22786
Html-, css- és php-help
  • dvidka
    kis segítségre lenne szükségem.. ez hogy van phpban? :
    Melyik a kedvenc színed? <select name="szin" size="1">
    <option selected>kék</option>
    <option>piros</option></select>
    <?php
    if(a kék van kiválasztva) {
    echo "nekem is az a kedvenc színem";
    }
    ?>
  • Lazarus
    Ajánlom a hotscripts.com keresőrendszerét, rengeteg nagyon jó ingyenes ... program(?) van.

Amíg nem tudtam PHPben progizni innen kukáztam :)
  • Dj Faustus #2210
    Mondjuk ha a HTML oldal helyett PHP alapú oldalt használnál akkor lehet.
    Ha értesz a PHP-hez, akkor meg kell írnod egy bejelentkeztető, egy tartalomszerkesztő, egy fájl-/adatbázismentő (ez a 3 együtt az adminisztráció), és egy megjelenítő részt (ez pedig megjeleníti a fájlban/adatbázisban tárolt dolgokat).
    Ha nem értesz hozzá, akkor meg ott vannak az ingyenes CMS-ek (Content Managment System = tartalomkezelő rendszer): e107, Drupal, Joomla, Xaraya, stb...
  • Cat 02 #2209
    vna valahol ilyne hírkiirő féleség ?
    van egy oldal és minden HTML és ezért ha hírt akarnék írni akkor Jegyzettömb megírom feltöltöm és jó de van olyan hogy az oldalon bejelntzkezek megírom és kész ?
  • Dj Faustus #2208
    Íme
    Egy kis Javascript, egy kis DOM, és egy jól felépített ürlap (<form>...</form> elemek közé van rakva, a szövegmezőnek meg van name attribútuma).
  • Dj Faustus #2207
    miatyánk: Upsz, 16 helyett 15...
    Remélem a PHP kódban is kibővítetted a megfelelő részt (nélküle csak 15 adat kerűl lementésre).
    Nézd meg most a kódot, most már eggyel többen vannak a beviteli mezők...
  • Lazarus
    "ezt hogyan kell megírni php-ban?"
    <?
    echo "<tr><td>$rows[userid]</td><td>$rows[username]</a></td>".
    "<td><a href=\"profile.php?u=$rows[username]\">Adatlap</a>".
    "</tr></table>";
    ?>
  • Agy Halott #2205
    Hy! ERRE a lapra kellene egy olyan script, hogy amikor az INPUT mezőbe beírom a video vagy zene elérési utját pölö-->http://www.gumicsizma.hu/media/video/ijeszt.wmv és megnyomom a gombot, akkor a lenti Microsoft Media Player lejátsza azt!
    Azert kerek ilyen script-et, mert tudom, hogy van én magam tapasztaltam, ám a forráskódot nem tudtam megszerezni! Elore is koszi!
  • miatyánk
    Nagyon szépen köszönöm Dj Faustus!
    Pontosan úgy működik, ahogy leírtam. 15 szövegmezőt csináltál, de sikerült megtoldanom egyel, úgy hogy most már tökéletes.
  • CattiBrie
    olyat lehet csinálni, hogy van egy weboldal.. és benne van egy frém.. és a frémet méretezzük, és a frémbe betöltött oldalon egy bizonyos rész, például csak egy kép jelenjen meg.. tehát ilyen meghívott oldalon belüli automatikus pozicionálás vagy mi

nem kell a megvalósítás, csak elméletben vagyok kíváncsi :)
  • Dj Faustus #2202
    :) Végül is kvázi csevegőfalként is funkcionálhat... ;)
  • CattiBrie
    hehe, elküldtem :D
  • Dj Faustus #2200
    Tessék
  • Ch_Slater
    fopen w
    fwrite
    fclose
  • miatyánk
  • miatyánk
    A TXT fájlt arra a szerverre/könyvtárba kéne menteni, ahol maga az űrlap fájlok vannak.
    A TXT fájlt minden adat küldéskor felül kéne hogy írja. Szóval fontos, hogy ne úgy működjön mint egy logfájl!
  • miatyánk
    Üdv.

Én nem vagyok web programozó, de most úgy adódott, hogy kéne nekem egy Űrlap, amit nem tudok megcsinálni.:)
    Szóval egy egyszerű oldal kellene, amin 16db szövegmező lenne(egyenként max 6 karakter). Minden mezőhöz tartozna egy rövid leírás, és a lap aljára egy küldés gomb.
    Az adatokat sorban, egymás alá (enterrel) elválasztva egy txt fájlba mentené, egy FTP szerverre.(az ftp fontos, mert egy spec progi onnan szedné a txt-ből ezeke az adatokat!)
    Ha valahonnan lehet tölteni hasonló kész ürlapot, vagy valamilyen űrlapkészítő progit, az is jó lenne.

Szóval help!
  • cSuwwi
    phpban van megírva
    a <? helyett lehetne mondjuk <?php amúgy jónak tűnik. ez egy htmlbe beágyazott php, ami a $row tömbből ír ki elemeket, gondolom egy sql lekérés után
  • asdasd
    ezt hogyan kell megírni php-ban?
    <tr><td><? echo $rows['userid']; ?></td><td><? echo $rows['username']; ?></a></td>
    <td><a href="profile.php?u=<? echo $rows['username']; ?>">Adatlap</a>
    </tr>

</table>
  • Zetorg
    köszönöm
  • Dj Faustus #2192
    A <style type="text/css"> és a </style> tag közé:
    td.msgbody {
    background-color: red;
    }

td.msgbody span {
    color: white;
    font-weight: bold;
    }
  • Zetorg
    köszönom, ez működik.

