22786
Html-, css- és php-help
-
#2412 saját topikom.. Catti topik
(persze nem itt lesz a fejléc, de ugye itt én tom dizájnoln ia fejlécet) -
#2411 "és ie-t használok" Ezt jelentenem kell! -
Zsoldos #2410 hol van ez az oldal amirol beszeltek?
-
#2409 nem is szomorkodom.. majd visszacsinálom a + li elemet, hogy télleg középen legyen.. azán meg majd még utána járok, hogyhogyan lehet hátteret opacityosan megjeleníteni :)
szóval még nincs kész.. de most dolgozom egy picit :D -
#2408 Ne szomorkodj Catti, komplex oldalba egy lehulló menüt beletuszkolni nem épp egy álom. Jól néz ez ki így is (bár azt az áttetszőséget kevésbé áttetszővé tenném a jobb olvashatóság érdekében - de ez csak szvsz.). ;] -
#2407 pedig nem müxik :( -
#2406 azért mert az ie-ben nem elég az ul-nek a 80%-os szélesség.
egyébként ha nem adsz szélességet az ul-nek, akkor 100%-nak veszi (azaz teljesen kitölti a td-t), így nincs értelme a középre igazításnak sem... -
#2405 Középre pozicionálás vízszintesen:
1. Body elemnek text-align: center; tulajdonságot kell adni
2. Az adott elemnek margin: 0px auto; tulajdonság
3. Minden elemnek ami nem igényel középre pozicionált szöveget text-align: left; tulajdonság.
Vagy ha a tartalmat tartalmazó rész mérete nem fix, akkor megadhatsz %-os margót is: margin-left: 10%; margin-right: 10%;
További infók: itt.
Megjegyzem, azért egy komplex - nem saját magad által írt - fórumba ilyesmi lehulló menüt beleintegrálni azért nem olyan simán megoldható dolog, mint ha egy magad által írt oldalba rakod bele. -
#2404 megnéztem
most ez van bent
és ie-t használok és az Egyebek lecsúszott :/ -
#2403 #2399
mondjuk nekem úgy középre teszi az ál-li nélkül is, ha az ul-nek a következő css-t adom
style="width:80%;margin: 0 auto;"
sokat nem tudtam vele kísérletezgetni, mert idegesítően, másodpercenként frissíti (100% cpu melett), miközben szerkesztgetem a html-t.
és csak firefoxban néztem Ubuntu linux 6.06 alatt... -
#2402 "Az lenne a kérdésem, hogy milyen nyelven lehetne megírni egy üzenőfalféleséget?"
Mivel az adatokat tárolni kell - szerveroldali nyelven (ASP, CF, JSP, Perl, PHP, Python). A legelterjedtebb a PHP.
Szóval vagy megírod magadtól, vagy beszerzel egy elkészítettet:
http://phpscript.extra.hu/magyarvendegkonyv.php
-
#2401 gondoltam :)
mert azé csináltam meg így, mert ugye olyan menü hogy alapból midnen elemnek meg van monda, hogy left.. így asszem nem sok választásom maradt -
#2400 ja, nem néztem a forrást, csak azt, hogy középen van :D -
#2399 most úgy lett középen, hogy csaltam
betettem még egy maradékhely/2 szélességű li-t.. -
#2398 nálam középen van.
vagy hogy kell, hogy középen legyen?
(az átlátszó részek nem nagyon látszanak) -
#2397 jajj, nem jó .. ilyen alapvetőeket már próbáltam...
text-align: center
div style="margin: 0 auto"
<center>
egyik sem jó -
#2396 div + CSS?
Ezt éncsináltam ésez középenvan. :o
<center> ? -
#2395 Szeretnék megkérni valakit, hogy a topicomba csekkolja meg a fejlécet és kérek ötleteket, hogy hogyan tegyem a menüsort középre, mert sehogy nem sikerül.
Szerkezete:
<table>
..
<td>
<ul>
<li></li>
</ul>
</td>
...
