4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
  • tomsolo
    NÉZHETI... ha egyszer egy nagy rakás szar...#574

de az a legyegyszerűbb ha egyből megkérdezed a terültedhez legközelebbi szolgáltató van a környéken már vkinek ha igen nem lesz gon...
  • VinylToy #583
    512-es DSL Axelero új belépőnek 9990Ft
    1024/256 Tvnet-nél 9500Ft

• I.C.ram
    Aha.
  • I.C.ram
    Naja,de a matáv 512-es DSL (ami majd ugye 1024-es lesz) kb kétszer annyiba kerül, mint a tvnetes majdani 1024-es DSL.
  • VinylToy #580
    Itt nézted?
  • [NST]Cifu
    1.: Mint ki is van írva a topic tetején, az átállás minden külön téma nélkül megy, tehát ha neked eddig 512Kbites csomagod volt, akkor (ugyanannyiért) ezentúl 1024Kbites lesz, tehát nincsenek új csomagok, csak a régiek sávszélességét megnövelik. Ebből fakadóan feleslegesen vársz, ha ma előfizetsz akármelyik szolgáltatónál 512-re, akkor ha a fejlesztés elér hozzád, attól kezdve 1024-es kapcsolatod lesz.

2.: Az ADSL esetén Matáv területen nincs kizárólagosság, a Matávval szerződött cégekkel szabadon köthetsz szerződés: Matáv területén ADSL netet biztosító cégek listája.
  • I.C.ram
    Elég cinkes lenne, ha a matáv ADSL 512-es csomagja többe kerülne, mint a tvnet 1024-ese....
  • I.C.ram
    Megnéztem a matáv központi keresőjében, hogy milyen cégek vannak itt...

Sajnos csak a Matáv ADSL lehetséges itt a II. kerületben :(
  • Cat #576
    az üzletkötők általában nagyon laza kapcsolatban vannak csak a cégekkel, ez nem csak axeleronál van igy
  • I.C.ram
    Lol ez a matáv :D

Felhívott ma reggel egy csóka az axelerotól. Lejárt a szerződésünk, és érdeklődött, hogy nem akarunk egy új szerződést kötni, én meg feleltem rá, hogy egyelőre nem, mert megakarom várni az új DSL csomagokat. Erre ő: Miféle csomagokat? Mondtam neki, hogy ugye azt olvastam, hogy gyorsulni fog matáv területeken a net, erre ő azt felelte, hogy ő ilyenről nem is hallott :D

Most vagy beakart húzni a csőbe és egy szar régi csomagra kötetett volna velem kurvadrágán 2 év szerződést, vagy tényleg fingja nem volt a dolgokről :D

Lehet TVnet lesz ebből, csak nemtom, hogy itt lehet-e.
  • tomsolo
    kurva jó a matavos adsl kereső, kipróbáltam több - évekre visszamenőleg stabil - adsl-el rendelkező ház és telszámot és mindegyikre azt mondja adsl kapcsolat nem létesíthető... :D
  • [NST]Cifu
    Ha Matáv területen van, akkor igen.
  • Csacsi
    Ezek szerint nálunk itt bent cégnél 1.5mbit-ből 3mbit lesz?
  • Dzsini
    hát igen, a Datanetnek van pár gigabitje külföldre is :) éljen a GTS csoport :D (bár én még a tvnet 60mbit-jét se láttam belassulni - utoljára akkor, amikor 4mbit volt kb 3 éve :D )
  • lck #570
    Jó jó. De éppenséggel tudjuk hogy jellemzően a Datanet nyujtja a legjobb szolgáltatást külföld fele. A ház meg a szolgáltató között megy úgy is egyforma drót megy minden szolgáltatóhoz.
  • Dzsini
    "A felhasználók számára a minimális átviteli sebesség változatlan marad és a hálózatban mindig rendelkezésre áll."
    így van, bár hogy mennyi is az a minimum azt én nem találtam meg...
  • lck #568
    Szerintem itt normálisan kiírtak mindent.
  • [NST]Cifu
    Na az már szép...
  • Punkerwork
    mert mikor nálam mértekl elsőre még a 384 is sikertelen volt + a fölöttünk lévő utcában már nem kiépíthető és a matáv tudtommal azóta se cserélt kábelt.
  • Laalee
    szerinted miért találték ki anno a zenei teljesítményt utána meg a pmpot? :D mert ugyanarra a 20w os erösitőre rá lehet irni hogy 800w. ez is ilyen elméleti max, ha nem lépi meg a datanet idiota.

