22786
Html-, css- és php-help
  • Zsoldos
    <input type="checkbox" name="akarmi" CHECKED>
  • Lazarus
    Hogy lehet egy inputboxot egyből kijelöltetni, hogy ne kelljen az egérrel rákattintani?
  • Ch_Slater
    pl. minden letöltéshez generálsz egy képet, amin egy biztonsági kód van, ami a letöltéshez visz.
  • Zsoldos
    Egy publikus file archivumot akarok csinalni. Keresovel, stb-vel. Ugy szeretnem megoldani, hogy csak az en oldalamrol lehessen leszedni (tehat ne nagyon lehessen a fileok direkt linkeit lopkodni).

Milyen modszerek vannak erre, hogy nehezen lehessen kijatszani? Arra gondoltam, hogy pl naponta randomoltatom fileokat tartalmazo konyvtar nevet. Er ez a megoldas valamit? Amiert ez nem tetszik, hogy az epp futo letoltesek ezt megsinylik..
  • Zsoldos
    Operaval se az igazi, pontosan olyan, mint FF alol. Lenyegeben a css2 szabvany szerint ugy kell kineznie.
  • CattiBrie
    szerkesztőprogramok száksz
  • pici
    Köszi :o)
  • Ch_Slater
    jah a májkroszoft mindenféle dolgot kitalál és reméli, hogy szabvány lesz belőle. aztán nem.
    fél off
    egyszer láttam egy weblapot, amit frontpage-dzsel csináltak. 1 lap 170 kilobyte volt. pedig csak pár mondatos bekezdés volt rajta és egy kevés formázás. kb. 3-4 kilobytebol kihoztam ugyanazt kézzel kódolva.. :D
  • CattiBrie
    IE-vel ha nézi valaki, akkor ott van mindenféle egyéb finomság, mint almenü háttér opacity, ami FFvel nem látszik
    azt még nem rétem, hogy miért van FFvel ez a jobbra fül az almenüpontokban :/

egyébként IEvel a makróknál lévő parázs, árnyék.. és társai effektek ugye rendesen müxenek => sg IE-re van kitalálva :D
  • Ch_Slater
    :D
  • Zsoldos
    okok, minden kaka, egyedul 1 jo browser letezik :P
  • CattiBrie
    egyébként írtam h nincs kész... az h villog.. há' kaka ff :P
  • CattiBrie
    loál!

mitizéltek?!?!?! nem is szar az!!!

lól
  • Zsoldos
    Az IE hibas, tehat hibas oldalt csinaltal, ami IE alatt jol nez ki. Barmilyen mas browserben viszont nem. Celszeru valami szabvanyokat betarto browsert hasznalva fejleszteni (FF, Opera). Egyreszt csak igy tudod rendesen megtanulni a webfejlesztest, megismerni a webes szabvanyokat, masreszt ezutan altalaban nem tul nagy energia aran osszehackelheted, hogy IE alatt is jo legyen.
  • Ch_Slater
    nem a föfövel van a baj :D
    csak az IE gáz, és minden evil abból származik...
    akár ebbe is bele lehet helyettesíteni a "Girls" helyett az IE-t (mivel a vele való szarakodás pénzt és időt vesz el)
  • CattiBrie
    tököm a ff be
  • CattiBrie
    be kell jelentkezni
  • Zsoldos
    Ja, persze, azokkal nem voltam bejelentkezve :)
    Opera alatt is szet van csuszva. (sztem nem jarsz jol ha IE alatt fejlesztesz)
  • Zsoldos
    ami a fura, hogy opera+ie alatt nem is tudom megnyitni az oldalt.. de lehet csak az en keszulekemben van valami
  • Zsoldos
    ff alatt szet van csuszva a menu picit. lyuk van a menupontok kozott. ha nem viszem eleg gyorsan a kurzort at a lyukakon, el is tunik a dropdown.
  • CattiBrie
    namost tekincsétek meg a menüsoromat :):)

(még nincs kész)
  • Dj Faustus #2431
    A config.php-t csak szerkeszteni kell, nem kell sehova se beilleszteni.
    A shoutbox.php maga az üzenőfal. Azt kell egy <iframe> segítségével (vagy ha PHP-s oldalról van szó, az include parancs használatával) az oldalba illeszteni.
  • Zsoldos
    A hagyomanyosat probaltam. Ez a tovabbfejlesztett nekem is uj. Tetszik, szep kicsi a kod. Majd a kovetkezo dropdown-omnal ebbol indulok ki.

IE7 -bol szerintem csak installalos van :/ Uninstallnal viszont szepen visszahozza az IE6-t. Persze en se szemetelem szet a gepemet vele.