és a már elküldött hsz dobozának színét hogy lehet?
  • Dj Faustus #2190
    HTML-kódba illesztett CSS esetén:
    <style type="text/css">
    textarea {
    color: white;
    }
    </style>

Ez annak a szövegdoboznak a (háttér- és előtér-) színét változtatja meg, amibe beírod a szöveget.
  • Zetorg
    hm :)
    és ezt csak be kell szúrni a fejlécbe?
  • CattiBrie

hm?
  • Zetorg
    helo!

kéne nekem egy css kód, ami itt sg-n megváltoztatja a szövegdoboz háttérszínét és félkövérré teszi a betűket.

thx :)
  • dvidka
    a proxy error-ral mit lehet kezdeni? (az uwnál vagyok), a rendszer hibája?
  • cSuwwi
    sok ilyen program van, csak a távoli sql kapcsolódás minden ingyenesen le van tiltva (de még a fizetősök jórészén is), mert könnyen sebezhető a rendszer.

összedobsz egy webszervert otthon, ott fejlesztesz, ha kész az sql dumpot feltöltöd 1x és el van felejtve...
  • dvidka
    :S, és nem is létezik olyan progi??:| ami csatlakozik, meg minden? ek. a dreamweaver 8, tudna ilyet csak vmiért nekem nem megy
  • Dj Faustus #2183
    Hát pedig ez a legkönnyebb módja.
    Vagy írsz egy, az adatbázisodban található táblához illeszkedő adminisztrációs felületet. De azt magadnak kell megcsinálni.
  • dvidka
    de ha már itt vagyok, akkor megkérdezném, hogy tud-e vki egy olyan progit, amivel tudom kezelni a msql táblákat, mert most mindíg fel kell mennem az uw-ra és az egy idő után kezd unalmas lenni....
  • dvidka
    oks, köszi mindent!
  • Zsoldos
    form adatokat altalaban celszerubb post -al kuldeni. method="POST" a HTML kodban

az elkuldott adattagot pedig igy ered el: $_POST['felhasznalo']
  • Tresszer
    Szasztok kérdésem lenne PHP tanulók még nagyon kezdő vok de már nem értek valamit.
    Kérdés: Egy formot szeretnék feldolgozni az egyik oldal az így néz ki!!
    {ELso html dokumentum}
    <html>
    <head>
    <title>valami</title>
    </head>
    <body>
    <form action="kuld.php" method="GET">
    <input type="text" name="felhasznalo"><br>
    <textarea name="cim" rows="4" cols="15"></textarea>
    <input type="submit" value="Küld>
    </form>
    </body>
    </html>
    A másik lap ami már php lenne a könyv szerint így kell "feldolgozni"
    {php-s oldal}
    <html>
    <head>
    <title>feldolgoz</title>
    </head>
    <body>
    <?PHP
    print 'Felhasznalo: $felhasznalo\n\n';
    print 'Cim: $Cím\n\n';
    ?>
    </body>
    </html>
    Na ez nem műkszik mert a fordító kiírja hogy a $felhasznalo és a $cim nincs definiálva ilyenkor mi van!!Leírnátok nekem a helyes szintaktikát? Előre is köszi a segítséget.
  • Harder
    Ahogy Dj Faustus is írta, tényleg nagyon egyszerű megoldás és nyilván nem szupertitkos az eredmény sem. Viszont ez is egy lehetőség, az olvasókra van bízva, ki mit választ megoldásként. :)
  • Anotino
    Jo, csak igy nem sok ertelme van :) Mivel pont ugyanilyen egyszeru egy tenyleg biztonsagos megoldas is.

A hamis biztonsag illuzioja pedig rosszabb a semminel is :) Pl ha nem tudja a delikvens, hogy egy hatmeteres biztonsagi lyuk tatong a megoldasan es tenyleg nem publikus infokat rak fel..
  • Dj Faustus #2176
    "Íme egy nagyon egyszerű szkript oldalaink jelszavas védelmére."
    Szóval nem is az a célja, hogy szupertitkos legyen. ;)
  • Anotino
    "Balo név+jelszavas honlapvédelme"
    http://www.tutorial.hu/node/410

Ez szerintem nem sokat er.. :) Akarki hasznalja, utana ottmarad a browser hisztoriban a szupertitkos kitalalhatatlan filenev.
  • Dj Faustus #2174
    Szemezgessetek:
    HTTP autentikáció PHP-val
    Login rendszer honlapra
    Balo név+jelszavas honlapvédelme
    Honlapok jelszavas védelme
    Egyszerű regisztráció és beléptetés
    Authentikáció
    Felhasználóbeléptetés[]/url

[url=http://www.tutorial.hu/node/198]Üzenőfal honlapra

Üzenőfal készítése
    üzenőfalak, csevegőszkriptek
  • daxan
    DVIDKA! Elmagyaráznád nekem, hogy hogyan csináltad a "regisztráció"-t az oldaladon? Már régóta akarok egy ilyet csinálni!
    Leírnád ide?