A belső <ul> részt kéne középre illeszteni. -
pici #2394 Szióka mindenkinek. Az lenne a kérdésem, hogy milyen nyelven lehetne megírni egy üzenőfalféleséget? A lényeg az lenne, hogy aláírást szeretnék gyűjteni, vagyis, aki egyetért az írja be a nevét, és az országot, aztán ez jelenjen meg (és maradjon is meg) vagy egy iframebe, vagy egy külön oldalon, ahol szemmel lehet tartani azt is, hogy mennyien írták alá... Előre is köszi!!! -
#2393 ezért mondtam, hogy meg kell tanulni :)
persze csak annak akinek szüksége van rá. én ezzel keresem (próbálom keresni) a kenyerem
szerk (off).: igazándiból engem nem zavar ha valaki táblázattal csinálja az oldalát. a lényeg, hogy én css-vel csinálom, a többi nem érdekel :)
ami jobban zavar, hogy némelyik (elég sok) "nagy és jól menő" webstudio már eleve lopott template-tel csinálja meg a saját weboldalát és a nagy szakértelmükben még arra sem képesek, hogy egy Doctype-ot beszúrjanak az elkészült oldalaik elejére... -
#2392 Nekem a divvel elég sok gondom volt.. főleg az, hogy a cuccot, amit a div /div közé teszek azt, nem a div-re teszem, hanem csak a div-hez. Míg, ha a táblázat tagjei közé írok valamit, az télleg a táblázatban is fog megjelenni. -
#2391 viszont sokkal átláthatatlanabb és nagyobb a html része.
a hideg kiráz ha egy nagyobb táblázatos oldalban kell szerkesztgetnem valamit.
pl. egy div-et gyakorlatilag oda teszel css-vel ahova akarod. a táblázat ennél sokkal merevebb.
az biztos, hogy egy teljesen más szemléletmód kell hozzá és aki táblázatos tervezéshez szokott, az nehezen viseli a css-vel jövő szabadságot. -
#2390 köszi
betettem a topikom fejlécébe és nem látszott semmi :)
meg ha jól látom nem oda teszi, ahova én akarom...
köszi, de maradok az enyémnél, azt ugyahogy átlátom :) -
#2389 cattinak java legordulo menu
ha kell odaadom minden álítható a menuk száma almenük száma menük szine almenü szine betütipus minden :) egy hibája van viszont ha ráklikkelsz az eggyik menüre ami most nem müködik mert nincsenek fent az almenük de utánna ha bejött az oldal és legördíted majd ráviszed az egeret arra ami éppen meg van nyitva akkor eltünik a szöveg :) -
#2388 előkeresem és 10 perc mulva feldobom.... -
#2387 #container {
background-color: #ffffff; /* the background */
filter:alpha(opacity=50); /* Internet Explorer */
-moz-opacity:0.5; /* Mozilla 1.6 and below */
opacity: 0.5; /* newer Mozilla and CSS-3 */
}
Ez tök szép és jó, de hogy lehet hátteret opacityolni? Mert ha jól látom ez csak a text-et opacityizi. :) -
#2386 áááá! :D
muti pls :) -
#2385 de akkor is többmindenre kell figyelni mint szimpla táblázatnál :) -
#2384 miért nem szoltál elöbb? :D nekem már egy ehez hasonló menüm van javascriptben megirva :) -
#2383 fel nem tudom fogni hogy lehet css-be pótolni a táblázatot és szerintem 15x annyi munka meg baj van vele :S
ha értesz a CSS-hez, akkor ez nem igaz. ha RENDESEN megtanulod a pozicionálásokat CSS-ben, akkor már nem is olyan nehéz. -
#2382 :):)
émmeg túlléptem Fau-n és sikerült megcsinálni egy egész használható - ám nem tökéletes - legördülő menüt [mostörülmagának]
eredmény egyelőre a Catti topikban látható (a script sajtás és a kód is saját, csak a style-t loptam, mert különben nem működött rendesen)
persze tippeket, ötleteket szívesen fogadok (a dizájnolás meg elredezés csak most kezdődik..) -
#2381 én is így vagyok vele sőt próbálok 100%_os valid oldalakat csinálgatni de pl még mindig azt nem értem hogy miért óckodik mindenki a táblázatoktól? most is fausctus adott 2 linket és mind a két oldalon megtalálom azt hogy css-be kell designelni táblázat helyett :S fel nem tudom fogni hogy lehet css-be pótolni a táblázatot és szerintem 15x annyi munka meg baj van vele :S -
#2380 szerintem végig lehet menni az sg-s Fau által jól leírt segítségecskéken és egy gyűjtést csinálni belőle, amit feltenni egy oldalra..
de nem úgy értem, hogy külön site, hanem úgy, hogy ha én idejövök és kérdésem egy számláló lenne, akkor lássam, hogy ilyet más csináltunk itt a topicban és ne kelljen megkérdezni újra - hiába a kereső, ha igazából nem tok mire keresni
én már elkezdtem az ilyen tök valid oldalkákat csinálni, ami mindig csak egy aprócska hasznos dologról szól.. mint pl a valid középreigazítás :) -
#2379 designprog.net -
#2378 1. Az ajánlott oldalakból aki akarja a webszerkesztés "alapjai" elsajátíthatók. Természetesen ehhez némi informatikához való affinitás, autodidakta hozzáállás, kísérletezgetés, önállóság, és türelem szükségeltetne.
