4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
  • Xboxman
    elég ocska cikk valótlan adatokkal...
  • [NST]Cifu
    A telefonközpont távolsága, és a drótok minősége befolyásolja a sebességet. Én kb. egy km-re vagyok légvonalban a központtól, de a drótokat pár éve lecserélték, ezért elég jó a kapcsolat (ilyen távolságnál állítólag a 925kbit igen jó érték).
    Elvileg amikor bekötötték, akkor lemérik a nyers sebességet a matáv központtal, ez az elvi maximális letöltési sebesség, nekem ez lett 925kbit.
  • fluga
    adslem van és ha jól tudom ugye, akkor az növekedést mértéke erősen függ attól, hogy mennyire vagyok a központtól. hol lehet megtudni hogy hol vannak ilyen központok? (egyáltalán milyen központról van szó? telefon kp, vagy isp központ?)
  • [NST]Cifu
    Ezt mondjuk tudtuk már 3 éve is, amikor megszüntették az általánydíjas rendszert... :)
  • Alien
    Szomorú, hogy ilyen drága nálunk a net Nézd meg itt belett szúrva egy holland szolgáltatótól egy link, érdemes megnézni az árakat...

Aztán itt Las Vegasi árakat láthattok. Nem rossz....
  • Alien
    "A gigászi Matáv tulajdonosa, a Deutsche Telecom veszteségét többek közt a magyar leányvállalatán hajtja be"

ehh...
  • davos80
    Ezt érdemes elolvasni. Miért is drága ennyire a net?
  • [NST]Cifu
    Tegnap kaptam egy e-mailt az Interware-től, érdekesség, hogy ők csak a letöltés irányú sávszélemelést említenek, illetve az, hogy kiemelik, hogy a feltöltési és a minimális letöltési sebesség nem változik, marad a szerződés szerinti (szvsz a Punker-nél említett technikai korlátok miatt, nem akarják megégetni magukat azzal, hogy olyasmit igérnek, amit nem tudnak mindenkinek egyenlő szinten biztosítani):

"Ezúton is szeretnénk Önt tájékoztatni arról, hogy az Interware Rt. bővíti az általa nyújtott ADSL szolgáltatások letöltési (download) irányú, maximálisan hozzáférhető sávszélességét.

A sávszélességek bővítésével az Általános Szerződési Feltételekben, illetve az Előfizetői Szerződésekben az ADSL sávszélességek minimum és maximum értékeire vonatkozóan meghatározott teljesítési értékek nem változnak, az Interware Rt. továbbra is az ezekben vállalt sebesség értékeknek megfelelően és változatlan előfizetési díjak szerint biztosítja a szolgáltatásokat.
    A hozzáférhető sávszélességek átállítására az Előfizető részéről történő külön igénybejelentés nélkül folyamatosan, 2004. november 16. és 2004. november 30. között kerül sor, amelyet követően a maximális letöltési sebességek akár kétszeresére is növekedhetnek. A bővítést követően a minimális letöltési sebesség, illetve feltöltési (upload) irányban az értékek változatlanok maradnak.

A bővítést követően az elérhető maximális letöltési (download) irányú sebesség értékek az alábbiak szerint alakulnak:
    384 kbps --> 512 kbps
    512 kbps --> 1024 kbps
    768 kbps --> 1500 kbps
    1500 kbps --> 3000 kbps

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, készséggel állunk rendelkezésére telefonon a 06-40-200-166 számon, illetve e-mailben az [email protected] címen."
  • Alien
    nem fog, csak adsl-eseknek nő , matáv területen
  • TBALINT19
    Helosztok. Azt kérdezném hogy én axeleros vagyok csak kabelnetes.
    Nekem akkor fog nöni a sávszélességem? köszi elöre is
  • _Vegeta_
    Szerintetek mi lehet a problema:
    Tehat axelero 384es adsl. En ilyen D-link fektetett modemet kaptam. 4 lampas van rajta. A power vilagit jol. A status az zolddel villog állandoan, nem pedig megallasnelkul vilagit. Az adsl ill. ethernet az pislakol rendesen. szal a problem az h soxor szetkapcsol es akkor nincs net. (az adsl nem is vilagit) aztan 5-10perc helyrejon, ujra konnekt es megy megin. Mi lehet a gond ?
    Holnap ugyis hivom oket, de azert kivi vagyok. :\
  • balintka
    Kösz,most jól elszomorítottál :D
  • Guest

(Azaz jelen állás szerint nem.)
  • balintka
    Hali! Nem tudja valaki hogy a Monortel is emeli a sávszélet?
  • Guest
    És a Matávra sem, hogy Deutsche Telekom... :)
  • QuippeR
    Iigen, valami olyasmi, de attól még...

