22786
Html-, css- és php-help
-
#2252 kiraly telleg muxik!
A talalati listan szereplo oldal linkeket, hogy tom a php ID-jebe betoltetni??
Sajnos azok is uj lapon nyílnak meg! -
#2251 Lehet olvasnod kellene picit az adatbázisokról:D Mellesleg miért van erre szükséged?:) Számold a rekordokat lekérdezés közben... -
#2250 ennyi lenne az egesz? Meg is lesem! előre is koszi, ha muxik! -
asdasd #2249 mysqlben olyan táblát szeretnék létrehozni, amiben az id változzon úgy hogy mindíg sorba menjen: pl:
id nev
1 dani
2 bence
3 jani
4 kristóf
kitörlöm a bencét akkor így néz ki a táblázat:
id nev
1 dani
2 jani
3 kristóf -
#2248 okés, megvan, köszi! -
Cat 02 #2247 uw.hu / tárhely és ott van vhol hogy index.php / index.html ha errwe gondolsz -
#2246 van egy oldalam az uwnál, van rajta egy index.php nevű fájl, de ha beírom a címet(http://oldalam.uw.hu) akkor nem nagyon akarja kiadni a fájlt csak ha így írom be http://oldalam.uw.hu/index.php nekem a html ide most nem jó, mindenképpen phpnak kéne lennie, ezt valahol be kell állítani? -
#2245 Cat 02: #2244 hozzászólásod nem másik topicba szántad? ;)
Agy Halott: most lássuk a te problémádat!
- Mi történik, mikor rákattintsz a kereső gombra?
- Elküldöd az űrlapot.
- Mi történik az űrlap elküldésekor?
- <form name="tip_Form" onSubmit="search_form(tip_Form);return false;"> - szóval meghívódik a search_form() függvény, tip_form paraméterrel.
- Hol található meg ez a search_form() függvény?
- tip_form.js
- Mit csinál ez a függvény, ami miatt a teljes oldal frissül?
- window.location = results_location; -> Vagyis szépen átirányítja a results_location változó által megadott helyre.
- Hol az a hely?
- var results_location = 'kereso.htm';
- Szóval ezt kell átírni...
- var results_location = 'index2.php?id=4';
- És a .php-ben...
- case "4":
include "kereso.htm";
break; -
Cat 02 #2244 1 órájo jó volt egy .mov cucc lejáccasa most meg kiírj h rosszab 5.0 nál és le akrja töltetni au ujjat -
#2243 Nem is lehet teljeskörűen, ugyanis az oldal PHP-szkripteket használ a különböző funkciók (highscore) eléréséhez.
http://www.acno.tv/acno/acno.swf - ebben a Flash fileban található maga a játék (a 2. képkockája a menü például). -
Cat 02 #2242 asszem kénytelen lesz letölteni Dreamweavert :D
na mind1 azért köszike :D
még anniy hogy sg saját fórumnél van ferlső html és alsó html rész és ide leht képet beszúrni ? -
#2241 Értettük mi a kérdést, csak te nem érted a választ.
Bejelentkezéshez szerveroldali szkript (PHP,ASP,JSP,, CF, Perl,...) kell (bejelentkeztetni Javascript-tel is lehet - de az nem biztonságos), a hírek elmentéséhez (akár file-ba, akár adatbázisba) ugyancsak, megjelenítéséhez (hacsak nem file-ba mentesz, mert akkor használhatsz <iframe>-et és AJAX-ot is) dettó.
Ezért ajánlottam a CMS-eket (e107, PHP-Nuke, Joomla, Drupal, Xaraya), azokban az ilyesmi előre meg van írva.
Vagy felkeresed ezt az oldalt: .
-
Cat 02 #2240 az is lehet :D
igazábol az lenne a lényeg hogy ne keljen ftp n feltöltögetni és a meglévő design is megmaradjon x] -
Zsoldos #2239 szerintem te nem ertetted a valaszt :) -
Cat 02 #2238 1zser kérdeztem de igazán értette meg senki :D
olyan script vagy vmi kéne hogy tudjak hírt írni de csak az index.html-n vagy ilyne nem is létezik ? -
#2237 Hy! Megint segítseget szeretnék kérni! Adott EZ AZ OLDAL és van rajta egy belső oldali kereső! Működik, ilyen téren nincs gond, csak nem úgy, ahogy én szeretném!
ugyanis, ha megnézitek az oldal egy "frame-et utanzó php"-s megoldás:
-felul van az index2.php és ami itt tortenik a menuben azt alulra a ID-részbe tölti be! a kereso is itt van az index2.php-ban!
vagyis mondjuk rakattintok a 2-es menure és azt alulra betolti, a fenti rész ujratoltodese nelkul!
-itt jon a probléma. akárhogy szuttyogok a kereső találati kilistázását nem tudom alulra betöltetni!