2. Mérhetetlen empátiám van, de ez az empátia apátiává alakul, amikor úgy tesznek fel kérdést hogy:
* Egyáltalán utána sem néztek a probléma megoldásának, vagy nem is kezdtek neki a problémát megoldani
* Portált (vagy egyéb nagyszabású dolgot) akarnak készíteni úgy, hogy a dolgok alapjaival sincsenek tisztában, vagy alapvetően nincs is hozzá affinitásuk (nem azért csinál weboldalt, mert tanulni akar, nem azért, mert valamit közzétenni - hanem csak úgy feleslegesen)
* A következő kérdést úgy teszik fel, hogy abból látható hogy nem fejlődött semmit az előző kérdés óta a delikvens
Persze tisztelet a kivételnek.
Ezzel most nem destruktív akartam (vagyis senkit nem akarok melegebb égtájakra, oldalakra elküldeni - félre ne értsétek!) lenni (mondom - szívesen segítek), csak azért a kérdező részről is elvárható lenne némi konstruktív, önálló hozzáállás. Erősen gondolkodom egy ilyen "Webszerkesztés lelkes amatőröknek" tutorial összeállításában (részenként van már belőle), csak attól félek; hogy afféle HTML-referencia /tutorial.hu/weblabor/stb...-másolat lenne belőle.
Ezt már előttem itt és itt is megfogalmazták. -
#2377 hát igen. hosszú távon ezt csak főállásban lehet csinálni (vagy csapatban, sokan). de ki fizet meg azért, hogy napi 8 órát a "közösségre" áldozol? pár hónap múlva már nem olyan kellemes meló után még ezzel is foglalkozni. először csak 1 napig nem aktív az ember, utána meg azt veszi észre, hogy már 3 hete nem írt semmit a nagy tanító oldalára...nem könnyű.ezért fullad meg sok ilyen oldal. 10telet a kivételnek. -
#2376 az lehet de ha megnézed mind meg van halva eleinte a tulajdonosaiban nagy volt a lekesedés de most már eggyiken sincs semmi új és mindegyik oldalon ha segítséget kér valaki a fórumba vagy az a válasz jön hogy olvas vissza 60e hozzászólást (nem mondja meg hogy merre található) vagy leráz hogy tanulj meg php-ban programozni senki nem fogja megirni helyetted a scriptet! és ez a hozzáálás nem építi a társadalmat hanem rombolja mert mindenki negatívan fog a dolgokhoz álni! -
#2375 Max7: Mert van már sok ilyen oldal. tutorial.hu; devnet.hu; swf.hu; htmlinfo.polyhistor.hu; phpscript.extra.hu; www.freecode.hu; www.designprog.net; www.w3.org. www.w3schools.com; weblabor.hu; www.hotscripts.com; www.dynamicdrive.com; www.alistapart.com; és még sorolhatnám napestig...
"hogy tud valaki hozzáférni az adatbázishoz?"
Ha például szöveges file-ba menti el az adatokat, akkor megkeresi (végigpróbálgatja a lehetséges fileneveket az adott hoszton) az ember a webtárhelyen a jelszavakat tartalmazó file-t, onnantól kezdve már egyszerű a helyzet.
Vagy ha a webtárhelyhez, és az adatbázisszerverhez ugyanaz a jelszó, akkor is könnyebb a helyzet (pláne ha egyszerű jelszót ad meg az egyszeri webre publikáló). -
#2374 van egy olyan progi, ami beléptetőt készít egy adott lapra (f.név+jelszót kérő), és a helyes kódok megadásával nyitja meg a levédett oldalt! ja es elég jol vedett, mert sem a kodokat, sem a vedett lap címet nem lehet kiolvani!
Vélemény? -
#2373 ésszel.
Ezen az oldalon gyakorolhatod legálisan az egyre nehezülő oldalfeltöréseket. Sokat lehet tanulni a biztonságról...