A Matáv meg a Postából vált ki, mégsem mondod rá, hogy egyenlő a Postával. Mint ahogy a T-Mobile-ra sem modnod, hogy Matáv.
  • I.C.ram

Csak tudod, én azthittem, hogy az axelerot a matáv találta ki a netes cuccainak. Úgy, ahogy a Honda az Acura-t az amcsi eladásokhoz.
  • QuippeR
    bazz, a Matávé az Axelero nagy része, ettől még nem lesz vele egyenlő, ahogy a magyar állam sem egyenlő a MÁVval.
  • Alien
    Ez a hűségszerződés átka Na mindegy..illetve nem mindegy...
  • Alien
    Most nézem, hogy 7900ft-ba kerül áfával a hobbi csomag (384-es) az új előfizetőknek Mi meg 9900-at fizetünk, király...
  • Alien
    igen, ez az: ADSL otthon
  • I.C.ram
    Megtudnád mutatni az axelero honlapján az 512-es csomagot? ÉN csak a 384-es találtam eddig.
  • Alien
    Nem egyenlő velük, az Axeleronak a matáv az anyavállalata ahogy te is mondtad, de ha matávos területen vagy akkor nem csak az axeleronál köthetsz szerződést, hanem akárhol Tvnet adsl, Enternet, interware, datanet stb stb...
    Én axeleros vagyok és szerintem az is maradok :)
  • Alien
    Axelero honalapján is így írják:

Az intézkedés értelmében a maximális letöltési sebesség 384 kbit/s-ról 512 kbit/s-ra, 512 kbit/s-ról 1024-kbit/s-ra, 768- kbit/s-ról 1500 kbit/s-ra, illetve 1500 kbit/s-ról 3000 kbit/s-ra változik.
  • I.C.ram
    Axelerónak nincs 512-es nete (normál áron), ami majd később 1024-es lesz?

Matáv egyébként nem egyenlő az Axeleróval? Tehát nem ugyanaz mintkét cég szolgáltatása, mert ugye az axeleró leányvállalat.
  • Alien
    aham, ha minden igaz:

A szolgáltatás díja nem változik, csupán a csomagok sebessége az alábbiak
    szerint:

384/64 -> 512/128
    512/128 -> 1024/256
    768/128 -> 1500/256
    1500/384 -> 3000/768
  • [NST]Cifu
    ....Xboxman valószinüleg arra célzott, hogy bárki mástól is meg lehet rendelni az ADSL-t, aki szerződésben van a matávval. Én pl. a Matávval nem is beszéltem addig, amíg fel nem hívtak, hogy mikor jönnek a szerelők bekötni. Letöltöttem az Interware oldaláról a megrendelőt, kinyomtattam, lefaxoltam, és kész.

Szóval a tévhittel ellentétben Matáv területen az #579-es hozzászólásomban lévő linken megtalálható bármely cégtől kérheted az ADSL szolgáltatást. Nem csak az Axelerótól...
  • I.C.ram
    tutkó?
  • Alien
    512-ből 1024 lesz
  • I.C.ram
    Én is az vagyok gecó! :D Mondjuk amikor én előfizettem, nem is volt más, még UPC sem.
  • Xboxman
    azért vicces hogy 3éve piacon van az adsl de még mindíg nem világos sokaknak a dolog.Nem véletlenül van annyi Axi előfizető
  • VinylToy #593
    Mi kell az Adsl-hez, telefon vonal, amit ki szolgáltat?

A matáv!
  • I.C.ram
    de akkor miért ide mutat a TVnetes link??
  • VinylToy #591
    De akkor se írja ki egy matávos kereső hogy persze köthetsz Tv-netnél DSL szerződést nem? :D
  • I.C.ram
    Ezt a keresőt a TVnetről értem el. Ott a szolgaltatás kereső ide linkelt a matávoshoz, és innen mertem feltételezni, hogy ez a matávos egy központi kereső.
  • VinylToy #589
    Miért mit írjon ki egy matavos oldalnál? :D Akkor lehet nálad is TV-net, de hívd fel őket, és kérdezd meg! :)
  • I.C.ram
    Én mikor beírtam a telefonszámunkat, azt írta ki, hogy Matáv ADSL lehet, illetve ADSL komplex. De mindkettő matáv.
  • VinylToy #587
    Akkor meg mégjobban megéri a TVnet
  • VinylToy #586
    Én amikor a telefonszámunkra keresve megnéztem kihozta hogy lehet!
  • I.C.ram
    De az 512-esből csak 768-as lesz, nem?