Tudom, hogy nem nagy munka, de rajtam kifogott, hogy hol kell módosítani a kódrészletet! HELP pls... Előre is koszonom! -
#2236 én próbáltam.. -
Cat 02 #2235 oldal mentése ? és akkor elvileg kimenti az .swf et is de nem biztos -
#2234 .swf-ben lementeni értettem -
Cat 02 #2233 TESS -
#2232 Ezt a flesst le lehet lopni? nekem nem sikerült :( vagy ez le van védve?
http://www.acno.tv/acno/ -
#2231 két teljesen különböző
egy saját magam írt és saját szerverre feltett vile hívná magába a budapestradio.hu egyik aloldalának egy picinke részét
(de már őgy nem fogom megvalósítani, mer már nem akarom) -
#2230 Egyébként melyik oldalt akarod meghívni (frame-be tölteni)?
A két oldal azonos hoszton van (tehát van egy http://www.valami.hu/valami.htm és bele akarod rakni egy http://www.valami.hu/valami2.htm oldalba), vagy a két oldal nem azonos hoszton van (tehát van egy http://www.eccpecc.hu/eccpecc.htm és bele akarod rakni egy http://www.valami.hu/valami.htm oldalba)? -
#2229 hümm
és, hát, izé
szerintem maximum a JS fog működni abban az esetben is, ha a meghívott oldal egy kép... mondjuk egy nagy kép és a képen van egy valami...
de köszönöm! -
#2228 Te egy Király vagy! Naygon szepen koszonom! -
#2227 "az sg-t nem én szerkesztem"
De a szerkezetét tudod vizsgálgatni, és azzal tudsz trükközni.
" tegyük fel h a hívott oldal nincs így idvel némmel egy ilyenekkel paraméterezve.."
Ha az oldal belső (tehát host-on belüli), akkor AJAX segítségével behozod az oldalt, és utána azt kezdhetsz az oldallal amit akarsz (akár rákereshetsz egy szóra, törölhetsz belőle részt, stb...)
Ha az oldal külső, akkor meg szerveroldali nyelv.
PHP esetén például ott az fsockopen és sok más parancs - már ha a szerver engedi a teljes körű használatát... -
#2226 köszi Faustus!megy minden! -
#2225 nem réted? az sg-t nem én szerkesztem és tegyük fel h a hívott oldal nincs így idvel némmel egy ilyenekkel paraméterezve.. érted? -
#2224 "az sg-t nem tom úgy átírni, ha nincs benne id rész.."
Naaaa kettő megoldás is van egyből!
<DIV ID='msg1150476542'><A NAME="2223">
meg egy harmadik megoldás:
-
#2223 aham, ez jó lesz sztem, erre gonoltam :)
köszi -
#2222 de úgy hogy ha a megnyitott oldal "nem az enyém"?
arra jó a második megoldás?
az sg-t nem tom úgy átírni, ha nincs benne id rész.. -
#2221 "lehete pozicionálni vagy mi a megnyitott oldalt?"
Tehát hogy automatikusan egy adott pontjára ugorjon az oldalnak?
Egyik megoldás az <p id="resz">...</p> vagy <a name="resz">...</a> --> index.html#resz alkalmazása (erről már beszéltünk ebben a fórumban, valamelyik hasonló topicban).
A másik pedig a window.scrollto Javascript-metódus. -
#2220 CSS margin? -
#2219 Vagy Javascripes megoldás - ez megy a <head> és </head> közé:
<script type="text/javascript">
function valaszt () {
colorsel = document.urlap.szin.value;
if (colorsel=="kék") {
document.getElementById("valasz").innerHTML="Nekem is a kék a kedvencem.";
}
if (colorsel=="piros") {
document.getElementById("valasz").innerHTML="Utálom a piros színt.";
}
}
</script>
Ez meg a <body> és </body> elemek közé:
<form action="" method="post" name="urlap">
<select name="szin" size="1" onchange="valaszt()">
<option selected value="kék">kék</option>
<option value="piros">piros</option>
</select>
</form>
<p id="valasz"></p>
És ezzel a szervert sem terheled feleslegesen... -
#2218 legyen a frém 120*20-as méretű és mondjuk itt az sg oldalt tölti be és pl mindig az első komment fejléce, logója legyen benne, tehát ne a felső sg banner, hanem lehete pozicionálni vagy mi a megnyitott oldalt? -
#2217 Az elejét még értem. A végét már nem:
"és a frémbe betöltött oldalon egy bizonyos rész, például csak egy kép jelenjen meg.."
Ezt kifejtenéd bővebben? -
#2216 Fau, szépen megkérlek, megnézed a #2203-ast? köci :) -
#2215 1. Először is tessék az ürlapot rendesen felépíteni:
<form action="" method="post">
<select name="szin" size="1">
<option selected value="kék">kék</option>
<option value="piros">piros</option>
<input type="submit" name="submit" value="Elküld">
</select>
</form>
2. Utána lehet bármilyen PHP-s dologba fogni:
<?php
if ($_POST["submit"]=="Elküld") {
if ($_POST["szin"]=="kék") {
echo "Nekem is a kék a kedvencem.";
} else {
echo "Fúj, kommunista!";
}
}
?> -
Zsoldos #2214 a form adatokat postolnod kell aztan $_POST['szin'] valtozoban ered el oket.
ha post nelkul akarod megoldani, hogy kivalasztaskor megjelenjen, akkor javascriptre van szukseged, nem php-re. -
#2213 boccs, rossz a kérdés: hogyvan az hogy: "ha a kék van kiválasztva"