árlistákon is szórakoztak régen hogy bruttó árakat adtak meg, átlagember ránézett és hudekurvadrága. megyek a másikboltba.
  • Dzsini
    akkor ők korrekt értékeket vállalnak. szép. - most jön majd a kérdés, hogy a matávkarácsony örömére ezek feljebb mennek-e
  • [NST]Cifu
    Miért?
  • [NST]Cifu
    Az IW-nél 384 és 512 esetén min. 128/64kbit/s-t nálam, 768 esetén pedig min. 384/64kbit/s-t garantálnak, 95% mellett.
  • Punkerwork
    figy nekem valszeg az elméleti 512 se lesz meg szal szavad nem lehet :)
  • Dzsini
    garantálás terén szinte sehol nem írnak ki semmit... de a szerződésben általában 64 kbit-et, és 90%os rendelkezésre állást garantálnak...
  • [NST]Cifu
    És látod, itt az élet keserű fintora: a Datanet inkább őszinte akar maradni, hogy az 512(1024)-es kapcsolatok esetén 512-őt tud garantáltan biztosítani. Ezzel viszont üzletileg veszít, noha a többi szolgáltató sem biztos (vagy inkább biztos nem?), hogy teljesíteni tudja az adott maximális sávszélességet. Az én esetemben pl. hiába lesz elvi 1.5Mbitem, ha még az 1Mbites szávszélességet sem tudnák technikailag biztosítani. Ettől függetlenül aligha valószinű, hogy bármely ISP-t is zavarná ez a tény, és gond nélkül eladnák akár a 3Mbites kapcsolatot is... :)))
  • Dzsini
    igen, ezzel viszont maguk alatt vágják a fát. simán át fog jelentkezni mindenki, amikor meglátja, hogy kb. ugyanannyiért máshol nem 512 van odaírva, hanem 1024...
  • [NST]Cifu
    Mint megtudtuk, a sebességnövelés a Matáv egyfajta önkéntes karácsonyi ajándéka, és a gyakorlatban úgy oldják meg, hogy a központokban átállítják a felhasználókhoz rendelt sebességkorlátot, aztán majd kiderül, hogy kinek mire van lehetősége. Kónya Andrea, a GTS-Datanet internetszolgáltató vállalat kommunikációs menedzsere az Indexnek azt nyilatkozta, hogy éppen emiatt a díjcsomagjaik nevében nem is jelzik majd a Matáv kedvezményét, és például a régi 512 kilobit per másodperces csomag szerződésében továbbra is 512 kilobit per másodperc szerepel majd legnagyobb sebességként.

Forrás: Index.hu
  • Dzsini
    az elsődleges tényező a fejállomástól mért távolság és a drót minősége. ami Budapestet tekintve azért érezhető tempónövekedést fog jelenteni, vidéken kevésbé, de azért csak megeresztik a gyeplőt.
    Datanet pedig nagyon rajtaveszt, ha nem írja át az 512-t 1024re, amikor a többi cég megteszi - mivel az átlag vásárló úgyis csak az eléírt számokat nézi (és a szerződést se fogja átolvasni, hogy "garantált sávszélesség", "elméleti maximum" meg ilyesmiket megnézzen)
  • Laalee
    ha a datanet nem 1024/256 ként fogja árulni a csomagjait bezárhat. :D
  • [NST]Cifu
    Annyit kell még hozzáteni, hogy az elméleti sávszélesség emelkedik mind a Chello-nál, mind az ADSL-nél. Pl. emiatt a Datanet már jelezte is, hogy nem fog semmi látványos változtatást eszközölni, tehát az 512/128kbit-es kapcsolatot továbbra is 512/128kbit-es kapcsolatként fogja árulni, csak éppen ha a technikai feltételek lehetővé teszik a felhasználó számára, akkor a sebesség felmehet, egészen 1024/256kbit-ig.