Szoval amit lattam belole eddig az nem tul biztato. A suckerfishes dropdownom teljesen szetesve, hasznalhatatlanul jelent meg. Felek, ha megjelenik kulon IE6 es IE7 hackekre is szukseg lesz..

• pici
    Igazad van :o) Okos akartam lenni és a body közé másoltam, pechemre..
    Még egy problémám lenne: Hol jelenik meg az üzenet? Csak selytem, hogy a SQL-el kell vmit csinálni, de mit is? Köszi!!!
  • Dj Faustus #2428
    "Probaltad mar a suckert IE7 beta alol? Ugy tunik nem igazan mukodik, teljesen szetesik a menu tole."
    Nem próbáltam. Nincs véletlenül stand-alone változata az IE7-nek (olyan amit csak másolni kell, nem kell telepíteni)?

Másrészt a normál suckerfish-sel volt gondod vagy egy továbbfejlesztett változatával?
    Esetleg nézz szét a hozzászólások között - ott írnak tapasztalatokat.
  • Dj Faustus #2427
    A PHP-kódokban egy árva <body> tag sincs.
    A config.php-ben meg nincs 37. sor. Csak egy hiba.
    A config.php utolsó sorában az utolsó sort cseréld ki erre: */ ?> - így egy kicsit korrektebb.

Nálam működik.
  • pici
    http://www.tutorial.hu/node/206
  • Dj Faustus #2425
    Melyik scriptet használod a felsoroltak közül?
    Ugyanis forráskód nélkül nemigazán tudnám megmondani, hogy hol a hiba.
  • pici
    Ez így tökéletes lesz :o) Köszi szépen!
    Még egy valamire nem jöttem rá. ?iért írja ki ezt:
    Parse error: syntax error, unexpected '<' in /usr/home/www/htdocs/izsman/uzenofal/config.php on line 37

A 37-es sorban csak egy egyszerű body lezárás van: </body>

Nem tudod mit akarhat?
  • Zsoldos
    Az oldalamon szepen mukodik a fish alapu menu. Par soros js fuggveny kellett csak es ugy mukodik IE alatt is.

ja akartam kerdezni:
    Probaltad mar a suckert IE7 beta alol? Ugy tunik nem igazan mukodik, teljesen szetesik a menu tole.
  • ivjoe
    Ügyes. ^^

#2421: Az IE kér dologtól akadhat ki:
    1. Saját maga.
    2. Bármi más. :D
  • CattiBrie
    egyébként működött az.. csak amint a fejlécbe tettem "kiakadt" az ie
  • CattiBrie
    ezt legalább értem, hogy hogy működik.. én csináltam és büszke vagyok rá - de szerintem nem is változtat a lényegen, nem? annyiban, hogy picit hosszabb a forrás :D
  • ivjoe
    A belső párt tagjait nemviszik a 101-es szobába. :D Nembántokén senkit sosenem.

Nem rejtély, IE alatt semmi nem műxik rendesen. :C
  • Dj Faustus #2418
    ivjoe: Tudod a feljelentőket is feljelenti valaki - szóval vigyázz! A fekete Volga érted is jöhet! Másrészt ne bántsad Catti elvtársnőt, mert aztán lesz nemulass (bekerülsz a 101-es szobába...)!

Zsoldos: Ajánlottam én is a Suckerfish-t, de valami titokzatos ok miatt IE alatt nem volt hajlandó működni... Rejtély...
  • Zsoldos
    a hatter meg eleg gaz. nem lehet latni a menupontokat. szerintem nem is feltetlen kene atlatszo menuhatterben gondolkodnod. flashy meg minden, de nem igazan hasznalhato.

id="egyebek" onmouseover="show('egyebek')" onmouseout="hide('egyebek')"

ezekre van szukseg? en suckerfishel csinaltam ugyanilyesmi dropdownt es ott semmi ilyesmi nem kellett.
  • ivjoe
    [bödösrohatt]
    Vslójában már édesmind1, mertmá jelentettem és akkor jönnifog a fekete volga és elvisznek szipériába! :o

Természetesen nem szólok bele, h mit használsz, csak tőled meglepetésként ért az IE-s Maxthon.
  • CattiBrie
    namostmegmivan?

csak simán bántasz, vagy akarsz is valamit mondani?
  • ivjoe
    Ismerem a Maxthon-t, "ami IE-re épül" :CCCCC
  • CattiBrie
    Pontosítok neked (mielőtt csengetnek), hogy IE-re épülő Maxthon nevű böngi progit használok, ami IE-re épül, de sokkal jobb. És ingyenesen letölthető a www.maxthon.com-ról. :)