíz percre szinte a kapujához szögezte a kékeket a Barcelona, ám hiába jött be Giuly és Maxi Lopez is, újabb találatot már nem sikerült találnia.
Chelsea-Barcelona 4-2, összesítésben 5-4
London, Stamford Bridge. Vezeti: Pierluigi Collina (olasz)
Gól: Gudjohnsen (8.), Lampard (17.), Duff (19.), Terry (74.) illetve Ronaldinho (27., 39., az elsőt 11-esből)
Chelsea: Cech - Gallas, Ricardo Carvalho, Terry, Paulo Ferreira (Glen Johnson, 51.) - Makelele - Lampard, J. Cole - Duff (Huth 84.), Gudjohnsen, Kezsman.
Barcelona: Victor Valdes - Belletti (Giuly 84.), Puyol, Oleguer, van Bronckhorst (Sylvinho, 46.) - Xavi, Gerard, Deco - Iniesta (Maxi Lopez 84.), Eto'o, Ronaldinho.
-
R9 #860 Írtam e-mailt Facchetinek hogy halassza el az Inter meccset hogy élőbe láthassam a viasat3-on és megette -
#859 3 - 2 -
#858 a werder megint baromi acélosan adja elő... 30 perc alatt megintcsak 3 gól, és még egy egész órát túl kell élniük, hihetetlen, szinte freiburgi magasságok -
#857 áztá!!!
máá 3 - 0
cselzi - bársza -
Rudee #856 Drogba hülyesége döntő volt sajnos, a Lyon számomra nagy meglepetést okozott. A Manchestertől többet vártam, míg az Inter hozta a megszokott formáját.
Barcelona-Chelsea 2-1
G.: Maxi López ('67), Eto'o ('73) ill. Belletti ('33, öngól)
Man. Utd.-Milan 0-1
G.: Crespo ('78)
Porto-Inter 1-1
G.: R. Costa ('61) ill. Martins ('24)
Werder B.-Lyon 0-3
G.: Wiltord ('9), Diarra ('77), Juninho ('80) -
Rudee #855 Valami idióta. Kicsit beszédhibás vagy lehet nem teljesen magyar. -
pilboy #854 ki ez a kölök a Mészöllyel? -
Rudee #853 Hmm, UEFA.com szerint Duff és Drogba is a Chelsea kezdőjében van. Pár napja még sérültként voltak feltüntetve. -
pilboy #852 ossza a véleményit -
R9 #851 Bayern győzelmének különösen örülök mert utálom az arsenal...de a végén nem kellett volna bekapniuk azt a gólt mert ha 2:0-ra nyernek.. -
Rudee #850 A Bayern és a Liverpool viszonylag sima győzelme meglepett.
Bayern M.-Arsenal 3-1
G.: Pizarro ('4, '58), Salihamidzic ('64) ill. Toure ('89)
Liverpool-B. Leverkusen 3-1
G.: Luis Garcia ('15), Riise ('35), Hamann ('90) ill. Franca ('90)
PSV-Monaco 1-0
G.: R. Alex ('9)
Real Madrid-Juventus 1-0
G.: Helguera ('31) -
pilboy #849 2 gólarányt legalább eltaláltam :) -
#848 szomjazom a szavait ...
-
R9 #847 az....színvonal -
#846 Liptai !!!
lol -
R9 #845 ja :D -
OPM #844 Bayern-Arsenal 2-0
R. Madrid-Juve 0-0
PSV-Monaco 3-1
Liverpool-Leverkusen 0-2
Barca-Chelsea 1-1
Bremen-Lyon 2-1
Man Utd-Milan 2-0
Porto-Inter 0-0 -
Rudee #843 Na a Chelsea-ből megsérült Duff is. A Barcelona ellen igen szép névsor pihenhet -
forzajuve #842 akkor ti már örökre veretlenek maradtok?:D -
R9 #841 2004 máj. most 2005 feb. -
forzajuve #840 a Lecce olyan nagy csapat? -
R9 #839 Inter 39 mecse veretlen,nem gondolo hogy egy ilyen gyenge csapat ellen kap ki? -
#838 Bayern-Arsenal 0-2
R. Madrid-Juve 1-2
PSV-Monaco 3-3
Liverpool-Leverkusen 1-1
Barca-Chelsea 3-2
Bremen-Lyon 2-2
Man Utd-Milan 2-0
Porto-Inter 2-2 -
forzajuve #837 Bayern-Arsenal 1-2
R. Madrid-Juve 0-1
PSV-Monaco 3-1
Liverpool-Leverkusen 2-0
Barca-Chelsea 0-1
Bremen-Lyon 2-1
Man Utd-Milan 2-0
Porto-Inter 1-0 -
#836 Bayern-Arsenal 1-2
R. Madrid-Juve 1-2
PSV-Monaco 0-1
Liverpool-Leverkusen 2-0
Barca-Chelsea 3-2
Bremen-Lyon 2-2
Man Utd-Milan 2-3
Porto-Inter 1-2 -
pilboy #835 Bayern-Arsenal 1-2
R. Madrid-Juve 1-1
PSV-Monaco 2-1
Liverpool-Leverkusen 2-0
Barca-Chelsea 2-1
Bremen-Lyon 2-2
Man Utd-Milan 2-0
Porto-Inter 1-2 -
Rudee #834 Kedden és szerdán jönnek az első meccsek, tippjeim:
Bayern-Arsenal 2-2
R. Madrid-Juventus 2-1
PSV-Monaco 3-1
Liverp.-Leverk. 1-1
Barcelona-Chelsea 1-0
Werder-Lyon 3-2
Man. Utd.-Milan 2-1
Porto-Inter 1-1 -
Rudee #833 2005.02.22:
Real Madrid – Juventus (Élő)
Bayern Munchen – Arsenal (Felvételről)
2005.02.23
Barcelona – Chelsea (Élő)
Manchester United – AC Milan (Felvételről) -
R9 #832 :D -
#831 sztem nem -
R9 #830 Szerintem Inter nyeri a bl-t -
pilboy #829 sztem mind2 fronton... -
#828 sztem nem... minden ország saját bajnokságában kéne ezt megoldani, nem a blben -
Rudee #827 Jó ötlet. -
#826 HOPPÁ! -
#825 Hát... pl én nem tudom megtippelni,hogy kik jutnak tovább.Viszont jó meccsekre és nagy meglepikre számítok.