Nálam ez pl. annyit tesz, hogy hiába lesz elvileg 1.5Mbites letöltési sebességem, a vonalra bemért adat 925kbit/s, vagyis még az 1Mbit-et sem fogja elérni a valóságban a kapcsolat sebessége...
  • VinylToy #553
    A UPC Magyarország bejelentette, hogy a Matáv tegnapi lépéséhez hasonlóan jelentősen növeli a chello internetszolgáltatásán keresztül elérhető adatforgalmi sebességeket. A kábeltévés társaság a chello classic szolgáltatás esetén a duplájára, a chello plus esetén pedig a háromszorosára gyorsítja az internetkapcsolat maximális sávszélességét. A megnövelt sebességű kapcsolatot a szolgáltató változatlan áron biztosítja. A december elején megvalósuló sebességnövelés során a szolgáltató megduplázza, azaz 768/256-ról 1536/512 kbit/s-ra emeli a chello classic szolgáltatás jelenlegi átviteli sebességét. A gyorsabb letöltés mellett a felhasználók a korábbi sebesség kétszeresével küldhetnek adatokat. Az ennél is gyorsabb kapcsolatot biztosító -- magasabb áron elérhető -- chello plus szolgáltatás sebességét a háromszorosára, 1024/512 kbit/s-ról 3072/512 kbit/s-ra növeli a UPC. A sebességváltással együtt a UPC hasonló mértékben megemeli az egyes csomagokhoz rendelt sávszélességen átvihető havi adatmennyiséget is. A chello classic esetében ez az érték 15-ről 30 Gbájtra, míg a chello plus esetén 20-ról 60 Gbájtra emelkedik.

Forrás: HWSW
  • _Vegeta_
    Csellohoz kepest ezis gyér. nekem csak 512lesz
    /me sajnalkozik :D
  • Xboxman
    ez így van!Tvnetel a következő értéket kapom az első hoppra!

195.38.98.66 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 100, fogadott = 98, elveszett = 2 (2% veszteség),
    Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 21ms, maximum = 279ms, átlag = 29ms

míg Axeleroval ugyanzen a vonalon Packet loss mentes,folyamatos 22ms-ot!
  • Xboxman
    3 féle verzió is van egyik sem biztos
  • Alien
    elvileg az upload is nagyobb lesz:

384/64 -> 512/128
    512/128 -> 1024/256
    768/128 -> 1500/256
    1500/384 -> 3000/768
  • Cat #548
    kivétel akinek az invitel vagy a monortel vagy más :)
  • lck #547
    A drótot tudtommal mindegyiknek a matáv adja.
  • Cat #546
    én nem azt mondtam hogy szar a tvnet, hanem hogy attól még hogy ugyanazon a rézdroton megy, igenis függ az internetszolgáltatótól a kapcsolat minősége
  • cSuwwi
    namost ebből a cikkből csak a download sáv derül ki, az upload nem.

"Az intézkedés értelmében a maximális letöltési sebesség 384 kbit/s-ról 512 kbit/s-ra, 512 kbit/s-ról 1024-kbit/s-ra, 768- kbit/s-ról 1500 kbit/s-ra, illetve 1500 kbit/s-ról 3000 kbit/s-ra változik."

"Az ADSL-szolgáltatások szerződésben meghatározott minimális átviteli sebessége továbbra is változatlan marad."

Csak a TVNetnél írták, hogy változik az upload is, itt nem.
    Remélem, hogy csak fogalmazási hiba. Különben nekem semmivel sem lesz jobb :/